Dingen om te doen Windhoek

Windhoek: De beste dingen die je niet wil missen

Windhoek: tour door de stad & township

1. Windhoek: tour door de stad & township

Laat je ophalen bij je accommodatie in Windhoek en begin aan je stadstour. Kijk uit naar opmerkelijke locaties zoals het parlementsgebouw, het gebouw van de nationale assemblee, het park Parliament Gardens, het oude treinstation, het Namibia Craft Centre, de Christuskerk (Christuskirche) en het Oude Fort (Alte Feste). Breng een bezoek aan de oude begraafplaats in het Hochland Park, een hoogtepunt voor geschiedenisliefhebbers. Ga vanuit het stadscentrum verder naar de Katutura-township, waar je inzicht kunt krijgen in het dagelijkse leven in de grootste buitenwijk van Windhoek. Hier wonen mensen van verschillende culturele groepen, wat Katutura de perfecte plek maakt voor iedereen die de levendige en diverse culturen van Namibië wil leren kennen. Bezoek de zogenaamde "Single Quarters" in Katutura, een lokale markt waar je de Namibische specialiteit Kapana  kunt proeven: Namibisch rundvlees, heerlijk bereid door de lokale handelaars. Het omvat ook een tussenstop bij een project dat gericht is op het versterken van de lokale gemeenschap. Aan het einde van je tour word je comfortabel teruggebracht naar je accommodatie.

Van Windhoek: 3-daagse Etosha met lodge-accommodatie

2. Van Windhoek: 3-daagse Etosha met lodge-accommodatie

Begin je driedaagse tour van 2 nachten naar Etosha National Park met ophaalservice in Windhoek tussen 8 en 8:30 uur. Rijd vervolgens ongeveer 450 kilometer (ongeveer 280 mijl) naar het nationale park met een oppervlakte van meer dan 22.000 vierkante kilometer (8.494 vierkante mijl). Na aankomst geniet je van een gamedrive van 2 uur met je gids rond Etosha Pan, een enorme zoutpan in het midden van het park, omringd door gras, savanne en bushland. Breng later die avond nog 2 uur door met het spotten van dieren in het wild bij de Okaukuejo-waterput voordat je 's nachts gaat slapen in de Okaukuejo Lodge. Lunch en diner zijn inbegrepen op de eerste dag. Geniet op de tweede dag van een gamedrive van een hele dag met je gids, die ongeveer 6 uur duurt in East Etosha. Houd je ogen open voor dieren in het wild zoals leeuwen, olifanten, hyena's en ongrijpbare luipaarden. Slaap 's nachts in Namutoni Lodge en geniet de hele dag van inclusief ontbijt, lunch en diner. Geniet op de derde dag van een inbegrepen ontbijt, verlaat vervolgens het Etosha National Park en begin aan uw reis terug naar Windhoek. Onderweg stop je 30 minuten bij de grootste houtsnijdersmarkt in Namibië, Okahandja Mbangura Woodcarvers Craft Market. De tour eindigt met drop-off bij je accommodatie in Windhoek.

Namibias Best 4 Day Etosha Safari Privérondleiding

3. Namibias Best 4 Day Etosha Safari Privérondleiding

Vertrek vanuit Windhoek en stop kort bij Otjiwarongo om te genieten van een lichte lunch voordat je Etosha National Park binnenkomt via de Anderson Gate. Geniet van een gamedrive door het park en bezoek waterpoelen en zoek roofdieren, evenals zebra's, giraffen, olifanten en neushoorns. Aankomst vlak voor zonsondergang bij uw accommodatie. De accommodatie bevindt zich in het Etosha National Park en heeft een verlichte waterput naast het kamp. Sta op voor een snack vóór zonsopgang met thee / koffie en dan gamedrive tot halverwege de ochtend wanneer je terugkeert naar het kamp voor het ontbijt voordat je op pad gaat voor een nieuwe gamedrive. Ga terug naar Halali voor een picknicklunch. Na de lunch bezoekt u de machtige Etosha Pan (de grootste zoutpan in Namibië) voordat u door het park rijdt in uw zoektocht naar de grote 4. Bezoek een laatste waterpoel om de Afrikaanse zonsondergang te aanbidden voordat u terugkeert naar een voorbereid diner door je gids over het kampvuur, waar je foto's en verhalen van de dieren die vandaag te zien zijn kunt vergelijken. Neem 's ochtends vroeg een ontbijt voordat u vertrekt naar de gemeentes van Damaraland waar u de gemeenschappelijke boeren in deze droge regio zult zien. Je stopt bij de Ugab River-brug om de prachtige Herero-dames te bezoeken die hun kleine kunst- en ambachtelijke items verkopen om hun families te onderhouden. Lunch in de schaduw van de Brandberg en ga op een kort bezoek met een Himba-groep die naar dit gebied is verhuisd om hun sieraden en andere items te verkopen (afhankelijk van de Himba-stamleden). Na de lunch ga je rechtstreeks door de Namib-woestijn en stop je bij de laatste scheepswrakken aan de Skeleton Coast voordat je laat in de middag aankomt in Swakopmund. Verken deze badplaats te voet en bezoek de steiger voor zonsondergang. Eet ter plaatse (op eigen kosten). Op de laatste dag kunt u vragen om deel te nemen aan optionele extra activiteiten voordat u terugkeert naar Windhoek.

Van Windhoek: 10-daagse Namibië Hoogtepunten Tour met accommodatie

4. Van Windhoek: 10-daagse Namibië Hoogtepunten Tour met accommodatie

DAG 1 MAANDAG Ophalen accommodatie in Windhoek (of op aanvraag op de luchthaven) Transfer naar Kalahari Anib Lodge Diner @ Kalahari Anib Lodge Overnachting @ Kalahari Anib Lodge DAG 2 DINSDAG Ontbijt @ Kalahari Anib Lodge Transfer naar Namib Desert Lodge Diner @ Namib Desert Lodge Overnachting @ Namib Desert Lodge DAG 3 WOENSDAG Sossusvlei Excursie (brunch packs) Sundowner dune drive Diner @ Namib Desert Lodge Overnachting @ Namib Desert Lodge DAG 4 DONDERDAG Ontbijt @ Namib Desert Lodge Transfer naar The Delight Swakopmund Overnachting @ The Delight Swakopmund DAG 5 VRIJDAGOntbijt @ The Delight Swakopmund Overnachting @ The Delight Swakopmund DAG 6 ZATERDAG Ontbijt @ The Delight Swakopmund/ ontbijtpakket Transfer naar Damata Mopane Lodge Excursie naar Versteend Woud Diner @ Damara Mopane Lodge Overnachting @ Damara Mopane Lodge DAG 7 ZONDAG Ontbijt @ Damara Mopane Lodge Excursie naar Twyfelfontein Rock Gravures Excursie naar Damara Living Museum Excursie naar orgelpijpen en Burnt Mountain Diner @ Damara Mopane Lodge Overnachting @ Damara Mopane Lodge DAG 8 MAANDAG Ontbijt @ Damara Mopane Lodge / ontbijtpakket Bezoek aan een Himba-dorp Transfer naar Etosha Safari Camp Middag Etosha Game Drive Diner @ Etosha Safari Camp Overnachting in Etosha Safari Camp DAG 9 DINSDAG Ontbijtpakketten Etosha-gamedrive van een hele dag Diner @ Etosha Safari Camp Overnachting in Etosha Safari Camp DAG 10 WOENSDAG Ontbijt @ Etosha Safari Camp Transfer naar Windhoek Afzetten bij accommodatie in Windhoek

Veelgestelde vragen over Windhoek

Sitemap Windhoek

Wil je alle activiteiten in Windhoek ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Windhoek

Gemiddelde beoordeling

4.9 / 5

gebaseerd op 31 beoordelingen

Onze gids Petrus heeft ons Windhoek op een zeer aangename en leerrijke manier leren kennen. Zijn enthousiasme en zijn geschiedkundige kennis hebben ons een onvergetelijke voormiddag bezorgd. Ook het bezoek aan Katuturu was verrassend plezant. Een topgids voor deze stad!!!

Super goede communicatie vooraf bij last minute booking