Windmills of Mykonos: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Mykonos: Highlights Tour met het Panagia Tourliani-klooster

1. Mykonos: Highlights Tour met het Panagia Tourliani-klooster

Nadat je bent opgehaald bij je ophaallocatie (je hotel of de cruiseschiphaven), loop je met je gids door het labyrint van de oude stad tussen de witgekalkte gebouwen. Je krijgt de gelegenheid om de windmolens, het kleine Venetië en de beroemde kerk van Paraportianni te bewonderen en als je geluk hebt, vind je Petros de pelikaan, de mascotte van Mykonos. Hierna verkent u het eiland met een auto en komt u aan in Agios Ioannis. Een klein toeristisch dorpje in het zuidwesten van het eiland, 2,5 km van Ornos. Het is gebouwd in een amfitheater en ligt tegenover Delos, en combineert natuurlijke schoonheid met uitstekende toeristische accommodaties. Daarna vertrek je richting de luchthaven van Mykonos, waar je de grootste duiventil van Griekenland ziet en ga je richting Ano Mera Village. Je passeert enkele van de meest afgelegen stranden van Mykonos, genaamd "Kalafatis" en "Kalo Livadi", en komt aan in het dorp Ano Mera waar je het 16e-eeuwse kathedraalklooster van Panagia Tourliani zult bezoeken. Als u over het pittoreske plein van het dorp loopt, dat wordt omzoomd met taverna's en coffeeshops, wordt u een stuk spinazietaart aangeboden van de plaatselijke traditionele bakkerij. Volgende halte Agrari Beach. Een lang zandstrand, dat weliswaar populair is bij de lokale bevolking en toeristen, maar toch voldoende ruimte voor jezelf biedt. Het is meestal in tweeën gedeeld - parasols en ligbedden aan de ene kant, alleen zand aan de andere kant. Het biedt kristalhelder water en een redelijk geprijsd bar-restaurant in vergelijking met de rest van Mykonos. Als je klaar bent, stop je op een zeer bekende plek die alle bezoekers van het eiland moeten zien, om een panoramisch uitzicht op de stad Mykonos vast te leggen. *De volgorde van bezochte sites kan variëren.

Mykonos: Excursie aan wal met afhalen bij de terminal van het cruiseschip

2. Mykonos: Excursie aan wal met afhalen bij de terminal van het cruiseschip

Verken de locaties in Mykonos met deze excursie aan wal. Maak foto's op het strand van Kalafatis en bewonder het Panagia Tourliani-klooster in de stad Ano Mera. Volg een begeleide wandeling door de topattracties in het charmante witgekalkte stadje Mykonos. Kies ervoor om opgehaald te worden bij de terminal voor cruiseschepen in de nieuwe haven van Mykonos of bij het ontschepingspunt voor de cruisetenderboten. Leun achterover en ontspan in het busje met airconditioning op weg naar de iconische vuurtoren van Armenistis. Bewonder het uitzicht op de zee en het eiland vanaf de vuurtoren. Ga verder naar het strand van Kalafatis waar je wat tijd hebt om erop uit te trekken en wat foto's te maken. Ga landinwaarts naar het dorp Ano Mera, de thuisbasis van het gerestaureerde 16e-eeuwse klooster Panagia Tourliani. Breng wat vrije tijd door met een wandeling over het dorpsplein of een bezoek aan een café. Ga verder naar de stad Mykonos voor uw begeleide wandeling. Duik in bezienswaardigheden zoals de 16e-eeuwse windmolens en de 15e-eeuwse Grieks-orthodoxe Paraportiani-kerk. Geniet van de romantische sfeer terwijl je door de elegante oude huizen loopt die langs de zee liggen in de wijk klein Venetië. Sluit je tour af aan de waterkant van Mykonos.

Mykonos: Rhenia-eiland en Little Venice Sunset Cruise

3. Mykonos: Rhenia-eiland en Little Venice Sunset Cruise

We zetten zeilen naar het eiland Rhenia. We stoppen om te zwemmen, bruinen, paddleboarden in het kristalheldere water van het eiland in privacy, weg van het kosmopolitische Mykonos en we zullen genieten van een pure Griekse maaltijd met lokale producten. We zeilen naar Little Venice naar een zeer romantische bestemming, waar je geweldige momenten kunt doorbrengen met je vrienden of je soulmate. De meest elegante plek om de zonsondergang te zien is aan boord in het midden van het kristalblauw, begeleid door zachte en dansmuziekvibes, met een wijntje in je hand Bekijk de zon die spiegelt naast de hotspots van het eiland, Klein Venetië, de windmolens en een onvergetelijk uitzicht op de hele Chora, in een once-in-a-lifetime ervaring.

Mykonos: zelfgeleide verkenningsquiz en winkelspel

4. Mykonos: zelfgeleide verkenningsquiz en winkelspel

Met zijn authentieke Cycladische architectuur als achtergrond, biedt Mykonos een levendige hedendaagse kunstscène, kleine musea van immense betekenis, een schat aan volksvoorwerpen en natuurlijk een bruisend nachtleven als geen ander. Kom, ga met ons mee op een interactieve rondleiding door de smalle steegjes met de veelkleurige deuren tegen sneeuwwitte, hapklare huizen en leer meer over de lokale mythen en verhalen. En vergeet niet dat dit niet zomaar een gewone self-guided tour is. Dit is een gamified verkenningservaring, waarbij raadsels en quizzen voor elke nieuwe plaats die je bezoekt, je meer betrekken bij je omgeving en je bij elke stop nog meer opwindende nieuwe dingen laten ontdekken. De beste ontdekkingsreiziger krijgt de grootste verzameling edelstenen en wint speciale beloningen in ons netwerk van lokale souvenirwinkels en musea. Bekijk onze zorgvuldig uitgekozen collectie winkels, ze zijn echt wat!

Mykonos: wandeltocht langs hoogtepunten met een local

5. Mykonos: wandeltocht langs hoogtepunten met een local

Manto Mavrogenous-plein Dit is ons ontmoetingspunt en eerste stop! Uitkijkend over de oude haven en de ingang van de historische stad Mykonos markerend, is het Manto Mavrogenous-plein, het levendige epicentrum van de typische Griekse eilandbestemming. Matoyianni-straat Slenter door de Matoyianni-straat, met de schattige maar chique winkels, restaurants en de mooie met stenen bedekte voetgangerssteegjes en proef de sfeer van de stad van het eiland! Een must om te bezoeken, perfecte straat om foto's te maken, met prachtig versierde hoekjes, bloeiende bougainvilles in de straten en zelfs artistieke decoraties voor de lokale winkels. Sorteer stop voor ontbijt of om je cocktail mee te nemen. Kerk van Paraportiani De kerk van Paraportiani dateert uit de 15e eeuw en is daarmee de oudste kerk van Mykonos. Het moet heilige grond hebben ingenomen omdat, zoals de naam ("kerk bij de poort") met zijn unieke vorm en locatie, de kerk van Panagia Paraportiani nog steeds de geschiedenis van Mykonos in en om zich heen draagt. De windmolens (Kato Milli) De windmolens zijn de typische kenmerken van het landschap van Mykonos. Er zijn er genoeg die een vast onderdeel van Mykonos zijn geworden. De windmolens, de beroemdste bezienswaardigheid van Mykonos, worden elk jaar door veel mensen van over de hele wereld bezocht. Klein Venetië Dwaal door de mooie straatjes, bewonder het oude huis dat boven het water hangt en maak foto's van deze schilderachtige plek.

Van Mikonos: Smaken en tradities van Mykonos Rondleiding

6. Van Mikonos: Smaken en tradities van Mykonos Rondleiding

Nadat je bent opgehaald bij je ophaallocatie (je hotel of de cruiseschiphaven), loop je met je gids door het labyrint van de oude stad tussen de witgekalkte gebouwen. Je krijgt de gelegenheid om de windmolens en leer hun geschiedenis en hun gebruik kennen en maak foto's. Je zult ook Klein Venetië ontdekken, een van de meest romantische plekken in Mykonos. Deze wijk staat vol met elegante en prachtige oude huizen die gevaarlijk gelegen zijn aan de rand van de zee. Een stop bij de oudste middeleeuwse werkende bakkerij op het eiland, nodigt u uit om de unieke traditionele Griekse recepten van brood, taarten en broodjes te proeven terwijl u ronddwaalt in een van de oudste en meest grafische nederzettingen in Mykonos. U krijgt koffie of thee aangeboden. Als u doorgaat met het busje, komt u aan in het hart van het eiland om de boerderij van een Mykonische familie te bezoeken. Tijdens de rondleiding door de faciliteiten ervaart de bezoeker de Mykonische traditie en het dagelijkse leven van de familie. Door een ervaringsbezoek aan het traditioneel ingerichte huis waarrond zich de traditionele steenoven, het kaasatelier, de voetperskuip van de wijnmakerij, de waterput en de kapel bevinden. De bezoeker heeft toegang tot alle 3 folklore-ateliers van de boerderij waar men de tsampouna-constructie (traditioneel muziekinstrument), het weefgetouw en de icoonschildering kan bekijken. Terwijl je door de moestuin, de wijngaard en de gewassen dwaalt, kun je alle huisdieren van het landgoed ontmoeten, schapen, koeien, kippen, paarden, enzovoort. Na afloop van de rondleiding keert de bezoeker terug naar het erf van de boerderij om te genieten van een heerlijke traktatie met wijn en tsipouro, zelfgemaakte taarten en lokale gerechten. Vervolgens een rondleiding door de enige brouwerij van Mykonos en proeverij van zes kleine bieren Hierna krijg je een pita gyros (ook vegetarische optie) aangeboden in een lokale grillwinkel en de tour wordt afgesloten met een traditionele Griekse baklava.

Datums kiezen

Ontdek het beste van
Windmills of Mykonos

11 activiteiten gevonden
Sorteren op:

In de buurt van Windmills of Mykonos

Meer zien

Andere activiteiten in Windmills of Mykonos

Wil je alle activiteiten in Windmills of Mykonos bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.