Kies data

Dingen om te doen Windsor

Windsor: De beste dingen die je niet wil missen

LEGOLAND Windsor Resort: Entreeticket

1. LEGOLAND Windsor Resort: Entreeticket

Welk kind droomt er niet van om ridder, ontdekkingsreiziger, testrijder of piloot te worden en een fascinerende wereld van avontuur te betreden? In het LEGOLAND® Windsor Resort zijn er meer dan 55 attracties en attracties waar kinderen door de boomtoppen kunnen vliegen om te ontsnappen aan angstaanjagende draken, de spannende stroomversnellingen bevaren met een Vikingvloot, samen met LEGO® duikers op een magisch onderwateravontuur op Atlantis Submarine Voyage of genieten van de Het enige LEGO® Star Wars™ Miniland-modeldisplay in het VK.   Het LEGOLAND-park heeft veel te bieden voor gezinnen met kinderen van 3 tot 12 jaar die op zoek zijn naar avontuur - genoeg voor meerdere dagen plezier en actie. De LEGOLAND-ervaring gaat zelfs na sluitingstijd van het park door in het geweldige LEGOLAND Hotel, waar bezoekers kunnen overnachten in volledig gethematiseerde slaapkamers. Verken het geweldige resort op je gemak. LEGO® NINJAGO™ Wereld is nu geopend! Het LEGOLAND® Windsor Resort daagt JOU uit om een meester van Spinjitzu te worden in de geheel nieuwe LEGO® NINJAGO™ Wereld. Sluit je aan bij je favoriete helden en onderneem geweldige trainingsactiviteiten terwijl je je voorbereidt op de ultieme test van je ninjavaardigheden op LEGO® NINJAGO™ The Ride.

Windsor Castle: entreeticket

2. Windsor Castle: entreeticket

Windsor Castle is in de 11e eeuw opgericht door Willem de Veroveraar, en is het oudste en grootste nog bewoonde kasteel ter wereld. Het is daarna verbouwd door verschillende koningen en koninginnen, zoals Henry II, Charles II, en George IV. Met het ticket heb je toegang tot het kasteel, inclusief de Staatskamers, ingericht met enkele van de mooiste meubels uit de koninklijke collectie. Daaronder zijn schilderijen van Holbein, Rubens en Van Dyck, evenals bijzonder Engels en Frans meubilair. Tijdens de wintermaanden worden de weelderige privévertrekken van George IV, bekend als de semi-staatskamers, opengesteld voor bezoekers. Het ticket is inclusief toegang tot de kapel van St. George's (behalve op zondag). Dit is een van de mooiste kerkelijke gebouwen van Engeland, en de laatste rustplaats voor 10 heersers, waaronder Henry VIII en Charles I. Er is veel te zien en te doen in Windsor Castle, dus geef jezelf de tijd om het meeste uit je bezoek te halen - reken zeker op 2,5 tot 3 uur tijd. Het kasteel is gevestigd op een steile heuvel en de bezoekersroute is vrij lang, dus zorg dat je comfortabele schoenen draagt.

Vanuit Londen: dagtour naar Windsor, Stonehenge en Oxford

3. Vanuit Londen: dagtour naar Windsor, Stonehenge en Oxford

Geniet van een volledige dag vol Engels erfgoed en bezoek het prachtige Windsor Castle, het fascinerende Stonehenge en de bijzondere universiteitsstad Oxford. Tijdens deze 11 uur durende dagtrip vanuit Londen verken je in snel tempo deze unieke locaties met onderweg interessante toelichting van je gids. Begin je dag op Windsor Castle, een van de officiële residenties van HM Koningin Elizabeth II. Je bezoekt de indrukwekkende State Apartments, die nog steeds gebruikt worden voor staatszaken en koninklijke ontvangsten. Neem de tijd om het kasteelterrein en de 14e-eeuwse St. George's Chapel te verkennen, waar je één van de mooiste voorbeelden van middeleeuwse kerkarchitectuur in Engeland kunt bewonderen. Je gaat vervolgens naar de staande stenen van Stonehenge, nog steeds een mysterie wanneer het gaat om verbazingwekkende menselijke technieken. Verken de prehistorische stenen cirkel en kom meer te weten over de theorieën rond de constructie ervan. Je gaat verder naar de universiteitsstad Oxford, bekend als "de stad der dromerige spitsen". Deze stad is al een leerplaats sinds 1249, en tevens een fijne locatie om te ontdekken tijdens een wandeling.

Vanuit Londen: tour halve dag Windsor Castle met tickets

4. Vanuit Londen: tour halve dag Windsor Castle met tickets

Ontdek de prachtige stad Windsor tijdens een tour van een halve dag vanuit Londen. Geniet van een schilderachtige rit naar Windsor, en verken het iconische Windsor Castle met een toegangskaartje. Je ziet het kasteel, de omgeving en meer voordat je weer terugkeert naar Londen. Stap aan boord van een bus die je naar de historische plaats Windsor brengt. Bij aankomst betreed je Windsor Castle en kun je de officiële residentie van Zijne Majesteit Koning Charles III in je eigen tempo verkennen. Kom meer te weten over de geschiedenis van het kasteel, vanaf de oorsprong ervan in de 11e eeuw na de Normandische invasie van Engeland door Willem de Veroveraar. Wandel door de mooie landerijen en bekijk de imposante architectuur van het kasteel vanaf de buitenkant. Begin van de middag keer je weer terug naar Londen, zodat je nog genoeg tijd hebt om van de rest van de dag te genieten en verder te gaan met je eigen programma. 

Londen: dagtrip naar Windsor, Stonehenge, Bath en Romeinse baden

5. Londen: dagtrip naar Windsor, Stonehenge, Bath en Romeinse baden

Verken verschillende tophoogtepunten in Londen tijdens deze dagtrip met de bus vanuit Londen. Ervaar de elegantie van Windsor Castle, ontsluit de mysteries van Stonehenge en bewonder de Georgische architectuur in de stad Bath. Bezoek een goed bewaard gebleven Romeins badhuis. Windsor kasteel Fans van de koninklijke familie zullen in hun element zijn. Doordrenkt van geschiedenis, bezoek het huis van koningin Elizabeth II en geniet van een door-de-sleutelgat-ervaring van 's werelds grootste en oudste kasteel. Geniet op uw gemak van de spectaculaire State Apartments en bewonder de weelderig ingerichte omgeving. Tot op de dag van vandaag gebruikt voor staatsgelegenheden, maak deel uit van waar deze koninklijke tradities plaatsvinden terwijl u wereldberoemde kunstwerken bewondert. Bezoek de St. George's kapel, waar de graven van talloze koningen en koninginnen verblijven, met name Henry VIII en zijn derde vrouw Jane Seymour. Bekijk het poppenhuis van Queen Mary en sta versteld van de omvang en het ingewikkelde ontwerp van 's werelds beroemdste poppenhuis. Mysterieus Stonehenge Dwaal rond op het werelderfgoed en laat je betoveren door de unieke rotsformatie. Gelegen op Salisbury Plain, staan rotsen van 40 ton alleen sinds hun aankomst 5000 jaar geleden. Een overvloed aan theorieën omringen Stonehenge; van een religieuze tempel tot een astronomische klok en zelfs een begraafplaats uit de Bronstijd. Beslis zelf terwijl u de geschiedenis van dit mysterieuze monument ontdekt. Bad Bath, trots op de hellingen van de rivier de Avon, was de eerste stad in Engeland die op de werelderfgoedlijst van UNESCO stond. Bewonder de prachtige 15e-eeuwse Bath Abbey, de prachtige Georgische architectuur en de romantische Pulteney Bridge. Romeinse baden Beroemd om zijn Romeinse baden, herbergt Bath de best bewaarde Romeinse spa uit de oudheid. Op wonderbaarlijke wijze aan het zicht onttrokken tot de jaren 1870, duik in de geschiedenis van dit magische monument en bewonder de architectonische pracht. Aankomsttijd terug in Londen is om ongeveer 19:45 uur.

Privérondleiding Windsor Castle

6. Privérondleiding Windsor Castle

Je privégids brengt de ongelooflijke geschiedenis tot leven terwijl je een stap terug in de tijd maakt naar de 11e eeuw en leert hoe Windsor Castle werd gesticht door Willem de Veroveraar. Sindsdien heeft het de belegering doorstaan, is het gebruikt voor officieel amusement, als koninklijk hof door koning Hendrik VIII en Elizabeth I, en als thuis voor 39 vorsten. Het was een residentie van koningin Elizabeth II die veel van haar privéweekenden in het kasteel genoot. Gelegen op een terrein van 13 hectare en met meer dan een indrukwekkende 1.000 kamers, bestaat het kasteel uit drie verschillende delen. Tijdens het bewind van koning Charles II werden de staatsvertrekken gerenoveerd om te wedijveren met de kamers van Versailles in Frankrijk en tegenwoordig kun je ongelooflijke kunstwerken uit de koninklijke collecties aanschouwen, waaronder schilderijen van Rembrandt en Rubens. Ervaar de spectaculaire St George's Chapel, een prachtige plaats van aanbidding, begraafplaats voor tien vorsten, waaronder Henry VIII en de koningin-moeder, en het decor voor het huwelijk van prins Harry en Meghan Markle. Afhankelijk van de dag en het tijdstip van je bezoek, heb je misschien het geluk om getuige te zijn van de wisseling van de wacht bij Windsor Castle. Tijdens de ceremonie marcheren de bewakers door Windsor Town en het kasteel binnen voor de wisseling van de wacht. Als u een optie van 4 uur boekt, is dit inclusief uw reistijd en een bezoek aan Windsor Castle. Elke extra tijd tegen extra kosten, dus plan uw bezoek van tevoren. Soms kan Windsor Castle gesloten zijn voor bezoek vanwege staatsbezoeken. Wij zijn hier niet verantwoordelijk voor. In dit geval kunnen we uw bezoek omboeken naar een andere dag.

Londen: dagtocht per bus naar Stonehenge, Windsor & Bath

7. Londen: dagtocht per bus naar Stonehenge, Windsor & Bath

Verlaat Londen in een comfortabele touringcar en ontdek de charmes van het Engelse platteland tijdens een tour van een hele dag die je langs beroemde, historische plaatsen brengt. Bekijk de charmante straten van Windsor, de iconische Romeinse baden van Bath en de indrukwekkende stenen structuur van Stonehenge met je gids. Na het vertrek in de ochtend rijd je direct naar Windsor. Ontdek de 17e-eeuwse historische monumenten, verbonden door geplaveide straatjes. Je kunt ook het huis van koningin Elizabeth II bezoeken en een kijkje nemen in het oudste en grootste kasteel ter wereld. Ga vervolgens naar Stonehenge. Ontdek de gigantische stenen op Salisbury Hill. Vervolgens rij je verder naar Bath op de hellingen rondom de rivier Avon. Ontdek de eerste stad in Engeland die aan het Unesco Werelderfgoed werd toegevoegd.Bezoek de 15e-eeuwse Bath Abbey en de romantische Pulteney Bridge, geïnspireerd door de Ponte Vecchio in Florence.

Londen: dagexcursie Windsor Castle, Stonehenge en Bath

8. Londen: dagexcursie Windsor Castle, Stonehenge en Bath

Deze tour is een excursie die alle bezoekers van Londen gedaan moeten hebben. Maak kennis met het beroemde Windsor Castle, de mysterieuze steencirkel van Stonehenge en de prachtige Georgiaanse stad Bath. Vervoer per bus en rondleidingen op alle locaties zijn inbegrepen. Begin bij Windsor Castle, al 900 jaar de thuisbasis van de Koninklijke familie. Het is nog steeds een officiële residentie van de Koningin. Je bezoekt de indrukwekkende State Apartments, die nog steeds gebruikt worden voor staatszaken en koninklijke ontvangsten. Verken de landerijen van het kasteel en zie de St. George's Chapel uit de 14e eeuw, een van de mooiste voorbeelden van middeleeuwse kerkarchitectuur in Engeland en de begraafplaats van veel koningen en koninginnen, waaronder Hendrik VIII en zijn vrouw Jane Seymour. Ga door naar Stonehenge over het platteland van Wiltshire. De oeroude stenenkring Stonehenge wordt omringd door mysteries, is een geweldig staaltje bouwkunst en is het belangrijkste prehistorische monument van Engeland. Ga in westelijke richting verder naar Bath, een mooie georgiaanse stad met prachtige honingkleurige architectuur en de beroemde Romeinse baden. Geniet van een panoramische rondleiding langs enkele van de mooiste architectonische bezienswaardigheden van Europa, waaronder Bath Abbey, de Royal Crescent, het Circus, de Assembly Rooms en Pulteney Bridge. Kies de optie met de Romeinse baden, die rondom thermale bronnen gebouwd zijn die al meer dan 2000 jaar voor water zorgen.

Vanuit Londen: Stonehenge Inner Circle en Windsor Day Trip

9. Vanuit Londen: Stonehenge Inner Circle en Windsor Day Trip

Maak een dagtrip vanuit Londen om je te vergapen aan de Stonehenge Inner Circle tijdens een exclusieve privérondleiding door de oude locatie buiten de gebruikelijke openingstijden. Ga daarna naar Windsor en kies ervoor om ofwel een begeleide wandeling door de stad te maken of Windsor Castle te bezoeken. Vertrek vroeg in de ochtend vanuit het centrum van Londen en begeef je naar Stonehenge. Eenmaal daar aangekomen, kunt u genieten van het verkennen van deze oude site zonder de drukte, aangezien de meeste regelmatige bezoekers van Stonehenge geen directe toegang tot de stenen hebben. Betreed de stenen cirkel zelf en ga naast de prachtige stenen staan die boven je uittorenen. Geniet van de rust en stilte terwijl je Stonehenge op zijn atmosferische best ervaart. Na het bezoek aan Stonehenge begeeft u zich naar de prachtige stad Windsor, waar u een wandeltocht maakt of Windsor Castle betreedt. Bewonder tijdens de wandeltocht de prachtige Georgische en Victoriaanse architectuur en Queen Charlotte Street, de kortste straat van Groot-Brittannië. Bekijk Windsor Castle van buitenaf en leer meer over de geschiedenis, cultuur en het erfgoed van deze Royal Borough. U kunt er ook voor kiezen om Windsor Castle zelf te bezoeken, waar al bijna 1000 jaar Britse koningen en koninginnen wonen. Bewonder deze koninklijke residentie van dichtbij voordat je terugkeert naar Londen. De route is omgekeerd, afhankelijk van hoe laat u de tour start.

Londen: London Pass met toegang tot meer dan 80 attracties

10. Londen: London Pass met toegang tot meer dan 80 attracties

Bekijk alles wat Londen te bieden heeft met de London Pass. Met haar rijkdom aan geschiedenis en cultuur heeft Londen bezoekers altijd veel te bieden. De London Pass biedt een compleet pakket, waarmee je als bezoeker van de stad meer dan 80 van de beste attracties, tours en musea kunt bezoeken. Krijg toegang tot een groot aantal van de beste bezienswaardigheden en attracties, waaronder de Tower of London, London Zoo, Windsor Castle en nog veel meer.  Geniet van een 1-daagse hop on, hop off-bustour met meer dan 60 stops in Londen, waaronder Buckingham Palace, de Tower of London, St. Paul's Cathedral, de Tower Bridge, Trafalgar Square en Piccadilly Circus. De pas is een dag lang geldig op 3 routes. Je krijgt ook toegang tot speciale voordelen voor houders van een London Pass, waaronder korting bij cadeauwinkels bij een aantal attracties. De London Pass met toegang tot meer dan 80 attracties. Populaire attracties: • Het uitzicht vanaf de Shard • Tower of London • 1-daagse hop on, hop off-bustour. • Boottocht over de Theems (Uber Boat by Thames Clippers - 1-daagse hop on, hop off) • Windsor Castle • Westminster Abbey • London Bridge Experience • Tower Bridge Exhibition • ZSL London Zoo • St. Paul's Cathedral • Kensington Palace Interessante bezienswaardigheden: • Shakespeare's Globe Theatre • Royal Albert Hall • Royal Observatory Greenwich • Old Royal Naval College • The Painted Hall • Cutty Sark • Kew Gardens • Hampton Court Palace • Apsley House • Benjamin Franklin House • Eltham Palace • Golden Hinde • Wellington Arch • Chelsea Physic Garden Musea & galeries: • London Transport Museum • Foundling Museum • Household Cavalry Museum • Charles Dickens Museum • Guards Museum • Cartoon Museum • Estorick Collection of Modern Italian Art • Wernher Collection at Ranger's House • Fan Museum • London Canal Museum • London Museum of Water and Steam • Garden Museum • Museum of Brands, Packaging and Advertising • Queen's Gallery (tijdelijk gesloten) • Pollocks Toy Museum • The Postal Museum Tours & activiteiten: • ArcelorMittal Orbit • Arsenal FC Stadium (Emirates Stadium) • Tour door Chelsea FC Stadium • Tour door Tottenham Hotspur FC Stadium • Tour door Twickenham Stadium & Rugby Museum • Tour door Wembley Stadium & meer! Attracties en rondleidingen zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Raadpleeg de digitale gids op je bevestigingsvoucher voor de volledige lijst met inbegrepen attracties, openingstijden en reserveringsinstructies (indien van toepassing) voordat je gaat.

Beschikbare activiteiten

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Dagtochten
  • Privétours
  • Citycards
  • Hop on, hop off-tours
  • Workshops en cursussen
  • Andere belevenissen
  • Transfers
50 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 4

Veelgestelde vragen over Windsor

Welke topattracties zijn een must-see in Windsor?

De topattracties in Windsor zijn:

Overzicht activiteiten in Windsor

Wil je alle activiteiten in Windsor ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Windsor

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 9.202 beoordelingen

De pas is erg praktisch en makkelijk in gebruik. Controleer of het compatibel is met uw bezoek. We hebben ons in staat gesteld om enkele besparingen te realiseren die niet te verwaarlozen zijn.

Goede ontvangst op het station. Leuke en fanatieke gids. Genoeg tijd om zelfstandig op pad te gaan. Al met al een super leuke reis!

Je kunt op 1 dag best wel veel bekijken in London met deze pas.

Fantastisch, goed geregeld, ruim de tijd. Vriendelijke hostess

Geweldig met een goede voorbereiding zeker het geld waard