Witte Huis

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

De architectuur van het Witte Huis

De architectuur van het Witte Huis is klassiek en statig, met invloeden uit zowel koninklijk Engeland als het oude Griekenland. Door de jaren heen heeft de presidentswoning de nodige veranderingen ondergaan.

 • De mannen achter het huis

  1. De mannen achter het huis

  De inspiratie voor het gebouw kwam van de enige president die er niet heeft gewoond, George Washington. Hij ontwierp het, met architect James Hoban, als Engels landhuis.

 • De eerste bewoner

  2. De eerste bewoner

  In 1800 trok John Adams voor de bescheiden periode van 4 maanden in het Witte Huis, aan het eind van zijn ambtstermijn. Adams heeft verzucht dat hij het huis met zijn 100 kamers te groot vond.

 • Brand in 1814

  3. Brand in 1814

  De Engelsen staken het Witte Huis tijdens de Oorlog van 1812 in brand. Alles was verwoest, behalve de buitenmuren. In 1817 had Hoban het weer gerestaureerd.

 • Hoe het aan zijn naam kwam

  4. Hoe het aan zijn naam kwam

  Pas na de brand werd het gebouw wit geverfd, en de naam 'White House' werd in 1902 officieel onder Theodore Roosevelt.

 • Het houdt stand

  5. Het houdt stand

  Ondanks een tweede brand houden dezelfde buitenmuren en de klassieke stijl van Hoban nog altijd stand. Het culturele icoon houdt het al meer dan 200 jaar vol!

Plan je bezoek

 • In het Witte Huis

  Je kunt wel degelijk het Witte Huis bezoeken en een tour maken. De tour is gratis en zonder gids, dus geen rondleiding. De tour vergt een beetje voorbereiding. Je dient 6 maanden tot 21 dagen van tevoren een aanvraag te doen via de Amerikaanse ambassade. Zie hier wie je moet hebben: http://www.house.gov/representatives/find/.

 • Als je het niet kunt inplannen

  Als je de tijd niet hebt om een tour voor te bereiden, kun je 7 dagen per week tot 16:00 terecht bij het White House Visitor Center op 1450 Pennsylvania Ave. Hier vind je tentoonstellingen en meer informatie over de geschiedenis van het iconische huis met zijn legendarische bewoners.

Goed om te weten

 • Wanneer bezoeken
  Dinsdag tot donderdag van 7:30 tot 11:30. Vrijdag en zaterdag van 7:30AM tot 13:30.
 • Toegangsprijzen
  Gratis!
 • Heb ik een gids nodig?
  Nee, verrassend genoeg mag je op eigen houtje het Witte Huis bezichtigen!
 • Hoe kom ik er?
  Neem de Metrorail naar Federal Triangle of Metro Center.
 • Extra tips
  Er is een aantal verboden voorwerpen, dus check de regels voordat je op bezoek gaat.

Sitemap Witte Huis

Wil je alle activiteiten in Witte Huis ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Witte Huis

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 4.086 beoordelingen

Dit was een zeer informatieve tour die de monumenten, het Capitool en het Nationaal Archief behandelde. De website zou tussen 8: 30-8: 45 aankomen. Ik arriveerde om 8:32 en de groep was al vertrokken. Na wachten, en toen een telefoontje, konden ze me aanwijzingen geven zodat ik de groep kon ontmoeten die vroeg vertrok. De tour was inclusief VIP-ingang in beide gebouwen en we werden gewoon afgezet voor de archieven zonder een tour. Onze gids, Christopher, was uitstekend.

Geweldige reis, zeer lange dag maar de moeite waard!

De reis was geweldig. Beheerd om veel van de belangrijkste sites in korte tijd te zien. Buschauffeur en gids fantastisch. Het enige was dat we erg weinig tijd hadden op elke plaats en de reis duurde veel langer dan verwacht (terug aangekomen om 21.30 uur, niet om 19.00 uur). Maar ik was me er zeer van bewust dat het een fluitstoptocht zou worden en we waren erg blij dat we het hadden gedaan.

Zeer interessante complete Tour!

Geweldige Tour met een erg goede gids: Yoshua. In 1 dag hebben we de hele stad kunnen zien. Voor zowel eten als water werd gezorgd! Top!

Mooie tour

Wachttijd tot vertrek bus erg inefficiënt en vel later dan afgesproken. Tijdens Tour tijd genoeg.

Het was klein en erg goed. Ik werd naar veel plaatsen geleid.