Witte Huis, Rotterdam

Witte Huis, Rotterdam: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Rotterdam: rondvaart over de Maas met gids

1. Rotterdam: rondvaart over de Maas met gids

Geniet van een rondvaart op de Nieuwe Maas en bewonder de bezienswaardigheden vanaf zee. Zie een andere kant van Rotterdam en bekijk de Kop van Zuid, het Witte Huis en nog veel meer. Na een kennismaking met de gids aan de pier, stap je aan boord van je boot voor een rondvaart over de Nieuwe Maas. Deze beleving brengt je langs de highlights van Rotterdam. Geniet van het prachtige uitzicht op de skyline en de verschillende havens, terwijl je enthousiaste gids je van alles vertelt over de vaarroute. Je vaart langs het beroemde ss Rotterdam, de Kop van Zuid, Hotel New York, het Witte Huis, de Willemsbrug, de Euromast en nog meer speciale plekken die je niet mag missen. Aan boord kun je knus binnen in de salon gaan zitten of buiten op het zonnedek. Er is ook een bar waar je snacks en drankjes kunt kopen. Of je kunt tijdens het boeken kiezen voor de optie met een kop koffie en een stuk taart. Aan het einde van je rondvaart vaar je terug naar het beginpunt.

Rotterdam: Sightseeingcruise met open boot in het stadscentrum

2. Rotterdam: Sightseeingcruise met open boot in het stadscentrum

Vaar door hartje Rotterdam op deze open rondvaart vanuit de Oude Haven. Heb de mogelijkheid om acholische en niet-acholische dranken te kopen terwijl je de bezienswaardigheden aan het water bewondert. Ga langs attracties zoals de City Grain Elevator 19, de laatste werkende graanelevator ter wereld. Ga naar de pier in de buurt van de iconische kubuswoningen en spring aan boord van de comfortabele boot. Maak een foto van kubuswoningen vanaf het water terwijl je aan boord gaat van je cruise door het stadscentrum. Krijg fascinerende inzichten in de bezienswaardigheden die je langs de route ziet van je schipper. Geniet van de unieke architecturale omgeving terwijl je langs het Art Nouveau-stijl, het torenhoge Witte Huis en de City Grain Elevator 19 glijdt. Ervaar hoe je onder historische bruggen doorgaat. Keer terug naar het startpunt aan het einde van uw cruise.

Rotterdam: stadsintroductie in-app gids & audio

3. Rotterdam: stadsintroductie in-app gids & audio

Loop door een prachtige route van de stad, ontdek verborgen juweeltjes en bezoek 10+ van de belangrijkste attracties en plekken. Leer wat inleidende informatie over elke plaats en interessante verhalen over de stad in het algemeen. Download de app 'World City Trail' uit de winkel en log in. Lees de instructies en ga naar de startlocatie. Ontgrendel foto's van het exterieur en het interieur van de locatie. Luister of lees wat informatie over de attractie en loop verder naar het volgende checkpoint. Noteer wat je wel en niet leuk vond en maak je bucketlist voor de komende dagen! Begin uw wandeling op elk moment, zonder een schema. Pauzeer het voor de lunch, drink een drankje, bezoek een attractie naar keuze en ga later of zelfs een andere dag verder. Met de kaartfunctie zul je nooit verdwalen. Begin je tour vanuit het veel gefotografeerde stadhuis! Bezoek het enige middeleeuwse gebouw van de St. Laurenskerk Rotterdam, nog steeds wachten de vreemde Kubuswoningen op je. Maak een foto van de imposante Witte Huis-wolkenkrabber en laat je verdwalen in het Scheepvaartmuseum Rotterdam met zijn unieke exposities. Bezoek de Waalse kerk met zijn unieke interieur. Je passeert ook het Nationaal Monument voor de Koopvaardij met zijn heilige symboliek. Bewonder de Erasmusbrug die twee vitale assen van de stad met elkaar verbindt. Het Wereldmuseum met zijn historische exposities zal u en uw camera boeien! Zie, wandel en ontspan rond het Caland-monument, dat met zijn ongelooflijke geschiedenis de kers op de taart van deze tour zal zijn!

Rotterdam: W.O.II-wandeltocht

4. Rotterdam: W.O.II-wandeltocht

Volg een gedeelde groeps- of privéwandeling door Rotterdam om alles te weten te komen over de impact die de Tweede Wereldoorlog heeft gehad op deze stad en haar veerkracht nadat ze tijdens de oorlog volledig was gebombardeerd. Deze tour neemt je mee door de geschiedenis van het strijdtoneel, het verwoestende bombardement op 14 mei 1940 en de capitulatie. Volg de grenzen van de brandzone, zie de overgebleven littekens op de stad, en ontdek de schoonheid van de Wederopbouw. Bekijk de uit de as herrezen stad vanaf het dak van het historische Witte Huis. Ervaar de onveranderde Rotterdamse ‘niet lullen maar poetsen’-mentaliteit tijdens deze indrukwekkende en informatieve tour.

  • Rondleidingen
  • Wateractiviteiten
  • Andere belevingen

Sitemap Witte Huis, Rotterdam

Wil je alle activiteiten in Witte Huis, Rotterdam ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Witte Huis, Rotterdam

Gemiddelde beoordeling

4.3 / 5

gebaseerd op 303 beoordelingen

Het was een fantastische dag met een interessante en vrolijke rondleiding over de Maas. Architectonische hoogtepunten gezien, kunst, cultuur, weg- en waterbouw. ☀️

Leuke rondvaart met humoristische uitleg. Het Mooie weer speelde ook een belangrijke rol in het geheel. El kapitano wist de boel goed te vermaken.

De riviercruise was super leuk en ontspannend! We hadden prachtig weer en konden de skyline van Rotterdam bewonderen ️ de crew was ook erg leuk.

Het was erg gezellig en erg leuke kapiteinen.. er werd zelfs nog even een liedje gezongen. En natuurlijk top weer...

Gezellige host die ook nog voor ons ging zingen. Gezellige zitjes op het dek dus kortom een leuke ervaring.