Witte Huis, Rotterdam

Witte Huis, Rotterdam
15 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Witte Huis, Rotterdam: topattracties in de buurt

Witte Huis, Rotterdam: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Rotterdam: Hoogtepunten Zelf Speurtocht & Rondleiding

Rotterdam: Hoogtepunten Zelf Speurtocht & Rondleiding

Leer Rotterdam in je eigen tempo kennen tijdens deze interactieve speurtocht-wandeling op je telefoon. Ontcijfer raadsels, communiceer met de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad en ontgrendel interessante feiten en legendes. Een ideale buitenactiviteit voor nieuwe bezoekers, koppels, groepen, gezinnen en kinderen. Kan worden gebruikt als een geweldige activiteit voor teambuilding. Gebruik na het downloaden van de speurtochttour op uw mobiele apparaat de mobiele app en geïntegreerde kaarten om bereik 10 van de belangrijkste bezienswaardigheden van Rotterdam te voet. Je kunt het spel op elk moment starten. Leer bij elke stop meer over de attractie en los een locatiegebaseerd raadsel op dat alleen opgelost als u de specifieke locatie bereikt. Gebruik logica, verbeeldingskracht, observatie en teamgeest om de juiste code te ontgrendelen en de volgende bestemming van het city sightseeing-spel te onthullen. Begin je tour vanuit het veel gefotografeerde stadhuis! Bezoek de St. Laurenskerk, het enige middeleeuwse gebouw van Rotterdam, waar nog steeds de vreemde Kubuswoningen op je wachten. Maak een foto van de imposante Witte Huis-wolkenkrabber en verdwaal in het Maritiem Museum Rotterdam met zijn unieke tentoonstellingen. Bezoek de Waalse kerk met zijn unieke interieur. Ook kom je langs het Nationaal Monument voor de Koopvaardij met zijn heilige symboliek. Bewonder de Erasmusbrug die twee vitale assen van de stad met elkaar verbindt. Het Wereldmuseum met zijn historische tentoonstellingen zal u en uw camera boeien! Kijk, wandel en ontspan rond het Calandmonument, dat met zijn ongelooflijke geschiedenis de kers op de taart van deze tour zal zijn! Leer bij elke stop meer over de attractie en los een locatiegebaseerd raadsel op dat alleen opgelost als u de specifieke locatie bereikt. Gebruik logica, verbeeldingskracht, observatie en teamgeest om de juiste code te ontgrendelen en de volgende bestemming van de tour te onthullen. Terwijl je door de stad loopt, geniet je van de flexibiliteit om je spel op elk moment te pauzeren om een pauze, maak de perfecte foto's, stop voor de lunch of bezoek een museum. Kies ervoor om de tour later voort te zetten of bewaar de rest voor een andere dag.

Rotterdam: Eerste ontdekkingswandeling en leeswandeling

Rotterdam: Eerste ontdekkingswandeling en leeswandeling

Wandel door een prachtige route door de stad, ontdek verborgen pareltjes en bezoek 10+ van de belangrijkste attracties en plekken. Leer wat inleidende informatie over elke plaats en interessante verhalen over de stad in het algemeen. Download de app ‘World City Trail’ uit de winkel en log in. Lees de instructies en ga naar de startlocatie. Ontgrendel foto's van de buitenkant en het interieur van de locatie. Lees wat informatie over de attractie en loop verder naar het volgende controlepunt. Noteer wat je wel en niet leuk vond en maak je bucketlist voor de komende dagen! Begin uw wandeling wanneer u maar wilt, zonder schema. Pauzeer even voor de lunch, drink iets, bezoek een attractie naar keuze en ga later of zelfs een andere dag verder. Met de kaartfunctie zul je nooit verdwalen. Begin je rondleiding vanaf het veel gefotografeerde stadhuis! Bezoek de St. Laurenskerk Rotterdam's enige middeleeuwse gebouw, nog steeds wachten de vreemde Kubuswoningen op je. Maak een foto van de imposante wolkenkrabber van het Witte Huis en laat je verdwalen in het Maritiem Museum Rotterdam met zijn unieke tentoonstellingen. Bezoek de Waalse kerk met zijn unieke interieur. Ook passeer je het Nationaal Monument voor de Koopvaardij met zijn heilige symboliek. Bewonder de Erasmusbrug die twee vitale assen van de stad met elkaar verbindt. Het Wereldmuseum met zijn historische tentoonstellingen zal u en uw camera boeien! Kijk, wandel en ontspan rond het Caland-monument, dat met zijn ongelooflijke geschiedenis de kers op de taart van deze tour zal zijn!

Vanuit Amsterdam: Dagtocht naar Rotterdam, Delft en Den Haag

Vanuit Amsterdam: Dagtocht naar Rotterdam, Delft en Den Haag

Ontdek enkele van de meest historische plaatsen en schilderachtige plekjes in Nederland tijdens een dagtrip vanuit Amsterdam. Luister na de ophaalservice vanaf je hotel naar verhalen van je gids over de geschiedenis van het land terwijl je in een luxe minibusje een tour in kleine groep of privétour maakt. Begin je reis met een bezoek aan Rotterdam, de grootste zeehaven van Europa, bekend om zijn maritieme erfgoed en moderne architectuur. Leer meer over de bijna volledige verwoesting van het stadscentrum in de Tweede Wereldoorlog die resulteerde in een gevarieerd architectonisch landschap. Reis daarna naar Delft, bekend om zijn blauwe aardewerk. Geniet van de tijd om op het marktplein te lunchen. Verrijk je ervaring door te kiezen voor een bezoek aan de Royal Delft, de enige overgebleven aardewerkfabriek uit de 17e eeuw waar nog steeds Delfts Blauw keramiek wordt gemaakt. Ga 's middags verder naar de politieke stad Den Haag. Verken de bestuurlijke en koninklijke hoofdstad van Nederland en de regeringszetel. Kies voor een bezoek aan het Madurodam miniatuurpark, waar je een reeks replica's op schaal 1:25 van Nederlandse monumenten en historische steden kunt bekijken.

Rotterdam: Escape Game en Rondleiding

Rotterdam: Escape Game en Rondleiding

Combineer de opwinding van een sightseeingtour door de stad met een leuk spel tijdens deze zelfgeleide smartphonewandeling in Rotterdam. Vind gemakkelijk attracties met de navigatiefunctie van de app. Download de app en start het spel door naar de eerste locatie te gaan. Gebruik observatie, logica, verbeeldingskracht en teamwerk om het raadsel op elke locatie op te lossen. Pauzeer de app op elk moment als je even wilt pauzeren, koffie wilt drinken of wat meer tijd wilt besteden aan het bezoeken van een van de bezienswaardigheden. Speel het spel in je eigen tempo. Begin je tour vanuit het pittoreske stadhuis. Bezoek het enige middeleeuwse gebouw van Rotterdam, de St. Laurenskerk en de vreemde Kubuswoningen. Maak een foto van de imposante Witte Huis-wolkenkrabber en verdwaal in het Maritiem Museum Rotterdam met zijn unieke tentoonstellingen. Bezoek de Waalse kerk met zijn unieke interieur. Passeer het Nationaal Monument voor de Koopvaardij met zijn heilige symboliek. Bewonder de Erasmusbrug die twee vitale assen van de stad met elkaar verbindt. Het Wereldmuseum, met zijn historische tentoonstellingen, zal u en uw camera boeien. Kijk, wandel en ontspan rond het Calandmonument, dat met zijn ongelooflijke geschiedenis de kers op de taart van deze tour zal zijn.

Rotterdam: Maritiem District Open Boottocht

Rotterdam: Maritiem District Open Boottocht

Vaar door hartje Rotterdam op deze open rondvaart vanuit de Oude Haven. Heb de mogelijkheid om acholische en niet-acholische dranken te kopen terwijl je de bezienswaardigheden aan het water bewondert. Ga langs attracties zoals de City Grain Elevator 19, de laatste werkende graanelevator ter wereld. Ga naar de pier in de buurt van de iconische kubuswoningen en spring aan boord van de comfortabele boot. Maak een foto van kubuswoningen vanaf het water terwijl je aan boord gaat van je cruise door het stadscentrum. Krijg fascinerende inzichten in de bezienswaardigheden die je langs de route ziet van je schipper. Geniet van de unieke architecturale omgeving terwijl je langs het Art Nouveau-stijl, het torenhoge Witte Huis en de City Grain Elevator 19 glijdt. Ervaar hoe je onder historische bruggen doorgaat. Keer terug naar het startpunt aan het einde van uw cruise.

Rotterdam: Wandeltour met audiogids op App

Rotterdam: Wandeltour met audiogids op App

Verken Rotterdam op jouw manier met deze audiotour, toegankelijk op je smartphone! Dompel jezelf onder in de schoonheid van deze historische stad in je eigen tempo en in de taal van je voorkeur. Deze audiotour biedt je de flexibiliteit om zelf je bestemmingen te kiezen en te bepalen hoe lang je bij elke bezienswaardigheid wilt blijven. Het Manhattan aan de Maas', alleen Amsterdam is groter dan deze stad vol wolkenkrabbers. Als je aan Rotterdam denkt, zijn de havens, de Euromast, Feyenoord, de Koopgoot en de Erasmusbrug, het ziekenhuis en de universiteit vaak de eerste gedachten die bij je opkomen. Al deze kenmerken geven Rotterdam zijn eigen sfeer en identiteit. Proef deze sfeer tijdens de audiorondleiding door de stad en ontdek typisch Rotterdamse bezienswaardigheden zoals de Grote of Sint-Laurenskerk, de Kubuswoningen, het prachtige Witte Huis aan de Oude Haven en het Schielandshuis met de graaf van Henegouwen. Daarnaast zie je een hotel drijven op het water en een toren in de vorm van een potlood. We hebben met zorg de mooiste wandelroute voor je samengesteld en meer dan 45 boeiende en interessante verhalen verzameld. Je komt langs alle bekende bezienswaardigheden, maar zult ook verrast worden door nieuwe ontdekkingen en verborgen juweeltjes. Verken de rijke geschiedenis van Rotterdam, omarm het bruisende heden en laat je verrassen door de boeiende legendes en verhalen. Of je nu op een solo-avontuur gaat, van een romantische stadswandeling met je partner geniet of de stad met vrienden of familie verkent, onze audiotour met gids is geschikt voor alle voorkeuren. Bovendien krijg je een leuke korting als je de tour met je gezelschap doet.

Rotterdam: Exclusieve Rooftop Tour met 360˚ uitzicht

Rotterdam: Exclusieve Rooftop Tour met 360˚ uitzicht

Start op Rotterdam Centraal Station waar je je gids ontmoet en te weten komt waarom de stad meer dan 18 miljoen m2 aan platte daken heeft. Na een introductie van ongeveer 10 minuten ga je naar je eerste dak. Na een korte wandeling bereik je de DakAkker. Dit dak was in 2011 het eerste biologische landbouwdak in Europa. Het wordt beheerd door de dakboer en vrijwilligers onderhouden het dak waar groenten, fruit en eetbare bloemen worden gekweekt voor de verkoop aan omliggende restaurants. Op het dak bevindt zich ook een café-restaurant met een regenwaterbuffer op het dak. De tweede rooftop bevindt zich in een hotel aan de Coolsingel en biedt een prachtig uitzicht over de Coolsingel en het oostelijke deel van het stadscentrum. Leer over de cruciale rol van multifunctionele daken en wat de gemeente Rotterdam doet om meer daken te ontwikkelen. De derde rooftop bevindt zich op een magische plek midden in het centrum tegenover de Sint Laurenschurch. Je hebt een geweldig 360˚ uitzicht op de skyline van Rotterdam, de Laurenschurch, de Markthal en meer. Na afloop neemt je gids je mee langs de Markthal, de Kubuswoningen en de Oude Haven om te eindigen bij het Witte Huis. Je laatste rooftop is bij het Witte Huis, ooit de eerste wolkenkrabber van Europa. Vanaf de top heb je een indrukwekkend uitzicht op de Maas, de Erasmusbrug, de Kubuswoningen en verder.

Rotterdam Wandeltour op je telefoon (ENG)

Rotterdam Wandeltour op je telefoon (ENG)

Download de WeGoTrip app en maak een historische reis door Rotterdam met deze audiogids, op maat gemaakt voor geschiedenisliefhebbers en culturele ontdekkingsreizigers. Stap in de schoenen van een nieuwe bezoeker die staat te popelen om het verleden van Rotterdam te ontrafelen en ontdek bezienswaardigheden die verhalen over de tumultueuze geschiedenis en de onwankelbare geest. De rondleiding begint bij het grote stadhuis en slingert door de historische Stedendriehoek, waar oude architectuur wordt gecombineerd met modern design. De route ontvouwt verhalen van verwoesting en wedergeboorte in het Stadhuis, religieuze transformaties in de St. Laurenskerk, ontmoetingen met innovatieve Kubuswoningen, uitzichten op het ooit torenhoge Witte Huis, een bezoek aan de Maritiem Museum Haven en een afsluiting terug bij het Stadhuis. Elke stop is een hoofdstuk in het verhaal van Rotterdam en vormt een cirkel van verhelderende en inspirerende ervaringen. Naarmate je verder komt, word je ondergedompeld in verhalen over de veerkracht van Rotterdam, met name de heropleving na de Tweede Wereldoorlog. Krijg inzicht in de wereldwijde fascinatie voor de Rotterdamse haven en de nalatenschap van zijn opmerkelijke bewoners. De rondleiding verweeft deze elementen tot een gedenkwaardige verkenning van een stad die symbool staat voor vernieuwing en vooruitgang. HOE GAAT DE TOUR - Blijf flexibel: doe mee met de tour wanneer je maar wilt en verken de bezienswaardigheden zo lang als je wilt. - Geniet zelfs offline van de tour: alle audiotours zijn getest op hoge kwaliteit en eenvoudige navigatie.

Rotterdam: Ontsnap aan de stad - Zelfsturende citygame

Rotterdam: Ontsnap aan de stad - Zelfsturende citygame

Tijdens dit spel ga je terug in de tijd naar de Eerste Wereldoorlog. In deze periode was Rotterdam een spionagehoofdkwartier vanwege zijn neutrale status en strategische ligging. Professor Van Veen stuit op een oude brief uit die tijd waarin melding wordt gemaakt van een waardevolle kist die ergens in de stad verborgen ligt. Maar wees op je hoede, want de informatie is uitgelekt. Jij moet de kist vinden voordat anderen dat doen. Help professor Van Veen om deze mysterieuze kist te vinden en te openen! Escape the City is een leuke combinatie van een escape room en een stadswandeling. Ontdek de verborgen juweeltjes en toeristische hoogtepunten van Rotterdam terwijl je opdrachten en puzzels oplost om dichter bij de oplossing van het mysterie te komen. Na aankoop ontvang je de inloggegevens en instructies om het spel te starten. Kies wanneer je wilt spelen. De app leidt je automatisch door het verhaal. De startlocatie is het stadhuis van Rotterdam, gelegen aan de Coolsingel en je eindigt op een centrale locatie. Het spel is zelfsturend en wordt gespeeld door een app.

Rotterdam: Deskundige wandeltour & professionele fotografie

Rotterdam: Deskundige wandeltour & professionele fotografie

Ga mee met Yoreh, je lokale gids en fotograaf, en verken de stad Rotterdam tijdens een rondleiding. Ontdek opmerkelijke bezienswaardigheden en verborgen juweeltjes terwijl je gids foto's maakt op een aantal van de mooiste locaties in de stad. We ontmoeten elkaar op het Eendrachtsplein en beginnen aan je wandeltour. Leer meer over de geschiedenis, het heden en de toekomst van de historische havenstad. Bewonder enkele van de meest opvallende bezienswaardigheden van de stad, waaronder de Oude Haven, Markthal en de iconische Kubuswoningen. Verken het minder bekende Veerhavengebied en Boijmans Depot. Ontdek een aantal verborgen juweeltjes met deskundige inzichten van je lokale gids tijdens de rondleiding.

De topbezienswaardigheden in Rotterdam

Activiteiten in Witte Huis, Rotterdam

Steden in Nederland

Andere activiteiten in Witte Huis, Rotterdam

Wil je alle activiteiten in Witte Huis, Rotterdam bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Witte Huis, Rotterdam

Gemiddelde beoordeling

4.3
(407 beoordelingen)

Dit was een geweldige manier om de stad Rotterdam te zien en te leren kennen. We hebben veel gewandeld en namen de tijd, dus het kostte ons een paar uur. De puzzels zijn uitdagend, maar niet onmogelijk. De manier waarop het is gekoppeld aan Google Maps om je te helpen de weg te vinden, is echt gaaf. Als je toch de verkeerde kant op gaat en te ver loopt (omdat je niet op de aanwijzingen hebt gelet), komt het Rotterdamse openbaar vervoersnetwerk je te hulp. Zeker een aanrader om dit te doen.

Echt een leuke, uitstekende manier om de bezienswaardigheden te bekijken - beetje verbaasd dat de Markthal niet was inbegrepen, maar het is gemakkelijk te herkennen aan de kubuswoningen.

Niet alleen onze tienerdochters, maar ook wij ouders hebben veel over de stad geleerd en we hadden allemaal plezier!

leuk, gezellig, en toch ook uitdagend met betrekking tot het vinden van de juiste antwoorden

Het was geweldig. Ik had echter graag aan het einde een certificaat willen behalen: D