WOW Porto: tickets en tours

WOW Porto: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Porto: Toegangsbewijs voor het Roze Paleis & proeverij bij WOW

1. Porto: Toegangsbewijs voor het Roze Paleis & proeverij bij WOW

Bereid je voor op een overdreven, flamboyante en heldere ervaring die bezoekers onderdompelt in de wereld van Rosé. Verken de elf kamers en geniet van een zintuiglijke ervaring die je alles leert wat er te weten valt over Rosé, en een reeks mythes over deze wijnstijl doorbreekt, op een boeiende, aantrekkelijke en gedenkwaardige manier. Leer meer over de verschillende soorten Rosé, geproduceerd door druiven geteeld in verschillende regio's en klimaten over de hele wereld, en de reeks wijnbereidingstechnieken. Ontdek tijdens de ervaring de veelzijdigheid van de drank door 5 verschillende Rosés te proeven: Quinta do Vale do Bragão Rosé, AIX Gran Vin de Provence Rosé, Mateus Rosé, Vértice Rosé Bruto en Croft Pink Rosé Port. Maak selfies en creatieve foto's door het hele museum en geniet van een interactieve reis door de geschiedenis en de hedendaagse productie van rosé. Duiken in een poel met roze ballen of stappen in een grote, charmante Cadillac, Hollywood-stijl, alles is mogelijk in het Pink Palace!

Porto: The Wine Experience Toegangbewijs & Proeverij bij WOW

2. Porto: The Wine Experience Toegangbewijs & Proeverij bij WOW

Ontdek het potentieel van uw wijnexpert op de grootste tentoonstelling over wijn ter wereld. The Wine Experience is bedoeld voor zowel amateur- als ervaren wijnliefhebbers en heeft tot doel wijn voor iedereen te ontraadselen. Ga met ons mee op ontdekkingsreis waarin wordt uitgelegd hoe wijn wordt gemaakt en hoe milieu, klimaat en druivensoort een bepalend effect hebben op wijn. Van wortel en wijnstok tot druif en glas, ontdek hoe verschillende processen samen een van de meest iconische dranken ter wereld maken. En ontdek van noord tot zuid, evenals de eilanden Azoren en Madeira, de rijkdom en diversiteit van de wijnproducerende regio's van Portugal. Sluit uw ervaring af met een proeverij van 3 verschillende wijnen. Leer met de hulp van onze wijnexperts hoe u wijn proeft en hoe u de tonen en belangrijkste kenmerken ervan kunt evalueren en begrijpen. Een emblematische uiting van cultuur, geworteld in 7.000 jaar geschiedenis en traditie, de Wine Experience bij WOW is een uitzonderlijke reis die je meer kennis en vertrouwen zal geven bij het kiezen van wijn, ongeacht de gelegenheid!

Porto: Gecombineerd ticket voor WOW Cultureel District

3. Porto: Gecombineerd ticket voor WOW Cultureel District

WOW is een culturele wijk met musea, restaurants en ervaringen in een gemeenschappelijke ruimte in Vila Nova de Gaia, naast de rivier de Douro. Zie meer van wat WOW te bieden heeft met dit gecombineerde ticket. U kunt direct ter plaatse beslissen welke musea u wilt bezoeken (geen voorafgaande beslissing vereist!) En u bespaart ook geld! Van kurk tot wijn, chocolade of drinkbekers, WOW heeft musea voor elk wat wils. Naast musea hebben we ook diverse F&B outlets waar je even kunt uitrusten en genieten van heerlijk eten en drinken, met een adembenemend uitzicht over Porto! Musea: • De wijnervaring. Demystificeer de wereld van wijn. Ontdek hoe wijn wordt gemaakt, begrijp welke wijnen uw voorkeur hebben en waarom, en leer meer over de diverse wijnregio's van Portugal. Inclusief proeverij van 3 wijnen (rode, witte en portwijn). • Het chocoladeverhaal. Een reis door de wereld van chocolade, van de oorsprong als cacao, via de oogst tot het uiteindelijke product om van te smullen. Spoiler alert: er zijn mogelijk proeverijen! • Planeet Kurk. Wist je dat Portugal zo'n 40 miljoen kurken per dag produceert? Ontdek het potentieel van kurk en de ongelooflijke veelzijdigheid van dit 100% natuurlijke en duurzame product. • Regio Porto door de eeuwen heen. Viert de stad Porto: haar geschiedenis en erfgoed, cultuur en mensen. Bevat een replica op ware grootte van de iconische stadstram. • De Bridge-collectie. Een buitengewone reis door de tijd, van de vroegste beschaving tot heden, op unieke wijze verteld aan de hand van drinkbekers. • Het roze paleis. Een leuke en flamboyante ervaring die bezoekers onderdompelt in de wereld van roséwijn. Inclusief 5 roséwijnproeverijen.

Porto: Het Chocoladeverhaal Entreeticket bij WOW

4. Porto: Het Chocoladeverhaal Entreeticket bij WOW

Ga op een zintuiglijke reis door de buitengewone wereld van chocolade. Van cacaoplantages tot moderne chocoladeproductieprocessen: zie, proef en ruik de geschiedenis van chocolade en de transformatie ervan van boon tot reep. Reis 5000 jaar en ontdek de oorsprong van cacao als heilige drank van de goden in Midden-Amerika. Volg vervolgens zijn pad naar Europa, van vloeibare cacao naar de chocolade die we vandaag kennen en waar we van houden. Tijdens deze interactieve ervaring leer je over de cacaoteelt en het hele productieproces van chocolade. Begrijp de specificaties van de cacaovrucht en -plant, en de oorsprong en variëteiten ervan. Je proeft zelfs rauwe cacao! Verdiep uw begrip van de rol van chocolade in de populaire cultuur en samenleving en leer over de geschiedenis van reclame, verpakkingen en fabrieksproductie. Ontmoet ten slotte een volledig werkende chocoladefabriek in actie en bekijk in realtime de transformatie van cacao in onze bekroonde chocolade, waarbij u de kans krijgt om het eindproduct te proeven!

Porto: Toegang tot wijnkelders, treinrondleiding & optionele rondvaart op de rivier

5. Porto: Toegang tot wijnkelders, treinrondleiding & optionele rondvaart op de rivier

Met deze pas kun je genieten van verschillende excursies en verschillende hoeken van Porto verkennen. Begin je sightseeingavontuur aan boord van de Magische Trein! Met vertrek vanaf de Sé Catedral zie je tijdens de tour een aantal belangrijke bezienswaardigheden, zoals het Batalha-plein, de Aliados Avenue, de Clerigos-toren en nog veel meer. De trein brengt je ook naar de prestigieuze wijnkelder Real Companhia Velha. Dit is een van de oudste en meest prominente wijnkelders van de stad. Je krijgt een fantastische rondleiding door de kelder en duikt in de rijke geschiedenis en cultuur van het maken van portwijn. Geniet ook van twee heerlijke wijnproeverijen, die bij je ticket zijn inbegrepen. Na het bezoek aan Real Companhia Velha is dit een goed moment om je mobiele app rondleiding door de wijk Vila Nova de Gaia te downloaden. Volg de route op eigen houtje en verken andere beroemde wijnkelders, terwijl je jezelf onderdompelt in de rijke cultuur en tradities van portwijn. Geniet bovendien van het prachtige, panoramische uitzicht over de stad vanaf de heuveltoppen! Verrijk je ervaring nog verder door je ticket te upgraden met de Six Bridges riviercruise. Geniet van het prachtige uitzicht op de kustlijn van Porto vanaf de open boot en leer alles over de zes spectaculaire bruggen van de stad. Opmerking - Je kunt de activiteiten in willekeurige volgorde doen, maar we raden de bovenstaande route aan.

Porto: Taylor's Kelder Tour + Wijnbelevingspakket

6. Porto: Taylor's Kelder Tour + Wijnbelevingspakket

Ontkurk je wijnexpert potentieel met het ultieme pakket voor wijnliefhebbers! Ontdek de wereld van wijn in het Wine Experience museum in het culturele district WOW. In deze interactieve en dynamische tentoonstelling kun je ontdekken hoe wijn wordt gemaakt, begrijpen welke wijnen je verkiest en waarom, en meer te weten komen over de verschillende wijnregio's van Portugal. Verken vervolgens de 300 jaar oude kelders van Taylor's - een niet te missen ervaring voor liefhebbers van portwijn! Dompel jezelf onder in de geschiedenis van een van de oudste stichtende porthuizen en leer over het productieproces van deze exquise drank. Sluit je ervaring af met een proeverij van enkele van Taylor's meest iconische wijnen terwijl je geniet van een adembenemend uitzicht over de stad Porto.

Porto: Fonseca Kelder Tour + Wijnbelevingspakket

7. Porto: Fonseca Kelder Tour + Wijnbelevingspakket

Ontdek de wereld van wijn in het Wine Experience museum in het culturele district WOW. In deze interactieve en dynamische tentoonstelling kun je ontdekken hoe wijn wordt gemaakt, begrijpen aan welke wijnen je de voorkeur geeft en waarom, en meer te weten komen over de verschillende wijnregio's van Portugal. Dompel je daarna onder in de wereld van portwijn tijdens een rondleiding door de 200 jaar oude kelders van Fonseca. Ontdek de geschiedenis van een van de meest prestigieuze portwijnhuizen ter wereld en leer over het productieproces - van de oorsprong in de Dourovallei en Quinta do Panascal, tot het rijpingsproces en zelfs duurzame wijnproductiemethoden. Sluit je bezoek af met een becommentarieerde proeverij van de kenmerkende Fonseca Bin 27 Port, of 1 glas druivensap uit de Dourovallei (voor kinderen).

De Wijnschool Workshops en Proeverijen

8. De Wijnschool Workshops en Proeverijen

Stel je eigen wijnproefmenu samen met de hulp van een expert, via onze Gepersonaliseerde 3-Wijnproeverij. Of geniet van een 3 Wijn en 3 Kaas pairing sessie en leer hoe je de beste combinaties kiest voor je volgende feestje of picknick. Of kies voor een van onze "Demystify Wine" workshops en proef 5 verschillende wijnen volgens een thema naar keuze: 1. Hoe wijn te proeven: leer over de basisprincipes van wijn, termen die vaak worden gebruikt om wijn te beschrijven en hoe je je zelfverzekerder kunt voelen bij het kiezen van wijn. 2. Ontkurken van portwijn: ontdek de magie van portwijn en ontdek de oorsprong, hoe het wordt gemaakt en wat het zo uniek maakt. 3. Portugese regio's: ontdek Portugal via zijn wijn. Ontdek 5 verschillende Portugese wijnstreken en hun specificaties door middel van deze drank. 4. Wine Pairing met Portugese Gastronomie: begrijp de belangrijkste elementen van een perfecte combinatie tussen wijn en gastronomie. Inclusief proeverij van 5 traditionele keukenelementen.

Porto: Planet Cork Entreebewijs bij WOW

9. Porto: Planet Cork Entreebewijs bij WOW

Stap in de fascinerende wereld van kurk en ontdek de unieke eigenschappen en het enorme potentieel ervan in de moderne wereld: van kurkstoppers tot architectuur en van autotechniek tot ruimtevaart. Ontdek hoe kurkbossen veel verschillende soorten dieren in het wild, insecten en micro-organismen ondersteunen die gunstig zijn voor de planeet, en hoe kurkproductie een zeldzaam voorbeeld is van een koolstofnegatieve industrie. Bewonder de kurkboom en zijn verschillende locaties over de hele wereld, en begrijp hoe Portugal de grootste kurkproductie ter wereld werd, goed voor 50% van de mondiale productie en duizenden hectares bos. Betrek al uw zintuigen, van aanraking tot geur, om elke stap van de kurkproductie te begrijpen. Leer hoe kurk wordt verbouwd en geoogst voordat het wordt omgezet in talloze verrassende en gevarieerde toepassingen. Gooi jezelf in een wereld van het onbekende en krijg zelfs de kans om je eigen gepersonaliseerde kurken stop te maken!

Porto: Toegangskaart voor de regio Porto door de eeuwen heen bij WOW

10. Porto: Toegangskaart voor de regio Porto door de eeuwen heen bij WOW

Ontdek Porto en zijn ongelooflijke 1000 jaar geschiedenis, via een audiovisuele meeslepende reis die het verhaal van de regio door de eeuwen heen vertelt. Leer hoe de stad Porto zijn naam aan een natie gaf, voordat Portugal via wereldwijde verkenning en handel werd geprojecteerd en recentelijk een wijnhoofdstad van de wereld werd. Duik in de fundamenten, veroveringen, verkenningen en tegenslagen van de stad die de identiteit van Portugal hebben bepaald. Met functies zoals een bioscoop, videokaarten en een levensgrote tramreplica biedt dit museum een dynamische verkenning van het karakter van de regio en zijn inwoners. Het is een geconcentreerde dosis vitaliteit, energie, vriendelijkheid en openheid, die de essentie van deze opmerkelijke regio onthult. PRATA is vermakelijk en leerzaam en is een essentiële eerste stop voor iedereen die de stad, de omgeving en haar invloed wil begrijpen.

17 activiteiten gevonden
Sorteren op:

WOW Porto: topattracties in de buurt

Andere activiteiten in WOW Porto

Wil je alle activiteiten in WOW Porto bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.