Kies data

WOW - World of Wine, Porto

WOW - World of Wine, Porto: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Porto: toegangsbewijs The Wine Experience bij WOW

1. Porto: toegangsbewijs The Wine Experience bij WOW

The Wine Experience is de plek om meer te weten te komen over Portugese wijnen, gecontextualiseerd en geplaatst tussen de grote wijnen van de wereld. Ontdek de verscheidenheid van de verschillende wijnregio's van Portugal, van noord tot zuid, met een sprong naar de eilanden Azoren en Madeira. Verken de rijke diversiteit aan wijngaarden, bodems, druivensoorten, weerpatronen en wijnbereidingstechnieken van Portugal. Bezoekers van alle leeftijden kunnen genieten van deze unieke en onvergetelijke ervaring. Door zien, ruiken, aanraken, horen, ritueel en ceremonie, vriendschap en feest ervaren we wijn als veel meer dan een drankje. Een emblematische uitdrukking van cultuur, geworteld in zevenduizend jaar geschiedenis en traditie, de Wine Experience in de World of Wine is een uitzonderlijke reis die wetenschap en kunst omvat. Een bezoek aan WOW, het beste culturele district in Gaia Porto, is een dag vol plezier, verkenning en ontdekking.

Porto: Pink Palace-toegangskaart bij WOW

2. Porto: Pink Palace-toegangskaart bij WOW

Bezoek het WOW-museum in Porto en dompel je onder in de wereld van rosé. Creëer fotowaardige en deelbare momenten en proef een verscheidenheid aan roséwijnen. Verken de elf kamers en ontdek de verschillende soorten rosé die worden geproduceerd door druiven die in verschillende regio's en klimaten over de hele wereld worden verbouwd, met behulp van een scala aan wijnbereidingstechnieken. Tijdens de ervaring is er de mogelijkheid om vijf verschillende rosés te proberen: Quinta do Vale do Bragão Rosé, AIX Gran Vin de Provence Rosé, Mateus Rosé, Vértice Rosé Bruto en Croft Pink Rosé Port. Maak selfies en creatieve foto's door het hele museum en geniet van een interactieve reis door de geschiedenis en de hedendaagse productie van rosé.

Porto: toegangsbewijs The Chocolate Story Museum bij WOW

3. Porto: toegangsbewijs The Chocolate Story Museum bij WOW

Totdat het smelt in de mond en troost geeft aan de ziel, volgt chocolade lang gevestigde processen. Het begint allemaal als een fragiel bloemetje op een boomstam in een afgelegen deel van de wereld. Het volgt een methode die 5000 jaar geleden werd gecreëerd en die verschillende beschavingen en continenten doorkruiste, en die zelfs vandaag de dag nog steeds een complexe methode is. The Chocolate Story legt uit wat chocolade is, waar het vandaan komt en hoe het wordt gemaakt. Van cacaoplantages over de cacaogordel tot moderne chocoladeproductieprocessen, alles wordt stap voor stap gedemonstreerd. De reis begint met de oorsprong van cacao, van een van de oudste beschavingen in Midden-Amerika waar cacao een heilige rol speelt. Vervolgens volgen bezoekers het pad van cacao van Amerika naar Europa, van vloeibare cacao naar de chocolade die we vandaag kennen en waar we van houden. Bezoekers van The Chocolate Story hebben de unieke kans om alle componenten van chocolade te begrijpen. De bijzonderheden van de cacaovrucht en -plant, de verschillende cacaovariëteiten en specificaties, afhankelijk van waar ze vandaan komen, en hoe chocolade binnen al deze variabelen verschilt. The Chocolate Story heeft een echte chocoladefabriek die onze geweldige en bekroonde Vinte Vinte produceert. Alle bezoekers kunnen in real time de transformatieprocessen van cacao in chocolade volgen. Het bezoek eindigt niet zonder de mogelijkheid om een van de in het museum geproduceerde chocolaatjes te proeven. Dit is een verrijkende ervaring, perfect voor alle leeftijden, vooral gezinnen en jonge kinderen. The Chocolate Story organiseert ook workshops en verjaardagsfeestjes met een thema die leren en plezier combineren, allemaal in het museum. Evenals een bezoek aan de beste chocolaterie van de stad. Bezoek ons op WOW, het beste culturele district in Gaia Porto voor een dag vol plezier, verkenning en ontdekking.

Porto: toegangsbewijs Planet Cork Museum bij WOW

4. Porto: toegangsbewijs Planet Cork Museum bij WOW

Het Planet Cork-museum onderzoekt de titel van Portugal als de grootste producent van kurk ter wereld. Een vermakelijke en leerzame wandeling, de Planet Cork vergroot ons begrip van traditie, de vele manieren waarop kurk ons leven verbetert en het enorme potentieel dat dit materiaal heeft in de moderne wereld. Planet Cork onderzoekt de titel van Portugal als de grootste producent van kurk ter wereld met 50% van de wereldwijde productie en duizenden hectaren bos. De schors van de boom, die al eeuwenlang wordt geoogst, is een proces dat sinds de Romeinse tijd grotendeels onveranderd is gebleven. Bekijk de kurkboom en zijn verschillende locaties over de hele wereld en begrijp hoe kurk wordt gekweekt en geoogst voordat het wordt getransformeerd in een groot aantal verrassende en gevarieerde toepassingen. Ontdek hoe kurkbossen veel verschillende soorten dieren in het wild, insecten en micro-organismen ondersteunen die gunstig zijn voor de planeet, en dat kurkproductie een zeldzaam voorbeeld is van een koolstofnegatieve industrie. Een eeuwenoude methode om flessen te stoppen, van architectuur tot automotoren en zelfs de spaceshuttle, kurk is een efficiënte natuurlijke technologie waarvan de kenmerken onmogelijk te repliceren zijn met door de mens gemaakte materialen. Bezoek ons op WOW, het beste culturele district in Gaia Porto voor een dag vol plezier, verkenning en ontdekking.

Vila Nova de Gaia: wijnschoolworkshop en proeverij

5. Vila Nova de Gaia: wijnschoolworkshop en proeverij

Geniet van heerlijke wijnen en ontdek hoe u de smaken en aroma's van een wijn kunt beoordelen terwijl u de professionals ontmoet , in deze fascinerende proefworkshop. Hoor over de soorten tonen die wijnen produceren en prikkel uw smaakpapillen terwijl u ze proeft. Geniet van wijnen die variëren van fruitig en bloemig tot meer aardse en plantaardige aroma's. Geniet van een informatieve en praktische sessie op de wijnschool en ontdek Portugese en internationale wijnen. Proef veel verschillende soorten en geniet van een kleine klasgrootte die een persoonlijke ervaring biedt.

Porto: Toegangsbewijs Mode- en Stoffenmuseum bij WOW

6. Porto: Toegangsbewijs Mode- en Stoffenmuseum bij WOW

De Fashion & Design Experience, gehuisvest in een imposante historische residentie en omgebouwde portwijnlodges, is de allereerste showcase van de rol van Noord-Portugal als een stuwende kracht in de mode- en textielproductie. Dit meeslepende verhaal ontvouwt zich op twee niveaus. Op de begane grond ervaren we de rijke textielindustrie van Portugal en ontdekken we de materialen en processen die komen kijken bij het maken van een kledingstuk. De expositieruimtes op de eerste verdieping brengen de dynamische tijdgenoot tot leven Portugese mode-industrie, Portugees schoenenvakmanschap en innovatie, evenals een tentoonstellingsruimte met opkomende modeontwerpers. Bekend sinds het begin van de 18e eeuw en de industriële revolutie voor een aantal van de beste kwaliteit textiel en schoenen ter wereld, is de regio de thuisbasis van vele geïnspireerde ontwerpers die internationale reputatie hebben opgebouwd. Ontdek hoe nieuwe stoftechnologie een revolutie teweegbrengt in de Portugese modewereld en maak kennis met enkele van de invloedrijke modeontwerpers van Portugal.

Porto: toegangsbewijs Porto-regio door de eeuwen heen bij WOW

7. Porto: toegangsbewijs Porto-regio door de eeuwen heen bij WOW

Ontdek Porto, de geboorte van een natie en 1000 jaar geschiedenis. Ervaar PRATA, onze audiovisuele meeslepende reis die het verhaal van Porto en de regio door de eeuwen heen vertelt. Vermakelijk en leerzaam, het is een essentiële eerste stop voor iedereen die de stad, de omgeving en haar invloed wil begrijpen. Zie hoe Porto en de omliggende regio al meer dan een millennium een van de meest stimulerende plekken zijn om te wonen. Ontdek hoe de stad Porto zijn naam aan een natie gaf, voordat Portugal werd geprojecteerd door wereldwijde verkenning en handel en meer recentelijk een wereldwijnhoofdstad werd. Het heeft hongersnood, boom en bust gezien. Wat er ook gebeurt, het heeft altijd de geest van zijn volk levend gehouden. Begrijp hoe de Portugese natie werd geboren aan de oevers van de Atlantische Oceaan Oceaan, bron van handel en industriële dynamiek, voordat u belangrijke culturele mijlpalen verkent die royalty's, religie, politiek en de kruistochten omarmen. Bezoek ons op WOW, het beste culturele district in Gaia Porto voor een dag vol plezier, verkenning en ontdekking.

Porto: toegangsbewijs The Bridge Collection Museum bij WOW

8. Porto: toegangsbewijs The Bridge Collection Museum bij WOW

Door middel van opmerkelijke verhalen over feesten, rituelen, tradities en innovaties brengt de Bridge Collection van WOW in Porto de geschiedenis van drinken tot leven. Met een buitengewoon aanbod van meer dan 2.000 drinkbekers en glazen, daterend uit 6.000 voor Christus, verkent de Bridge Collection de rijke drinkcultuur van de afgelopen 8.000 jaar. Elk schip vertelt een verhaal, onthult gewoonten en tradities, de maatschappij en rijkdom van de eigenaar, en feestelijke, rituele, religieuze of symbolische functies. Doorkruis de eeuwen, van de eerste beschavingen, het oude Griekse en Romeinse rijk, de islamitische gouden eeuw, het Europa van de middeleeuwen en de renaissance, het tijdperk van ontdekkingen, tot de industriële revolutie en het heden. Zie hoe design is geëvolueerd, gedreven door nieuwe materialen en technologieën. De Bridge-collectie is de meest uitgebreide privécollectie van drinkgerei in Portugal en een van de weinige ter wereld. Het bevat talloze zeldzame en onschatbare stukken die voorheen eigendom waren van keizers en moguls, pausen en prinsen. Door middel van opmerkelijke verhalen over feesten, rituelen, traditie en innovatie, brengt The Bridge Collection de geschiedenis tot leven door middel van drinkbekers. Bezoek ons op WOW, het beste culturele district in Gaia Porto voor een dag vol plezier, verkenning en ontdekking.

Overzicht activiteiten in WOW - World of Wine, Porto

Wil je alle activiteiten in WOW - World of Wine, Porto ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.