Belevingen in

Wrocław

Geniet van pierogi, geplaveide straten en een charmant marktplein in de historische hoofdstad van Silezië.

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Annuleer gratis tot 24 uur voordat je activiteit begint en krijg al je geld terug.

Wrocław: 10 hoogtepunten en bezienswaardigheden

Wroclaw was één van de meest cultureel diverse steden in Centraal-Europa, dit kwam door een turbulente geschiedenis waarin de stad constant van koninkrijk en natie wisselde. In WOII werd Wroclaw grotendeels verwoest, en sindsdien is ze herbouwd tot één van de meest fascinerende steden in Polen.

 • Racławice Panorama

  1. Racławice Panorama

  Dit gigantische schilderij is 114 meter breed en beeldt de Poolse strijd voor onafhankelijkheid van Rusland in 1794 uit. Het is zo groot dat de meeste mensen een gids inschakelen!

 • Kathedraal van Wrocław

  2. Kathedraal van Wrocław

  De twee torenspitsen van het eerste bakstenen gebouw in Polen vormen het icoon van Wrocław. 's Zomers kun je er één beklimmen en van glorieus uitzicht over de stad genieten.

 • Jahrhunderthalle

  3. Jahrhunderthalle

  De hal werd gebouwd in 1913 om de Slag bij Leipzig van 100 jaar eerder te herdenken. De evenementenhal is een sterk staaltje bouwkunde en heeft beide Wereldoorlogen overleefd!

 • Fonteinen van Wrocław

  4. Fonteinen van Wrocław

  Buiten de Jahrhunderthalle staat deze enorme fontein die het publiek betovert met water- en lichtshows, elk uur vanaf 10:00 uur tot in de avond.

 • Szczytnicki Park

  5. Szczytnicki Park

  Het oudste en grootste park van de stad dateert uit 1785. Het heeft een koninklijk allure met een wild randje!

 • St. Elizabethkerk, Wrocław

  6. St. Elizabethkerk, Wrocław

  Dit is één van de oudste kerken in de stad, en de laatste rustplaats van meer dan 100 prominente burgers. Bekijk ook de "Hans & Grietje"-huisjes net buiten de begraafplaats.

 • Wrocław Dierentuin

  7. Wrocław Dierentuin

  De dierentuin bereik je via de mooie Zwierzynieckiburg. Er wonen meer dan 1.100 diersoorten.

 • Wrocław Stadhuis

  8. Wrocław Stadhuis

  Dit gotische gebouw is één van de iconen van de stad. Binnen huist het Museum van Bourgeois Kunst en een 16e-eeuwse astrologische klok.

 • Marktplein (Rynek)

  9. Marktplein (Rynek)

  Hoewel dit plein op een authentieke Middeleeuwse marktplaats lijkt, is het meticuleus nagebouwd uit de ruïnes van WOII.

 • Aula Leopoldina

  10. Aula Leopoldina

  Neem wat tijd om het hoofdgebouw van de universiteit te bezoeken en om het mooiste barok-interieur van de stad te zien. Met een ticket mag je ook het Oratorium Marianum in en de Wiskundetoren beklimmen.

Plan je bezoek

 • Hoe ver is het vanaf Kraków?

  Wrocław ligt ongeveer 270 km van Krakau en kan per auto via de A4 worden bereikt. Je kunt ook een trein nemen op station Kraków Główny.

 • Hoe veel dagen?

  Ondanks het kleine formaat is Wrocław één van de mooiste steden in Polen, die zeker 3 dagen van je aandacht verdient.

Goed om te weten

 • Taal
  Pools
 • Valuta
  Poolse złoty (zł)
 • Tijdzone
  UTC (+01:00)
 • Landnummer
  +48
 • De beste periode voor een bezoek
  Zomer! Polen staat bekend om zijn koude winters en komt met een beetje warmte echt tot leven. 's Zomers is het heerlijk weer en zie je mensen van alle leeftijden genieten van het buitenleven; doe met ze mee!

Sitemap Wrocław

Wil je alle activiteiten in Wrocław ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Wrocław

Gemiddelde beoordeling

4.8 / 5

gebaseerd op 906 beoordelingen

Ongelooflijke geweldige rit! We hebben er lang van gedroomd om naar deze fantastische plek van kracht te gaan! GetYourGuide heeft onze droom laten uitkomen! We hadden een geweldige gids bij ons die ons de hele tijd ongelooflijke verhalen vertelde en door het reservaat liep. Ik hield van de individuele en comfortabele transfer met de auto. We zijn het bedrijf dankbaar voor een geweldige reis. Het zijn echt professionals! De reis overtrof alle verwachtingen! Bedankt! Ik raad iedereen aan. Irina Savchenko, Oekraïne, Kiev. Ongelooflijke geweldige rit! We hebben er heel lang van gedroomd om op deze fantastische plek van kracht te komen! GetYourGuide heeft onze droom vervuld! We hadden een geweldige gids die ons de hele tijd ongelooflijke verhalen vertelde en een wandeling door het reservaat. Ik hield echt van de individuele en gemakkelijke transfer met de auto. We zijn het bedrijf dankbaar voor een geweldige reis. Dit zijn echt professionals! De reis overtrof alle verwachtingen! Bedankt! Ik

Een heel leuk bezoek met een aardige gids die veel tijd nam om ons veel over de universiteit te vertellen. We kunnen het zeker iedereen aanraden. Aan het einde was er een fantastisch uitzicht over heel Wroclaw.

+De gids spreekt vloeiend Engels en is uiterst vriendelijk. +De gids zit boordevol kennis en ervaring. +De geschiedenis is heel goed uitgelegd +We genieten echt van de reis van 1 uur, absoluut de moeite waard!

Was prima te doen prachtige natuur wehebben er van genoten De chauffer was optijd deze excursie thuis vooraf al geboekt was prima geregeld

Mooie tocht, je ziet vanalles een beetje jammer dat je niet echt een paleis of kasteel gaat bezoeken