Dingen om te doen Wrocław

Geniet van pierogi, geplaveide straten en een charmant marktplein in de historische hoofdstad van Silezië.

Wrocław: De beste dingen die je niet wil missen

Wroclaw: privérondleiding van 2 uur met elektrische auto

1. Wroclaw: privérondleiding van 2 uur met elektrische auto

Ontdek de schoonheid van Wroclaw tijdens een elektrische autotour van 2 uur. Bekijk veel van de interessante bezienswaardigheden en monumenten van de stad op een handige en comfortabele manier. De route neemt bezoekers mee naar 30 van de belangrijkste monumenten en attracties van de hoofdstad van Neder-Silezië. Routes voor de tour werden voorbereid door erkende stadsgidsen en omvatten plaatsen zoals de Sint-Elisabethkerk, Jatki, de Universiteit van Wrocław, Ossolineum, de Markthal, het Piasek-eiland, de Piasek-brug, het Kathedraal-eiland, de Botanische Tuinen, de Sint-Martinuskerk en meer . Commentaar aan boord is beschikbaar in meerdere talen. Het hoogwaardige geluidssysteem in de elektrische auto maakt het mogelijk om de spannende geschiedenis van de stad te leren kennen in de taal van uw keuze.

Wroclaw: begeleide e-autotour met kleine groepen

2. Wroclaw: begeleide e-autotour met kleine groepen

Verken de schoonheid van Wroclaw terwijl je met een elektrisch voertuig reist om de meest interessante plekken en monumenten van de stad te zien met behulp van comfortabel en handig vervoer. Ontdek de hoofdstad van Neder-Silezië en geniet van bezienswaardigheden die u normaal gesproken zou zien tijdens een traditionele wandeltocht van 6-7 uur. Leer meer over de geschiedenis van de stad en geniet van routes die zijn opgesteld door erkende toeristische stadsgidsen die speciaal voor de tour zijn ontwikkeld. Geniet van vrije tijd om de twee belangrijkste plaatsen op de sightseeingroute te ontdekken: Cathedra en de Multimedia Fountain Show voordat je weer wordt afgezet in de charmante oude binnenstad van Wroclaw.

Wrocław: wandeltocht oude stad

3. Wrocław: wandeltocht oude stad

Ontdek de bezienswaardigheden van Wroclaw en wandel door de prachtige oude stad. Begin bij het Marktplein en bezoek het beroemde restaurant Piwnica Świdnicka. Ga dan naar het oude stadhuis van Wroclaw en Pranger, waar je delen van de stad ziet die al sinds de middeleeuwen bestaan. Zie de oude stadsgevangenis, de universiteit, de beroemde Fontanna Szermierza en de grootste markt in de stad - de Hala Targowa. Bezoek de kathedraal van Wroclaw en talloze andere architecturale meesterwerken uit de 10de tot de 18de eeuw. Leer de legendes van de bezienswaardigheden en loop langs de promenade terug naar de markt.

Vanuit Wrocław: bezoek aan Auschwitz-Birkenau

4. Vanuit Wrocław: bezoek aan Auschwitz-Birkenau

Deze aangrijpende tour neemt je mee naar het monument van Auschwitz-Birkenau om de volledige impact van deze schokkende plek te ervaren: een wereldwijd symbool van terreur, genocide en de Holocaust. Auschwitz-Birkenau was het grootste concentratie- en vernietigingskamp dat door de nazi's werd aangelegd tijdens de Tweede Wereldoorlog. Door een rondleiding met gids in beide secties, Auschwitz I en Auschwitz II-Birkenau, vat je de plek in zijn geheel. Bekijk de versterkte muren van het kamp, prikkeldraad, spoorwegsporen, perrons, kazernes, galgen, gaskamers en crematoria. Dit alles zal bijdragen tot een beter begrip van het veelbesproken Holocaust-project, evenals de nazi-politiek van massamoord en dwangarbeid.

Vanuit Wrocław: dagtocht naar Auschwitz-Birkenau

5. Vanuit Wrocław: dagtocht naar Auschwitz-Birkenau

Tijdens deze dagtocht ga je vanuit  Wrocław naar de concentratiekampen Auschwitz en Birkenau, die door de nazi's tijdens de Tweede Wereldoorlog gebruikt werden als gedwongen arbeids- en vernietigingskampen. Meer dan een miljoen mannen, vrouwen en kinderen stierven hier of werden gedwongen om te werken onder extreme omstandigheden. Deze concentratiekampen zijn sindsdien uitgegroeid tot blijvende symbolen van het wrede nazibeleid om Joden en minderheden uit te roeien. Om de menselijke tragedie die hier plaatsvond volledig te begrijpen, kom je meer te weten over het dagelijkse leven in het kamp en bezoek je de gaskamers en het crematorium. Andere tentoonstellingen helpen je om de plek in je op te nemen, en ze leren je meer over het nalatenschap van de Holocaust. Het is een geschiedenisles die je nooit zult vergeten.

Wroclaw: Neder-Silezië, kasteel Ksiaz en complexe Osówka-tour

6. Wroclaw: Neder-Silezië, kasteel Ksiaz en complexe Osówka-tour

De Vredeskerk in Świdnica is het grootste houten religieuze gebouw in Europa, gebouwd in het voormalige Silezië in het midden van de 17e eeuw te midden van de religieuze strijd die volgde op de Vrede van Westfalen. Beperkt door de fysieke en politieke omstandigheden, getuigen de Vredeskerken van de zoektocht naar religieuze vrijheid en zijn ze een zeldzame uitdrukking van de lutherse ideologie in een idioom dat over het algemeen wordt geassocieerd met de katholieke kerk. Gebouwd buiten de stadsmuren, gemaakt van hout of klei en gebouwd in minder dan een jaar, nu geplaatst op de UNESCO-lijst van werelderfgoedlocaties. Książ is het op twee na grootste kasteel van Polen, gelegen op een majestueuze rotsklif langs de rivier de Pelcznica. Prachtig omringd door het bos op een hoogte van 395 meter boven de zeespiegel, wordt het kasteel vaak 'de parel van Neder-Silezië' genoemd. Een dergelijke locatie die overeenkomt met de grootte van het gebouw is zeldzaam in Europa. In 1943 was Hitlers paramilitaire organisatie het kasteel binnengestormd en begonnen met de bouw van een van de belangrijkste wijken voor Adolf Hitler. Complex Osówka maakt deel uit van een bouwproject uitgevoerd door nazi-Duitsland tussen 1943-1945 (codenaam Riese). Mysterieuze structuren met de bijnaam "Underground City" wachten nog steeds om hun geheimen te onthullen. Ontdek Hitler's laatste en grootste wijken in Neder-Silezië.

Wroclaw: kroegentocht met gratis drankjes

7. Wroclaw: kroegentocht met gratis drankjes

Ontmoet je legendarische kroegentochtgidsen in de eerste bar (je kunt ze zien met het kroegentochtbord) en bereid je voor op een avond vol geweldige verhalen. In de eerste bar leer je de groepsgenoten beter kennen onder het genot van drankjes met korting en gratis drinkspelletjes. Iedereen komt hier om zich te vermaken en na een paar drankjes zullen deze vreemden je beste vrienden worden. In de eerste bar krijg je 3 gratis biertjes of shots. Hef het glas en zeg Na zdrowie! Ga van kroeg naar kroeg terwijl de avond drukker en luidruchtiger wordt. Je bezoekt de levendigste bars van de stad en eindigt in de beste bar van allemaal. Krijg een vipbehandeling door de wachtrijen over te slaan. Beweeg op het ritme van de muziek die de dj's maken.

Wroclaw: privétour Project Riese en kasteel Ksiaz

8. Wroclaw: privétour Project Riese en kasteel Ksiaz

Begin uw dag met het ophalen van uw hotel in Wroclaw en rijd naar de eerste stop van de dag Project Riese. Project Riese was de codenaam voor een indrukwekkend bouwproject geïnitieerd door nazi-Duitsland tussen 1943 en 1945, bestaande uit zeven ondergrondse constructies in het Uilengebergte en het kasteel van Ksiaz. Verken dit buitengewone netwerk van ondergrondse grotten, allemaal in verschillende staat van voltooiing, en leer over de geschiedenis van de site terwijl je ronddwaalt. Ga na Project Riese naar het kasteel van Ksiaz, het op twee na grootste kasteel in Polen met meer dan 400 kamers. Het kasteel was meer dan 400 jaar de thuisbasis van de Hochbergs, die een van de rijkste en beroemdste families van Europa waren. De Hochbergs bezaten veel land in Polen, maar hun tijd in het kasteel kwam tot een einde aan het begin van de Tweede Wereldoorlog, toen het kasteel in beslag werd genomen door nazi's die van plan waren er een van Hitlers residenties van te maken. Geniet van de vrijheid om de sites op je eigen gemak te verkennen en neem de tijd om meer te weten te komen over hun rijke geschiedenis. Ga aan het eind van de dag terug naar je transport om terug te keren naar Wroclaw.

Adršpach: The Chronicles of Narnia filmlocatie-tour

9. Adršpach: The Chronicles of Narnia filmlocatie-tour

Geniet van een rit van 2 uur door het schilderachtige landschap van Wroclaw naar het pittoreske dorpje Adršpach aan de Tsjechisch-Poolse grens. Wandel door het rotsachtige landschap dat een doolhof van indrukwekkende kloven vormt. Bewonder het spectaculaire uitzicht op bizarre rotsformaties tijdens de tour en leer over hun ongebruikelijke namen zoals  Lovers, Mayor en Mayor, Sugar Bread en Tooth Karkonosch. Bekijk dan een van de belangrijkste hoogtepunten – een prachtige waterval omringd door de rotsen waarvan bekend is dat hij de beroemdste Duitse romantische dichter Johann Wolfgang von Goethe in 1790 heeft betoverd. Na de rondleiding heb je wat vrije tijd.  Geniet van een heerlijke lunch in een lokaal restaurant voordat je terugkeert naar Wroclaw.

Wroclaw: wandeltocht door de oude stad met een lokale expert

10. Wroclaw: wandeltocht door de oude stad met een lokale expert

Ontdek Wroclaw, een stad met meer dan duizend jaar geschiedenis, die meer dan dertig keer van naam is veranderd. Door de eeuwen heen stond de stad onder de Poolse, Boheemse, Habsburgse en Duitse autoriteiten. Deze tour geeft een overzicht van Wroclaw, wat een aanmoediging kan zijn om de stad op eigen gelegenheid te verkennen. Deze tour is een klassieker op zich en tegelijkertijd een gedegen kennismaking met de stad. Tijdens deze tour krijg je de kans om de belangrijkste gebouwen en plaatsen in het stadscentrum te zien - het oude stadhuis, het marktplein, het zoutplein, de schandpaal, de Elizabeth-kerk, de oude gevangenis, het hoofdgebouw van de universiteit, de Ossolinski Nationale Bibliotheek, de Markthal en het oudste deel van de stad: het Kathedraaleiland. Op deze plekken leer je de rijke en gecompliceerde geschiedenis van de stad kennen en ontdek je hoe Wroclaw in de loop van de tijd is veranderd.

Veelgestelde vragen over Wrocław

Welke topattracties zijn een must-see in Wrocław?

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Wrocław?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Swidnica

Wrocław: wat zijn de beste deals en kortingen op activiteiten?

Sitemap Wrocław

Wil je alle activiteiten in Wrocław ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Wrocław

Gemiddelde beoordeling

4.8 / 5

gebaseerd op 1.063 beoordelingen

Beveel deze tour ten zeerste aan! Het duurt 10-12 uur vanaf Wrocław, maar het is het waard. Onze gids, Mattias, was uitstekend! Engels was onberispelijk en hij was zo goed geïnformeerd! Ophalen was makkelijk! Lange rit van Wroc aw maar onze chauffeur stopte halverwege voor een badkamer en koffiepauze onderweg. Onderweg deelde hij veel geschiedenis. Eenmaal daar was hij super behulpzaam bij het rondleiden en uitleggen van de dag en de stappen. Eenmaal daar, namen we deel aan een grotere tour en het was krachtig ... geen klachten. Beveel het ten zeerste aan! Jason en Rhonda uit Canada.

De Wroclaw-tour was geweldig. We kunnen ze zonder voorbehoud aanbevelen. Er is waarschijnlijk geen betere en vriendelijkere gids in Wroclaw dan Norbert, met wie we onze tour hadden. Hij spreekt fantastisch Duits en heeft een zeer uitgebreide kennis van zijn stad en haar historische context. Hij liet ons alle belangrijke bezienswaardigheden zien. Hij vond ook precies de juiste mix van gegevens en feiten, evenals interessante en vermakelijke zijverhalen. 5 sterren voor deze tour in een 5 sterren stad.

Het was een perfecte dag. Onze gids (en zeer voorzichtige chauffeur) legde ons tijdens de reis veel interessante dingen uit en was er altijd voor ons ter plaatse. Over het algemeen was het een zeer ontspannende dag en hoewel we veel hebben gezien en tijd hadden voor een stevige lunch, was er nooit stress of hectiek. De combinatie van ondergrondse tunnels, kasteel en Friedenskirche was zeer veelzijdig.

We we’re only for a day in Wrocław but we still wanted to learn more about it. After searching online we came across this add with good reviews. They were right. Knowledgeable, Awesome guide with a lot of humor. The scooter are very easy to ride and it takes only a minute to get a hang of it. Definitely something you should consider while being in Wrocław just for a day like us. Cheers

De rondleiding is erg interessant, leidt tot onverwachte constructies boven en onder de grond. Uitvoering zonder tijdsdruk en rekening houdend met speciale verzoeken. Onze gids Andreas was erg vriendelijk en kon veel interessante details delen vanuit zijn diepgaande kennis van de geschiedenis. We hebben enorm genoten van de rit. Jürgen S. uit Wenen