Kies data

Dingen om te doen Wrocław

Geniet van pierogi, geplaveide straten en een charmant marktplein in de historische hoofdstad van Silezië.

Wrocław: De beste dingen die je niet wil missen

Wroclaw: privérondleiding van 2 uur met elektrische auto

1. Wroclaw: privérondleiding van 2 uur met elektrische auto

Ontdek de schoonheid van Wroclaw tijdens een elektrische autotour van 2 uur. Bekijk veel van de interessante bezienswaardigheden en monumenten van de stad op een handige en comfortabele manier. De route neemt bezoekers mee naar 30 van de belangrijkste monumenten en attracties van de hoofdstad van Neder-Silezië. Routes voor de tour werden voorbereid door erkende stadsgidsen en omvatten plaatsen zoals de Sint-Elisabethkerk, Jatki, de Universiteit van Wrocław, Ossolineum, de Markthal, het Piasek-eiland, de Piasek-brug, het Kathedraal-eiland, de Botanische Tuinen, de Sint-Martinuskerk en meer . Commentaar aan boord is beschikbaar in meerdere talen. Het hoogwaardige geluidssysteem in de elektrische auto maakt het mogelijk om de spannende geschiedenis van de stad te leren kennen in de taal van uw keuze.

Wrocław: wandeltocht oude stad

2. Wrocław: wandeltocht oude stad

Ontdek de bezienswaardigheden van Wroclaw en wandel door de prachtige oude stad. Begin bij het Marktplein en bezoek het beroemde restaurant Piwnica Świdnicka. Ga dan naar het oude stadhuis van Wroclaw en Pranger, waar je delen van de stad ziet die al sinds de middeleeuwen bestaan. Zie de oude stadsgevangenis, de universiteit, de beroemde Fontanna Szermierza en de grootste markt in de stad - de Hala Targowa. Bezoek de kathedraal van Wroclaw en talloze andere architecturale meesterwerken uit de 10de tot de 18de eeuw. Leer de legendes van de bezienswaardigheden en loop langs de promenade terug naar de markt.

Wroclaw: begeleide e-autotour met kleine groepen

3. Wroclaw: begeleide e-autotour met kleine groepen

Verken de schoonheid van Wroclaw terwijl je met een elektrisch voertuig reist om de meest interessante plekken en monumenten van de stad te zien met behulp van comfortabel en handig vervoer. Ontdek de hoofdstad van Neder-Silezië en geniet van bezienswaardigheden die u normaal gesproken zou zien tijdens een traditionele wandeltocht van 6-7 uur. Leer meer over de geschiedenis van de stad en geniet van routes die zijn opgesteld door erkende toeristische stadsgidsen die speciaal voor de tour zijn ontwikkeld. Geniet van vrije tijd om de twee belangrijkste plaatsen op de sightseeingroute te ontdekken: Cathedra en de Multimedia Fountain Show voordat je weer wordt afgezet in de charmante oude binnenstad van Wroclaw.

Adršpach: The Chronicles of Narnia filmlocatie-tour

4. Adršpach: The Chronicles of Narnia filmlocatie-tour

Geniet van een rit van 2 uur door het schilderachtige landschap van Wroclaw naar het pittoreske dorpje Adršpach aan de Tsjechisch-Poolse grens. Wandel door het rotsachtige landschap dat een doolhof van indrukwekkende kloven vormt. Bewonder het spectaculaire uitzicht op bizarre rotsformaties tijdens de tour en leer over hun ongebruikelijke namen zoals  Lovers, Mayor en Mayor, Sugar Bread en Tooth Karkonosch. Bekijk dan een van de belangrijkste hoogtepunten – een prachtige waterval omringd door de rotsen waarvan bekend is dat hij de beroemdste Duitse romantische dichter Johann Wolfgang von Goethe in 1790 heeft betoverd. Na de rondleiding heb je wat vrije tijd.  Geniet van een heerlijke lunch in een lokaal restaurant voordat je terugkeert naar Wroclaw.

Vanuit Wrocław: bezoek aan Auschwitz-Birkenau

5. Vanuit Wrocław: bezoek aan Auschwitz-Birkenau

Deze aangrijpende tour neemt je mee naar het monument van Auschwitz-Birkenau om de volledige impact van deze schokkende plek te ervaren: een wereldwijd symbool van terreur, genocide en de Holocaust. Auschwitz-Birkenau was het grootste concentratie- en vernietigingskamp dat door de nazi's werd aangelegd tijdens de Tweede Wereldoorlog. Door een rondleiding met gids in beide secties, Auschwitz I en Auschwitz II-Birkenau, vat je de plek in zijn geheel. Bekijk de versterkte muren van het kamp, prikkeldraad, spoorwegsporen, perrons, kazernes, galgen, gaskamers en crematoria. Dit alles zal bijdragen tot een beter begrip van het veelbesproken Holocaust-project, evenals de nazi-politiek van massamoord en dwangarbeid.

Wroclaw: kroegentocht met gratis drankjes

6. Wroclaw: kroegentocht met gratis drankjes

Ontmoet je legendarische kroegentochtgidsen in de eerste bar (je kunt ze zien met het kroegentochtbord) en bereid je voor op een avond vol geweldige verhalen. In de eerste bar leer je de groepsgenoten beter kennen onder het genot van drankjes met korting en gratis drinkspelletjes. Iedereen komt hier om zich te vermaken en na een paar drankjes zullen deze vreemden je beste vrienden worden. In de eerste bar krijg je 3 gratis biertjes of shots. Hef het glas en zeg Na zdrowie! Ga van kroeg naar kroeg terwijl de avond drukker en luidruchtiger wordt. Je bezoekt de levendigste bars van de stad en eindigt in de beste bar van allemaal. Krijg een vipbehandeling door de wachtrijen over te slaan. Beweeg op het ritme van de muziek die de dj's maken.

Wroclaw: Neder-Silezië, kasteel Ksiaz en complexe Osówka-tour

7. Wroclaw: Neder-Silezië, kasteel Ksiaz en complexe Osówka-tour

De Vredeskerk in Świdnica is het grootste houten religieuze gebouw in Europa, gebouwd in het voormalige Silezië in het midden van de 17e eeuw te midden van de religieuze strijd die volgde op de Vrede van Westfalen. Beperkt door de fysieke en politieke omstandigheden, getuigen de Vredeskerken van de zoektocht naar religieuze vrijheid en zijn ze een zeldzame uitdrukking van de lutherse ideologie in een idioom dat over het algemeen wordt geassocieerd met de katholieke kerk. Gebouwd buiten de stadsmuren, gemaakt van hout of klei en gebouwd in minder dan een jaar, nu geplaatst op de UNESCO-lijst van werelderfgoedlocaties. Książ is het op twee na grootste kasteel van Polen, gelegen op een majestueuze rotsklif langs de rivier de Pelcznica. Prachtig omringd door het bos op een hoogte van 395 meter boven de zeespiegel, wordt het kasteel vaak 'de parel van Neder-Silezië' genoemd. Een dergelijke locatie die overeenkomt met de grootte van het gebouw is zeldzaam in Europa. In 1943 was Hitlers paramilitaire organisatie het kasteel binnengestormd en begonnen met de bouw van een van de belangrijkste wijken voor Adolf Hitler. Complex Osówka maakt deel uit van een bouwproject uitgevoerd door nazi-Duitsland tussen 1943-1945 (codenaam Riese). Mysterieuze structuren met de bijnaam "Underground City" wachten nog steeds om hun geheimen te onthullen. Ontdek Hitler's laatste en grootste wijken in Neder-Silezië.

Wroclaw: hoogtepunten privéwandeling door de oude stad

8. Wroclaw: hoogtepunten privéwandeling door de oude stad

Ontdek de hoogtepunten van de oude binnenstad van Wroclaw met behulp van een privégids tijdens een wandeltocht door het historische stadscentrum. Tijdens een tour van 2 uur verken je het middeleeuwse marktplein en loop je door de straten om kleurrijke smalle gebouwen, huurkazernes en de gotische gevel van het 13e-eeuwse stadhuis te bewonderen. Volg je gids om het unieke district van vier denominaties te bekijken en het hoofdgebouw van de universiteit van Wroclaw met zijn grote Aula Leopoldina (ceremoniële hal) te bereiken. Kijk uit voor de beroemde koperen dwergen die rond de stad werden geplaatst als onderdeel van de anti-communistische beweging Orange Alternative. Ga de uitdaging aan en vind ze allemaal! Om nog meer interessante plaatsen te zien, kies je de optie van 3 uur en bewonder je buitengewone gebouwen verborgen in Slowacki's Park, zoals het Panorama Raclawicka, het Nationaal Museum of het Museum van Architectuur. Ga verder en zie het fantastische Bastion Ceglarski, het oude fort direct naast de rivier. Onderweg bezoekt u ook de St. Adalbert's kerk. Het beste deel van Wroclaw is te zien tijdens de 4-uur durende tour. Het stuk de weerstand van sightseeing is het oudste deel van de stad met zijn prachtige kathedralen, gebouwen en sfeer. Het heet Cathedral Island of Ostrow Tumski. Het heeft weinig eilanden (Slodowa of Piasek Island), de mooie Tumski-brug, kerken, het Arcibishop's Palace en de verbazingwekkende kathedraal van St. Johannes de Doper. Loop naar binnen om barokke kapellen en het rijke interieur te zien.

Wroclaw: Guided City Walk

9. Wroclaw: Guided City Walk

Ontdek de diversiteit van deze geweldige stad, zijn vindingrijkheid en zijn gemengde erfenis gecreëerd door Polen, Tsjechen, Oostenrijkers en Duitsers. Je tour begint op het marktplein (Rynek), waar je versteld zult staan van de unieke schoonheid van het laatgotische stadhuis. Wandelend door de middeleeuwse straten, kom je de prachtige universiteitscampus tegen, waar de belangrijkste vergaderzaal een opvallend voorbeeld is van de barokke architectuur uit de Habsburgse tijd. Wandel verder door betoverende middeleeuwse straten en bewonder de verscheidenheid aan architectuurstijlen die worden tentoongesteld. Overal vertelt je gids grappige verhalen, eigenzinnige legendes en mysterieuze feiten die zich achter elk gebouw verbergen. Hij zal je ook wijzen op de vele kabouterstandbeelden die deze stad zo uniek maken. Je leert het verhaal achter deze kabouters en in het bijzonder waarom er zoveel zijn. Je tour eindigt in het oudste deel van Wroclaw, Ostrow Tumski. Hier bevindt zich de kathedraal van St. Johannes de Doper, evenals vele andere kerken en kloosters die het gebied een buitengewoon spirituele sfeer geven. Je gids geeft je graag suggesties over waar je naartoe kunt om je verkenning van de stad te voltooien.

Wrocław: lange stadswandeling en riviercruise

10. Wrocław: lange stadswandeling en riviercruise

Dit is je kans om een van Europa's meest unieke steden echt te ontdekken. Wandel over het marktplein van de stad en bewonder de ongelooflijke kleuren van de grootste bloemenmarkt in Wrocław. Bezoek de pittoreske St. Elizabeth-kerk en bekijk de beroemde koperen dwergen en het monument voor Dietrich Bonhoeffer. Passeer de oude stadsgevangenis op weg naar de universiteit van Wrocław, waar u de muziekzaal Oratorio Marianum en de Aula Leopoldina zult bezoeken en geniet van het uitzicht vanaf de Wiskundige Toren. Bekijk de oudste universiteitskerk ter wereld met zijn ongelooflijke barokke versieringen. Maak een wandeling door de oude markthal en de kathedraal van Wrocław. Bewonder de kathedraal, geniet van het uitzicht vanaf de brug en wandel over de promenade. Sluit de tour af met een heerlijke cruise op de rivier de Oder. Vaar 50 minuten in een terugreis naar de dierentuin. Neem plaats op een van de drie dekken van het schip of ontspan in een ligstoel onder het genot van een koud biertje, wijntje, koffie of dessert. Ontspan en geniet van de bezienswaardigheden die aan je voorbij gaan totdat de reis eindigt in de jachthaven van het stadscentrum.

Beschikbare activiteiten

  • Op verkenning in Wrocław
  • WO II- & geschiedenistours
  • Wrocław op wielen
  • Poolse kastelen, kerken & meer
  • Verken de bergen & valleien
122 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 8

Veelgestelde vragen over Wrocław

Welke topattracties zijn een must-see in Wrocław?

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Wrocław?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Swidnica

Wrocław: wat zijn de beste deals en kortingen op activiteiten?

Wrocław: wat zijn de populairste musea en tentoonstellingen?

Overzicht activiteiten in Wrocław

Wil je alle activiteiten in Wrocław ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Wrocław

Gemiddelde beoordeling

4.8 / 5

gebaseerd op 1.301 beoordelingen

Een dag voor vertrek nam de touroperator contact met ons op om de exacte ophaaltijd te bevestigen. Hij kwam 's ochtends op tijd naar ons appartement. De reis was aangenaam en ongecompliceerd. Ter plaatse werden we ingedeeld bij een andere groep, waarmee het eerste deel van de tour begon. In de korte pauze was er een klein lunchpakket en reed onze chauffeur ons verder naar Auschwitz-Birkenau. Daar was nu het tweede deel van de tour. Daarna stond onze chauffeur ons weer op te wachten bij de reeds opgewarmde auto. Hij was erg vriendelijk en beantwoordde alle vragen en was erg meegaand. Ik raad deze tour ten zeerste aan als je stressvrij sightseeing wilt vanuit Wroclaw voor een dag vanuit Wroclaw!

Beveel deze tour ten zeerste aan! Het duurt 10-12 uur vanaf Wrocław, maar het is het waard. Onze gids, Mattias, was uitstekend! Engels was onberispelijk en hij was zo goed geïnformeerd! Ophalen was makkelijk! Lange rit van Wroc aw maar onze chauffeur stopte halverwege voor een badkamer en koffiepauze onderweg. Onderweg deelde hij veel geschiedenis. Eenmaal daar was hij super behulpzaam bij het rondleiden en uitleggen van de dag en de stappen. Eenmaal daar, namen we deel aan een grotere tour en het was krachtig ... geen klachten. Beveel het ten zeerste aan! Jason en Rhonda uit Canada.

De Wroclaw-tour was geweldig. We kunnen ze zonder voorbehoud aanbevelen. Er is waarschijnlijk geen betere en vriendelijkere gids in Wroclaw dan Norbert, met wie we onze tour hadden. Hij spreekt fantastisch Duits en heeft een zeer uitgebreide kennis van zijn stad en haar historische context. Hij liet ons alle belangrijke bezienswaardigheden zien. Hij vond ook precies de juiste mix van gegevens en feiten, evenals interessante en vermakelijke zijverhalen. 5 sterren voor deze tour in een 5 sterren stad.

Het was een perfecte dag. Onze gids (en zeer voorzichtige chauffeur) legde ons tijdens de reis veel interessante dingen uit en was er altijd voor ons ter plaatse. Over het algemeen was het een zeer ontspannende dag en hoewel we veel hebben gezien en tijd hadden voor een stevige lunch, was er nooit stress of hectiek. De combinatie van ondergrondse tunnels, kasteel en Friedenskirche was zeer veelzijdig.

We we’re only for a day in Wrocław but we still wanted to learn more about it. After searching online we came across this add with good reviews. They were right. Knowledgeable, Awesome guide with a lot of humor. The scooter are very easy to ride and it takes only a minute to get a hang of it. Definitely something you should consider while being in Wrocław just for a day like us. Cheers