Belevingen in
Wrocław

Geniet van pierogi, geplaveide straten en een charmant marktplein in de historische hoofdstad van Silezië.

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Annuleer gratis tot 24 uur voordat je activiteit begint en krijg al je geld terug.

Wrocław: De beste dingen die je niet wil missen

Wroclaw: privérondleiding van 2 uur met elektrische auto

1. Wroclaw: privérondleiding van 2 uur met elektrische auto

Ontdek de schoonheid van Wroclaw tijdens een elektrische autoreis van 2 uur. Bekijk veel van de interessante bezienswaardigheden en bezienswaardigheden van de stad op een handige en comfortabele manier. De route neemt bezoekers mee naar 30 van de belangrijkste monumenten en attracties van de hoofdstad van Neder-Silezië. Routes voor de tour werden voorbereid door erkende stadsgidsen en omvatten plaatsen zoals de Sint-Elisabethkerk, Jatki, de Universiteit van Wrocław, Ossolineum, Markthal, Piasek-eiland, Piasek-brug, Kathedraal-eiland, Botanische tuin, Sint-Maartenskerk, Heilig Kruis Kerk, Kathedraal, Grunwaldzki-plein, Zwierzyniecki-brug, dierentuin, Centennial Hall, Japanse tuin, Iglica, Szczytnicki Park, Wrocław en University of Technology, het nationale museum, het huis van de oude effectenbeurs en de zoutmarkt. Commentaar aan boord is beschikbaar in meerdere talen. Het hoogwaardige geluidssysteem in de elektrische auto maakt het mogelijk om te leren over de opwindende geschiedenis van de stad in de taal van uw keuze.

...
Wroclaw: fietstocht van 3 uur in het Engels, Duits of Pools

2. Wroclaw: fietstocht van 3 uur in het Engels, Duits of Pools

Spring op een goed onderhouden en stijlvolle fiets voor een begeleide drie uur durende tour door Wroclaw. Vermijd toeristische drukte, vermoeide voeten en verkeer terwijl u profiteert van de kennis van een informatieve gids. Tijdens deze tour kun je de indrukwekkende barokke architectuur van de oude binnenstad van Wroclaw bewonderen, die zorgvuldig werd gereconstrueerd na de Tweede Wereldoorlog, Ostrow Tumski of Cathedral Island, het oudste deel van de stad, bezoeken en een bezoek brengen aan Centennial Hall, een architectonisch meesterwerk dat wordt vermeld als een UNESCO-werelderfgoed. Naast deze locaties neemt je tour je mee naar het hoofdplein, de oude stadspromenade, Jatki, het Spiż-monument van slachtdieren, de oude stadsgevangenis, de universiteit van Wroclaw, het zwaardvechtermonument, het Ossolineum, de markthal, de Poolse heuvels, het Grunwaldzki-plein, Zwierzyniecki Bridge, Wroclaw Zoo, Japanese Garden, Iglica, Szczytnicki Park, het Nationaal Museum, het House of Old Stock Exchange en de Salt Market.

...
Wroclaw: Old Town hoogtepunten privéwandeltocht

3. Wroclaw: Old Town hoogtepunten privéwandeltocht

Ontdek de hoogtepunten van de oude binnenstad van Wroclaw met behulp van een privégids tijdens een wandeltocht door het historische stadscentrum. Tijdens een tour van 2 uur verken je het middeleeuwse marktplein en loop je door de straten om kleurrijke smalle gebouwen, huurkazernes en de gotische gevel van het 13e-eeuwse stadhuis te bewonderen. Volg je gids om het unieke district van vier denominaties te bekijken en het hoofdgebouw van de universiteit van Wroclaw met zijn grote Aula Leopoldina (ceremoniële hal) te bereiken. Kijk uit voor de beroemde koperen dwergen die rond de stad werden geplaatst als onderdeel van de anti-communistische beweging Orange Alternative. Ga de uitdaging aan en vind ze allemaal! Om nog meer interessante plaatsen te zien, kies je de optie van 3 uur en bewonder je buitengewone gebouwen verborgen in Slowacki's Park, zoals het Panorama Raclawicka, het Nationaal Museum of het Museum van Architectuur. Ga verder en zie het fantastische Bastion Ceglarski, het oude fort direct naast de rivier. Onderweg bezoekt u ook de St. Adalbert's kerk. Het beste deel van Wroclaw is te zien tijdens de 4-uur durende tour. Het stuk de weerstand van sightseeing is het oudste deel van de stad met zijn prachtige kathedralen, gebouwen en sfeer. Het heet Cathedral Island of Ostrow Tumski. Het heeft weinig eilanden (Slodowa of Piasek Island), de mooie Tumski-brug, kerken, het Arcibishop's Palace en de verbazingwekkende kathedraal van St. Johannes de Doper. Loop naar binnen om barokke kapellen en het rijke interieur te zien.

...
Van Wroclaw: Parels van Neder-Silezië Privérondleiding

4. Van Wroclaw: Parels van Neder-Silezië Privérondleiding

Ontdek de beroemdste plekken van de regio Neder-Silezië tijdens deze eendaagse rondleiding door Wroclaw. Begin de reis vanuit uw hotel in Wroclaw en ga richting de kerken van vrede in Jawor en Swidnica. De kerken zijn de grootste houten religieuze gebouwen in Europa en staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Deze unieke rijk versierde kerken werden in de 17e eeuw na de Dertigjarige Oorlog door de Silezische protestanten opgericht. Daarna rijdt u naar het prachtige kasteel van Ksiaz, het derde grootste kasteel in Polen dat dateert uit de 13e eeuw. Tijdens uw bezoek zult u antieke interieurs, torens en terrassen in Franse stijl bewonderen. Mis niet de kans om een aangename wandeling te maken door de tuinen rondom het kasteel. Na het verkennen van het kasteel van Ksiaz kunt u genieten van een transfer naar uw hotel.

...
Van Wroclaw: dagtour door Neder-Silezië

5. Van Wroclaw: dagtour door Neder-Silezië

De Vredeskerk in Świdnica is het grootste religieuze gebouw met houten frame in Europa, gebouwd in het voormalige Silezië in het midden van de 17e eeuw te midden van de religieuze strijd die volgde op de Vrede van Westfalen. Beperkt door de fysieke en politieke omstandigheden, getuigen de Vredeskerken van het streven naar religieuze vrijheid en zijn ze een zeldzame uitdrukking van de lutherse ideologie in een idioom dat over het algemeen wordt geassocieerd met de katholieke kerk. Gebouwd buiten de stadsmuren, gemaakt van hout of klei en gebouwd in minder dan een jaar, nu geplaatst op de UNESCO-lijst van werelderfgoed. Książ is het op twee na grootste kasteel van Polen, gelegen op een majestueuze rotsklif aan de kant van de rivier de Pelcznica. Prachtig omgeven door het bos op een hoogte van 395 meter boven de zeespiegel, wordt het kasteel vaak 'de parel van Neder-Silezië' genoemd. Een dergelijke locatie die overeenkomt met de grootte van het gebouw is zeldzaam in Europa. In 1943 was Hitlers paramilitaire organisatie het kasteel binnengestormd en begonnen met de bouw van een van de belangrijkste vertrekken voor Adolf Hitler. Complex Osówka maakt deel uit van een bouwproject uitgevoerd door nazi-Duitsland tussen 1943-1945 (codenaam Riese). Mysterieuze bouwwerken met de bijnaam "Underground City" wachten nog steeds om hun geheimen te onthullen. Ontdek de laatste en grootste wijk van Hitler in Neder-Silezië.

...
Wroclaw: privéwodka-proeverij

6. Wroclaw: privéwodka-proeverij

Ontmoet je lokale gids en neem deel aan een geweldige feesttour met een geweldige combinatie van de beste Poolse wodka en traditionele snacks. Verzamel je vrienden voor een basis-, standaard- of premium-proeverij om aan je behoeften te voldoen, allemaal met een leuke les in de Poolse cultuur inbegrepen. Je gids leert je hoe je wodka drinkt in de Poolse traditie en vertelt je over de gelegenheden waarin Polen genieten van de nationale drank. Proef een mengsel van witte wodka, gearomatiseerde wodka, likeur en een absint van 70% terwijl je de geschiedenis en cultuur van de stad leert. Alle plaatsen zijn zorgvuldig gekozen om de verschillende kenmerken van de Poolse geschiedenis te benadrukken en tijdens uw tour proeft u ook Poolse hapjes die perfect overeenkomen met uw wodka. Tijdens de optie van 2 uur proef je een set van vijf wodka's en wat hapjes op drie verschillende locaties. Als je meer wodka-smaken wilt proberen, bevat de optie voor 3 uur zeven schoten op vier verschillende locaties. Er is ook een optie van 4 uur waar je de beste combinatie van 10 Poolse wodka's en traditionele gerechten op vijf locaties hebt. Na de proeverij kan uw gids u helpen een taxi te bellen of suggesties geven over waar het feest verder kan gaan.

...
Vanuit Wrocław: bezoek aan Auschwitz-Birkenau

7. Vanuit Wrocław: bezoek aan Auschwitz-Birkenau

Deze aangrijpende tour neemt je mee naar het monument van Auschwitz-Birkenau om de volledige impact van deze schokkende plek te ervaren: een wereldwijd symbool van terreur, genocide en de Holocaust. Auschwitz-Birkenau was het grootste concentratie- en vernietigingskamp dat door de nazi's werd aangelegd tijdens de Tweede Wereldoorlog. Door een rondleiding met gids in beide secties, Auschwitz I en Auschwitz II-Birkenau, vat je de plek in zijn geheel. Bekijk de versterkte muren van het kamp, prikkeldraad, spoorwegsporen, perrons, kazernes, galgen, gaskamers en crematoria. Dit alles zal bijdragen tot een beter begrip van het veelbesproken Holocaust-project, evenals de nazi-politiek van massamoord en dwangarbeid.

...
Wrocław: wandeltocht oude stad

8. Wrocław: wandeltocht oude stad

Ontdek de bezienswaardigheden van Wroclaw en wandel door de prachtige oude stad. Begin bij het Marktplein en bezoek het beroemde restaurant Piwnica Świdnicka. Ga dan naar het oude stadhuis van Wroclaw en Pranger, waar je delen van de stad ziet die al sinds de middeleeuwen bestaan. Zie de oude stadsgevangenis, de universiteit, de beroemde Fontanna Szermierza en de grootste markt in de stad - de Hala Targowa. Bezoek de kathedraal van Wroclaw en talloze andere architecturale meesterwerken uit de 10de tot de 18de eeuw. Leer de legendes van de bezienswaardigheden en loop langs de promenade terug naar de markt.

...
Wroclaw: Food & Vodka Culture Tour met lokale gids

9. Wroclaw: Food & Vodka Culture Tour met lokale gids

Verken Wroclaw tijdens een wandeltocht met eten en wodkacultuur met een lokale gids. Stop bij pubs en restaurants in de stad en geniet van maximaal vijf verschillende Poolse wodka's, waaronder een shot met traditionele Poolse snacks. Leer meer over de Poolse drinkcultuur van een local. Nadat je je gids hebt ontmoet, ga je op avontuur naar verschillende pubs en restaurants in Wroclaw. Terwijl je de Poolse keuken verkent, luister je naar verhalen van je gids en stel je gerust al je vragen over Polen en zijn drinkscene.

...
Wroclaw: Guided City Walk

10. Wroclaw: Guided City Walk

Ontdek de diversiteit van deze geweldige stad, zijn vindingrijkheid en zijn gemengde erfenis gecreëerd door Polen, Tsjechen, Oostenrijkers en Duitsers. Je tour begint op het marktplein (Rynek), waar je versteld zult staan van de unieke schoonheid van het laatgotische stadhuis. Wandelend door de middeleeuwse straten, kom je de prachtige universiteitscampus tegen, waar de belangrijkste vergaderzaal een opvallend voorbeeld is van de barokke architectuur uit de Habsburgse tijd. Wandel verder door betoverende middeleeuwse straten en bewonder de verscheidenheid aan architectuurstijlen die worden tentoongesteld. Overal vertelt je gids grappige verhalen, eigenzinnige legendes en mysterieuze feiten die zich achter elk gebouw verbergen. Hij zal je ook wijzen op de vele kabouterstandbeelden die deze stad zo uniek maken. Je leert het verhaal achter deze kabouters en in het bijzonder waarom er zoveel zijn. Je tour eindigt in het oudste deel van Wroclaw, Ostrow Tumski. Hier bevindt zich de kathedraal van St. Johannes de Doper, evenals vele andere kerken en kloosters die het gebied een buitengewoon spirituele sfeer geven. Je gids geeft je graag suggesties over waar je naartoe kunt om je verkenning van de stad te voltooien.

...

Plan je bezoek

 • Hoe ver is het vanaf Kraków?

  Wrocław ligt ongeveer 270 km van Krakau en kan per auto via de A4 worden bereikt. Je kunt ook een trein nemen op station Kraków Główny.

 • Hoe veel dagen?

  Ondanks het kleine formaat is Wrocław één van de mooiste steden in Polen, die zeker 3 dagen van je aandacht verdient.

Goed om te weten

 • Taal
  Pools
 • Valuta
  Poolse złoty (zł)
 • Tijdzone
  UTC (+01:00)
 • Landnummer
  +48
 • De beste periode voor een bezoek
  Zomer! Polen staat bekend om zijn koude winters en komt met een beetje warmte echt tot leven. 's Zomers is het heerlijk weer en zie je mensen van alle leeftijden genieten van het buitenleven; doe met ze mee!

Sitemap Wrocław

Wil je alle activiteiten in Wrocław ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Wrocław

Gemiddelde beoordeling

4.8 / 5

gebaseerd op 906 beoordelingen

Ongelooflijke geweldige rit! We hebben er lang van gedroomd om naar deze fantastische plek van kracht te gaan! GetYourGuide heeft onze droom laten uitkomen! We hadden een geweldige gids bij ons die ons de hele tijd ongelooflijke verhalen vertelde en door het reservaat liep. Ik hield van de individuele en comfortabele transfer met de auto. We zijn het bedrijf dankbaar voor een geweldige reis. Het zijn echt professionals! De reis overtrof alle verwachtingen! Bedankt! Ik raad iedereen aan. Irina Savchenko, Oekraïne, Kiev. Ongelooflijke geweldige rit! We hebben er heel lang van gedroomd om op deze fantastische plek van kracht te komen! GetYourGuide heeft onze droom vervuld! We hadden een geweldige gids die ons de hele tijd ongelooflijke verhalen vertelde en een wandeling door het reservaat. Ik hield echt van de individuele en gemakkelijke transfer met de auto. We zijn het bedrijf dankbaar voor een geweldige reis. Dit zijn echt professionals! De reis overtrof alle verwachtingen! Bedankt! Ik

Een heel leuk bezoek met een aardige gids die veel tijd nam om ons veel over de universiteit te vertellen. We kunnen het zeker iedereen aanraden. Aan het einde was er een fantastisch uitzicht over heel Wroclaw.

+De gids spreekt vloeiend Engels en is uiterst vriendelijk. +De gids zit boordevol kennis en ervaring. +De geschiedenis is heel goed uitgelegd +We genieten echt van de reis van 1 uur, absoluut de moeite waard!

Was prima te doen prachtige natuur wehebben er van genoten De chauffer was optijd deze excursie thuis vooraf al geboekt was prima geregeld

Mooie tocht, je ziet vanalles een beetje jammer dat je niet echt een paleis of kasteel gaat bezoeken