Wrocław
Tours

Geniet van pierogi, geplaveide straten en een charmant marktplein in de historische hoofdstad van Silezië.

Onze aanbevelingen voor Wrocław

Wroclaw: E-Car Tour en audiogids

Wroclaw: E-Car Tour en audiogids

Verken de schoonheid van Wroclaw terwijl je reist met een elektrisch voertuig om de interessantste plekken en bezienswaardigheden van de stad te zien met comfortabel en handig vervoer. Ontdek de hoofdstad van Neder-Silezië en bekijk bezienswaardigheden die je normaal gesproken tijdens een 6-7 uur durende traditionele wandeltour zou zien. Leer meer over de geschiedenis van de stad en geniet van routes die speciaal voor deze rondleiding zijn samengesteld door gediplomeerde toeristische gidsen. Geniet van de vrije tijd om de twee belangrijkste plekken op de sightseeingroute te ontdekken: Cathedra en de Multimedia Fonteinenshow voordat je weer wordt afgezet in de charmante oude stad van Wroclaw.

Krakau: Sightseeingcruise op de rivier de Vistula met audiogids

Krakau: Sightseeingcruise op de rivier de Vistula met audiogids

Tijdens deze een uur durende boottocht op de rivier de Vistula in Krakau kunnen reizigers de rijke cultuur en geschiedenis van de stad ervaren terwijl ze genieten van een prachtig uitzicht op de bezienswaardigheden en de skyline. De cruise begint bij de kade, waar passagiers aan boord gaan van de boot en een mooie reis langs de rivier maken. De eerste stop is het iconische Wawel-kasteel, de voormalige residentie van Poolse koningen en koninginnen. Passagiers krijgen de kans om de verbluffende architectuur van het kasteel te bewonderen en meer te weten te komen over de fascinerende geschiedenis van een deskundige gids. Terwijl de boot de rivier afvaart, kunnen passagiers genieten van het panoramische uitzicht op de beroemdste bezienswaardigheden van Krakau, waaronder de wijk Kazimierz, de Bernatek-voetgangersbrug en de Vistula-boulevards. Onderweg geeft de gids interessante historische en culturele inzichten over elk van deze locaties. De cruise eindigt weer bij de kade, waar passagiers van boord kunnen gaan en Krakau op eigen gelegenheid verder kunnen verkennen. Met zijn adembenemende uitzichten en deskundige gids is deze boottocht een must-do ervaring voor iedereen die Krakau bezoekt.

Wrocław: Wandeltour oude stad en Ostrów Tumski

Wrocław: Wandeltour oude stad en Ostrów Tumski

De geschiedenis van Wroclaw is lang en complex. Om het te begrijpen, moet je in het verleden van meer dan 1000 jaar duiken. De stad wordt door professor Norman Davies Microcosm genoemd omdat het deel uitmaakt van verschillende landen en vanwege de ligging in het midden van Europa. Davies zei dat alles, wat er in Europa gebeurde, op een gegeven moment ook in Wrocław gebeurde: oorlogen en religieuze strijd, rijkdom aan handelssteden, nazi's en WO II met bijna totale vernietiging van de stad, een onderdeel worden van het communistische blok om uiteindelijk in te springen. vrijheid ruim 25 jaar geleden. Het moderne Wrocław is een van de snelst ontwikkelende steden in Europa met een rijke cultuur en open, gastvrije mensen. Als je wilt weten hoe dit allemaal gebeurde, neem dan gewoon deel aan onze tour!

Wroclaw: privérondleiding van 2 uur per elektrische auto

Wroclaw: privérondleiding van 2 uur per elektrische auto

Ontdek de schoonheid van Wroclaw tijdens een elektrische autotour van 2 uur. Bekijk veel van de interessante bezienswaardigheden en monumenten van de stad op een handige en comfortabele manier. De route neemt bezoekers mee naar 30 van de belangrijkste monumenten en attracties van de hoofdstad van Neder-Silezië. Routes voor de tour werden voorbereid door erkende stadsgidsen en omvatten plaatsen zoals de Sint-Elisabethkerk, Jatki, de Universiteit van Wrocław, Ossolineum, de Markthal, het Piasek-eiland, de Piasek-brug, het Kathedraal-eiland, de Botanische Tuinen, de Sint-Martinuskerk en meer . Commentaar aan boord is beschikbaar in meerdere talen. Het hoogwaardige geluidssysteem in de elektrische auto maakt het mogelijk om de spannende geschiedenis van de stad te leren kennen in de taal van uw keuze.

Wroclaw: Oude Stad Hoogtepunten Boottocht

Wroclaw: Oude Stad Hoogtepunten Boottocht

Ga aan boord van een van de boten, ontspan en geniet van een onvergetelijke rondvaart van 45 minuten door de prachtige stad Wroclaw. Je professionele crewleden zorgen voor een heerlijke ervaring tijdens de hele reis. Het ontwerp van het schip verhoogt het plezier en comfort en biedt unieke uitzichten over de stad. Vertrek in de buurt van de Piaskowy Brug en keer na 45 minuten terug naar dezelfde plek. Sommige boten zijn uitgerust met een bar, die een extra vleugje plezier aan je cruise toevoegt.

Wroclaw: Privérondleiding door de oude stad

Wroclaw: Privérondleiding door de oude stad

Ontdek de bezienswaardigheden van Wroclaw en wandel door de prachtige oude stad. Begin bij het Marktplein en bezoek het beroemde restaurant Piwnica Świdnicka. Ga dan naar het oude stadhuis van Wroclaw en Pranger, waar je delen van de stad ziet die al sinds de middeleeuwen bestaan. Zie de oude stadsgevangenis, de universiteit, de beroemde Fontanna Szermierza en de grootste markt in de stad - de Hala Targowa. Bezoek de kathedraal van Wroclaw en talloze andere architecturale meesterwerken uit de 10de tot de 18de eeuw. Leer de legendes van de bezienswaardigheden en loop langs de promenade terug naar de markt.

Wroclaw: kroegentocht met gratis drankjes

Wroclaw: kroegentocht met gratis drankjes

Ontmoet je legendarische kroegentochtgidsen in de eerste bar (je kunt ze zien met het kroegentochtbord) en bereid je voor op een avond vol geweldige verhalen. In de eerste bar leer je de groepsgenoten beter kennen onder het genot van drankjes met korting en gratis drinkspelletjes. Iedereen komt hier om zich te vermaken en na een paar drankjes zullen deze vreemden je beste vrienden worden. In de eerste bar krijg je 3 gratis biertjes of shots. Hef het glas en zeg Na zdrowie! Ga van kroeg naar kroeg terwijl de avond drukker en luidruchtiger wordt. Je bezoekt de levendigste bars van de stad en eindigt in de beste bar van allemaal. Krijg een vipbehandeling door de wachtrijen over te slaan. Beweeg op het ritme van de muziek die de dj's maken.

Wroclaw: Oder River Boat Party met onbeperkte drankjes

Wroclaw: Oder River Boat Party met onbeperkte drankjes

De riviercruise van 2 uur is inclusief een open bar van 2 uur met onbeperkt bier, rum, gin, wodka, whisky en mixers, een live-dj, een fotohokje, drankspelletjes en een kroegentocht na het feest. Wat de Wroclaw Boat Party-tour onderscheidt, is de combinatie van een mooie boottocht langs de rivier de Odra met een opwindende feeststemming. Deelnemers kunnen genieten van een adembenemend uitzicht op de iconische bezienswaardigheden van Wroclaw en daarna de hele nacht feesten in twee van de beste clubs van Wroclaw, met gratis toegang en een gratis welkomstshot. De clubs die we bezoeken zijn Domowka en Antidotum.

Vanuit Wrocław: Hele dag Auschwitz-Birkenau tour met gids

Vanuit Wrocław: Hele dag Auschwitz-Birkenau tour met gids

Tijdens deze dagtocht ga je vanuit  Wrocław naar de concentratiekampen Auschwitz en Birkenau, die door de nazi's tijdens de Tweede Wereldoorlog gebruikt werden als gedwongen arbeids- en vernietigingskampen. Meer dan een miljoen mannen, vrouwen en kinderen stierven hier of werden gedwongen om te werken onder extreme omstandigheden. Deze concentratiekampen zijn sindsdien uitgegroeid tot blijvende symbolen van het wrede nazibeleid om Joden en minderheden uit te roeien. Om de menselijke tragedie die hier plaatsvond volledig te begrijpen, kom je meer te weten over het dagelijkse leven in het kamp en bezoek je de gaskamers en het crematorium. Andere tentoonstellingen helpen je om de plek in je op te nemen, en ze leren je meer over het nalatenschap van de Holocaust. Het is een geschiedenisles die je nooit zult vergeten.

Wroclaw: Zelfbegeleide Hoogtepunten Speurtocht & Stadswandeling

Wroclaw: Zelfbegeleide Hoogtepunten Speurtocht & Stadswandeling

Leer Wroclaw in je eigen tempo kennen tijdens deze interactieve speurtocht die je op je telefoon afspeelt. Ontcijfer raadsels, ontdek de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad en ontrafel interessante feiten en legendes. Een ideale buitenactiviteit voor beginnende bezoekers, koppels, groepen, families en kinderen. Kan worden gebruikt als een geweldige teambuildingactiviteit. Nadat je de speurtocht op je mobiele apparaat hebt gedownload, kun je de mobiele app en geïntegreerde kaarten gebruiken om 10 van de belangrijkste bezienswaardigheden van Wroclaw te voet te bereiken. Bij elke halte leer je meer over de attractie en los je een locatiegebonden raadsel op dat alleen kan worden opgelost als je de specifieke locatie bereikt. Gebruik logica, verbeeldingskracht, observatie en teamgeest om de juiste code te ontgrendelen en de volgende bestemming van het sightseeingspel te onthullen.Wegwijzer Leer bij elke halte meer over de attractie en los een locatiegebonden raadsel op dat alleen kan worden opgelost als je de specifieke locatie bereikt. Gebruik logica, verbeelding, observatie en teamgeest om de juiste code te ontgrendelen en de volgende bestemming van de rondleiding te onthullen. Start de activiteit wanneer je maar wilt en geniet van de flexibiliteit om je spel op elk moment te pauzeren om een pauze te nemen, de perfecte foto's te maken, te stoppen voor de lunch of een museum te bezoeken. Kies ervoor om de tour later voort te zetten of bewaar de rest voor een andere dag. In de met geschiedenis gevulde stad Wroclaw bezoek je eerst de prachtige De Passage. Dan het unieke Nicolaus Copernicus Park en vervolgens het onvervangbare Museum voor Bourgeois Kunst. Deze prachtige route gaat verder naar de Grote Markt. Als vijfde stop vind je de St. Elizabeth Katholieke Parochie. Als je je wandeling door de stad voortzet, vind je de interessante Universiteit van Wrocław. Natuurlijk kon de Tumski brug niet ontbreken op deze rondleiding. Daarnaast kun je ook de kathedraal van Johannes de Doper bewonderen. De voorlaatste bestemming is het benijdenswaardige Nationaal Museum. Terwijl de kers op de taart van deze unieke tour niet anders kon zijn dan het Juliusz Słowacki Park. Download de ''World City Trail'' app uit de winkel. Start dan je tour en geniet!

Alle activiteiten

Veelgestelde vragen over Wrocław

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Wrocław?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Bekijk alle dagtochten en excursies vanuit Wrocław op GetYourGuide

Topattracties in Wrocław

Activiteiten in Wrocław

Rondleidingen in Polen

Wat te doen in Polen

Andere activiteiten in Wrocław

Wil je alle activiteiten in Wrocław bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.