Dingen om te doen Würzburg

Würzburg: De beste dingen die je niet wil missen

Würzburg: Sightseeing-treintour

1. Würzburg: Sightseeing-treintour

Verken de historische stad Würzburg op een pittoreske sightseeingtrein. Geniet van een rit door het stadscentrum, vertrekkend vanuit de Würzburg Residence. Passeer de kathedraal, reis langs de rivier de Main en zie kasteel Marienberg. Geniet vanuit uw luie stoel van een panoramisch uitzicht over de bezienswaardigheden. Leer bovendien meer over de geschiedenis van de stad en ontdek de geheimen en legendes van je informatieve audiogids. Tijdens deze tour kun je alle hoogtepunten van de stad in slechts 40 minuten zien en daarna de stad in je eigen tempo verkennen.

Würzburg: begeleide wandeling met Frankische wijn

2. Würzburg: begeleide wandeling met Frankische wijn

Verken Würzburg tijdens een begeleide wandeling door de historische oude stad. Bekijk de gotische kapel van St. Mary, loop over het marktplein en vang een glimp op van de wijngaarden rondom de stad. Voordat u uw gids ontmoet, gaat u naar het VVV-kantoor om uw persoonlijke fles Frankische wijn op te halen. Begin je tour op de historische Marktplatz (Marktplein). Hoor over de rijke geschiedenis van Würzburg terwijl je door de oude stad begint te wandelen. Ga naar het Falkenhaus en geniet van de uitgebreide rococo-gevel voordat je doorgaat naar de Marienkapelle (kapel van St. Mary), ontworpen in de laatgotische stijl. Bekijk een fantastisch voorbeeld van barokke architectuur met de Neumünster-kerk en ga verder naar de St Kilian's Cathedral. Betaal vervolgens je respect bij de Lusamgärtchen, de rustplaats van de minstreel Walther von der Vogelweide. Loop langs het stadhuis en steek de oude brug over voor een beeldschoon uitzicht op fort Marienberg, de bedevaartskerk Käppele en de wijngaarden rondom de stad.

Würzburg: zelfgeleide historische wandeltocht door het stadscentrum

3. Würzburg: zelfgeleide historische wandeltocht door het stadscentrum

Dwaal door het stadscentrum van Würzburg en leer over de oorsprong ervan tijdens deze historische wandeltocht in speurtochtstijl. Volg de route op je smartphone tussen bezienswaardigheden zoals de oude hoofdbrug en de Juliusspital, en geniet van 10 historische raadsels om op te lossen terwijl je verkent. Begin deze self-guided tour op de oude hoofdbrug van Würzburg, die is bekleed met beelden van heiligen en belangrijke figuren uit de geschiedenis van de stad. Volg vanaf hier de rondleiding op uw smartphone, die historische feiten en raadsels biedt om tussen elk oriëntatiepunt op te lossen. De tour neemt je mee door de geschiedenis van Würzburg vanaf het begin tot de 16e eeuw en beslaat ongeveer 3 km rond het stadscentrum. Eindig bij het Juliusspital, een gebouwencomplex dat een historisch ziekenhuis en een van de grootste wijnmakerijen van Duitsland combineert.

Frankfurt: Romantische Strasse & Rothenburg ob der Tauber Tour

4. Frankfurt: Romantische Strasse & Rothenburg ob der Tauber Tour

Begin aan een dagtocht vanuit Frankfurt langs de Romantische Strasse, de oudste en meest geliefde vakantieroute van Duitsland. Reis door Würzburg naar de Tauber-vallei naar Rothenburg ob der Tauber, de belichaming van de Duitse romantiek. Vertrek 's ochtends uit Frankfurt, start de rit door de Spessart naar Würzburg. Voorbij de universiteitsstad wordt de Taubervallei bereikt. Bad Mergentheim en Markelsheim liggen waar drie grote wijnbouwgebieden samenkomen. Rijd naar de Würzburg Residence, een UNESCO-werelderfgoed en het officiële startpunt van de Romantische Strasse. Als u de rivier de Main oversteekt, kunt u genieten van het uitzicht op het fort Marienberg en de Käppele, de Chapel of Grace. Bezoek vervolgens de stad Weikersheim, waar het renaissancekasteel en de barokke tuin kunnen worden bezocht. Bekijk het historische marktplein en passeer vervolgens Röttingen, de eerste Europese stad van Duitsland, en Creglingen. Rothenburg ob der Tauber wordt tijdens de lunch bereikt. Rothenburg ob der Tauber is een must als je door Europa reist. Bekende bezienswaardigheden zijn de middeleeuwse stadsmuur, het historische marktplein, het stadhuis, de gotische parochiekerk van St. Jakob en het Plönlein, een wijk met een kleurrijk vakwerkhuis. De tour eindigt terug in Frankfurt.

Würzburg: interactieve stadstour op je smartphone

5. Würzburg: interactieve stadstour op je smartphone

Kom meer te weten over de geschiedenis van Würzburg die teruggaat tot de 18e eeuw terwijl je aan een wandeltocht door de stad begint met je smartphone als gids. Los 10 raadsels op en bekijk belangrijke attracties zoals de Four Tubes Fountain en meer. Ga naar het startpunt, open je telefoon en begin de stad en haar geschiedenis te verkennen. Begin in de 18e eeuw, toen Würzburg een periode van grote artistieke en architecturale ontwikkeling doormaakte. Leer meer over de prachtige creaties van de afgelopen eeuwen en ontdek de dramatische transformatie die de stad onderging om te worden wat het nu is. Bezoek 10 belangrijke attracties en stop bij elke attractie om een spannend raadsel op te lossen en belangrijke historische feiten te ontgrendelen. Geniet van de mogelijkheid om in je eigen tempo te verkennen, de tijd te nemen of het spel te pauzeren om attracties te bezoeken die je dieper wilt verkennen.

Würzburg: Spannend Outdoor-Escape-Game met Blackstories

6. Würzburg: Spannend Outdoor-Escape-Game met Blackstories

Los een raadselachtige misdaad op met dit openluchtmoordmysteriespel. Verken Würzburg, bepaal je eigen route om de aanwijzingen te volgen en kom tot de bodem van een vermiste persoon. Voordat je wifi verlaat, download je de Actionbound-app en volg je de instructies om je Würzburg-moordmysterie op te zetten. Verzamel je misdaadoplossende team, ga de stad in en zet je app aan. Achtervolg de aanwijzingen naar 15 locaties in de stad. Terwijl je loopt, hoor je over de vermiste persoon, een gepensioneerde politieagent die bestsellerauteur werd. Hij is, samen met zijn laatste nog te verschijnen boek, verdwenen. Los op elk van de 15 locaties een raadsel of een Blackstory op om toegang te krijgen tot nieuwe informatie. Hoor over zijn vrouw en hun huwelijksproblemen, luister naar getuigen en ontmoet zijn vrienden. Doorzoek de politierapporten om aanwijzingen te vinden die naar zijn verblijfplaats kunnen leiden. Geniet als bonus van wat extra taken en raadsels die je op elk moment kunt oplossen nadat je je avontuur hebt beëindigd.

Würzburg: AbenteuerDate, leuk spel en wandeling voor koppels

7. Würzburg: AbenteuerDate, leuk spel en wandeling voor koppels

Verken Würzburg via een ongewoon, maar leuk avontuur. Doe met je partner mee aan een interactief smartphonespel waarmee je elkaar wat beter leert kennen. Ontgrendel aanwijzingen naar je volgende bestemming door taken op je te nemen en lastige en grappige vragen over elkaar te beantwoorden. Begin je game in het stadscentrum en laat de app je vanaf daar leiden. Je krijgt grappige instructies over hoe je door het gebied moet bewegen en je kunt je eigen route uitstippelen. Daag jezelf en je partner uit door als team op te treden om zelfs de lastigste vragen en situaties op te lossen. Geniet van een speciale outdoor date en creëer als koppel langdurige herinneringen. Stap weg van de reguliere gebieden en traditionele tours om je te concentreren op het creëren van je eigen avontuur. Profiteer van de bonustaken en raadsels om te blijven spelen, zelfs nadat het spel is afgelopen. We raden aan: Speel dit buitenavontuur alleen in een team van twee personen.

Würzburg: privéwandeling met professionele gids

8. Würzburg: privéwandeling met professionele gids

Bewonder de barokke en rococo-architectuur van Würzburg tijdens een privéwandeling door de oude binnenstad. Ontdek hoe de stad het centrum is van het Frankische wijnland. Geniet van bezienswaardigheden zoals het marktplein, het historische stadhuis en de kerk van Neumünster. Ontmoet je gids buiten het toeristeninformatiecentrum en begin je wandeltocht. Luister terwijl je gids je vertelt hoe Würzburg de thuisbasis is van drie van de grootste wijnproducenten van Duitsland en een van de beste wijngaarden in de hele regio Franken. Wandel langs een breed scala aan monumentale bezienswaardigheden, zoals het enorme fort Marienberg dat uitkijkt over de riviervallei, het Falkenhaus met zijn rococo-façade en de gotische Marienkapelle (kapel van St. Mary). Geniet van de sfeer op het marktplein, passeer het stadhuis en de Neumünster-kerk die bijna duizend jaar oud is en het is de rustplaats van de beroemde middeleeuwse Duitse minstreel Walther von der Vogelweide. Ga naar de rivier de Main om de Alte Mainbrücke (oude brug over de rivier de Main) te zien die een spectaculair uitzicht biedt op het fort Marienberg. Kom meer te weten over het residentiepaleis dat is ontworpen door Balthasar Neumann, een prominente Duitse barokke architect. Geniet onderweg van andere bezienswaardigheden, zoals de Vierröhrenbrunnen-fontein en de Romaanse kathedraal van Würzburger. Keer terug naar je ontmoetingspunt aan het einde van je tour.

Van Frankfurt: wijntour Rothenburg ob der Tauber

9. Van Frankfurt: wijntour Rothenburg ob der Tauber

Begin aan een dagtocht vanuit Frankfurt langs de "Romantic Road" naar Rothenburg on der Tauber. Proef enkele regionale wijnen tijdens de reis en bekijk de belangrijkste bezienswaardigheden van de charmante stad Rothenburg met je gids. Vertrek 's ochtends voor het centraal station van Frankfurt en reis door de Tauber-vallei, het wijnbouwgebied van de oudste vakantieroute van Duitsland. Passeer kleine dorpjes zoals Weikersheim en vang een glimp op van het prachtige renaissancepaleis en het prachtige park. Onderweg van Frankfurt naar Rothenburg maakt u een stop om enkele regionale wijnen te proeven, waaronder mousserende wijn en droge witte wijn. Maak een korte fotostop in de stad Würzburg en bekijk het prinsbisschoppelijk paleis, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Aankomst in Rothenburg ob der Tauber, dat wordt beschouwd als een van de meest romantische steden van Duitsland, en een middeleeuws architectonisch juweel. Bekijk de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad met je gids, zoals de stadsmuur met zijn talrijke torens en poorten. Slenter over de Grote Markt met het prachtige stadhuis en de vele vakwerkhuizen. Bewonder de buitenkant van de kerk van St. Jakob en het "Plönlein". Je hebt ook tijd voor de lunch, gereserveerd in een restaurant op eigen kosten. Breng een bezoek aan het Duitse Kerstmuseum, dat feestelijke tradities en geschiedenis in Duitsland belicht. Of u kunt een bezoek brengen aan het Middeleeuwse Misdaadmuseum met zijn historische collectie voorwerpen met betrekking tot middeleeuws recht. Stop op de terugreis naar Frankfurt am Main voor een glas rode Tauberschwarz-wijn. Tot slot wordt u 's avonds teruggebracht naar het centrum van Frankfurt.

Van Frankfurt: Romantische Strasse naar Rothenburg ob der Tauber

10. Van Frankfurt: Romantische Strasse naar Rothenburg ob der Tauber

Verken de Duitse Romantische Strasse per minibus en bezoek 3 historische steden. Vertrek vanuit Frankfurt am Main en ga richting Weikersheim om het stadspaleis en de tuinen te zien. Ontdek vervolgens het middeleeuwse stadje Rothenburg ob der Tauber en stop ten slotte in Würzburg op uw terugreis naar Frankfurt. Uw roadtrip begint 's ochtends in de buurt van het centraal station in Frankfurt. Stap aan boord van een minibus met airconditioning en ga op reis langs een van de meest pittoreske routes van Duitsland, de Romantische Strasse. Je eerste stop van de dag brengt je naar Weikersheim om het Weikersheim-paleis en -tuin aan de rivier de Tauber te zien. Verken het interieur van het paleis of slenter door de 18e-eeuwse paleistuinen die beroemd zijn om hun fantasierijke beelden. Spring dan terug aan boord van de bus en ga naar Rothenburg ob der Tauber. Dwaal over geplaveide straatjes met vakwerkhuizen, loop langs de stadsmuren of stop bij het middeleeuwse misdaadmuseum. Rothenburg biedt een scala aan eetgelegenheden, waaronder alles van traditionele herbergen tot klassieke tavernes en verfijnde restaurants. Pak een hapje of een glaasje Frankische wijn voordat u in uw minibus stapt voor de terugreis naar Frankfurt. Kijk uit naar een laatste attractie tijdens je Romantic Road-tour terwijl je stopt in de statige barokke stad Würzburg. Geniet hier van wat vrije tijd en bewonder de Würzburg Residence, een UNESCO-werelderfgoed en een van Europa's meest gerenommeerde barokke kastelen. Uw rondleiding door steden langs de Romantische Strasse eindigt weer in Frankfurt am Main. !!! Boek uw Tour ten minste 24 uur / 1 dag voordat u in de bus wilt stappen, anders kunnen we niet garanderen dat uw tour kan plaatsvinden !!!

Topbezienswaardigheden in Würzburg

Sitemap Würzburg

Wil je alle activiteiten in Würzburg ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.