Dingen om te doen Xlendi

Xlendi: De beste dingen die je niet wil missen

Gozo: dagtour per Jeep met lunch en motorboottocht

1. Gozo: dagtour per Jeep met lunch en motorboottocht

Verken het eiland Gozo per Jeep en bekijk de mooiste bezienswaardigheden tijdens deze tour vanuit Malta. Stop in de charmante stadjes en geniet van verschillende baaien, zoals Ramla Bay en Xlendi Bay. Ontdek de geheimen van Calypso's Grot en geniet van een heerlijke lunch. Ga naar Victoria en rijd langs de Blue Lagoon en Comino-grotten. Profiteer van hotel pick-up in Malta en een privé motorboottocht naar Gozo. Ontmoet je gids en ga naar de Qala Belvedere voor een panoramisch uitzicht over de zee, bezoek daarna het mooie vakantieoord Ramla Bay. Bekijk de ruïnes bij Calypso's Grot, of verken het tempelcomplex van Ġgantija (op eigen kosten). Maak een stop om bij te tanken met een driegangenmaaltijd in het mooie dorp Xewkija. Ontdek het typische vissersdorpje Xlendi Bay en verbaas je over de rotsformaties van Dwejra. Kom dicht bij de zoutpannen aan de noordkust bij de badplaats Marsalforn Bay. Bezoek de Citadel in de hoofdstad Victoria, en geniet van wat tijd voor een ontspannende duik in de zee. Eindig met een motorboottocht terug naar Malta langs de Blauwe Lagune en de grotten van Comino.

Vanuit Malta: dagtrip naar Gozo inclusief Ggantija-tempels

2. Vanuit Malta: dagtrip naar Gozo inclusief Ggantija-tempels

Tijdens deze dagtrip ervaar je het prachtige erfgoed van Gozo, bezoek je belangrijke bezienswaardigheden en ontdek je verborgen juweeltjes, terwijl je geniet van de indrukwekkende schoonheid en kenmerkende charme die dit kleine eiland te bieden heeft.  Deze tour begint met een korte overtocht van 20 minuten met de veerboot naar Gozo, die meteen het tempo aangeeft voor de unieke sfeer van Gozo. De eerste stop is de megalithische tempels van Ggantija, opgenomen op de UNESCO-Werelderfgoedlijst. Deze indrukwekkende archeologische vindplaats dateert van ca. 3600-3200 v. Chr. en is vermoedelijk het oudste vrijstaande monument ter wereld, nog ouder dan Stonehenge in Engeland en de piramiden van Egypte! De etymologie van "Ggantija" is afgeleid van het Maltese woord voor reus ("ggant"), omdat men geloofde dat deze plaats was gebouwd door een ras van reuzen.  Dit mythologische idee is logisch, aangezien de tempels zijn opgebouwd uit megalieten (massieve kalkstenen blokken) die meer dan vijf meter lang zijn en meer dan 50 ton wegen. Daarna ga je op weg naar de middeleeuwse vestingstad die plaatselijk bekend staat als "Cittadella" (de Citadel).  Deze oude, versterkte stad, gelegen in de hoofdstad van Gozo (Victoria), met haar kenmerkende skyline en imposante militaire architectuur, is de belangrijkste bezienswaardigheid van Gozo, een baken dat vanaf het hele eiland zichtbaar is. Het volgende bezoek is de prachtige zee-inham die bekend staat als Xlendi Bay, gelegen aan het eind van een diep, weelderig ravijn, dat ooit een rivierbedding was en omgeven wordt door schilderachtige steile kliffen. De baai staat nu op de must-visit-lijst van de meeste dagjesmensen naar het eiland.  De kleine maar levendige promenade van Xlendi is op elk moment van de dag druk, met een verscheidenheid aan cafés, restaurants en een handvol souvenirwinkels. Hoewel het in de zomer lijkt te bruisen van activiteit, blijft Xlendi Bay zelfs op het hoogtepunt van het seizoen een verfrissend rustige plek. De laatste stop is Dwejra. Dit gebied ligt aan de westkust van Gozo en is een geologisch en ecologisch paradijs. Het gebied biedt een mix van geologie, landschap, fauna, habitats, kustlijn, zeegezichten, archeologie, flora en geschiedenis, waardoor dit een ervaring is om nooit te vergeten. Dwejra staat ook bekend om zijn Binnenzee, een kleine baai omgeven door hoge kliffen en verbonden door een indrukwekkende, 65-meter lange natuurlijke tunnel die uitkomt in open zee, een werkelijk fascinerende natuurlijke formatie die ontzag oproept en een opvallende indruk achterlaat. Na een dag vol ervaringen en unieke herinneringen, maak je een korte overtocht per veerboot terug naar Malta en keer je terug naar je hotel.

Gozo: jeepsafari van een hele dag met lunchbuffet en wijn

3. Gozo: jeepsafari van een hele dag met lunchbuffet en wijn

Wanneer je om ongeveer 10:15 uur aankomt, zullen je aangewezen gids en chauffeur je ontmoeten in de haven van Mgarr om de tour rond Gozo te beginnen. Enkele van de plaatsen waar uw chauffeur u naartoe brengt, zijn Qala Belvedere, Ramla, Calypso Cave, Ggantija Temples, Dwejra/Inland Sea, de Salt Pans, Marsalforn, Cliffs en Xlendi Bay. Geniet van een verrukkelijk buffet dat u voor de lunch wordt geserveerd in het Mariblu Restaurant, samen met wat lokale wijn en water. Nadat de tour is geëindigd, wordt u teruggebracht naar het startpunt in de haven van Mgarr, waar het vervoer u terugbrengt naar uw accommodatie.

Gozo: sightseeing dagtour naar Malta's zustereiland

4. Gozo: sightseeing dagtour naar Malta's zustereiland

Steek over naar het kleine eiland Gozo om van een 10-uur durende rondleiding te genieten op het zustereiland van Malta. Rij naar Xlendi Bay, een populair strand en een ideale duikplek. Tour door het vissersdorp en de haven, waar de vissersboten op het water dobberen. De volgende stop is de historische vestigingsstad van de Cittadella in het hart van Victoria. Het staat ook bekend als de Citadel en staat op de voorlopige lijst van Malta's toekomstige UNESCO-werelderfgoedplekken. Er zit ook een oude gevangenis binnen de muren van de stad. Stop voor een lunchbuffet in Rabat voordat je de Onze-Lieve-Vrouw van Ta 'Pinu Basiliek bekijkt, vlakbij het dorp Gharb. Als laatste rijd je door naar Mgarr Port via Qala Belvedere, waar een adembenemend uitzicht op je wacht.

Van Malta: zelfrijdende e-jeep-rondleiding in Gozo

5. Van Malta: zelfrijdende e-jeep-rondleiding in Gozo

Deze tour is ideaal voor families en vriendengroepen die graag een volledig toegankelijke, planeetvriendelijke zelfrijdende tour op Gozo willen hebben. Ontworpen voor diegenen die net zoveel van de reis als van de bestemming houden, je zult door ruige valleien en weggetjes rijden, slaperige dorpjes en dramatische land- en kustpaden in een konvooi volgen en een van onze reisleiders / veiligheidsbeambten volgen. Ontvang een volledig geladen plakje Gozo. Geniet van een overheerlijke authentieke lichte lunch en bevredig je honger naar het onbekende, rijd dicht bij geliefde bezienswaardigheden die niet bereikbaar zijn met het openbaar vervoer of hop on/hop off bustours. Geniet tijdens het zomerseizoen van een zwemstop in een van de charmante baaien van Gozo. Als het weer het toelaat, is de oversteek naar Gozo aan boord van de Yippee-boot die exclusief voor onze gasten is gereserveerd. Op de terugreis vaart onze boot langs de fascinerende grotten van Comino. Wanneer de heersende zee-/weersomstandigheden zwaar zijn, zal de overtocht en de terugkeer plaatsvinden met de gemeenschappelijke veerboot van Gozo Channel en zullen tickets worden verstrekt. Jeepchauffeurs ondergaan een veiligheids- / operationele briefing voordat ze in een konvooi vertrekken. Bestuurders moeten 21 jaar of ouder zijn en een geldig rijbewijs en creditcard tonen. Verzekering Dekking is exclusief de eerste € 350,- van enige claim, zijnde het eigen risico, welk bedrag bij een ongeval voor rekening van de bestuurder/huurder komt. Jeeps zijn 100% elektrisch, zelfrijdend en bieden plaats aan maximaal (3) andere passagiers.

Vanuit Malta: boottocht 3 eilanden met zwemmen en verkennen

6. Vanuit Malta: boottocht 3 eilanden met zwemmen en verkennen

Vertrek om 11:00 uur vanuit de stad Bugibba en reis per boot naar het eiland Comino. Bewonder het ongelooflijke uitzicht op Malta vanaf de open zee en vaar dicht bij de kust om de prachtige kustlijn en enorme ruige kliffen van het eiland te bekijken. Passeer het kleine eiland van St. Paul en bekijk het standbeeld van de apostel Saint Paul dat hoog in de lucht oprijst. Pauzeer bij de verleidelijke zeegrotten en maak foto's van het eiland voordat je weer op weg gaat. Kom aan bij de beroemde Blue Lagoon, waar het heldere turquoise water helderder is dan een zwembad, waardoor het onmisbaar is op een warme zomerdag. Daarna ga je weer naar het eiland Gozo. Bij aankomst op het eiland Gozo krijg je drie uur vrije tijd om in te vullen zoals je wilt, of kies voor een klein vervoersticket tegen een kleine meerprijs. Het landvervoer brengt je naar een van de twee fantastische locaties waar je vervolgens meer dan 2 uur hebt om te verkennen. Ontdek de fascinerende hoofdstad van Gozo, Victoria, met een geschiedenis die teruggaat tot de neolithische tijd.  Xlendi is een klein, pittoresk dorp aan zee gelegen in het zuidwesten van het eiland Gozo met een charmante baai omringd door gigantische kliffen en bezaaid met kleine en grote grotten die je kunt verkennen. Je krijgt een panoramisch uitzicht vanaf de toppen van de kliffen. Xlendi biedt ook een aantal zeer goede restaurants, koffiebars en souvenirwinkels. 

Gozo: privétour van een hele dag op het eiland

7. Gozo: privétour van een hele dag op het eiland

Verken de wonderen van Gozo, het zustereiland van Malta, tijdens deze prachtige privétour. Ontmoet je gids in je hotel en ga naar de Cirkewwa Terminal, waar je de veerboot neemt en het 4 kilometer lange kanaal oversteekt dat Malta van Gozo scheidt. Voel direct na aankomst op Gozo het verschil tussen dit eiland en Malta, ondanks de gemeenschappelijke geschiedenis en de relatief kleine geografische afstand. Gozo lijkt meteen meer landelijk, minder ontwikkeld en groener dan Malta, waardoor het lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan. Reis vanuit de haven van Mgarr naar de megalithische tempels van Ġgantija, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Reis naar de noordelijke regio van het eiland en stop bij de Calypso-grot en bij de oude Romeinse zoutpannen van Qbajjar. Bezoek de schilderachtige baai van Dwejra en de prachtige binnenzee. Neem een korte pauze in Ta' Dbiegi Crafts Village en stop voor de lunch in de pittoreske Xlendi Bay, niet ver van de belangrijkste stad van het eiland, Victoria. Maak een wandeltocht door Victoria en verken de charmante smalle straatjes, markten en winkels. Ga naar de Citadel van Gozo, een middeleeuws fort dat uitkijkt over het hele eiland. Bewonder het adembenemende uitzicht op het platteland en de omliggende dorpen voordat je de veerboot terug naar Malta neemt.

Malta: Ontdek Malta & Gozo 5 Tours-pakket met transfers

8. Malta: Ontdek Malta & Gozo 5 Tours-pakket met transfers

Boek dit 5-daagse excursiepakket om alle cultuur, charme en geschiedenis van Malta en de Gozo-eilanden te ervaren. Bezoek de belangrijkste hoogtepunten van de archipel met twee dagtours en drie halve dagtours gedurende 5 dagen. Laat je elke dag van je ervaring ophalen en afzetten bij je hotel. Blader door de vele beschikbare routes en selecteer de optie die het beste bij uw plannen past. Bekijk het reisschema van dag tot dag wanneer u uw voorkeursoptie selecteert. Rijd naar de stad Valletta, een UNESCO-werelderfgoed, voor een tour van een halve dag. Verken imposante vestingwerken, bastions en paleizen. Bekijk een meeslepende audiovisuele show over de geschiedenis van Malta en maak een rondleiding door de Sint-Janscokathedraal, de Upper Barraka Gardens en Grand Harbour. Maak een dagtocht naar Mdina, de oude hoofdstad van het land. Bewonder de versterkte muren en de spectaculaire panorama's. Bezoek het dorp Rabat, de Catacomben van St Cataldus, Dingli Cliffs, San Anton Gardens, Ta' Qali Artisan Village en de Rotunda van Mosta met zijn koepel. Geniet van een lunch en een glas wijn. Begin aan nog een excursie van een halve dag naar de beroemde Three Cities: Vittoriosa, Senglea en Copiscua. Waardeer deze historische vestingsteden en ontdek hun prachtige kerken, pleinen, vestingwerken en architectonische schatten. Maak een boottocht over de kreken aan boord van een Maltese 'frejgatina'. Dompel jezelf onder in het landschap van Gozo tijdens een mooie dagtocht. Neem de veerboot vanuit Malta en bezoek de stad Victoria, de Ggantija-tempels en de Citadel, een majestueus middeleeuws fort. Blik op Xlendi Bay, Dwejra Bay en Inland Sea, met een optionele boottocht. Lunch met een glas wijn. Ga naar het vissersdorp Marsaxlokk voor een avontuur van een halve dag. Bekijk de grootste vissershaven van Malta, omzoomd met traditionele "luzzus", felgekleurde boten. Dwaal rond op de openluchtmarkt, bezoek de stad Qrendi en bewonder de Blue Grotto, met een optionele boottocht.

Sitemap Xlendi

Wil je alle activiteiten in Xlendi ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Xlendi

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 1.496 beoordelingen

Echt complete ervaring van alles! Punctuele overdracht, hij is erg aardig! Onze gids met de Jeep (Conny) een geweldige vrouw, van een unieke sympathie !! Ik had deze ervaring met mijn 77-jarige grootmoeder. Het was mogelijk om alles te doen, er waren niet al te veel stukken te voet. ik raad het aan

Uitstekende dag met Cil, onze gids voor de dag. Een niet te missen ervaring op Gozo met stops bij de belangrijkste toeristische attracties van het eiland. Zwemmen (pak je badpak en strandlakens goed aan), monumenten bezoeken, lunchen en adembenemende landschappen! ik raad 100% aan

Mooie ervaring rond de belangrijkste punten van Gozo. Onze gids was Luis, geboren in Gozo en die Italiaans spreekt. Hij nam ons mee naar 2 punten, een met uitzicht op de zee en de andere met uitzicht op de vegetatie / stad, die geen deel uitmaken van de tour.

Leuke activiteit. Zeer aardige gids die het eiland goed kent. Ondanks het slechte weer hebben we toch alle must-see plekken op het eiland kunnen zien.

Goed georganiseerde rondleiding, met ruimte voor individuele wensen