Belevingen in
Yala National Park

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Yala National Park: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Nationaal park Yala: privésafari tijdens gouden uren

1. Nationaal park Yala: privésafari tijdens gouden uren

Nadat je bent opgehaald bij je hotel in de omgeving, ga je het nationaal park Yala binnen om de lichte bossen, struikgewas, graslanden, lagunes en een prachtig scala aan dieren te verkennen. Met je privé 4WD Jeep en deskundige gids, zullen de ‘Gouden Uren’ van de dag worden gebruikt om je te concentreren op het spotten van luipaarden, de eerste 2 uur of de laatste 2 uur van de dag. Tijdens deze safari ga je op zoek naar 's werelds meest geconcentreerde aantal luipaarden, lippenberen en olifanten, terwijl je goed geïnformeerde gids en chauffeur vakkundig door het uitgestrekte gebied en de wegen navigeert. De ochtendtrip begint om 05:00 uur vanuit je hotel, om de zonsopgang te bewonderen terwijl het park om 06:00 uur opent. Terwijl de middagoptie je toelaat om van 14:00 uur tot zonsondergang te verkennen wanneer het park om 18:00 uur sluit. Yala ligt in het zuidoosten van Sri Lanka, aan de panoramische Indische Oceaan. Het is een natuurreservaat en de thuisbasis van 44 soorten zoogdieren en 215 vogelsoorten. Luipaarden, olifanten, waterbuffels, lippenberen, sambars, jakhalzen, gevlekte herten, pauwen en krokodillen zijn allemaal te vinden in deze rijke omgeving.

...
Galle / Unawatuna / Mirissa: Yala National Park Safari van een hele dag

2. Galle / Unawatuna / Mirissa: Yala National Park Safari van een hele dag

Je ervaring begint met een pick-up van je hotel in de gebieden Galle, Unawatuna of Mirissa. Vanaf daar kunt u ontspannen tijdens uw rit naar Yala National Park. Bij aankomst ga je op safari per jeep, waarbij je de lokale luipaarden en olifanten in hun natuurlijke habitat in de gaten houdt. Andere inheemse dieren in het wild die in dit park kunnen worden gespot, zijn luiaardberen, jakhalzen, mangoesten, gevlekte herten, buffels, wilde zwijnen, sambhur en hazen. Nu het meest bezochte park in Sri Lanka, is Yala ook een belangrijk natuurreservaat voor 50 soorten vlinders en vele soorten vogels. Na de safari reist u terug naar uw vertrekpunt om teruggebracht te worden naar uw accommodatie.

...
All-inclusive middag Yala Safari met Beach BBQ-diner

3. All-inclusive middag Yala Safari met Beach BBQ-diner

Laat je ophalen bij je Tissamaharama, Yala, Kataragama of Hambantota hotel. Stap in de Safari Jeep en reis naar Yala National Park voor een spannende gamedrive. Yala Park ligt in de droge zone van Sri Lanka, bestaande uit struikgewasjungles, waterreservoirs, brakke lagunes en rivierachtige habitats. Het heeft de hoogste bevolkingsdichtheid van luipaarden ter wereld en is ook de thuisbasis van een kudde van 300-350 olifanten. Naast luipaarden en olifanten moet je ook op dieren letten, zoals luiaardberen, zwartnarige hazen, gevlekte herten, sambar, Hanuman langurs, toque apen, gestreepte hals en rossige mangoesten, wild zwijn en gouden jakhals. Je kunt ook de enorme land- en watermonitors zien en natuurlijk moeraskrokodillen. Je wordt naar een privéstrand gebracht waar je een paar uur kunt verkennen, je tenen in het koele water kunt dopen en kunt genieten van een 4-gangen barbecuediner met een glas of twee wijn. Het strand bevindt zich in een exclusieve besloten ruimte en het diner is alleen voor uw groep opgezet. De Jeep brengt je terug naar je hotel.

...
Yala National Park: Leopard Safari Volledige dagtour met lunch

4. Yala National Park: Leopard Safari Volledige dagtour met lunch

Nadat je rond 05:00 uur vanuit je hotel in de omgeving bent opgehaald, ga je naar Yala National Park om de lichte bossen, struiken, graslanden, lagunes en een prachtig scala aan dieren te verkennen. Het park is meer dan 400 vierkante kilometer groot en verheugt zich er altijd op, met zijn reeks van lagunes, oevers van oevers, moessonwouden en nog veel meer, met ondersteuning voor een ware fauna. Terwijl je het park doorkruist, krijg je het beste uitzicht vanaf een aangepaste safari-safari Jeep. Na een paar uur het uitgestrekte park te hebben verkend aan het roer van je deskundige gids, stop je voor een picknicklunch op een prachtige uitkijkplek. Ontspan na de lunch een tijdje en bereid je voor op je tweede ronde van de gamedrive. Terwijl je kriskras door het prachtige landschap loopt, heb je de mogelijkheid om olifanten, luiaardberen, toque apen, everzwijnen, watermonitoren, moeraskrokodillen en misschien het kroonjuweel van Yala National Park te zien, het gevlekte luipaard-waarvan de park heeft een van de hoogste dichtheden ter wereld. Na je volledige dag van safari-verkenning, wordt je teruggebracht naar je accommodatie, enthousiast over het bewaard gebleven stuk natuur dat je hebt ervaren.

...
Tangalle: Yala National Park Wildlife Safari

5. Tangalle: Yala National Park Wildlife Safari

De tour begint met ophalen van je accommodatie in Tangalle, waarna het avontuur begint als je naar het Ruhunu Yala National Park gaat om zijn 126.786 hectare te verkennen. Yala is beroemd om zijn grote kuddes en grote aantallen olifanten, luipaarden, gevlekte herten, sambhur, krokodillen, mangoesten, wilde zwijnen, wilde buffels en vele andere dieren. Daarnaast zijn meer dan 130 vogelsoorten geregistreerd om hier te wonen, inclusief de bezoekers van de residentie en de winter. Tijdens de safari, zoek je naar 's werelds meest geconcentreerde aantal luipaarden, luiaardberen en olifanten, terwijl je deskundige gids en chauffeur vakkundig navigeren door het uitgestrekte gebied en de wegen. Lees meer over de dieren die hier leven en het werk dat wordt gedaan om deze natuurlijke habitat te behouden. Bewonder het prachtige landschap van het park, dat aan de Indische Oceaan ligt en een rijke haven is voor meer dan 250 soorten dieren en vogels. Dit is een onvergetelijk avontuur dat je een leven vol herinneringen zal nalaten.

...
Yala National Park All-inclusive 2-daagse safari

6. Yala National Park All-inclusive 2-daagse safari

Breng de nacht door in een boomhut in het 2de grootste nationale park in Sri Lanka en zoek naar dieren in het wild tijdens een avond- en vroege ochtendtrekking. Profiteer van de expertise van een game-ranger als je persoonlijke gids. Dag 1: Na het ophalen bij je hotel, reis je naar Yala National Park in het zuidoosten van Sri Lanka. Bij aankomst op Tissamarama gaat u naar de luxe Leopard Nest-camping en checkt u in bij een van de boomhutten. Geniet van een lunch in het hoofdrestaurant van de camping of op een van de vele buitenlocaties voordat u even kunt ontspannen. Ga terug naar de natuur met een avond gamedrive en zoek naar dieren in het wild, zoals luipaarden in hun natuurlijke omgeving. Keer terug naar de camping om je op te frissen voordat je drankjes en hapjes rond het kampvuur krijgt. Het diner wordt geserveerd op een van de vele locaties in het kamp. Dag 2: Geniet van ontbijt op een privélocatie aan een meer terwijl u luistert naar het gezang van vogels en de frisse bries voelt. Begin door dikke struiken te trekken met een toegangsweg naar een prachtig meer dat adembenemende uitzichten en mogelijkheden voor vogelspotten biedt.

...
Luxe kampeer- en safari-ervaring in Yala Park

7. Luxe kampeer- en safari-ervaring in Yala Park

Ga op glamping-avontuur in het op één na grootste nationale park van Sri Lanka, Yala. Bij aankomst in Tissamarama checkt u in op uw luxe camping en maakt u kennis met de voorzieningen ter plaatse. Breng wat vrije tijd door met ontspannen en geniet van een heerlijke lunch in het hoofdrestaurant van de camping of op een van de vele buitenlocaties. Na je lunch is het tijd om de wildernis in te trekken en jezelf onder te dompelen in het fascinerende natuurlijke landschap van Sri Lanka. Kijk tijdens de gamedrive uit naar luipaarden en olifanten in hun natuurlijke omgeving en leer over deze dieren van je ervaren gids. Na je safari ga je terug naar de camping om je op te frissen voor drankjes en hapjes rond het kampvuur. Dineer tijdens een barbecuediner en meng je onder de andere gasten terwijl je praat over de wonderen van de safari. Word de tweede dag vroeg wakker met vers gezette lokale thee of koffie, en ga dan op pad voor een nieuwe gamedrive om op het meest actieve deel van de dag naar dieren te zoeken. Na de rit kunt u genieten van een smakelijk ontbijt met vers geperste sappen en seizoensfruit voordat u uitcheckt om 11.00 uur en de terugreis terug.

...
Van Galle of Mirissa: Yala Safari met lunch op de camping

8. Van Galle of Mirissa: Yala Safari met lunch op de camping

Begin de dag goed met deze tour en haal je om 05:00 uur op bij je hotel. Waar je dan naar het Yala National Park rijdt. Eenmaal in het park spring je in een Safari Jeep voor je spannende gamedrive. Yala Park ligt in de droge zone van Sri Lanka, bestaande uit struikgewasjungles, waterreservoirs, brakke lagunes en rivierachtige habitats. Deze diversiteit aan landschappen maakt het een ideale plek voor zo veel dieren om te leven. Dit park heeft de hoogste populatie luipaarden op één plaats ter wereld. U zult ongetwijfeld enkele olifanten zien, met een kudde van 300-350 die zich afvraagt over de landen. Geniet om 12:00 uur, een 4-gangen lunch op Leopard Nest Campsite. Ontspan en complimenteer de lunch met een biertje. De tour eindigt na de lunch en begint terug te gaan naar je hotel, waar je rond 18.30 uur terug zult zijn.

...
Yala National Park: ochtend of middag game drive

9. Yala National Park: ochtend of middag game drive

Op de middag van uw tourdatum wordt u opgehaald bij uw hotel in Yala of Tissamaharama en naar het nationale park gereden. Begin je gamedrive bij Yala National Park. Tijdens deze 3 uur durende gamedrive kunt u olifanten, gevlekte herten, sambars, Hanuman langurs, toque apen, gestreepte hals en rossige mangoesten, wilde zwijnen, gouden jakhalzen, land- en watermonitoren en moeras-krokodillen zien. luipaarden. Het Srilankaanse luipaard is ook bekend als de grootste van de acht bekende soorten luipaarden wereldwijd, behalve Amoerluipaarden. Deze luipaarden zijn ongrijpbaarder omdat ze in andere landen vooral 's nachts actief zijn, maar gemakkelijker te zien zijn in Sri Lanka dan op enige andere plaats ter wereld. Tijdens de safari zorgen we voor lichte versnaperingen en waterflessen.

...
Van Bentota: tweedaagse tour naar Wild Wonders en Galle Fort

10. Van Bentota: tweedaagse tour naar Wild Wonders en Galle Fort

Dag 1: Bentota-Weherahena-Yala Bij het starten van uw reis om 04:00 uur vanuit uw hotel in Bentota, wordt u opgewacht door uw aangewezen chauffeur-gids. Na het uitwisselen van formaliteiten in uw hotel, wordt u begeleid naar uw voertuig met airconditioning waarin u naar Yala gaat. Bezoek onderweg de visserijhaven van Mirissa en neem deel aan een walvisexcursie. Walvissen spotten in Mirissa is een van de meest gewilde activiteiten in Sri Lanka. Sri Lanka is een van de beste plekken om blauwe vinvissen te spotten na een korte tijd vanuit de haven. Mirissa is een van de beste plekken om niet alleen blauwe vinvissen te zien, maar ook potvissen en dolfijnen. Bezoek Weherahena Poorwarama Raja Maha Viharaya ligt in het Matara-district van Sri Lanka, ongeveer 6 kilometer van de stad Matara. Deze unieke tempel staat bekend als de eerste tunneltempel ter wereld. De tempel herbergt een enorm Boeddha-beeld van 130 voet dat werd gebouwd na de tijdperken van Anuradhapura en Polonnaruwa. Het bevat ook alle belangrijke kenmerken van een boeddhistische tempel, zoals de pagode, een heilige bo-boom en een Samadhi Boeddhabeeld. Na deze tour ga je naar Yala National Park, een van de beste nationale parken ter wereld om luipaarden te spotten. Hier vind je een grote concentratie luipaarden in een klein geografisch gebied. Yala is de thuisbasis van vele soorten wilde dieren zoals luipaarden, olifanten, krokodillen en apen. Dag 2: Yala-Galle-Hikkaduwa Vroeg in de ochtend ga je naar Yala National Park voor een mooie jeepsafari. Yala National Park is het op een na grootste van dit eiland voor de zuidoostkust van Sri Lanka. Je krijgt de kans om de beroemde Sri Lankaanse luipaarden, inheemse wilde waterbuffels, Sri Lankaanse luiaardberen en grote kuddes Sri Lankaanse olifanten te zien. Het park is ook de thuisbasis van vele andere soorten zoogdieren, vogels, reptielen, amfibieën, vissen en ongewervelde dieren. Bezoek later het fort van Galle en het strand van Hikkaduwa. Fort Galle is het best bewaarde Nederlandse fort in Azië en het is een van de 7 UNESCO-werelderfgoederen op het eiland. Het Nederlandse Fort is een versterkte stad gebouwd in de jaren 1600 en herbergt honderden huizen, paleizen, winkels, kerken, musea, bars, pubs, hotels en nog veel meer. Aan het einde van deze dag begint u aan uw reis terug naar uw hotel in Hikkaduwa.

...

Sitemap Yala National Park

Wil je alle activiteiten in Yala National Park ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Yala National Park

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 28 beoordelingen

Sasangan was een uitstekende chauffeur en gids tijdens onze safari in Yala National Park. Hij navigeerde perfect over enkele overstroomde en hobbelige wegen, waardoor we de meest soepele rit mogelijk maakten. Hij was ook uitstekend in het spotten van de dieren, ons erop wijzen en ons er wat over vertellen. Hij heeft zelfs een luipaard voor ons gespot en we waren de eerste jeep die dag om het te spotten! Het was heel spannend!