Kies data
Dingen om te doen

Yangon

Yangon: De beste dingen die je niet wil missen

Yangon City: Full-Day Tour

1. Yangon City: Full-Day Tour

Om 8:00 uur wordt u opgehaald bij uw hotel. Begin uw dag vol sightseeing door door de koloniale stijl in het centrum te rijden, evenals Chinatown en de Indiase wijk. Stop om een foto te nemen in het stadhuis en de Sule Pagoda met zijn gouden chedi. Maak een wandeling langs de Yangon-rivier om het drukke havengebied te bekijken en ontdek de hooggelegen steden langs de rivier de Ayeyarwady. Bezoek de Botathaung-pagode, waarvan wordt gezegd dat deze Boeddha-relikwieën bevat. Op verzoek kunt u een kort bezoek brengen aan het 100 jaar oude Strand Hotel. De lunch wordt geserveerd in Lucky 7 Tea House, waar u kunt kiezen uit een verscheidenheid aan Birmese, Indiase en Chinese gerechten. Bezoek de Bogyoke-markt, voorheen bekend als Scott Market, die je de mogelijkheid biedt om het brede scala aan handwerk van Myanmar te bekijken. Verken het Nationaal Museum en ontdek de 8 meter hoge gouden Leeuwentroon en de Koninklijke Regalia van Mandalay. Ga vervolgens naar de magnifieke liggende Boeddha bij de Chauk Htat Gyi-pagode. Maak een foto in de Karaweik Hall, een gouden zwevende boot op het Kandawgyi-meer. Sluit uw dag af met een bezoek aan een van 's werelds meest spectaculaire monument, de Shwedagon-pagode. De gouden koepel van de Shwedagon-pagode stijgt 98 meter boven de basis en is bedekt met 60 ton puur goud. Na het genieten van de zonsondergang vanaf de pagode, wordt je om 18:00 uur teruggebracht naar je hotel.  

Van Yangon: excursie naar Golden Rock

2. Van Yangon: excursie naar Golden Rock

Start de overlandrit naar het Kin Pun "basiskamp" van Golden Rock met een hotelovername om 17.30 uur in Yangon. Ga verder naar Kyaiktiyo (de "Gouden Rots"), een enorme kei die volledig bedekt is met bladgouden en zorgvuldig uitgebalanceerd op de rand van een klif. Je arriveert rond het middaguur in Kim Pun basiskamp. Zodra je aankomt bij Kim Pun Base Camp, zul je een open vrachtwagen pakken om de pagode van de bergtop te bereiken. Na aankomst op de top van de berg pagode, kunt u de Golden Rock Pagoda bezoeken en daar foto's maken. De lunch wordt geserveerd in een lokaal restaurant onderweg. Na de lunch verlaat u Kyaikhto en keert u via Bago terug naar Yangon. Je korte bezoek aan Bago omvat het zien van de grote Shwemawdaw-pagode, die meer dan duizend jaar oud is. Zijn torenspits is zelfs groter dan die van Yangons Shwedagon-pagode. Je ziet ook de 55 meter lange liggende Shwe Thalyaung Buddha-afbeelding, een van de meest gerespecteerde voorwerpen van het land. Je maakt ook een korte stop bij Kyaik Pun Pagoda, beroemd om zijn vier gigantische Boeddha figuren. Als de tijd het toelaat, kunt u de Allied War Cemetery in Htauk Kyant bezoeken. Je komt laat in de avond terug in je hotel.

Van Yangon: Overnachtingstour naar Golden Rock en Bago

3. Van Yangon: Overnachtingstour naar Golden Rock en Bago

Nadat je bent opgehaald bij je hotel in Yangon, begin je aan de rit naar Bago. Je eerste stop is het Kyaik Kat-wijnklooster. Zie hoe de monniken een grote loopbrug aflopen om te worden geschonken met voedseldonaties van de lokale bevolking. Bekijk later de hoogtepunten van Bago, waaronder de Shwemawdaw-pagode, de enorme liggende Boeddha van Shwethelyaung, de vier gigantische Boeddha-afbeeldingen van Kyaikpun-pagode en de opgraving en het restauratiewerk van Kanbawzathadi, het paleis van de beroemde koning Bayinnaung. Stop voor de lunch in een lokaal restaurant voordat je direct doorgaat naar Kim Pun Base Camp waar je de nacht doorbrengt in de Golden Rock Pagoda. De volgende ochtend vroeg wakker worden om de zonsopgang te zien over de prachtige gouden rotsen. Na het ontbijt in het hotel, is het tijd om uit te checken en terug te keren naar het basiskamp van Kim Pun. Rij later terug naar Yangon, met een stop op de Taukkyan War Cemetery. Zie hier de graven van de geallieerde Britse soldaten die zijn omgekomen in Birma. Word 's avonds afgezet in uw hotel in Yangon.

Van Yangon: Private Bago Day Tour met lunch

4. Van Yangon: Private Bago Day Tour met lunch

Je wordt om 8:00 uur opgehaald door je gids vanuit je accommodatie in Yangon. Bezoek op weg naar Bago de geallieerde Taukkyan War Cemetery waar duizenden Britse geallieerde soldaten begraven liggen die hebben gevochten in de Tweede Wereldoorlog. Verken vervolgens de levendige openluchtmarkt van Htauk Kyant en bekijk de lokale waren die worden aangeboden. Kom aan in Bago en begin je begeleide stadstour door je te verbazen over de vier gigantische Boeddha-beelden in de Kyaik Pun-pagode, gebouwd door koning Dhammaceti in 1475 na Christus. Breng dan een bezoek aan het Kyat Khat-wijnklooster en observeer de monniken in opleiding die in de rij staan voor de lunch en het eten aan kleine ronde tafels. Geniet daarna zelf van een lunch in een lokaal restaurant waar u enkele van de populairste gerechten van Myanmar kunt proberen. Ga verder naar de Shwemawdaw-pagode, een van de meest vereerde pagodes in Myanmar. Geniet van het uitzicht op de indrukwekkende 37 meter hoge structuur en leer over de opgraving en restauratie van Kanbawzathadi, het paleis van de beroemde koning Bayint Naung. Wandel door de Bumble Bee Throne Hall (waarschijnlijk gebruikt als de slaapvertrekken van de koning), de Royal Audience Hall, het Teak-post Museum, waar teakpalen te zien zijn die zijn gevonden bij opgravingen in het Kambawzathadi-paleis, en het unieke, achthoekige Hanthawaddy Archeologisch Museum . Zie ten slotte de Shwethalyaung Reclining Pagoda en keer terug naar je hotel in Yangon.

Yangon Full Day Tour met circulaire treinrit

5. Yangon Full Day Tour met circulaire treinrit

Ontmoet je gids in je hotel en rijd eerst naar treinstation Kyeet Myin Dine. Neem vanaf hier een treinrit van 15 minuten met de Yangon Circular Train. Stop bij station Yangon en rijd naar Bogyoke Aung Sann Market (Scott Market - gesloten op maandag), waar u verschillende ambachten, jade, sieraden, kleding en prachtige longyi uit Myanmar kunt vinden. Maak vervolgens een wandeltocht vanuit Sule Pagoda in het centrum van Yangon. Onderweg ziet u het stadhuis van Yangon, het Onafhankelijkheidsmonument, het Mahabandoola-park en vele voormalige koloniale gebouwen. De volgende stop is de 70 meter lange Chaukhtatgyi Pagoda-reus die Boeddha doet leunen, die gelijk is aan de hoogte van een gebouw van zes verdiepingen. In de late namiddag bezoekt u het Kandawgyi-park met een prachtig uitzicht op een prachtig meer en de Shwedagon-pagode op de achtergrond. Je kunt ook het koninklijke drijvende schip van Karaweik zien, dat in 1974 werd gebouwd. Geniet van de zonsondergang bij de Shwedagon Pagoda, die meer dan 2.600 jaar geleden werd gebouwd. De pagode staat altijd vol met lokale mensen die bidden en offers brengen, en is een fascinerende plek om tijd door te brengen met het kijken naar de wereld die voorbijgaat. Je gids zal je rondleiden in het Pagoda-complex met zijn vele tempels, stoepa's en standbeelden.

Van Yangon: Volledige dag excursie naar Bago

6. Van Yangon: Volledige dag excursie naar Bago

Om 07:30 uur verlaat u uw hotel in Yangon en rijdt u 84 km naar Bago. Onderweg passeert u schilderachtige landelijke landschappen van rijstvelden en kleine dorpjes. Bago, voorheen Pegu genaamd, is een oude haven en hoofdstad die in het jaar 825 werd gesticht door twee Mon-prinsen. Onderweg bezoekt u de oorlogsbegraafplaats Htaukkyant, gelegen tussen Bago en Yangon. Het herbergt de graven van meer dan 27.000 geallieerde soldaten. Bij aankomst in Bago bezoekt u de Shwemawdaw-pagode, die meer dan duizend jaar oud is. Gerepareerd na een aardbeving in de jaren 1930, heeft de pagode een indrukwekkende torenspits, een die zelfs hoger is dan die van Yangons Shwedagon-pagode. Bezoek daarna de Hinthargone-pagode, waar u de Nat-schrijn kunt zien. Ga dan om ongeveer 10.40 uur naar het Kya Khat-wijnklooster, waar om 11.00 uur meer dan 400 monniken elke ochtend stil staan voor de laatste maaltijd van de dag. Wanneer getuige van de monniken routine, spreken en interfereren is niet toegestaan en bezoekers moeten zich houden aan een strikt observeren enige beleid. Na een aangename lunch in een lokaal restaurant, bezoekt u het Gouden Paleis Kanbawzathadi, een reconstructie van het originele Koninklijk Paleis uit de tweede helft van de 16e eeuw. Het zeer sierlijke gouden paleis geeft een goede indruk van de pracht en rijkdom van het tweede Birmese rijk. Het werd herbouwd volgens het oorspronkelijke ontwerp, op basis van de kennis opgedaan bij opgravingen en de originele tekeningen van het gebouw. Bezoek dan de enorme, 55 meter lange en 15 meter hoge, liggende Shwethalyaung Boeddha, een van de meest bewonderde objecten van het land. Ontdek vervolgens Maharzedi Pagoda met zijn indrukwekkende klokvormige stupa. U kunt ook een bezoek brengen aan de nabijgelegen lokale markt, waar lokaal geteelde producten te koop zijn. Aan het einde van de tour keer je terug naar Yangon.

Myanmar: eSIM-gegevensplan voor roaming

7. Myanmar: eSIM-gegevensplan voor roaming

Maak uw reis naar Myanmar probleemloos met uw handige eSIM. Blijf verbonden tijdens uw reizen met snelle dekking in Myanmar en upgrade voor dekking in 8 landen, waaronder Thailand, Singapore en Zuid-Korea. Koop en installeer uw eSIM altijd en overal en kies uit een verscheidenheid aan datapakketten, geldigheidsopties en dekking in andere landen. Scan gewoon de eSIM QR-code om toegang te krijgen tot al uw essentiële apps tijdens uw reis. Vermijd de moeite van het beheren van meerdere simkaarten met deze afvalvrije oplossing. Ontvang één eSIM per apparaat en herlaad door simpelweg extra eSIM-abonnementen te kopen en te activeren terwijl u bezig bent. Eenmaal geactiveerd, begint uw dekking volgens de door u geselecteerde duur. Selecteer 8 landen voor dekking in Myanmar, Vietnam, Thailand, Singapore, Maleisië, Indonesië, Cambodja, Zuid-Korea. Alle iPhone-modellen die buiten de iPhone XS zijn gelanceerd, kunnen eSIM ondersteunen. Voor Android, als u het niet zeker weet, controleer dan de foto van de richtlijn om in aanmerking te komen. Als je geen verbinding kunt maken met internet nadat je deze eSIM hebt geïnstalleerd, volg dan de handleiding voor het oplossen van problemen met zelfhulp in je GYG-voucher. APN (naam toegangspunt): internet Info lokale operator: Myanmar: Telenor De rest van de landen is na aankoop beschikbaar in de voucher-info op je GYG-app

Veelgestelde vragen over Yangon

Welke topattracties zijn een must-see in Yangon?

De topattracties in Yangon zijn:

Sitemap Yangon

Wil je alle activiteiten in Yangon ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.