Dingen om te doen Yogyakarta

Yogyakarta: De beste dingen die je niet wil missen

Dagtocht bij zonsopgang Borobudur, vulkaan Merapi, Prambanan

1. Dagtocht bij zonsopgang Borobudur, vulkaan Merapi, Prambanan

Je wordt opgehaald bij je hotel en reist naar de tempel Borobudur om het adembenemende uitzicht op de zonsopgang te bewonderen. Als de lucht koel is en de mist langzaam verdampt, omhult de zon de vulkanen en terrasvelden. Na zonsopgang heb je de mogelijkheid om de tempel Borobudur, die op de UNESCO-werelderfgoedlijst staat, te verkennen. Dit is het grootste boeddhistische bouwwerk ter wereld. Je komt als eerste aan als de deuren opengaan. Dit is een van 's werelds beste oude monumenten. Vervolg je tour aan boord van een jeep naar de vulkaan Merapi, een van de populairste vulkanen van het land. Creëer je eigen herinneringen aan de schilderachtige plekken van de vulkaan. Sluit de tour af met een bezoek aan een van de mooiste hindoetempels, Prambanan. Het complex werd gebouwd in de 10e eeuw en is een van de grootste tempelcomplexen in Indonesië gewijd aan de god Shiva. Bekijk de drie tempels, versierd met reliëfs die het epos van de Ramayana illustreren, gewijd aan de drie grote hindoegoden (Shiva, Vishnu en Brahma), en de dieren die hen dienen. Na afloop van de excursie kun je lekker ontspannen terwijl een chauffeur je weer terugbrengt naar je accommodatie.

Borobudur zonsopgang & Prambanan privéexcursie voor een dag

2. Borobudur zonsopgang & Prambanan privéexcursie voor een dag

Je wordt opgehaald bij je hotel en reist naar de Borobudurtempel om het adembenemende uitzicht op de zonsopgang te bewonderen. Hier kun je een lokale gids huren en meer te weten komen over de geschiedenis van het gebied. Je komt rond 05:00 uur aan in Borobudur en verkent de Borobudurtempel drie uur lang. Borobudur is  één van 's werelds echt grote oude monumenten, de grootste Boeddhistische structuur overal ter wereld. Na een bezoek aan Borobudur reis je  1,5-2 uur naar Prambanan. Besteed 2 uur aan het verkennen van Prambanan. Deze tempel werd gebouwd in de tiende eeuw en is de grootste tempelcomplex gewijd aan Shiva in Indonesië. Zie de drie tempels versierd met reliëfs ter illustratie van het epos van de  Ramayana, opgedragen aan de drie grote hindoegoden (Shiva, Vishnu en Brahma) en drie tempels gewijd aan de dieren die hen dienen. Nadat je Prambanan hebt verlaten, ga je terug naar je hotel, je hebt de mogelijkheid om tijdens de terugreis te pauzeren voor de lunch. Je bent rond 13:00 uur of 14:00 uur weer terug.

Yogyakarta: Mount Merapi Jeep Safari met gids en transfer

3. Yogyakarta: Mount Merapi Jeep Safari met gids en transfer

Verlaat Yogyakarta en verken de berg Merapi op deze privé begeleide jeepsafari. Voel de spanning van het rijden op een van 's werelds meest actieve vulkanen, bezoek het museum en leer alles over de verwoestende uitbarsting van 2010, waarbij 353 mensen om het leven kwamen. Begin uw reis met een pick-up van uw accommodatie in Yogyakarta. Spring in de auto en bewonder de voorbijtrekkende uitzichten terwijl je gids je vertelt over de geschiedenis van de regio. Rijd de epische Mount Merapi-vulkaan op en voel de endorfines door je lichaam stromen terwijl je geniet van de rit. Stop bij verschillende uitkijkpunten, zoals de Bunker, om Instagram-perfecte foto's van de actieve vulkaan te maken. Bezoek het Minimuseum met je gids en leer over de uitbarsting van 2010 die 350.000 mensen trof die uit het gebied moesten worden geëvacueerd. Bekijk foto's van de heilige berg en ontdek waarom deze uitbarsting de grootste was sinds de jaren 1870. Sluit uw dag af met herinneringen en foto's die een leven lang meegaan tijdens deze onvergetelijke tour.

Yogyakarta: privéautohuur met chauffeur

4. Yogyakarta: privéautohuur met chauffeur

Er is veel te zien in Yogyakarta, een grote stad met beperkte openbaarvervoersmogelijkheden voor bezoekers. Je huurt een privévoertuig en ervaart alles wat de stad te bieden heeft.De chauffeur haalt je op bij je accommodatie en neemt je overal mee tijdens dit 10-uur durende programma. Je bekijkt de oude hindoetempels van Prambanan die eruit zien als met de hand besprenkelde zandkastelen of je verkent het paleis van de sultan dat doet denken aan een vergulde muziekdoos vol met juwelen. De stad staat ook bekend om zijn kunst en handwerk, een zenuwcentrum voor traditionele en moderne poppenspelen. Je chauffeur neemt je mee naar je favoriete plekken en wacht op je. Dit de beste manier om Yogyakarta zelf te ontdekken.

Borobudur-tempel: rondleiding van een halve dag vanuit Yogyakarta

5. Borobudur-tempel: rondleiding van een halve dag vanuit Yogyakarta

Je wordt opgehaald bij je hotel in Yogyakarta en gaat naar de Borobudur-tempel. Verken de grootste boeddhistische structuur op aarde. Dit is een van 's werelds grootste oude monumenten. Als 's werelds grootste boeddhistische tempel staat de Borobudur op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Ontmoet 504 levensgrote Boeddhabeelden, elk uit één steen gesneden. Ontdek zittende Boeddhabeelden onder elke klokvormige torenspits. Bewonder de grootsheid, schoonheid en uniciteit. Bekijk 2.672 reliëfpanelen en leer meer over de leer van Boeddha. Rond uw reis af door een bezoek te brengen aan de nabijgelegen tempels Mendut en Pawon (optioneel). Deze zijn gepositioneerd langs een rechte lijn met de Borobudur voor een onbekend ritueel proces. Verken het wonder van de oude wereld vandaag! Als u klaar bent met uw reis, kunt u achterover leunen en ontspannen terwijl uw chauffeur u terugbrengt naar uw accommodatie in Yogyakarta.

Van Yogyakarta: 3-daagse tour naar Bromo en Ijen Crater

6. Van Yogyakarta: 3-daagse tour naar Bromo en Ijen Crater

Dag 1 Begin je avontuur met het ophalen van je accommodatie in Yogyakarta in de ochtend en reis naar Mount Bromo. Geniet onderweg van prachtige landschappen terwijl je vriendelijke chauffeur het beruchte Indonesische verkeer doorkruist. Als je eenmaal in je accommodatie in Bromo bent gesetteld, kun je genieten van wat vrije tijd om de omgeving te verkennen en je voor te bereiden op de zonsopgang van morgen. Dag 2 Sta vroeg op om je voor te bereiden op een werkelijk onvergetelijke ervaring terwijl je getuige bent van het magische uitzicht op de zonsopgang van Mount Bromo, de meest populaire vulkaan in Indonesië. Na het verkennen van Mount Bromo, ga je terug naar het hotel om te genieten van het ontbijt voordat je naar Bondowoso City reist, waar je accommodatie voor de Ijen Crater-tour zich bevindt. Dag 3 Vandaag begint je tour midden in de nacht terwijl je naar de Ijen-krater gaat. Wandel naar de top van de Ijen-krater tijdens een wandeling van 90 tot 120 minuten, waar je de fascinerende blauwe vlammen vanuit de krater kunt zien opstijgen. Nadat u de krater heeft verkend, wordt u afgezet bij de haven van Ketapang en vervolgt u uw reis naar Bali.

Yogyakarta: Jomblang-grot & Timang Beach-dagtour

7. Yogyakarta: Jomblang-grot & Timang Beach-dagtour

Begin je avontuur 's ochtends met een pick-up van je accommodatie in Yogyakarta. Geniet onderweg van de 2 uur durende rit naar de Jomblang-grot en het landschap. Daal af in de Jomblang-grot met abseilen en zie hoe het beroemde licht de grot binnenkomt. Blik op de blauwe oceaan bij Timang Beach. Ontmoet je chauffeur in je hotel en leun achterover terwijl je door het Yogyakarta-verkeer naar de Jomblang-grot wordt geleid. Trek je abseilharnas aan en ga verticaal de grot binnen met een touw. Loop 270 meter door een donkere, modderige tunnel en bereik de plek waar de zonnestralen van bovenaf de grot binnenkomen. Eet een lunch en vervolg je tour op het strand van Timang. Bewonder het blauwe water, de enorme golven en de hoge kliffen. Loop via een touwbrug naar het eiland of neem de handgetekende gondel over de zee. Mis de ervaring niet om een typisch vers kreeftengerecht te hebben, de lokale vissers vangen rechtstreeks van Timang Beach. Ontspan terwijl je terug naar je hotel wordt gereden.

Tempel Prambanan: rondleiding van 1 uur met ticket

8. Tempel Prambanan: rondleiding van 1 uur met ticket

Zorg dat je met een gerust hart naar UNESCO-Werelderfgoed Prambanan vertrekt, namelijk door het ticket al in je hand te hebben. Dit machtige tempelcomplex, gebouwd tussen de 8e en 10e eeuw, is zowel aan het Hindoeïsme als het Boeddhisme gewijd. Het complex is zo enorm dat er een klein treintje is om je rond te leiden. Het tempelcomplex Prambanan werd gebouwd in de 9e eeuw en bevindt zich in Centraal-Java, ongeveer 17 km van Yogyakarta. Het is gewijd aan de Trimurti, de uiting van God als de Schepper (Brahma), de Beschermer (Vishnu) en de Verwoester (Shiva). Het staat op de UNESCO-Werelderfgoedlijst en is de grootste hindoeïstische tempel in Indonesië en een van de grootste in Zuidoost-Azië. Ontdek de grootste hindoeistische tempel ter wereld met een lokale gids, die je alles over deze plek kan vertellen.

Yogyakarta: Jomblang-grottour

9. Yogyakarta: Jomblang-grottour

Je wordt 's ochtends opgehaald bij je accommodatie in Yogyakarta. Ontmoet en begroet uw vriendelijke chauffeur in de lobby van uw accommodatie en reis vervolgens ongeveer 2 uur naar de Jomblang-grot. Geniet onderweg van prachtige landschappen terwijl je vriendelijke chauffeur door het beruchte Yogyakarta-verkeer rijdt. Als je eenmaal in de grot bent aangekomen, verken je de Jomblang-grot en zie je een hemels licht waar het voelt alsof engelen kunnen neerdalen. Gebruik abseilen om ongeveer 59 meter naar de bodem van de grot af te dalen en loop dan ongeveer 270 meter door een glibberige modderige tunnel naar de plek waar je deze spectaculaire lichtstraal zult vangen. Nadat je de grot hebt verkend, mag je de ervaring niet missen om andere interessante attracties te bezoeken, zoals; Pindul Cave of Timang Beach voordat je wordt teruggebracht naar je hotel.

Borobudur zonsopgang of -ondergang privétour van halve dag

10. Borobudur zonsopgang of -ondergang privétour van halve dag

Je wordt opgehaald bij je hotel en gaat naar de Borobudurtempel, het grootste enkele boeddhistische monument op het zuidelijk halfrond. De reis duurt ongeveer 1,5 uur en je kunt kiezen  voor om een zonsopgang of zonsondergang te bewonderen voor een echt verhelderende ervaring.  Voor de zonsopgangervaring, vertrek je voor de dageraad, wanneer de lucht fris is en als de mist begint op te heffen, de zon omringt de vulkanen en terrasvormige velden, met nadruk op de stenen reliëfs en de vele Boeddhagezichten. Voor de zonsondergangervaring vertrek je 's middags. Als je de tempel na sluitingstijd binnengaat, betekent dit dat je de tempel vooral voor jezelf hebt. Gedurende deze tijd voel je hoe de atmosfeer sereen, vredig en stil wordt terwijl je getuige bent van de zonsondergang vanuit deze magische tempel. Na deze reis brengt je vriendelijke chauffeur je terug naar je hotel in Yogyakarta.

Sitemap Yogyakarta

Wil je alle activiteiten in Yogyakarta ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Yogyakarta

Gemiddelde beoordeling

4.8 / 5

gebaseerd op 768 beoordelingen

We hebben een fantastische dag gehad! De daguitstap is meer dan de moeite waard. De tempels waren heel mooi en de jeeptour was ook leuk om eens te doen. En Atok, onze chauffeur/gids, was ook echt top! Zo vriendelijk. Niks was hem te veel. Als we iets vroegen deed hij altijd zijn uiterste best om het te verwezenlijken. Ik zou hem direct aanraden aan vrienden/familie. Het was een dag om nooit te vergeten.

Dieng was an amazing experience. Our guide, Indra Widianto, was well prepared. He picked us up in the morning and dropped us off after the activity. He knew a lot about Dieng, so he was able to answer all our questions. Besides that, he was a very kind guid with positive energy. Thank you, Indra!

Een mooie dag met Widi. Hij gaf ons veel informatie over de Indonesische en Javaanse cultuur. Tijdens de reizen liet hij ons de typische gewassen zien en stopten we om de typische Luwak-koffie te proeven. Sterk aanbevolen tour als je het meeste uit een dag in Yogyakarta wilt halen.

Overall I had a great experience and time with my tour guide Youss! He went above and beyond taking me to all the different places and even bought me local food to try. He was very helpful and chatty. He truly made this trip memorable. I would definitely recommend this!

Thank you Arif for the wonderfull experience. We’ve had a great day!