Datums kiezen

Ontdek het beste van
Yogyakarta

Onze aanbevelingen voor Yogyakarta

Yogyakarta: Borobudur en Prambanan Tempel Tour met beklimming

1. Yogyakarta: Borobudur en Prambanan Tempel Tour met beklimming

Ervaar het volledige wonder van de Borobudur en Prambanan op een begeleide reis vanuit Yogyakarta met skip-the-line toegangsrechten. Dompel jezelf onder in de schoonheid van de oude architectuur en rijke geschiedenis terwijl je leert over de filosofieën en verhalen achter de plekken die je verkent. Begin je reis vanaf het ontmoetingspunt of kies voor de optie om je hotel op te halen. Onderweg naar de Borobudur word je getrakteerd op een adembenemend uitzicht op weelderig groene rijstvelden en majestueuze bergen, waardoor een serene sfeer ontstaat die de toon zet voor je avontuur. Bij aankomst bij de Borobudur ontvang je een speciaal toegangskaartje dat je exclusieve toegang geeft om de structuur van de tempel te verkennen en de ingewikkelde reliëfs van dichtbij te bekijken (kosten niet inbegrepen). Beklim de tempel, zet je voet op de eeuwenoude trappen en geniet van het panoramische uitzicht vanaf de top. Leer meer over de geschiedenis, cultuur en filosofische betekenissen achter de ingewikkelde reliëfs en beelden van de tempel met de hulp van je plaatselijke gids. Nadat je jezelf hebt ondergedompeld in de wonderen van de Borobudur, vervolg je je reis naar de Prambanan Tempel. Met een skip-the-line ticket (kosten niet inbegrepen) omzeil je de lange wachtrijen en krijg je direct toegang tot dit ontzagwekkende Hindoeïstische tempelcomplex. Bewonder de grootsheid van de torenhoge structuren van Prambanan, versierd met ingewikkeld houtsnijwerk en reliëfs die legendarische verhalen uitbeelden. Ontdek hoe deze architectonische hoogstandjes de tijd hebben doorstaan en leer over hun betekenis in de Indonesische cultuur en geschiedenis.

Dagtocht bij zonsopgang Borobudur, vulkaan Merapi, Prambanan

2. Dagtocht bij zonsopgang Borobudur, vulkaan Merapi, Prambanan

Je wordt opgehaald bij je hotel en reist naar de tempel Borobudur om het adembenemende uitzicht op de zonsopgang te bewonderen. Als de lucht koel is en de mist langzaam verdampt, omhult de zon de vulkanen en terrasvelden. Na zonsopgang heb je de mogelijkheid om de tempel Borobudur, die op de UNESCO-Werelderfgoedlijst staat, te verkennen. Dit is het grootste boeddhistische bouwwerk ter wereld. Je komt als eerste aan als de deuren opengaan. Dit is een van 's werelds mooiste oude monumenten. Vervolg je tour aan boord van een Jeep naar de vulkaan Merapi, een van de populairste vulkanen van het land. Creëer je eigen herinneringen aan de schilderachtige plekken van de vulkaan. Sluit de tour af met een bezoek aan een van de mooiste hindoetempels, Prambanan. Het complex werd gebouwd in de 10e eeuw en is een van de grootste tempelcomplexen in Indonesië gewijd aan de god Shiva. Bekijk de drie tempels, versierd met reliëfs die het epos van de Ramayana illustreren, gewijd aan de drie grote hindoegoden (Shiva, Vishnu en Brahma), en de dieren die hen dienen. Na afloop van de excursie kun je lekker ontspannen terwijl een chauffeur je weer terugbrengt naar je accommodatie.

Yogyakarta: Mount Merapi begeleide jeepsafari met pick-up

3. Yogyakarta: Mount Merapi begeleide jeepsafari met pick-up

Verlaat Yogyakarta en verken de berg Merapi op deze privé begeleide jeepsafari. Voel de spanning van het rijden op een van 's werelds meest actieve vulkanen, bezoek het museum en leer alles over de verwoestende uitbarsting van 2010, waarbij 353 mensen om het leven kwamen. Begin uw reis met een pick-up van uw accommodatie in Yogyakarta. Spring in de auto en bewonder de voorbijtrekkende uitzichten terwijl je gids je vertelt over de geschiedenis van de regio. Rijd de epische Mount Merapi-vulkaan op en voel de endorfines door je lichaam stromen terwijl je geniet van de rit. Stop bij verschillende uitkijkpunten, zoals de Bunker, om Instagram-perfecte foto's van de actieve vulkaan te maken. Bezoek het Minimuseum met je gids en leer over de uitbarsting van 2010 die 350.000 mensen trof die uit het gebied moesten worden geëvacueerd. Bekijk foto's van de heilige berg en ontdek waarom deze uitbarsting de grootste was sinds de jaren 1870. Sluit uw dag af met herinneringen en foto's die een leven lang meegaan tijdens deze onvergetelijke tour.

Yogyakarta: zonsopgang Borobudur & tempel Prambanan

4. Yogyakarta: zonsopgang Borobudur & tempel Prambanan

Word opgehaald van je hotel en ga naar Setumbu Hill om getuige te zijn van de adembenemende zonsopgang van de Borobudur. Wanneer de lucht fris is en de mist begint op te trekken, zal de zon de vulkanen en terrasvormige velden omringen. Verken na zonsopgang de Borobudur Tempel, het grootste boeddhistische bouwwerk ter wereld, die op de UNESCO-lijst staat. Wees de eerste van de dag die de poorten betreedt als ze opengaan. Na je bezoek aan de Borobudur reis je 1,5 - 2 uur naar de Prambanan Tempel. Breng 2 uur door met het verkennen van Prambanan. Deze tempel werd gebouwd in de tiende eeuw, dit is het grootste tempelcomplex gewijd aan Shiva in Indonesië. Bekijk de drie tempels versierd met reliëfs die het epos van de Ramayana illustreren, gewijd aan de drie grote hindoegoden Shiva, Vishnu en Brahma. Je ziet ook drie tempels gewijd aan de dieren die hen dienen. Nadat je klaar bent met het verkennen van Prambanan, kun je ervoor kiezen om direct terug te gaan naar het hotel, of te pauzeren voor de lunch op de terugreis.

Yogyakarta: op maat gemaakte privédagtour met pick-up

5. Yogyakarta: op maat gemaakte privédagtour met pick-up

Ontdek Yogyakarta met een zorgeloze privétour, compleet met ophalen en inleveren van hotel. Verken het gebied met een lokale gids en geniet van de flexibiliteit van een aanpasbare ervaring terwijl je 3 tot 4 attracties selecteert om te verkennen. Kies de gewenste combinatie van attracties en blijf bij een enkele regio om meer individuele bezienswaardigheden te ontdekken. Je kunt er ook voor kiezen om verschillende regio's te combineren, maar door tijdgebrek zul je minder attracties zien. Bezoek het noorden en bekijk de Borobudur-tempel, de Setumbu-heuvel (zonsopgang), de kippenkerk, de Pawon-tempel, de Mendut-tempel, de 4x4 Merapi Lava Tour, het Ullen Sentalu Museum en meer. Ga naar het westen om de Mudal-waterval, de Kembang Soka-waterval, de Kedung Pedut-waterval, de Pulepayung-heuvel, het Kalibiru-uitkijkpunt, het Sermo-meer of de rijstvelden van Pronosutan te ontdekken. In het oosten zijn bezienswaardigheden onder meer het Prambanan-tempelcomplex, de Kalasan-tempel, de Sambisari-tempel, de Ratu Boko-tempel, de Ijo-tempel, Breccia Cliff, Bukit Bintang, Riyadi Spot en andere. Verken het stadscentrum met je gids en bekijk de Malioboro-straat, de Bringharjo-markt, het sultanpaleis, het fort Vredeburg, het Senobudoyo-museum en het Taman Sari-waterpaleis. Reis naar het zuiden om de paraglidingheuvels, het dennenbos Sari Mangunan of de Songgo Langit-steen te bezoeken. Of ga naar Gunung Kidul (oost-zuid) om de Jomblang-grot, de Pindul-grot, de Segoro-piek, het Seruni-strand, de Pengilon-heuvel, het Watunene-strand en meer te zien. Voel je vrij om alle bestemmingen die je kiest te combineren, zelfs tussen regio's. Goede combinatiemogelijkheden zijn: 1. Noord+Oost. 2. Noord+West 3. West+Zuid 4. Oost+Gunung Kidul 5. Stad+Zuid 6. Stad+Noord 7. Stad+Oost.

Yogyakarta: privé autocharter met chauffeur

6. Yogyakarta: privé autocharter met chauffeur

Er is veel te zien in Yogyakarta, een grote stad met beperkte openbaar vervoermogelijkheden voor bezoekers. Huur een privévoertuig en ervaar alles wat de stad te bieden heeft. De chauffeur haalt je op bij je accommodatie en brengt je waar je maar wilt tijdens dit 10-uur durende programma. Bekijk de oude hindoetempels van Prambanan die eruit zien als met de hand besprenkelde zandkastelen of verken het paleis van de sultan dat doet denken aan een vergulde muziekdoos gevuld met juwelen. De stad staat ook bekend om zijn kunst en handwerk, een zenuwcentrum voor traditioneel en modern poppenspel. Je deskundige chauffeur brengt je naar je favoriete plekken, legt alles uit wat je moet weten over de attracties en wacht op je. Als je ervan houdt om keuzevrijheid te hebben en plezier te hebben in je eigen tempo, dan is dit de beste manier om Yogyakarta te ontdekken.

Yogyakarta: Borobudur klim naar de top en Prambanan-tour

7. Yogyakarta: Borobudur klim naar de top en Prambanan-tour

Ontdek de meest populaire tempels op Java tijdens een reis vanuit Yogyakarta. Bezoek de UNESCO-werelderfgoedlocaties Borobudur en de Prambanan-tempel en klim naar de top van de Borobudur. Bezoek de Pawon-tempel en het boeddhistische klooster Mendut met toegangskaarten inbegrepen. Nadat je bent opgehaald, ga je naar het Magelang-district om de boeddhistische tempel van Borobudur te bezoeken. Stap binnen in een meesterwerk van Javaanse voorouders uit de 9e eeuw. Volg je gids door het interieur om meer te weten te komen over dit iconische symbool van de boeddhistische dynastie. Beklim 100 treden de tempel op en leer de geschiedenis en filosofie van de aanblik kennen. Ontdek het verhaal dat is uitgehouwen in het reliëf van de tempel en bewonder de stupa op de top van de Borobudur. In elk van de 72 stoepa's zie je een zittend Boeddhabeeld op menselijke schaal. Ga na Borobudur verder naar de andere twee kleinere tempels in de buurt van Borobudur genaamd Pawon en Mendut Temple. Van bovenaf gezien zijn ze in één rechte lijn gebouwd. Ontdek in de Mendut-tempel een 3 meter hoog oud Boeddhabeeld. Vervolg je reis langs rijstvelden en een salak-fruitplantage naar de hindoetempel van Prambanan (1,5 uur rijden). Ga terug in de tijd naar de hindoe-dynastie tijdens een begeleide wandeling door de tempel. Verken de kamers van Prambanan, waar beelden van hindoegoden zoals Brahma, Shiva en Wisnu staan. Leun na uw rondleiding achterover en ontspan terwijl uw chauffeur u terugbrengt naar uw hotel.

Van Yogyakarta: Borobudur Sunrise-tour van een halve dag met pick-up

8. Van Yogyakarta: Borobudur Sunrise-tour van een halve dag met pick-up

Je wordt in de vroege ochtend opgehaald bij je hotel in Yogyakarta en gaat naar de Setumbu-heuvel. Vanaf hier kun je de adembenemende zonsopgang boven Borobudur zien. Als de lucht koel is en de mist langzaam verdampt, omhult de zon de vulkanen en terrasvelden. Bij dageraad vertrek je weer. Na de zonsopgang op de Setumbu-heuvel ga je de Borobudur-tempel binnen en verken je de tempel, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, samen met een deskundige lokale gids. Je komt als eerste aan als de deuren opengaan. Dit is een van 's werelds mooiste oude monumenten. Als je de Borobudur-tempel hebt gezien, vraag dan aan je chauffeur om te stoppen voor een optioneel bezoek aan de nabijgelegen Mendut- en Pawon-tempels die – voor een onbekend ritueel proces – in een rechte lijn met de Borobudur zijn geplaatst. Daarna brengt de vriendelijke chauffeur je weer terug naar je hotel in Yogyakarta.

Yogyakarta: 3-daagse Bromo & Ijen vulkaantrip met accommodatie

9. Yogyakarta: 3-daagse Bromo & Ijen vulkaantrip met accommodatie

Verken het eiland Java door een bezoek te brengen aan de beroemde vulkanen op het eiland Java, Bromo en Ijen. Vertrek vanuit Yogyakarta per privé minibusje/busje, begeleid door een ervaren Engelssprekende tourmanager. En verken Mount Bromo met een 4x4-voertuig om de zonsopgang te zien en de kraterrand te beklimmen. Ga dan naar Ijen om het beroemde blauwe vuur te zien. En bekijk de zonsopgang vanaf de kraterrand met een charmant turkoois meer. De tour eindigt bij Ketapang Ferry Terminal, Banyuwangi, en je kunt je reis naar Bali voortzetten. Dag 1 Je wordt opgehaald en gaat rechtstreeks naar je accommodatie in Bromo. Dag 2 Je wordt opgehaald door een 4x4-voertuig en gaat naar het zonsopgangspunt, geniet van de zonsopgang en gaat naar het zandgebied voor een fotosessie met de achtergrond van de Widodaren-heuvel, waarna de wandeling naar Bromo begint in de richting van de kraterrand. Keer dan terug naar de accommodatie voor het ontbijt en vervolg de reis naar Ijen. Dag 3 Wandelen naar ijen begint om 2 uur 's nachts en wandelen gedurende 2 uur naar het blauwe vuurpunt. Dan terug naar de kraterrand om de zonsopgang te zien. dan terug naar het startpunt en rijd verder om bij de veerbootterminal te komen. Je bent om ongeveer 9.00 uur bij de veerbootterminal.

Yogyakarta: Borobudur & Prambanan rondleiding met entreegelden

10. Yogyakarta: Borobudur & Prambanan rondleiding met entreegelden

Je wordt opgehaald bij je accommodatie in Yogyakarta en bezoekt twee niet te missen Unesco-sites van wereldklasse: de Borobudur en Prambanan tempels met een deskundige gids en entreegelden inbegrepen. Bezoek 's werelds grootste boeddhistische erfgoed van de Borobudur Tempel. Ontmoet 504 levensgrote boeddhabeelden, elk gesneden uit een enkele steen. Ontdek zittende boeddhabeelden onder elke klokvormige torenspits. Bewonder de grootsheid, schoonheid en uniciteit. Maak je reis compleet met een bezoek aan de nabijgelegen Mendut en Pawon tempels (optioneel). Deze liggen in een rechte lijn met de Borobudur voor een onbekend ritueel proces. Ontdek het wonder van de oude wereld vandaag! Ga op weg naar de Prambanan Tempel, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Dit machtige tempelcomplex, gebouwd tussen de 8e en 10e eeuw, viert zowel het hindoeïstische als het boeddhistische geloof, en de schaal is zo indrukwekkend. Het was gewijd aan de Trimurti, de uitdrukking van God als de Schepper (Brahma), de Behouder (Vishnu) en de Vernietiger (Shiva). Het is de grootste hindoetempel in Indonesië en een van de grootste in Zuidoost-Azië. Als je klaar bent met je reis, leun je achterover en ontspan je terwijl je chauffeur je terugbrengt naar je accommodatie in Yogyakarta.

Populaire activiteiten

De publiekstrekkers van Yogyakarta

Alle activiteiten

425 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Veelgestelde vragen over Yogyakarta

Wat zijn de topattracties van Yogyakarta?

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Yogyakarta?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Borobudur

Wat zijn de betaalbaarste activiteiten van Yogyakarta

Andere activiteiten in Yogyakarta

Wil je alle activiteiten in Yogyakarta bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Yogyakarta

Gemiddelde beoordeling

4.8
(810 beoordelingen)

Deze dagtrip is absoluut een aanrader. We werden stipt om 4 uur ‘s nachts door onze gids Imam opgehaald. Een hele vriendelijke man die direct enthousiast over Yogyakarta en de geschiedenis van de stad begon te vertellen. Na ongeveer een uur rijden kwamen we bij de berg aan waar we de zonsopgang gingen bekijken. Wat een geweldig uitzicht en we werden getrakteerd op een prachtige zonsopgang. Daarna reed Imam ons na een ontbijt plek. Het ziet er erg lokaal uit maar het was top en heerlijk. We hebben geen last gekregen van maag of darmen. Vervolgens weer in de auto (ongeveer 1,5 uur). Zowel bij Borobudur en Prambanan heeft Imam alles geregeld en hoefden wij niet in de rij te staan of iets dergelijks. Dat is waar je voor betaald. Imam brengt je bij beide tempels naar je gids en na afloop van de tour staat hij weer op je te wachten. Heel fijn om nergens over te hoeven nadenken en zo ontlast te worden. Vraag bij je boeking naar Imam zou ons advies zijn. Veel plezier! Het is een top dag!

De zonsopgang- en Borobudur-tour was een unieke ervaring: je brengt de zonsopgang door op een uitkijkterras en bezoekt daarna de Borobudur-tempel (met een gids van de tempel zelf). De tempel is uiteraard behoorlijk druk met toeristen. Maar daar is een reden voor: het is eigenlijk prachtig en heel indrukwekkend. Onze gids Yuni heeft uitstekend werk geleverd. Als tussenactiviteit tussen de zonsopgang en het tempelbezoek hadden we verschillende opties. Wij kiezen voor een lokale markt. Yuni liet ons de lokale producten gedetailleerd zien en uitleggen. Gedurende de hele tour bestookten we hem met vragen (waarvan sommige niets met de tour te maken hadden), die hij vakkundig beantwoordde. Wij raden deze rondreis ten zeerste aan!

Youss was een briljante gids die me zelfs hielp bij het vinden van een favoriete snack Ayam Lemper. hij bracht me vóór de drukte naar alle locaties en was super informatief over het reizen met een gloednieuwe auto en stoelen waarmee ik de ruimte had om te dutten met een pick-up om 4 uur 's ochtends.

Leuke tour gehad, onze gids kon veel vertellen en had op onze vragen altijd antwoord. Leuk om met zo’n enthousiaste local een dag Yogyakarta en omstreken te ontdekken.

Geweldig! Weinig bezoekers vanwege ramadan dus heerlijk rustig. Goede Nederlandstalige gids met veel kennis van de historie. Een echte aanrader!