Wat je niet wil missen in Yogyakarta

Yogyakarta: Borobudur klim naar de top en Prambanan-tour

1. Yogyakarta: Borobudur klim naar de top en Prambanan-tour

Ontdek de meest populaire tempels op Java tijdens een reis vanuit Yogyakarta. Bezoek de UNESCO-werelderfgoedlocaties Borobudur en de Prambanan-tempel en klim naar de top van de Borobudur. Bezoek de Pawon-tempel en het boeddhistische klooster Mendut met toegangskaarten inbegrepen. Nadat je bent opgehaald, ga je naar het Magelang-district om de boeddhistische tempel van Borobudur te bezoeken. Stap binnen in een meesterwerk van Javaanse voorouders uit de 9e eeuw. Volg je gids door het interieur om meer te weten te komen over dit iconische symbool van de boeddhistische dynastie. Beklim 100 treden de tempel op en leer de geschiedenis en filosofie van de aanblik kennen. Ontdek het verhaal dat is uitgehouwen in het reliëf van de tempel en bewonder de stupa op de top van de Borobudur. In elk van de 72 stoepa's zie je een zittend Boeddhabeeld op menselijke schaal. Ga na Borobudur verder naar de andere twee kleinere tempels in de buurt van Borobudur genaamd Pawon en Mendut Temple. Van bovenaf gezien zijn ze in één rechte lijn gebouwd. Ontdek in de Mendut-tempel een 3 meter hoog oud Boeddhabeeld. Vervolg je reis langs rijstvelden en een salak-fruitplantage naar de hindoetempel van Prambanan (1,5 uur rijden). Ga terug in de tijd naar de hindoe-dynastie tijdens een begeleide wandeling door de tempel. Verken de kamers van Prambanan, waar beelden van hindoegoden zoals Brahma, Shiva en Wisnu staan. Leun na uw rondleiding achterover en ontspan terwijl uw chauffeur u terugbrengt naar uw hotel.

Borobudur en Prambanan-tempeltour met klimtoegang

2. Borobudur en Prambanan-tempeltour met klimtoegang

Ervaar het volledige wonder van Borobudur en Prambanan met ons exclusieve skip-the-line ticket en toegangspakket voor de Borobudur-tempel. Dompel jezelf onder in de betoverende schoonheid van eeuwenoude architectuur en rijke geschiedenis, terwijl je geniet van het grootste comfort tijdens je reis. Onze tour begint met een handige en comfortabele transportservice. Leun achterover en ontspan terwijl we u ophalen van uw aangewezen locatie in een goed onderhouden voertuig dat is uitgerust met moderne voorzieningen. Onderweg naar Borobudur wordt u getrakteerd op adembenemende uitzichten op weelderige groene rijstvelden en majestueuze bergen, waardoor een serene sfeer ontstaat die de toon zet voor uw avontuur. Bij aankomst in de Borobudur-tempel ontvang je een speciaal toegangsbewijs waarmee je exclusief toegang hebt tot het prachtige bouwwerk van de tempel en de ingewikkelde reliëfs van dichtbij kunt aanschouwen. Beklim de tempel, stap op de oude trappen en sta versteld van het panoramische uitzicht vanaf de top. Onze deskundige lokale gids geeft fascinerende inzichten in de geschiedenis, cultuur en diepgaande filosofische betekenissen achter de ingewikkelde reliëfs en beelden die overal in de Borobudur-tempel te vinden zijn. Nadat je jezelf hebt ondergedompeld in de wonderen van Borobudur, vervolgen we onze reis naar de Prambanan-tempel. Met ons skip-the-line ticket omzeil je de lange wachtrijen en krijg je direct toegang tot dit ontzagwekkende hindoeïstische tempelcomplex. Bewonder de grootsheid van de torenhoge gebouwen van Prambanan, versierd met ingewikkeld houtsnijwerk en reliëfs die legendarische verhalen uitbeelden. Onze deskundige gids vertelt de boeiende verhalen en symboliek achter de ingewikkelde reliëfs, waaronder het beroemde Ramayana-epos. Tijdens de tour word je getrakteerd op intrigerende anekdotes over de oorsprong, uniciteit en fascinerende feiten rond beide tempels. Ontdek hoe deze architectonische wonderen door de tijd heen hebben standgehouden en leer over hun betekenis in de Indonesische cultuur en geschiedenis. Met skip-the-line tickets, exclusieve toegang tot de tempel en comfortabel vervoer belooft het een onvergetelijke en meeslepende ervaring. Begin aan deze reis om getuige te zijn van de culturele wonderen van Indonesië, beklim de monumentale structuren van de tempels en duik in de ingewikkelde wereld van oude reliëfs.

Dagtocht bij zonsopgang Borobudur, vulkaan Merapi, Prambanan

3. Dagtocht bij zonsopgang Borobudur, vulkaan Merapi, Prambanan

Je wordt opgehaald bij je hotel en reist naar de tempel Borobudur om het adembenemende uitzicht op de zonsopgang te bewonderen. Als de lucht koel is en de mist langzaam verdampt, omhult de zon de vulkanen en terrasvelden. Na zonsopgang heb je de mogelijkheid om de tempel Borobudur, die op de UNESCO-Werelderfgoedlijst staat, te verkennen. Dit is het grootste boeddhistische bouwwerk ter wereld. Je komt als eerste aan als de deuren opengaan. Dit is een van 's werelds mooiste oude monumenten. Vervolg je tour aan boord van een Jeep naar de vulkaan Merapi, een van de populairste vulkanen van het land. Creëer je eigen herinneringen aan de schilderachtige plekken van de vulkaan. Sluit de tour af met een bezoek aan een van de mooiste hindoetempels, Prambanan. Het complex werd gebouwd in de 10e eeuw en is een van de grootste tempelcomplexen in Indonesië gewijd aan de god Shiva. Bekijk de drie tempels, versierd met reliëfs die het epos van de Ramayana illustreren, gewijd aan de drie grote hindoegoden (Shiva, Vishnu en Brahma), en de dieren die hen dienen. Na afloop van de excursie kun je lekker ontspannen terwijl een chauffeur je weer terugbrengt naar je accommodatie.

Yogyakarta: Mount Merapi begeleide jeepsafari met pick-up

4. Yogyakarta: Mount Merapi begeleide jeepsafari met pick-up

Verlaat Yogyakarta en verken de berg Merapi op deze privé begeleide jeepsafari. Voel de spanning van het rijden op een van 's werelds meest actieve vulkanen, bezoek het museum en leer alles over de verwoestende uitbarsting van 2010, waarbij 353 mensen om het leven kwamen. Begin uw reis met een pick-up van uw accommodatie in Yogyakarta. Spring in de auto en bewonder de voorbijtrekkende uitzichten terwijl je gids je vertelt over de geschiedenis van de regio. Rijd de epische Mount Merapi-vulkaan op en voel de endorfines door je lichaam stromen terwijl je geniet van de rit. Stop bij verschillende uitkijkpunten, zoals de Bunker, om Instagram-perfecte foto's van de actieve vulkaan te maken. Bezoek het Minimuseum met je gids en leer over de uitbarsting van 2010 die 350.000 mensen trof die uit het gebied moesten worden geëvacueerd. Bekijk foto's van de heilige berg en ontdek waarom deze uitbarsting de grootste was sinds de jaren 1870. Sluit uw dag af met herinneringen en foto's die een leven lang meegaan tijdens deze onvergetelijke tour.

Yogyakarta: toegangsticket voor de Prambanan-tempel

5. Yogyakarta: toegangsticket voor de Prambanan-tempel

Bezoek de Prambanan-tempel met dit toegangsticket. Loop door de grootste en mooiste hindoetempel van Indonesië. Maak foto's van het tempelcomplex en leer meer over de geschiedenis en religies van de regio. Bekijk de tempel die lokaal bekend staat als de Roro Jonggrang-tempel, of de tempel van de slanke maagd. Bekijk de acht heiligdommen, waarvan de drie belangrijkste zijn gewijd aan Shiva, Vishnu en Brahma. Bewonder de hoofdtempel van Shiva die tot een hoogte van 40 voet stijgt en het prachtige standbeeld van Shiva's gemalin, Durga, herbergt. Bewonder de 224 tempels in het complex. Leer hoe de tempel in 1991 door Unesco werd herontdekt, nieuw leven ingeblazen en tot erfgoed werd gemaakt. Reis naar wat algemeen wordt beschouwd als de mooiste en meest gracieuze hindoetempel in Indonesië.

Yogyakarta: zonsopgang Borobudur & tempel Prambanan

6. Yogyakarta: zonsopgang Borobudur & tempel Prambanan

Word opgehaald van je hotel en ga naar Setumbu Hill om getuige te zijn van de adembenemende zonsopgang van de Borobudur. Wanneer de lucht fris is en de mist begint op te trekken, zal de zon de vulkanen en terrasvormige velden omringen. Verken na zonsopgang de Borobudur Tempel, het grootste boeddhistische bouwwerk ter wereld, die op de UNESCO-lijst staat. Wees de eerste van de dag die de poorten betreedt als ze opengaan. Na je bezoek aan de Borobudur reis je 1,5 - 2 uur naar de Prambanan Tempel. Breng 2 uur door met het verkennen van Prambanan. Deze tempel werd gebouwd in de tiende eeuw, dit is het grootste tempelcomplex gewijd aan Shiva in Indonesië. Bekijk de drie tempels versierd met reliëfs die het epos van de Ramayana illustreren, gewijd aan de drie grote hindoegoden Shiva, Vishnu en Brahma. Je ziet ook drie tempels gewijd aan de dieren die hen dienen. Nadat je klaar bent met het verkennen van Prambanan, kun je ervoor kiezen om direct terug te gaan naar het hotel, of te pauzeren voor de lunch op de terugreis.

Yogyakarta: toegangsticket voor de Borobudur-tempel

7. Yogyakarta: toegangsticket voor de Borobudur-tempel

Boek vooraf uw toegangsticket voor de magnifieke Borobudur-tempel, 's werelds grootste boeddhistische monument. Bewonder de architectuur en het metselwerk van deze unieke tempel die majestueus op een heuveltop staat en uitkijkt over weelderige groene velden en heuvels in de verte. Ontdek een monument dat een wonder van design is, met een totale oppervlakte van ongeveer 2.500 vierkante meter, versierd met 2.672 reliëfpanelen en oorspronkelijk met 504 Boeddhabeelden. Bekijk de stenen beelden die aan de tempel zijn bevestigd en waarop legendes en verhalen met een grote filosofische betekenis te zien zijn. Kies ervoor om vanaf de ingang door Green Park te lopen. Terwijl je door het gebied loopt, zie je verkopers die je souvenirs en andere snuisterijen aanbieden (er zijn regels om te voorkomen dat ze bezoekers storen). Gebouwd tussen 780 en 840 na Christus tijdens het bewind van de Sailendra-dynastie, weerspiegelt het ontwerp van de tempel in Gupta-architectuur de invloed van India op de regio. Er zijn echter genoeg inheemse scènes en elementen verwerkt om Borobudur uniek Indonesisch te maken. De tempel is zelfs gedurende tien eeuwen van verwaarlozing sterk gebleven. In de jaren zeventig werkten de Indonesische regering en UNESCO samen om de Borobudur in zijn oude majesteit te herstellen. De restauratie duurde acht jaar, waardoor de Borobudur een van de meest waardevolle schatten van Indonesië is geworden.

Yogyakarta: 3-daagse Bromo & Ijen vulkaantrip met accommodatie

8. Yogyakarta: 3-daagse Bromo & Ijen vulkaantrip met accommodatie

Verken het eiland Java door een bezoek te brengen aan de beroemde vulkanen op het eiland Java, Bromo en Ijen. Vertrek vanuit Yogyakarta per privé minibusje/busje, begeleid door een ervaren Engelssprekende tourmanager. En verken Mount Bromo met een 4x4-voertuig om de zonsopgang te zien en de kraterrand te beklimmen. Ga dan naar Ijen om het beroemde blauwe vuur te zien. En bekijk de zonsopgang vanaf de kraterrand met een charmant turkoois meer. De tour eindigt bij Ketapang Ferry Terminal, Banyuwangi, en je kunt je reis naar Bali voortzetten. Dag 1 Je wordt opgehaald en gaat rechtstreeks naar je accommodatie in Bromo. Dag 2 Je wordt opgehaald door een 4x4-voertuig en gaat naar het zonsopgangspunt, geniet van de zonsopgang en gaat naar het zandgebied voor een fotosessie met de achtergrond van de Widodaren-heuvel, waarna de wandeling naar Bromo begint in de richting van de kraterrand. Keer dan terug naar de accommodatie voor het ontbijt en vervolg de reis naar Ijen. Dag 3 Wandelen naar ijen begint om 2 uur 's nachts en wandelen gedurende 2 uur naar het blauwe vuurpunt. Dan terug naar de kraterrand om de zonsopgang te zien. dan terug naar het startpunt en rijd verder om bij de veerbootterminal te komen. Je bent om ongeveer 9.00 uur bij de veerbootterminal.

Tempel Prambanan: rondleiding van 1 uur met ticket

9. Tempel Prambanan: rondleiding van 1 uur met ticket

Zorg dat je met een gerust hart naar UNESCO-Werelderfgoed Prambanan vertrekt, namelijk door het ticket al in je hand te hebben. Dit machtige tempelcomplex, gebouwd tussen de 8e en 10e eeuw, is zowel aan het Hindoeïsme als het Boeddhisme gewijd. Het complex is zo enorm dat er een klein treintje is om je rond te leiden. Het tempelcomplex Prambanan werd gebouwd in de 9e eeuw en bevindt zich in Centraal-Java, ongeveer 17 km van Yogyakarta. Het is gewijd aan de Trimurti, de uiting van God als de Schepper (Brahma), de Beschermer (Vishnu) en de Verwoester (Shiva). Het staat op de UNESCO-Werelderfgoedlijst en is de grootste hindoeïstische tempel in Indonesië en een van de grootste in Zuidoost-Azië. Ontdek de grootste hindoeistische tempel ter wereld met een lokale gids, die je alles over deze plek kan vertellen.

Yogyakarta: privéautohuur met chauffeur

10. Yogyakarta: privéautohuur met chauffeur

Er is veel te zien in Yogyakarta, een grote stad met beperkte openbaarvervoersmogelijkheden voor bezoekers. Je huurt een privévoertuig en ervaart alles wat de stad te bieden heeft.De chauffeur haalt je op bij je accommodatie en neemt je overal mee tijdens dit 10-uur durende programma. Je bekijkt de oude hindoetempels van Prambanan die eruit zien als met de hand besprenkelde zandkastelen of je verkent het paleis van de sultan dat doet denken aan een vergulde muziekdoos vol met juwelen. De stad staat ook bekend om zijn kunst en handwerk, een zenuwcentrum voor traditionele en moderne poppenspelen. Je chauffeur neemt je mee naar je favoriete plekken en wacht op je. Dit de beste manier om Yogyakarta zelf te ontdekken.

Datums kiezen

Ontdek het beste van
Yogyakarta

Topactiviteiten

Yogyakarta: de topbezienswaardigheden

Alle activiteiten

119 activiteiten gevonden
Sorteren op:
Pagina 1 van de 8

Voor ieder wat wils

In de buurt van Yogyakarta

Meer zien

Veelgestelde vragen over Yogyakarta

Andere activiteiten in Yogyakarta

Wil je alle activiteiten in Yogyakarta bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Yogyakarta

Gemiddelde beoordeling

4.8 / 5

gebaseerd op 810 beoordelingen

Ik heb een geweldige ochtend gehad met Yuni! Hij was meer dan op tijd bij m’n hotel en het contact vooraf was al erg fijn. De trip naar de Borobudur en Prambanan waren meer dan perfect! Yuni wist erg veel en deed er alles aan om alles uit de ochtend te halen, zo proefden we ook snakefruit onderweg en werden er mooie foto’s en video’s gemaakt. Grote aanrader!

The view at the sunrise is dependent of the weather, but it is still a great place to start your day. When you arrive early at the temples it will be quiet, because you are there before the crowds. My guide Nasir Anang gives a lot of background information while driving and recommend great co-workers for the tours in the temples.

Overall I had a great experience and time with my tour guide Youss! He went above and beyond taking me to all the different places and even bought me local food to try. He was very helpful and chatty. He truly made this trip memorable. I would definitely recommend this!

Our driver Atok was excellent, he speaks very good english. And he knows a lot of onformation about Yoga and Yoga erea. He drivers safe and tells a lot while driving.

Thank you Arif for the wonderfull experience. We’ve had a great day!