Ontdek het beste van
York

Prachtige middeleeuwse architectuur, geplaveide steegjes en traditionele pubs behoren tot het rijke erfgoed.

Populaire activiteiten

De publiekstrekkers van York

Alle activiteiten

Onze aanbevelingen voor York

York: stadsrondvaart over de Ouse

York: stadsrondvaart over de Ouse

Deze stadsrondvaart door York biedt een vermakelijke en informatieve tour door de historische stad, gezien vanaf de rivier de Ouse. Geniet van de bezienswaardigheden vanuit een ander perspectief terwijl een vriendelijk en goed geïnformeerd team je rustig stroomopwaarts en stroomafwaarts begeleidt. De rondvaart vertrekt vanaf de King's Staith-aanlegsteiger. Bewonder de omgeving vanuit een comfortabele binnenzaal of vanaf het bovendek en verwen jezelf met een verfrissend drankje van de bar. De rondvaart duurt ofwel 45 minuten, ofwel 1 uur, en dat wordt bepaald door het weer op de dag zelf en door de vraag. Je ticket is geldig voor de vaartduur die op de dag van je bezoek wordt aangeboden. Normaal gesproken volgt de 1 uur durende rondvaart een route die stroomopwaarts gaat tot Clifton Bridge, bij de noordelijke buitenwijken van de stad York, en daarna stroomafwaarts tot de Millennium Bridge aan de zuidelijke rand van de stad. Daarna keert de boot stroomopwaarts weer terug naar het vertrekpunt. De rondvaart van 45 minuten vindt plaats in hetzelfde gebied en vaart door het centrum van de ommuurde stad, maar gaat aan beide kanten iets minder ver. Tijdens de tocht vermaakt de kapitein je met live-commentaar over de bezienswaardigheden die je passeert. Kom tijdens de boottocht over de rivier, die de Romeinen en Vikingen naar deze plek bracht, meer te weten over de geschiedenis van York, die onder overstromingen te lijden had, maar ook een welvarende binnenhaven is. Je vaart op een boot die beschikt over een verwarmde binnenruimte, toiletten en een goedgevulde bar met bier, wijn, sterke drank, frisdrank, warme dranken en versnaperingen.

Comedy Horror Show: York Spooktocht met bustour

Comedy Horror Show: York Spooktocht met bustour

Ontdek de duistere kant van York, luister naar enge verhalen en leer over de angstaanjagende geheimen van de stad. Klim aan boord van de Necrobus en maak je klaar voor een 75 minuten durende theatrale sightseeingtour. Beleef een komische griezelreis door het verleden van York en verken de beroemdste bezienswaardigheden van de stad in een klassieke Routemaster-bus uit de jaren zestig. De acteurs aan boord en de griezelig versierde bus maken deze tour een bijzonder unieke en spookachtige ervaring. Kom meer te weten over de onheilspellende kant van veel van de beroemde bezienswaardigheden van York, waaronder Clifford's Tower, de Kathedraal van York en het graf van Dick Turpin. Laat je fantasie de vrije loop en luister naar de spookverhalen, terwijl je een van de engste steden in Engeland verkent.

York: rondleiding door Harry Potter met gids

York: rondleiding door Harry Potter met gids

Laat je sorteren, speel quizzen en games en ervaar een aantal fantastische gekostumeerde re-enactments tijdens deze begeleide wandeling in York. Leer meer over het Harry Potter-universum en de geschiedenis van York. Bekijk bezienswaardigheden zoals Diagon Alley en het Hogwarts Express-platform. Vertrek op je reis door de stad en geniet onderweg van Harry Potter trivia-quizzen van je gids om punten voor je huis te verdienen. Blijf betrokken met een geanimeerd scorebord, videoclips van filmscènes, kostuumstukken en heropvoeringen. Krijg de kans om je spreukenkennis te gebruiken om leden van andere huizen te slim af te zijn. Bewonder locaties, zoals de fictieve Diagon Alley en het platform voor de Hogwarts Express. Geniet van het uitzicht vanaf de stadsmuren. Verken de fantastische Harry Potter-winkel en ontdek enkele van de verborgen juweeltjes van York.

York: toegangsticket voor de York Dungeon

York: toegangsticket voor de York Dungeon

Reis door 2000 jaar griezelige geschiedenis van York met een toegangsticket voor de York Dungeon. Dompel jezelf onder in het duistere verleden van de stad met tien liveshows en ontmoet verontrustende historische personages terwijl je door speciaal ontworpen meeslepende decors wandelt. Begin bij het begin terwijl de gevreesde Vikingen York binnenvallen en veroveren. Ontdek de details van het beruchte buskruitcomplot van Guy Fawkes en wat er die nacht in november echt gebeurde. Stap in de koets naar de Knavesmire, waar een van de meest beruchte Highwaymen uit de geschiedenis terugkeerde. Begeef je op een reis boordevol angstaanjagende personages en voel een koude rilling terwijl je door meeslepende 360-graden sets met spannende speciale effecten loopt. Leer over echte gebeurtenissen en mensen die de stad op een unieke en opwindende manier hebben gevormd.

York: verlichte avondrondvaart over de Ouse

York: verlichte avondrondvaart over de Ouse

Ontspan en geniet van een romantische afsluiting van je avond in York tijdens deze 60 minuten durende Floodlit Evening Cruise. Je ticket is inclusief een verfrissing naar keuze; volwassenen en deelnemers vanaf 18 jaar kunnen kiezen uit een warme drank en een koekje of een glas Prosecco. Kinderen en kinderen onder de 18 kunnen kiezen uit een warme drank en een koekje of een frisdrank en een koekje. Vaar een rondvaart op de rivier de Ouse terwijl je geniet van een ontspannen mix van jazz en swingende achtergrondmuziek. De schijnwerpers aan boord verlichten monumenten langs de waterkant, terwijl je de historische bezienswaardigheden van York vanuit een ander perspectief bekijkt. Je vaart op een schip met een afgesloten en verwarmde salon, toiletten en een volledig gevulde bar met bier, wijn, sterke drank, frisdrank, warme dranken en snacks.

York: boottocht in de vroege avond over de rivier de Ouse

York: boottocht in de vroege avond over de rivier de Ouse

Dit is een vermakelijke en interessante boottocht van 1 uur in de vroege avond over rivier de Ouse, door de historische stad York. Bekijk de stad vanuit een ander perspectief, terwijl een vriendelijk en deskundig team je door de kalme stroming navigeert. Tijdens de tocht vermaakt de kapitein je met livecommentaar over de bezienswaardigheden die je passeert. Al varend over dezelfde rivier die de Romeinen en Vikingen ooit bevoeren, kom je meet te weten over de vele overstromingen die York in het verleden teisterden, maar ook over haar welvaart als binnenhaven. Je vaart op een boot die beschikt over een verwarmde zaal, toiletten en een goedgevulde bar met bier, wijn, sterkedrank, frisdrank, warme drankjes en versnaperingen.

York's Chocolate Story: Rondleiding

York's Chocolate Story: Rondleiding

Baan je een weg naar York's Chocolate Story in het historische hart van York. Ontmoet de gids en besteed 1 uur en 15 minuten aan een vermakelijke rondleiding door de attractie. Ontdek de geheimen van het maken van heerlijke chocolade terwijl je de 3 verdiepingen met interactieve tentoonstellingen verkent. Doe mee aan een rondleiding om de geschiedenis van chocolade te ontdekken, van de ontdekking van de cacaoboon duizenden jaren geleden tot de wereldberoemde chocoladeproducerende families van York. Luister terwijl je deskundige gids het proces tot leven brengt en natuurlijk af en toe een voorproefje uitdeelt. Tegen het einde van je bezoek krijg je de kans om je eigen chocoladecreatie te maken en een chocolatier aan het werk te zien, perfect voor zowel volwassenen als kinderen. Bezoek aan het einde van de rondleiding het café en de cadeauwinkel, boordevol ambachtelijke chocolade en andere heerlijke creaties.

York: Stadstour Hop-On Hop-Off Bus Tour

York: Stadstour Hop-On Hop-Off Bus Tour

York, gesticht door de Romeinen, werd al snel de tweede stad van Engeland en is in de 2000 jaar van haar bestaan getuige geweest van oorlogen, vredesakkoorden en welvaart. Koning George VI weerspiegelde de centrale rol van de stad door de jaren heen toen hij zei: "De geschiedenis van York is de geschiedenis van Engeland". Bezoek de prachtige York Minster, met zijn onbetaalbare collectie gebrandschilderd glas. Wandel door de middeleeuwse straten of over de 800 jaar oude Bar Walls. Bezoek bekroonde musea, de York Botanical Gardens of geniet van uitstekende restaurants en winkelmogelijkheden. Je zult nooit een tekort hebben aan plaatsen om te ontdekken in deze prachtige stad. Bushaltes: Halte 1 - Tentoonstellingsplein Halte 2 - GillyGate Halte 3 - Monk Bar Halte 4 - Foss Bank Halte 5 - Peasholme Green Stop 6 - De Stenen Boog Stop 7 - Clifford's Toren Stop 8 - Margaret Street Stop 9 - Walmgate Bar Stop 10 - York Barbican Stop 11 - Fishergate Stop 12 - Bishopthorpe Road Winkels Stop 13 - Bishopthorpe Road Stop 14 - South Bank Stop 15 - Campleshon Road Halte 16 - Blossom Street Stop 17 - The Mount Halte 18 - Mount Vale Stop 19 - Treinstation Stop 20 - Herdenkingstuinen Stop 21 - Museumtuinen

York: Heksen en geschiedenis Old Town wandeltour

York: Heksen en geschiedenis Old Town wandeltour

Ga mee met je karaktervolle heksengids en hoor de waargebeurde historische verhalen over vermeende Yorkshire heksen door de eeuwen heen. Ontdek onderweg fascinerende stukjes geschiedenis van York; de geheimen van St Crux Church, York Minster, Petergate, Swinegate en nog veel meer wachten op je tijdens deze karakteristieke wandeltour. Je vriendelijke gekostumeerde gids zal je betoveren tijdens deze spannende escapade, waarbij hij de geschiedenis naadloos verweeft met levendige verhalen. Hebben deze Yorkshire heksen hun lot verdiend? Doorkruis de kasseien van York en ontdek de waarheid over Mad Alice - werd ze tot waanzin gedreven? Hoe zit het met John Wrightson, was hij echt een "Foute-zoon"? Mary Bateman; wijze vrouw of moordenaar? En verdiende Margaret Clitheroe echt haar lot...? Beslis zelf op deze magische educatieve reis naar het verleden. Laat je meevoeren door de kronkels van de poorten (straten!) en sluipwegen van York. Je schuifelt door Shambles, huppelt door King's Square, slentert door "Bookbinders Alley" en slentert door Stonegate. De adembenemend iconische York Minster mag je niet missen en je trouwe gids wijst je graag op een pub waar een zeer beroemde plotter woonde. Je leert over spoken, ontmoet een zekere kleine rode duivel en ontdekt een gebouw dat tientallen jaren verborgen is gebleven... In een ervaring die waargebeurde verhalen, geschiedenis en een wijsheid die we kunnen leren van onze verschrikkelijke manieren uit het verleden samenbrengt, zul je zeker geboeid raken door deze betoverende stad en de rijke heksenkronieken van Yorkshire. *Let op: dit is een wandeltour in de open lucht, dus kleed je op het weer.

York: Zelf-Steerboot Verhuur

York: Zelf-Steerboot Verhuur

Geniet van een ontspannen huurperiode van een uur en verken York vanaf het roer van je eigen zelfsturende motorboot. Word kapitein en verken de bezienswaardigheden langs de rivier in York in stijl. Je privéboot is geschikt voor maximaal 5 personen en biedt genoeg ruimte voor jullie allemaal om op je eigen wateravontuur uit te gaan en dezelfde rivier te verkennen die de Vikingen naar deze prachtige stad bracht. Je krijgt volledige instructies over hoe je de motorboot moet bedienen, samen met de veiligheids- en rivierregels, terwijl zwemvesten worden verstrekt voor eventuele kinderen. Je boot ligt langs een route die je in een uur tijd de hele stad vanaf de rivier laat zien. Als je een half uur huurt, kun je binnen dit gebied varen en het grootste deel van de bebouwde kom van de Ouse bekijken, of stroomafwaarts naar de Millennium Bridge en weer terug naar de aanlegplaatsen. Houd er rekening mee dat de boten niet voorbij Clifton Bridge of de Millennium Bridge mogen varen. Het is niet toegestaan om de boot aan te meren en ergens anders op de rivier van boord te gaan dan bij King's Staith (waar je huur begon).

Veelgestelde vragen over York

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit York?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Bekijk alle dagtochten en excursies vanuit York op GetYourGuide

De topbezienswaardigheden in York

Activiteiten in York

Steden in Engeland

Andere activiteiten in York

Wil je alle activiteiten in York bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.