De populairste activiteiten van York

York: stadsrondvaart over de Ouse

1. York: stadsrondvaart over de Ouse

Deze stadsrondvaart door York biedt een vermakelijke en informatieve tour door de historische stad, gezien vanaf de rivier de Ouse. Geniet van de bezienswaardigheden vanuit een ander perspectief terwijl een vriendelijk en goed geïnformeerd team je rustig stroomopwaarts en stroomafwaarts begeleidt. De rondvaart vertrekt vanaf de King's Staith-aanlegsteiger. Bewonder de omgeving vanuit een comfortabele binnenzaal of vanaf het bovendek en verwen jezelf met een verfrissend drankje van de bar. De rondvaart duurt ofwel 45 minuten, ofwel 1 uur, en dat wordt bepaald door het weer op de dag zelf en door de vraag. Je ticket is geldig voor de vaartduur die op de dag van je bezoek wordt aangeboden. Normaal gesproken volgt de 1 uur durende rondvaart een route die stroomopwaarts gaat tot Clifton Bridge, bij de noordelijke buitenwijken van de stad York, en daarna stroomafwaarts tot de Millennium Bridge aan de zuidelijke rand van de stad. Daarna keert de boot stroomopwaarts weer terug naar het vertrekpunt. De rondvaart van 45 minuten vindt plaats in hetzelfde gebied en vaart door het centrum van de ommuurde stad, maar gaat aan beide kanten iets minder ver. Tijdens de tocht vermaakt de kapitein je met live-commentaar over de bezienswaardigheden die je passeert. Kom tijdens de boottocht over de rivier, die de Romeinen en Vikingen naar deze plek bracht, meer te weten over de geschiedenis van York, die onder overstromingen te lijden had, maar ook een welvarende binnenhaven is. Je vaart op een boot die beschikt over een verwarmde binnenruimte, toiletten en een goedgevulde bar met bier, wijn, sterke drank, frisdrank, warme dranken en versnaperingen.

Comedy Horror Show: spookbustour door York

2. Comedy Horror Show: spookbustour door York

Ontdek de duistere kant van York, luister naar enge verhalen en leer over de angstaanjagende geheimen van de stad. Klim aan boord van de Necrobus en maak je klaar voor een 75 minuten durende theatrale sightseeingtour. Beleef een komische griezelreis door het verleden van York en verken de beroemdste bezienswaardigheden van de stad in een klassieke Routemaster-bus uit de jaren zestig. De acteurs aan boord en de griezelig versierde bus maken deze tour een bijzonder unieke en spookachtige ervaring. Kom meer te weten over de onheilspellende kant van veel van de beroemde bezienswaardigheden van York, waaronder Clifford's Tower, de Kathedraal van York en het graf van Dick Turpin. Laat je fantasie de vrije loop en luister naar de spookverhalen, terwijl je een van de engste steden in Engeland verkent.

York: rondleiding door Harry Potter met gids

3. York: rondleiding door Harry Potter met gids

Laat je sorteren, speel quizzen en games en ervaar een aantal fantastische gekostumeerde re-enactments tijdens deze begeleide wandeling in York. Leer meer over het Harry Potter-universum en de geschiedenis van York. Bekijk bezienswaardigheden zoals Diagon Alley en het Hogwarts Express-platform. Vertrek op je reis door de stad en geniet onderweg van Harry Potter trivia-quizzen van je gids om punten voor je huis te verdienen. Blijf betrokken met een geanimeerd scorebord, videoclips van filmscènes, kostuumstukken en heropvoeringen. Krijg de kans om je spreukenkennis te gebruiken om leden van andere huizen te slim af te zijn. Bewonder locaties, zoals de fictieve Diagon Alley en het platform voor de Hogwarts Express. Geniet van het uitzicht vanaf de stadsmuren. Verken de fantastische Harry Potter-winkel en ontdek enkele van de verborgen juweeltjes van York.

York: toegangsticket voor de York Dungeon

4. York: toegangsticket voor de York Dungeon

Reis door 2000 jaar griezelige geschiedenis van York met een toegangsticket voor de York Dungeon. Dompel jezelf onder in het duistere verleden van de stad met tien liveshows en ontmoet verontrustende historische personages terwijl je door speciaal ontworpen meeslepende decors wandelt. Begin bij het begin terwijl de gevreesde Vikingen York binnenvallen en veroveren. Ontdek de details van het beruchte buskruitcomplot van Guy Fawkes en wat er die nacht in november echt gebeurde. Stap in de koets naar de Knavesmire, waar een van de meest beruchte Highwaymen uit de geschiedenis terugkeerde. Begeef je op een reis boordevol angstaanjagende personages en voel een koude rilling terwijl je door meeslepende 360-graden sets met spannende speciale effecten loopt. Leer over echte gebeurtenissen en mensen die de stad op een unieke en opwindende manier hebben gevormd.

York: boottocht in de vroege avond over de rivier de Ouse

5. York: boottocht in de vroege avond over de rivier de Ouse

Dit is een vermakelijke en interessante boottocht van 1 uur in de vroege avond over rivier de Ouse, door de historische stad York. Bekijk de stad vanuit een ander perspectief, terwijl een vriendelijk en deskundig team je door de kalme stroming navigeert. Tijdens de tocht vermaakt de kapitein je met livecommentaar over de bezienswaardigheden die je passeert. Al varend over dezelfde rivier die de Romeinen en Vikingen ooit bevoeren, kom je meet te weten over de vele overstromingen die York in het verleden teisterden, maar ook over haar welvaart als binnenhaven. Je vaart op een boot die beschikt over een verwarmde zaal, toiletten en een goedgevulde bar met bier, wijn, sterkedrank, frisdrank, warme drankjes en versnaperingen.

York: verhuur van zelfsturende boten

6. York: verhuur van zelfsturende boten

Geniet van een ontspannen huurperiode van een uur en verken York vanaf het roer van uw eigen zelfsturende motorboot. Word kapitein en verken de locaties van de rivieroever van York in stijl. Uw privéboot biedt plaats aan maximaal 8 personen en biedt voldoende ruimte voor u allemaal om op uw eigen wateravontuur te gaan en dezelfde rivier te verkennen die de Vikingen naar deze prachtige stad bracht. U ontvangt volledige instructies over hoe u uw motorboot moet bedienen, samen met veiligheids- en rivierregels, terwijl reddingsvesten voor alle kinderen worden verstrekt. Het werkgebied van uw boot ligt langs een route die u binnen een uur door de hele stad vanaf de rivier brengt. Bovendien kunt u met een huur van een half uur binnen dit gebied opereren en het grootste deel van het bebouwde deel van de Ouse in zich opnemen, of u stroomafwaarts naar de Millennium Bridge en weer terug naar de ligplaatsen. Houd er rekening mee dat de boten niet voorbij Clifton Bridge of de Millennium Bridge kunnen worden gebracht. Het is niet toegestaan om de boot aan te meren en van boord te gaan op een ander punt op de rivier dan bij King's Staith (waar uw huur voor het eerst begon).

York: Heksen en geschiedenis Old Town Walking Tour

7. York: Heksen en geschiedenis Old Town Walking Tour

Wacht op de kasseien terwijl je je oor te luisteren legt bij vreselijke verhalen over de heksen van Yorkshire. Begin je tocht bij Whip-Ma-Whop-Ma-Gate, het kleinste straatje met mogelijk de langste naam in York. Er wordt gezegd dat de naam "Wat een straat" betekent. Bekijk vervolgens de overblijfselen van de St Crux Church, oorspronkelijk de grootste middeleeuwse parochiekerk in York. Ga verder naar King's Square, leer meer over het gebied en hoor het verhaal van de magische boom met een heksachtige connectie. Volg je gids vervolgens door de oude wijk van York, de Minster Quarter, waar je langs het levendige winkelgebied van de stad komt. Wandel door Low Petergate en High Petergate en luister vol ontzag naar de fascinerende en huiveringwekkende verhalen uit het verleden. Bewonder de grootsheid van de meest prachtige en iconische kathedraal ter wereld, York Minster. Recht daartegenover staat de St Michael Le Belfrey Church. Hoor nog meer griezelige en heksachtige verhalen en een naam die misschien wat herkenning oproept. Bewonder de architectuur van middeleeuwse gebouwen, prachtige Georgian herenhuizen en andere historische stijlen in Stonegate, een van de meest historische wegen van York. Ontdek de steegjes, ginnels en snickets van de stad en wandel door de langste snickelway (smalle steegjes die tussen de straten van York lopen). Voel de rillingen in de lucht op de verborgen binnenplaats van Barley Hall. Terug naar waar het allemaal begon: deze betoverende wandeltocht door de oude stad laat je de boosaardige geschiedenis van het middeleeuwse York ontdekken.

City Sightseeing York Hop-on Hop-off Bus Tour

8. City Sightseeing York Hop-on Hop-off Bus Tour

York, gesticht door de Romeinen, werd al snel de tweede stad van Engeland en is getuige geweest van oorlogen, vredesakkoorden en welvaart gedurende de 2000 jaar van haar bestaan. Koning George VI dacht na over de centrale rol van de stad door de jaren heen toen hij zei: "De geschiedenis van York is de geschiedenis van Engeland". Bezoek de prachtige York Minster, met zijn onschatbare weergave van gebrandschilderd glas. Loop langs middeleeuwse straatjes of over de 800 jaar oude Bar Walls. Bezoek bekroonde musea, de York Botanical Gardens, of geniet van uitstekende restaurants en winkelfaciliteiten. In deze prachtige stad kom je nooit een tekort aan plekken om te ontdekken. Uw reisroute: Halte 1 - Tentoonstellingsplein Halte 2 - GillyGate Halte 3 - Monnikenbar Halte 4 - Fossbank Halte 5 - Peasholme Green Halte 6 - De Steenboog Halte 7 - Clifford's Tower Halte 8 - Margaret Street Halte 9 - Walmgate Bar Halte 10 - Barbican Center Halte 11 - Fishergate Halte 12 - Station York Halte 13 - Herdenkingstuinen Halte 14 - Museumtuinen

York's Chocolate Story: Rondleiding

9. York's Chocolate Story: Rondleiding

Baan je een weg naar York's Chocolate Story in het historische hart van York. Ontmoet de gids en besteed 1 uur en 15 minuten aan een vermakelijke rondleiding door de attractie. Ontdek de geheimen van het maken van heerlijke chocolade terwijl je de 3 verdiepingen met interactieve tentoonstellingen verkent. Doe mee aan een rondleiding om de geschiedenis van chocolade te ontdekken, van de ontdekking van de cacaoboon duizenden jaren geleden tot de wereldberoemde chocoladeproducerende families van York. Luister terwijl je deskundige gids het proces tot leven brengt en natuurlijk af en toe een voorproefje uitdeelt. Tegen het einde van je bezoek krijg je de kans om je eigen chocoladecreatie te maken en een chocolatier aan het werk te zien, perfect voor zowel volwassenen als kinderen. Bezoek aan het einde van de rondleiding het café en de cadeauwinkel, boordevol ambachtelijke chocolade en andere heerlijke creaties.

York: hoogtepunten stadswandeling met kleine groepen

10. York: hoogtepunten stadswandeling met kleine groepen

York bevindt zich binnen een ring van middeleeuwse stenen muren en concentreert 2000 jaar geschiedenis in een opmerkelijk klein gebied. Deze rondleiding van negentig minuten begint bij Bootham Bar, de noordelijke ingang van de stad, van waaruit elke periode van de ontwikkeling van York te zien is, van de Romeinse tijd tot nu. Je komt dan in de rustige, groene oase van de Museum Gardens - een Victoriaanse botanische tuin met een 18e-eeuws observatorium, de overblijfselen van een Romeins fort en de spectaculaire ruïnes van St Mary's Abbey. Vanaf hier is het een korte wandeling naar de Minster - de grootste middeleeuwse gotische kathedraal van het land - die al meer dan 900 jaar de skyline van de stad domineert. De Minster ligt in het hart van een wirwar van oude straten waarvan de lay-out in Viking-oorsprong is. Je hoort verhalen over Viking-invasie terwijl je diep in het doolhof van geheime doorgangen duikt die bekend staan als 'Snickelways'; langs een ongelukkige zeemeermin en een kleine rode duivel en een glimp opvangen van een 15e-eeuwse feestzaal. Eindelijk kom je uit in de Shambles, de bekendste geplaveide straat van York - ooit een rij slagers, nu direct herkenbaar voor Harry Potter-fans als inspiratie voor Diagon Alley.

Datums kiezen

Ontdek het beste van
York
Prachtige middeleeuwse architectuur, geplaveide steegjes en traditionele pubs behoren tot het rijke erfgoed.

Topactiviteiten

York: de topbezienswaardigheden

Alle activiteiten

55 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Voor ieder wat wils

In de buurt van York

Meer zien

Veelgestelde vragen over York

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit York?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Whitby, Verenigd Koninkrijk

Bij een bezoek aan York, welke activiteiten hebben de beste deals en kortingen?

Wat zijn de populairste musea en tentoonstellingen van York?

Andere activiteiten in York

Wil je alle activiteiten in York bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over York

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 5.713 beoordelingen

Geweldige ervaring, ging met mijn partner en kind gedurende een week in York wandelen langs de boten op de Ouse en besloot in een opwelling om onszelf te boeken voor de avondcruise. We zaten boven, dat was kil maar had het beste uitzicht en ik zou aanraden als je gekleed bent voor het weer, hoewel Raffy probeerde dingen te beschrijven voor degenen beneden als ze misschien niet in staat waren om te zien. Het commentaar was grappig en leerzaam, met een goede mix van historische feiten en humor. Vond het vooral leuk dat we wat nieuwe dingen hoorden (na een week in York volproppen van zoveel mogelijk attracties en rondleidingen, raak je een beetje gewend aan de *verrassing* Terry's Chocolate Apple). Zou deze cruise aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar een meer rustgevende manier om de prachtige stad te verkennen dan rond de muren te rijden.

Ik ging op een dagtocht naar York. Ik heb het spoorwegmuseum, de munster van York, het Jorvik Viking-centrum, de York Dungeons, het cruiseschip en de bezienswaardigheden van de stad bezocht. De York Pass is elke cent waard omdat je toegang hebt tot een aantal plaatsen. Houd er wel rekening mee dat je hiervoor apart toegangskaarten moet reserveren. Als de links naar ze allemaal zouden worden vermeld op de York Pass-website, zou dat echt nuttig zijn. Ook stopt de stadsbus voor sightseeing na 5:30 uur vanaf het Exhibition Square. Ik wist dat niet en kon daardoor niet volledig gebruik maken van de bus. Al met al was het een heel mooie reis. Ik raad het iedereen aan.

Hield absoluut van onze cruise over de rivier, heel gemakkelijk te boeken, heel gemakkelijk te vinden .... Google maps is gewoon geweldig, nietwaar! De cruise duurde een uur en het ging echt te snel, de schipper heette louie, hij gaf een geweldig commentaar, een aantal echt briljante (vreselijke) vadergrappen, maar we zullen geïnformeerd en oprecht zijn of het leek tenminste niet gerepeteerd op alles, ik heb geleerd wat het woord werf betekent waar ik echt over zoem, zou de riviercruise aan iedereen aanbevelen, ook veel waar voor je geld!

Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, we hebben een fortuin bespaard omdat alle activiteiten die we wilden doen op de lijst stonden! En het gaf ons meer dingen te doen. Maar zeker al je activiteiten en maaltijden zeker een boost geven als je kunt om teleurstelling te voorkomen. Ik denk wel dat het moet aangeven of het 48 uur kan worden gebruikt in plaats van 2 dagen, omdat het pas halverwege de 1e dag werd geactiveerd, dus ik wist niet zeker of ik het voor de ochtend van een 3e dag zou kunnen gebruiken?

We hadden een tweedaagse York-pas gekocht voor ons bezoek. De passen geven toegang tot de meeste attracties van York en worden goed begrepen door degenen die op de locaties werken. Je moet een aantal van de drukkere attracties vooraf reserveren, maar als je eenmaal klaar bent, is de toegang eenvoudig. Maak je geen zorgen over het vooraf boeken van de cruise, want het is niet verplicht, hoewel het wel op de website staat.