Datums kiezen

Ytri Tunga

Ytri Tunga: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Reykjavik: Dagtrip naar het schiereiland Snaefellsnes en Kirkjufell

1. Reykjavik: Dagtrip naar het schiereiland Snaefellsnes en Kirkjufell

Bezoek het schiereiland Snaefellsnes tijdens deze begeleide dagtrip vanuit Reykjavik. Bekijk wat IJsland te bieden heeft tijdens één reis, inclusief de lavavelden van Berserkjahraun, de Snaefellsjokull-vulkaan en de Kirkjufell mberg. Kom meer te weten over lokale legendes en bekijk een zeehondenkolonie. Begin uw reis in de lokale stad Borgarnes. Pak wat snacks voordat je naar het schiereiland gaat en probeer een piek van de met ijs bedekte Snaefellsjokull-stratovulkaan te vangen. Kom aan bij het lavaveld Berserkjahraun en leer de oorsprong van de naam kennen. Ga vervolgens naar Kirkjufell, beroemd vanwege zijn rol in de televisieshow "Game of Thrones", en omdat het de meest gefotografeerde berg van het hele land is. Bezoek de naburige waterval en laat je meeslepen door de magie. Beklim dan de trap naar de top van Saxholl (alleen te bezoeken van maart – november), een 100 meter hoge vulkanische krater. Bereik de top en word beloond met het adembenemende uitzicht op dit 3000 jaar oude natuurfenomeen. Leer lokale legendes en de geschiedenis van sterke IJslandse afkomst. Waag je in de onbewoonde nederzetting Djupalonssandur en test je kracht zoals lokale mannen dat vroeger deden op het strand. Ga naar het vissersdorpje Arnarstapi en bekijk de prachtig geërodeerde kliffen en het beeldhouwwerk van Barour Snaefellsas. Tot slot, ontdek een meer diepgaand begrip van de IJslandse geschiedenis in Budakirkja, of de "Zwarte Kerk". Bekijk historische artefacten uit de 19e eeuw. Ga verder naar het betoverende goudkleurige strand van Ytri-Tunga (alleen van maart - november). Wees getuige van een enorme zeehondenkolonie, liggend op de rotsen en genietend van de zon.

Vanuit Reykjavik: dagtour naar het schiereiland Snæfellsnes

2. Vanuit Reykjavik: dagtour naar het schiereiland Snæfellsnes

Vertrek vanuit Reykjavik naar het schiereiland Snæfellsnes voor een dagtocht per bus en ervaar de natuurlijke schoonheid van IJsland. Bewonder het imposante landschap vol vulkanische pieken, zeekliffen, gouden stranden en sprankelende fjorden. Bezoek charmante vissersdorpen zoals Grundarfjordur, Arnarstapi en Hellnar. Bewonder de grootse bergen en vulkanische kraters, waaronder Kirkjufell en Ljósufjöll. Laat je blik over het zwarte zandstrand glijden bij Djúpalónssandur en zie de indrukwekkende gletsjer Snæfellsjökull. Maak een fotostop bij de beroemde Zwarte Kerk in Budir en zie zeehonden in de zee liggen op het strand van Ytri Tunga. Neem de tijd en beleef de imposante omgeving van het schiereiland op je gemak. Je bezoekt een verscheidenheid aan landschappen in een compact gebied dat Jules Verne vereeuwigde in zijn boek 'Naar het middelpunt der aarde'.

Reykjavik: Minibus Tour met gids door Snaefellsnes & Kirkjufell

3. Reykjavik: Minibus Tour met gids door Snaefellsnes & Kirkjufell

Ontdek een oase van rust in het westen van IJsland en reis terug naar het land van ontelbare geheimen en eeuwenoude landschappen tijdens deze groepsreis vanuit Reykjavik. Reis naar de hoogtepunten van het schiereiland Snæfellsnes aan boord van een minibus met airconditioning. Baan je een weg naar het dramatische schiereiland Snæfellsnes, waar verminkte lavavelden de stress en verwoesting onthullen die het land ooit heeft doorstaan. Bewonder vulkanische rotsen met onvoorstelbare vormen terwijl ze in gedraaide vormen uit de aarde opvlammen. Maak een wandeling langs de grillige kliffen van Arnarstapi en bekijk de prachtige bogen van Hellnar, waar pilaren van basalt langzaam oprijzen uit de meedogenloze zee. Geniet van de prachtige achtergrond van de top van de Snæfellsjökull-gletsjer. Reis langs minder bereisde wegen om stranden van lava en glad vulkanisch gesteente te vinden bij Djupalónssandur. Verken de noordkant van het schiereiland en de beroemde berg Kirkjufell. Ontdek het droomonderwerp van de fotograaf, de zwarte kerk in Budir, die in verlaten afzondering staat. Pas op voor speelse zeehonden op het gouden strand van Ytri Tunga, je laatste stop. Reis vervolgens terug naar uw ontmoetingspunt in Reykjavik. Profiteer van de uitgebreide kennis en ervaring van uw gidsen. Ze delen niet alleen de must-see sites, maar ook lokale kennis, geweldige verhalen en persoonlijke aanbevelingen om het meeste uit je tijd in IJsland te halen.

Reykjavik: dagtrip in een kleine groep naar Snæfellsnes

4. Reykjavik: dagtrip in een kleine groep naar Snæfellsnes

Breng een dag door in nationaal park Snæfellsnes, dat dikwijls wordt omschreven als 'IJsland in het klein' vanwege het gevarieerde landschap. Je reist in een groep van niet meer dan 19 personen, zodat zowel het comfort als de persoonlijke aandacht optimaal zijn. Na vertrek uit Reykjavik werp je op weg naar het Snæfellsnes-schiereiland al snel een eerste blik op de vulkaan Snæfellsjökull. Deze hoogste bergtop van de streek is absoluut spectaculair en op heldere dagen vanuit de hoofdstad te zien. Je reist verder naar de charmante boerderij Ytri-Tunga, waar op het nabijgelegen strand een populaire zeehondenkolonie woont. Kijk naar hun schattige gezichtjes als ze zonnebaden en in de branding spelen. Ontdek de kustgebieden en de natuurlijke haven van Arnarstapi en Hellnar, waar prachtige rotsformaties, bezaaid met groen en geel mos, de kustlijn versieren. Maak een wandeling langs de kliffen om wat verfrissende zeelucht op te snuiven. Eenmaal weer 'en route' kun je vanuit de bus de twee zwartbasalten kolommen van Lóndrangar zien liggen. Zo hoog zijn ze. Je volgende bestemming is het zwarte strand van Djúpalónssandur. Hier is de lucht gevuld met het geluid van de cirkelende vogels boven de kliffen en de klotsende golven in de branding. Je bekijkt hier ook de stenen van Djúpalónssandur, die opmerkelijk glad zijn. Ze staan bekend als de 'hefstenen' en werden gebruikt om te testen hoe sterk de vissers waren die werkten en woonden aan zee.  De grootste steen, 'Fullsterkur' ('volle kracht') weegt 154 kilo en moet met de knieën worden getild, om de rug van de heffer te sparen. De tweede van 100 kilo staat bekend als 'Hálfsterkur' ('halve kracht') en de derde, 'Hálfdrættingur' ('zwakkeling') weegt 54 kilo. Als je alleen de 23 kilo wegende steen met de veelbetekende naam 'Amlóði' ('nutteloos') kon tillen was je de schande van je dorp. Test hoe sterk je zelf bent! Je sluit je fascinerende dag af met een bezoek aan de berg Kirkjufell. Vanaf de groene heuvels zie je de berg fier de lucht in torenen, omringd door kabbelende rivieren. Dit is een van de fotogeniekste plekken van IJsland, dus zorg dat je er eentje schiet voor in je eigen fotoalbum.

Vanuit Reykjavik: 3-daags gezinsarrangement

5. Vanuit Reykjavik: 3-daags gezinsarrangement

Op je eerste dag ga je naar de beroemde Golden Circle. Geniet van de Grand Golden Circle-tour, een compacte tour van 8 uur die je in slechts acht uur naar een reeks opmerkelijke en diverse locaties in het zuidwesten van IJsland brengt. Krijg in het geothermische gebied Geysir de kans om te zien hoe de kokend hete bron Strokkur elke 8 minuten stomend water tot 30 meter de lucht in spuit. Ga vervolgens naar de iconische waterval van Gullfoss, of Golden Falls, op slechts 7 minuten rijden van Geysir, gelegen in de gletsjerrivier Hvítá. Bewonder zijn elegante en majestueuze vorm die als geen ander is, waar het stromende rivierwater in twee treden naar beneden stort in een 32 meter diepe kloof. Bezoek daarna het Þingvellir National Park, gelegen op de kruising van de Noord-Amerikaanse en Euraziatische tektonische platen en is niet alleen een plaats van geologisch wonder, maar ook een plek vol geschiedenis, aangezien de locatie van het nationale parlement sinds 930. In Þingvellir , leer zijn verhalen over geografische en politieke strijd, compromissen en voortdurende evolutie. Daarnaast heeft u de mogelijkheid om het vulkanische kratermeer Kerið te bezoeken. Begin op de tweede dag aan een 10 uur durende tour door Zuid-IJsland die je meeneemt naar diverse natuurlijke parels langs de betoverende zuidkust van IJsland. Geniet van een landschap dat wordt gekenmerkt door sterke contrasten, waar volwassen vlaktes ruige bergen ontmoeten en vuur ijs ontmoet. Bezoek dan de watervallen van Skógafoss, met zijn adembenemende val van 60 meter, en Seljalandsfoss, waar je achter en doorheen kunt lopen naar de andere kant. Ervaar in Reynisfjara, of Black Sand Beach, de rauwe en verleidelijke kracht van de Noord-Atlantische Oceaan en zijn meesterlijk gevormde basaltkolommen. De site is even mooi als gevaarlijk en moet met een gezonde mate van ontzag en respect worden benaderd. Maak vervolgens een korte wandeling naar de gletsjersnuit van Sólheimajökull, een onderverhuurde gletsjer van Mýrdalsjökull, waar je getuige kunt zijn van de dynamiek van IJslandse gletsjers, hun vorming, gedrag en snel smelten. Ervaar op de derde en laatste dag het scala aan IJslandse natuurlijke schoonheid in slechts één gebied: het wonderbaarlijk diverse schiereiland Snæfellsnes. Ontdek de charmante vissersdorpjes Grundarfjordur, Arnarstapi en Hellnar, spectaculaire bergen en vulkanische kraters zoals Kirkjufelland Ljósufjöll, het zwarte strand van Djúpalónssandur, de majestueuze gletsjer Snæfellsjökull en de zeehondenkolonie bij Ytri Tunga.

West-IJsland: exclusieve dagtour door Snaefellsnes

6. West-IJsland: exclusieve dagtour door Snaefellsnes

Onze privédagtour op maat van het schiereiland Snaefellsnes is een unieke en onvergetelijke ervaring die je onderdompelt in de adembenemende natuurlijke schoonheid van de westkust van IJsland. Je privégids vertrekt vanuit Reykjavik en neemt je mee op een mooie rit door lavavelden, langs torenhoge bergen en pittoreske vissersdorpjes, en langs kronkelende kustwegen die een adembenemend uitzicht op de Atlantische Oceaan bieden. Tijdens de tour zal uw gids u verhalen en legendes over het gebied vertellen en hun kennis van de IJslandse geschiedenis, cultuur en geografie delen. Je hebt genoeg mogelijkheden om te stoppen en foto's te maken, en je gids zal je graag lokale restaurants en cafés aanbevelen waar je kunt genieten van een heerlijke maaltijd of snack. Gepersonaliseerde ervaring: onze privédagtour door Snaefellsnes biedt een persoonlijke ervaring die tegemoetkomt aan de specifieke interesses en behoeften van elke bezoeker. Dit betekent dat u de regio in uw eigen tempo kunt verkennen en u kunt concentreren op de attracties die u het meest interesseren. Deskundige gids: Onze deskundige en ervaren gids neemt je mee naar de beste plekjes in Snaefellsnes en geeft je fascinerende inzichten in de geschiedenis, cultuur en natuurlijke wonderen van de regio. Je leert er veel van en hebt er veel plezier in! Comfortabel voertuig: Ons ruime en comfortabele voertuig is uitgerust met alle voorzieningen die u nodig heeft om uw reis zo aangenaam mogelijk te maken. U kunt ontspannen en genieten van het adembenemende landschap zonder u zorgen te hoeven maken over transportlogistiek. Flexibiliteit: Onze privédagtour door Snaefellsnes is volledig flexibel, wat betekent dat u uw reisschema kunt aanpassen aan uw voorkeuren. Of u nu meer tijd wilt besteden aan wandelen, bezienswaardigheden bekijken of foto's maken, wij kunnen aan uw behoeften voldoen. Onvergetelijke herinneringen: Snaefellsnes is een van de mooiste en meest unieke regio's van IJsland, en onze privédagtour is ontworpen om u te helpen onvergetelijke herinneringen op te doen die een leven lang meegaan. Je ziet ongelooflijke landschappen, ontmoet vriendelijke locals en ervaart de magie van IJsland op een manier die maar weinig bezoekers ooit doen. Hier is een gedetailleerde routebeschrijving voor een privédagtour op het schiereiland Snaefellsnes: Ophalen bij hotel in Reykjavik Bezoek het strand van Ytri-Tunga om zeehonden te zien Verken het dorp Arnarstapi en de kliffen aan de kust Lunchpauze in Stykkisholmur Bezoek de berg en de waterval van Kirkjufell Stop bij het zwarte zandstrand van Djupalonssandur Verken de Saxholl-krater en lavavelden Afzetten bij hotel in Reykjavik Deze route biedt voldoende tijd om enkele van de mooiste en meest unieke bezienswaardigheden op het schiereiland Snaefellsnes te bekijken. Houd er rekening mee dat dit slechts een voorgestelde reisroute is en kan worden aangepast aan uw interesses en voorkeuren.

Beschikbare activiteiten

8 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Ytri Tunga: topattracties in de buurt

Andere activiteiten in Ytri Tunga

Wil je alle activiteiten in Ytri Tunga bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Ytri Tunga

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 661 beoordelingen

Van alle tours die ik heb genomen in Ijsland was dit mijn favoriet! Veel stopjes op verschillende plekken waar je ruim de tijd krijgt om te verkennen en foto’s te maken (30 tot 40 min hooguit meer heb je ook niet nodig) veel informatie en feitjes over de regio en over Ijsland verteld door de gids. Hoogtepunt vond ik de vulkaan krater en de kliffen. Ik raad deze tour aan iedereen aan!

De tour is erg interessant, ik was in de zomer op deze plaatsen, maar in de winter stelde het helemaal niet teleur, de groep was niet groot, we hadden overal tijd, we kwamen niet alleen in Kirkha in Budir, maar het was niet de schuld van de chauffeur, ze hebben daar de sneeuw geruimd en het had geen zin om te wachten, de daglichturen waren erg kort

Wonderful trip from start to finish. Tour guide Adonis made it extra special with a lot of interesting information, personal stories and Icelandic music.

de chauffeur tevens gids , Thomas, is een aardige en bekwaam persoon. weet veel over de tour te vertellen en heeft veel humor.

Echte aanrader wat een mooie tocht met genoeg stopt voor wc