Belevingen in
Yucatán

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Topactiviteiten

Annuleer gratis tot 24 uur voordat je activiteit begint en krijg al je geld terug.


Onze activiteiten volgen de lokale gezondheidsrichtlijnen, zodat jij met een gerust hart van je beleving kunt genieten.

Yucatán: De beste dingen die je niet wil missen

Chichén Itzá: voorrangsticket

1. Chichén Itzá: voorrangsticket

Profiteer van een van de meest bezochte archeologische vindplaatsen in Mexico met een verscheidenheid aan bouwstijlen. Ontdek hoe deze grote precolumbiaanse stad een belangrijke rol speelde in de Maya-beschaving van ongeveer 600 tot 1200 na Christus, en een centrum van aanbidding en bedevaart bleef tot de komst van de Spanjaarden. Zelfs vandaag de dag wordt het nog steeds als heilig beschouwd door de Maya's van het schiereiland Yucatan. Zoals veel van de steden uit het oude Mexico was de plaats verlaten, en de ruïnes lagen verborgen in de jungle. Ervaar de rijke geschiedenis en prachtige ruïnes.

...
Cancún/Riviera Maya: Chichén Itzá, Valladolid & cenote

2. Cancún/Riviera Maya: Chichén Itzá, Valladolid & cenote

Je wordt opgehaald bij je hotel en reist vervolgens naar een van de belangrijkste monumenten op het schiereiland van Yucatán.   Bij aankomst in Chichén Itzá, zie je de trappiramide van Kukulcan (El Castillo). Het staat bekend om het lichtspel dat zich afspeelt wanneer de zon op het hoogste punt staat en daarmee een schaduw werpt op iedere traptrede. Het lijkt daardoor net alsof een slang de trappen afdaalt.   Hierna reis je naar de oude cenote van Saamal, waar je een van de zinkgaten ziet die deel uitmaakt van een netwerk van ondergrondse rivieren die heilig zijn voor de Mayabevolking.Geniet na dit avontuur van een heerlijk buffet en maak een wandeling door de koloniale stad Valladolid om je ervaring compleet te maken.

...
Chichén Itzá: Valladolid, cenote, tequilaproeverij en lunch

3. Chichén Itzá: Valladolid, cenote, tequilaproeverij en lunch

Word opgehaald bij een van de ontmoetingsplaatsen in Cancun of Riviera Mayaand en reis vervolgens naar de pre-Colombiaanse stad Chichén Itzá op het schiereiland Yucatán. Chichén Itzá ligt in de gemeente Tinúm en is beroemd vanwege zijn trappiramide El Castillo. Profiteer van de diensten van een gids die je de geschiedenis van de antieke stad bijbrengt en reis terug naar de periode van de Mayabeschaving. Ontdek waarom de uitgestrekte stad zo'n belangrijke rol speelde vanaf de laat-klassieke periode (600 n.C.) tot en met het eerste deel van de post-klassieke periode (1200 n.C.) en waarom het een belangrijke bestemming voor pelgrims bleef tot de aankomst van de Spaanse veroveraars. Geniet van een heerlijk lunchbuffet op de locatie en bezoek een van de geheime sinkholes of cenotes  die heilig zijn aan de Mayabevolking.

...
Chichen Itza en Cenote Ik-Kil: dagtour

4. Chichen Itza en Cenote Ik-Kil: dagtour

Verken de ruïnes van Chichen Itza met een gids tijdens een dagtour vanuit Cancun en/of Playa del Carmen. Kies tussen een privé- of kleine groepsreis en versla de drukte en de hitte met toegang in de vroege ochtend. Leer meer over de geschiedenis van Mexico met inzichtelijk commentaar van je gids van een van de nieuwe 7 wereldwonderen. Begin je avontuur met een vroege pick-up van Cancun of Playa del Carmen. Versla de drukte en de hitte als je aankomt bij de oude ruïnes van Chichen Itza. Volg je gids rond het eens zo bruisende complex en leer over de rijke geschiedenis, religie, cultuur en het dagelijkse leven van de Maya's. Dwaal rond de Mexicaanse piramides, staar naar de spectaculaire stenen beelden en maak foto's bij de glorieuze trappen van de ruïnes. Stap aan boord van een voertuig met airconditioning en vertrek net voordat de ochtend te warm wordt en de drukte toeneemt. Ga naar het charmante stadje Piste om even rond te kijken voordat je naar Cenote Ik Kil gaat. Bewonder de adembenemende uitzichten, maak foto's van het turquoise water en de weelderige vegetatie en neem misschien een snelle duik voordat je gaat lunchen. Nadat je je buik hebt gevuld met wat lokaal eten, stap je weer in het voertuig en ga je terug naar Cancun en Riviera Maya met niets anders dan kennis en herinneringen om je avontuur aan te herinneren.

...
Chichén Itzá: Hubiku cenote en Valladolid

5. Chichén Itzá: Hubiku cenote en Valladolid

Trek de dichte jungle van de Yucatán in tijdens deze 12 uur durende tour. Stop bij de Hubiku-cenote, een zoetwaterbad in een met licht gevulde kalksteen grot en geniet van een duik. Je kunt lekker opdrogen tijdens een lunchbuffet bestaande uit typische Mayagerechten, waarna je weer op de bus stapt voor de laatste etappe van de rit naar Chichén Itzá. Deze dichte en uitgestrekte archeologische site bevat opgegraven ruïnes en goed bewaarde tempels. De laatste halte is de rustige koloniale stad Valladolid, waar de pastelkleurige muren van winkels en restaurants zorgen voor een kleurrijke achtergrond van al je foto's.

...
Tulum: dagtocht naar Cobá, Chichén Itzá en Valladolid met lunch

6. Tulum: dagtocht naar Cobá, Chichén Itzá en Valladolid met lunch

Reis naar de heilige archeologische vindplaatsen van Cobá, Valladolid en Chichén Itzá tijdens deze actievolle reis door Yucatan en het schiereiland Quintana Roo. Vertrek helder en vroeg vanaf uw ideale startpunt in Riviera Maya en versla de drukte om echt de majesteit van elk oriëntatiepunt in u op te nemen. Ga eerst naar Cobá, waarvan de ruïnes dateren uit 100-300 v.Chr. Leer meer over de betekenis van de 5 nabijgelegen meren en waardeer de opvallende architectuur van de enorme stenen bouwwerken. Trek naar de top van Nohoch Mul om te worden beloond met een prachtig uitzicht op de jungle. Ga dieper de jungle in om de stad Valladolid te bereiken. Slenter door de kleurrijke straten voordat je gaat genieten van een Mexicaans lunchbuffet. Ontspan in de mystieke Cenote Saamal, de perfecte plek om te zwemmen en schitterende foto's te maken. Bewaar het beste voor het laatst door Chichén Itzá te bezoeken, een van de zeven wereldwonderen. Voel je verloren in de tijd in de liefdevol onderhouden piramides en ontdek het genie van de unieke structuren van de stad. Neem de tijd om uit te rusten en herinneringen op te halen aan uw rit terug naar huis.

...
Rio Lagartos, Las Coloradas en Cenote Hubiku: dagtour

7. Rio Lagartos, Las Coloradas en Cenote Hubiku: dagtour

Profiteer van de ophaalservice bij je hotel of appartement in Playa del Carmen of Cancun en reis vervolgens met een voertuig met airconditioning naar de stad Temozón. Je pauzeert onderweg voor een kop koffie en proeft heerlijke antojitos (streetfood) voordat je naar de  Hubiku-cenote gaat om een van de heilige verdwijngaten van de Mayabeschaving te verkennen. Hier heb je de tijd om de archeologische vindplaats op eigen gelegenheid te verkennen. Je ontmoet krokodillen in hun natuurlijke omgeving tijdens een bezoek aan een krokodilreservaat en zoekt naar flamingo's in de zoutmeren van  Las Coloradas. Bewonder de verschillende roze tinten in de lagunes van  Rio Lagartos tijdens een boottocht door de mangroven. Hou een oogje open voor verschillende vogelsoorten, zoals aalscholvers, visarenden, reigers en pelikanen. Pauzeer voor een lunch met salade, frisdrank en een hoofdgerecht naar keuze van verse vis, kip of een vegetarische optie. Aan het einde van deze onvergetelijke dag op het Yucatán-schiereiland wordt je teruggebracht naar je hotel.

...
Cancun: Chichén Itzá, cenote Ik Kil & Valladolid met lunch

8. Cancun: Chichén Itzá, cenote Ik Kil & Valladolid met lunch

Ga tussen  07:10 en 08:10 uur op weg naar het archeologisch terrein van Chichén Itzá en bereid je voor op een historische tour van 2,5 uur langs de beroemdste oude stad van de Yucateekse Maya. Chichén Itzá werd in 2007 uitgeroepen tot één van de 7 nieuwe wereldwonderen. Ooit was het de grootste stad van de Mayabeschaving, en de stad wordt ook als de meest mystieke gezien. Zie de schitterende Piramide van Kukulcan en bewonder de zuilenrij van de Tempel van de Krijgers. Je bekijkt de sterrenwacht en tempel 'El Caracol' en gaat verder naar hoogtepunten als de offerkuil van de Grote Balspelbaan, waar het oude balspel pok-ta-pok werd gespeeld. Je krijgt ook wat tijd om het terrein zelfstandig verder te verkennen. Neem daarna een verfrissende duik in de cenote Ik Kil en ontdek een ondergronds meer in een van de ondergrondse rivierennetwerken die heilig zijn voor de Maya's. Geniet van een lunch en rijd daarna naar Valladolid. Je brengt ongeveer 30 minuten door in de koloniale stad uit de 16e eeuw en begint daarna aan de terugreis. Je wordt tussen 18:30 en 19:30 uur afgezet bij je hotel.

...
Van Tulum: ATV-rit met Monkey Sanctuary en Cenote Trip

9. Van Tulum: ATV-rit met Monkey Sanctuary en Cenote Trip

Verlaat Tulum voor een reis naar de Heilige Cenote. Ga diep de Maya-jungle in en maak deel uit van de natuur terwijl je op je eigen 4×4 ATV rijdt. Breng tijd door met geredde apen en andere dieren in Akumal Monkey Sanctuary. Om comfort en veiligheid tijdens uw reis te garanderen, ontvangt u rij-instructies van uw gids. Spring dan op je ATV en trek de meegeleverde veiligheidsuitrusting aan om de landschappen van de Maya-jungle te ontdekken. Dompel jezelf onder in de prachtige wateren van de spectaculaire Heilige Cenote. Neem een duik in een ondergrondse rivier midden in de natuur. Om de reis te voltooien, ontmoet en communiceert u met geredde dieren tijdens een rondleiding door Akumal Monkey Sanctuary.

...
Van Cancún: dagtour Chichén Itzá & Cenote Maya

10. Van Cancún: dagtour Chichén Itzá & Cenote Maya

Begin uw dag met het ophalen van uw hotel in de Riviera Maya of Cancun tussen 06:00 en 07:30 uur. Nadat je tussen 9.30 en 10.00 uur in Chichen Itza bent aangekomen, begin je aan je rondleiding van 2 uur en 15 minuten door de archeologische vindplaats. De naam Chichen Itza betekent "waterbron van het Itzan-volk" en het was de hoofdstad van het Maya-gebied en het meest gerespecteerde centrum van aanbidding. Loop door opmerkelijke gebouwen en krijg tijdens de tour gedetailleerde uitleg van je deskundige gids. Aankomst in Cenote Maya Native Park om ongeveer 13.30 uur en breng ongeveer 2,5 uur door in het park. Bezoek en verfris jezelf in Cenote Maya en daal af in de meest indrukwekkende cenote van de regio. Het kristalheldere water en de geologische formaties maken het tot een indrukwekkend natuurlijk juweel. Stijg op vanuit de onderwereld door een tunnel of gebruik de grote houten trap.   Optionele activiteiten zijn zwemmen, duiken en abseilen. Duik in de natuurlijke wonderen en neem deel aan een authentieke ceremonie van zegeningen uitgevoerd door een Maya-sjamaan. Geniet van een traditioneel menu gemaakt met biologische boomgaardbenodigdheden en handgemaakte tortilla's. Aan het einde van de dag kunt u ontspannen met terugbrengen naar uw hotel om ongeveer 18.30-19.00 uur.  

...

Sitemap Yucatán

Wil je alle activiteiten in Yucatán ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Yucatán

Gemiddelde beoordeling

4.3 / 5

gebaseerd op 2.456 beoordelingen

Het enige dat ik als negatief kan zeggen, was het feit dat de informatie die ik via e-mail ontving tegenstrijdig en verwarrend was. Ik ben toen bij de informatie gebleven die rechtstreeks van de aanbieder "Amigo Tours" kwam en dat werkte goed. Naar mijn mening hadden we een half uur eerder in Chichén Itzá kunnen zijn, maar door de pandemie was het over het algemeen niet zo druk. Onze gids Tony heeft geweldig werk geleverd met een aantal leuke anekdotes en met Rodrigo hadden we de beste gids voor de Chichén Itzá. Het mooie van de vroege tour was dat we de eersten waren die de cenote bezochten, wat ons veel ruimte en een ontspannen verblijf gaf.

Deze Tour voldeed aan de verwachtingen, van de vereiste voor het juiste gebruik van het masker, elke keer dat we op de vrachtwagen stapten, voorzagen ze ons van gel en de gids Marco Antonio met veel kennis en vreugde voorzag ons van de informatie. Ze waren erg punctueel bij het ophalen en verlaten, net als de terugkeer. Onze chauffeur Javier, ook erg vriendelijk, ik raad deze twee mensen ten zeerste aan, ik hoop dat de mensen die deze tour huren met hen zullen spelen.

Het was een geweldige rondleiding. Las Colorades zijn eigenlijk alleen maar zoutmeren, waar het zout wordt geproduceerd, maar de combinatie met de speedboottocht, het heerlijke eten en de krokodillenboerderij was een belevenis. Pablo de Tourquide was geweldig. Zelfs als het ophalen een beetje vervelend was, was het het waard

Zonder twijfel een prachtige plek om te bezoeken, een natuurwonder. Super aanbevolen om het te bezoeken.

Excellent tour and excellent guide. Edward was very knowledgeable, enthousiastic and kind.