Yucatán
Boot- & zeiltochten

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Yucatán Boot- & zeiltochten: Onze meest aanbevolen

Rio Lagartos, Las Coloradas en Cenote Hubiku: dagtour

1. Rio Lagartos, Las Coloradas en Cenote Hubiku: dagtour

Profiteer van de ophaalservice bij je hotel of appartement in Playa del Carmen of Cancun en reis vervolgens met een voertuig met airconditioning naar de stad Temozón. Je pauzeert onderweg voor een kop koffie en proeft heerlijke antojitos (streetfood) voordat je naar de  Hubiku-cenote gaat om een van de heilige verdwijngaten van de Mayabeschaving te verkennen. Hier heb je de tijd om de archeologische vindplaats op eigen gelegenheid te verkennen. Je ontmoet krokodillen in hun natuurlijke omgeving tijdens een bezoek aan een krokodilreservaat en zoekt naar flamingo's in de zoutmeren van  Las Coloradas. Bewonder de verschillende roze tinten in de lagunes van  Rio Lagartos tijdens een boottocht door de mangroven. Hou een oogje open voor verschillende vogelsoorten, zoals aalscholvers, visarenden, reigers en pelikanen. Pauzeer voor een lunch met salade, frisdrank en een hoofdgerecht naar keuze van verse vis, kip of een vegetarische optie. Aan het einde van deze onvergetelijke dag op het Yucatán-schiereiland wordt je teruggebracht naar je hotel.

...
Van Mérida: Ria Celestun Biosphere Reserve Tour

2. Van Mérida: Ria Celestun Biosphere Reserve Tour

Begin de tour met ophalen van je hotel in Mérida, reis naar het verbazingwekkende biosfeerreservaat Ria Celestun om een juweel van het schiereiland Yucatán te ontdekken dat in 1979 tot natuurreservaat werd uitgeroepen. Verken de belangrijkste plek voor roze flamingo's die overwinteren op het noordelijk halfrond en kom dicht bij de prachtige vogels in hun natuurlijke habitat. Zoek naar enkele van de andere 300 soorten inheemse en trekvogels, evenals reptielen, zoogdieren en verschillende planten. Zie grote kolonies schitterend gekleurde flamingo's die zich voeden in de monding en maak een boottocht door het mangrovebos dat voedsel en onderdak biedt aan garnalen en andere wezens. Sluit af met een heerlijke maaltijd op een strand voor de terugreis naar Mérida om te worden afgezet bij je hotel.

...
Van Merida: Honey and Coconut Eco-Tour

3. Van Merida: Honey and Coconut Eco-Tour

Om de dag te beginnen, probeer de heerlijke Huevos Motuleños op Doña Evelia op de lokale markt van Motul. Daarna reist u naar Sinanché Town om te leren over de bijenteelt in Yucatan en de verschillende soorten soorten die in de regio worden gevonden, evenals het belang van bijen voor het milieu. Je leert ook over het honingproductieproces, proeft verschillende variëteiten volgens het type bestoven plant en neemt deel aan een workshop om een handgemaakte kaars te maken op basis van producten die zijn afgeleid van honing. Ga vervolgens naar San Crisanto, een kustplaats waar de ejido (gemeenschapsorganisatie) zout en kopra produceert op gemeenschappelijk land, waardoor het een uniek tropisch landschap is dat klaar is voor verkenning. Spring aan boord van een boot die je door het mangrovemoeras naar een Ojo de Agua (zoetwaterbron) voert; tijdens deze prachtige ervaring, waardeer de diversiteit en rijkdom van de lokale flora en fauna, die essentieel zijn voor het behoud van de kust tegen erosie. Stop dan voor de lunch in een lokaal restaurant. Om de tour af te sluiten, ontspant u in Sac-Há, een strand met uitzicht op zee en omgeven door kokospalmen en wit zand. Je hebt toegang tot toiletten, douches en openbare palapa's voor je comfort tijdens je tijd daar doorgebracht.

...

Sitemap Yucatán

Wil je alle activiteiten in Yucatán ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Yucatán

Geweldige en tot nadenken stemmende reis met de perfecte gids. Ik heb in mijn leven veel excursies gemaakt, maar ik kan eerlijk zeggen dat dit de allerbeste ooit was. Er werd alles aan gedaan om onze dag te vullen met geweldige evenementen, waaronder het voeren van pelikanen en krokodillen, een ongelooflijke boottocht met fantastische landschappen en als klap op de vuurpijl de prachtige roze meren van Rio Lagartos met de geschiedenis erachter uitgelegd. Ik kan niet genoeg zeggen over het bedrijf en het personeel wiens enige bedoeling ons plezier was.

Robert was geweldig

geweldige tour met origineel uit Berlijn. Het maakt veel uit wie de tour doet. Omdat het een native speaker was, vertelde hij veel rondom, wat helaas helemaal niet het geval was op onze tweede tour. Je kunt hopen dat je hem als gids krijgt, dan wordt het een groot succes. Rondleiding is een echte aanrader. Misschien een kleine snack inpakken, want het was pas om 15.00 uur.

Het was een geweldige rondleiding. Las Colorades zijn eigenlijk alleen maar zoutmeren, waar het zout wordt geproduceerd, maar de combinatie met de speedboottocht, het heerlijke eten en de krokodillenboerderij was een belevenis. Pablo de Tourquide was geweldig. Zelfs als het ophalen een beetje vervelend was, was het het waard

Geweldige reis!

De hele reis verliep vlot. Er waren geen problemen met het ophalen en wegbrengen. De gids deed erg zijn best om alles uit te leggen en te vertellen. Zoals altijd hadden we een geweldige excursie via het platform getyourguide.de

Het was een ongelooflijke excursie! De plaatsen waren prachtig en zowel de gids als de chauffeur hebben een zeer goede sfeer, dus we genoten nog meer van onze excursie.