Kies data

Dingen om te doen Yulara

Yulara: De beste dingen die je niet wil missen

Kings Canyon: dagtour vanuit Ayers Rock Resort

1. Kings Canyon: dagtour vanuit Ayers Rock Resort

Reis van Ayers Rock Resort naar de prachtige Kings Canyon in Watarrka National Park en stop onderweg voor het ontbijt bij Kings Creek Station. Eenmaal bij Kings Canyon laat je de rots naar de rand klimmen voor een prachtig uitzicht op Watarrka National Park en de spectaculaire omgeving. Volg de rand van de kloof tijdens de 3 uur durende rondwandeling en stop onderweg om op verschillende uitkijkpunten in de kloof van de kloof te kijken. Als de tijd het toelaat, kunt u ervoor kiezen om af te dalen in de groene oase van de 'Garden of Eden'. Hoewel de tour wordt aanbevolen voor mensen met een goede conditie, kun je kiezen voor de gemakkelijkere, kortere wandeling om de met keien bezaaide kloofbodem te verkennen. Dan kunt u op eigen kosten lunchen. Begin ten slotte aan uw terugreis naar Ayers Rock Resort.

Uluru 15-Minute Helicopter Experience

2. Uluru 15-Minute Helicopter Experience

Zelfs als je in Uluru bent rondgelopen, zul je het ontzagwekkende schouwspel van deze monoliet niet helemaal waarderen, totdat je het uit de lucht ziet. Je zult in staat zijn om foto's te maken die je voor altijd zult koesteren door unieke bubbelvensters. Bij het ophalen van uw hotel in een transferbus met airconditioning, wordt u naar de luchthaven Ayers Rock gebracht, waar uw bemanning u een grondige uitleg geeft over de veiligheid van helikopters voorafgaand aan het instappen in de helikopter. Na het instappen in de helikopter, wordt u vervolgens gevlogen om het ontzagwekkende landschap van Uluru en zijn omgeving te ontdekken. Uitzonderlijke zichtbaarheid komt veel voor in het Rode Centrum - getuige de adembenemende uitgestrektheid en verbluffende contrasten van het Australische woestijnlandschap.

Uluru: Field of Light Sunrise Tour met warme dranken

3. Uluru: Field of Light Sunrise Tour met warme dranken

Doe mee aan een begeleide zonsopgangstour naar Field of Light, een meeslepende kunstinstallatie met 50.000 op zonne-energie werkende stengels en bollen die lijken op een veld met gloeiende bloemen, inclusief transfers van Yulara. Zie hoe de zachte ritmes van kleuren de woestijn verlichten en geniet van een warm drankje bij het krieken van de dag. Sta vroeg op om de korte afstand af te leggen naar een woestijnlocatie met uitzicht op Uluru. Uw chauffeur / gids geeft inzicht en de achtergrond van de kunstinstallatie. Dwaal onder dekking van de duisternis door de paden die de 50.000 lichtsferen in de woestijn omringen, voordat je de heuvel op gaat naar het uitkijkpunt Dune Top. Bekijk de transformatie van kleuren en leven terwijl de woestijn ontwaakt, terwijl u geniet van thee, koffie of warme chocolademelk. Kijk vol ontzag terwijl de zon in de verte achter Uluru opkomt en de eerste zonnestralen door de woestijnlucht kruipen. Zie hoe het landschap, inclusief Kata Tjuta achter je, wordt overspoeld met licht. Dompel jezelf onder in het woestijnlandschap terwijl de zon opkomt boven het Rode Centrum. Terwijl het natuurlijke licht het landschap oplicht, zie je het veld van licht voor de dag dimmen. Maak wat foto's vanaf deze unieke verhoogde locatie, waar je zowel Uluru als Kata Tjuta in al hun natuurlijke glorie kunt zien.

Uluru Base Segway Tour & Mutitjulu Waterhole met transfers

4. Uluru Base Segway Tour & Mutitjulu Waterhole met transfers

Geniet van een comfortabele transfer van je hotel naar de basis van Uluru. Bij aankomst in het Segway-basisgebied zal uw gids u een uitgebreide Segway-training geven. Je neemt deel aan een korte veiligheidsbriefing en maakt een oefenrit op je Segway. Daarna ben je klaar voor je rondleiding door de magische Uluru, ook bekend onder de niet-inheemse naam Ayers Rock. Vertrekkend vanaf het Kuniya-parkeerterrein aan de voet van Uluru, wordt u geleid door uw volledig gekwalificeerde en deskundige gids naar de iconische Mutitjulu Waterhole om de bezienswaardigheden en geluiden te verkennen. Dit is een van Uluru's minder bekende verborgen juweeltjes. Cruise dan rustig en moeiteloos rond de hele basis van Uluru op je Segway. Geniet van alle hoogtepunten van de rots en leer over de lokale Anangu-cultuur, flora, fauna, geologie en de Europese geschiedenis van het gebied vanuit je deskundige gidsen. Maak kennis met het schilderachtige landschap, de oude Aboriginal-cultuur en de geschiedenis van Uluru. Dompel jezelf onder in het outback-landschap waar de Centraal-Australische regio bekend om staat. Bij terugkeer naar de Segway-basis, geniet u van zorgeloze transfers terug naar Ayers Rock Resort of uw oorspronkelijke hotel.

Uluru & Kata Tjuta-wandeltocht en BBQ bij zonsondergang

5. Uluru & Kata Tjuta-wandeltocht en BBQ bij zonsondergang

Je wordt opgehaald bij het Ayers Rock Resort en reist per luxe touringcar met toilet aan boord naar de heilige rots Uluṟu. Je krijgt een vers bereid lunchpakket om op te eten onderweg naar de majestueuze toppen van Kata Tjuṯa voor je eerste wandeling van de dag. Bezoek het Cultureel Centrum en leer meer over het lokale Pitjantjatjara volk voordat je naar Uluṟu (Ayers Rock) gaat om deel te nemen aan een wandeling rond de voet van de rots. Volg de Mala-wandeling langs de noordwestkant van de rots om mooie voorbeelden te zien van Anangu-rotstekeningen. Ga dan naar het Mutitjulu waterhol voor je 2e wandeling bij het thuis van een voorouderlijke waterslang, genaamd Wanambi. Ontdek verhalen over de lokale tradities en leer over de legendarische Droomtijd. Drink een glas mousserende wijn en geniet van de prachtige zonsondergang terwijl je diner wordt bereid door je gidsen. Smul buiten van een lekkere barbecue terwijl je geniet van het uitzicht. Zie de rotsen voor je ogen van kleur veranderen terwijl de zon achter de horizon zakt.

Uluru: zonsondergang, mousserende wijn, kaasplankje en gastronomische barbecue

6. Uluru: zonsondergang, mousserende wijn, kaasplankje en gastronomische barbecue

Leun achterover en ontspan terwijl je door het geweldige Uluru National Park reist. Wanneer je aankomt op het uitkijkplatform Uluru Sunset, word je begroet door een selectie Australische wijnen en een kaasplankje terwijl je de schoonheid van je omgeving begint te absorberen. Vind je ideale plek en leun achterover en ontspan terwijl je de zon achter de horizon ziet verdwijnen en de kleuren van de rotsen op miljoenen prachtige manieren ziet veranderen. Na zonsondergang wordt u overgebracht naar een exclusieve barbecueplaats. De locatie ligt ver genoeg van de lichten van het resort om een duidelijk zicht op de sterren aan de zuidelijke hemel te bieden. Ontspan in het gezelschap van vrienden en medereizigers op mooie witte tafelkleden, genietend van mousserende wijn. Dineer op een Australisch gastronomisch barbecuemenu met biefstuk, kangoeroevlees, lamsworstjes, kipspiesjes en knoflookgarnalen, salades en een smakelijk dessert. Allemaal vergezeld van een selectie rode en witte wijnen, bier en frisdranken. Na het diner worden thee, koffie en dessert geserveerd en uw gids zal een rondleiding door de nachtelijke hemel maken, waarbij hij enkele van de zichtbare sterrenbeelden beschrijft en aanwijst met behulp van een grootlicht. De gids zal ook enkele Aboriginalverhalen uitleggen die betrekking hebben op de sterren voordat je terugkeert naar Ayers Rock Resort.

Uluru: begeleide wandeling bij zonsopgang met licht ontbijt

7. Uluru: begeleide wandeling bij zonsopgang met licht ontbijt

Word vroeg wakker voor deze tour van je leven! Geniet van een licht ontbijt en hete thee of koffie terwijl je de grootsheid en schoonheid van je omgeving in je opneemt. Stap aan boord van je bus voor de rit naar de heilige plaats Kuniya Piti en laat je betoveren terwijl je chauffeur de Tjukurpa. deelt. Wandel rond de voet van Uluru op de Mala Walk. Bekijk enkele van de heilige plaatsen waar Aboriginal-gemeenschappen wonen en bereid je voor op hun ceremonies. Sommigen geloven dat als je door dit gebied loopt, je omringd wordt door de geest van de Mala Tjukurpa - het volk van de hazenwallaby. Bekijk het visioen van een krachtige waterval in een woestijn bij de Kantju-kloof! Vervolg over de Lungkata Walk en hoor het Tjukurpa-verhaal van een brutale Blue Tongue Lizard. Ontdek oude Aboriginal rotsschilderingen en leer over de inheemse en Europese geschiedenis van Uluru. Eindig bij Kuniya Piti, waar je een certificaat van je prestatie krijgt.

Kata Tjuta Sunrise & Valley of the Winds-tour + ontbijt

8. Kata Tjuta Sunrise & Valley of the Winds-tour + ontbijt

Reis naar Kata Tjuta (de Olga's) waar uw chauffeursgids de geologische ontwikkeling van het gebied gedurende het millennium zal toelichten. Bekijk de spectaculaire zonsopgang boven Kata Tjuta met Uluru in de verte vanaf het westelijke duinuitkijkpunt en geniet van een licht ontbijt. Uw chauffeursgids begeleidt u vervolgens tijdens een wandeling van 2-3 uur naar het uitkijkpunt Valley of the Winds. Bewonder de unieke flora en bewonder het uitzicht op de centrale vallei van de koepels van Kata Tjuta. Keer later terug naar Ayers Rock Resort.

Uluru: Sacred Sites & Sunset Tour met wijn- en kaasplankje

9. Uluru: Sacred Sites & Sunset Tour met wijn- en kaasplankje

Vertrek vanuit Ayers Rock Resort en reis naar de heilige wereld van de Aboriginals van Australië tijdens een rit rond de basis van Uluru in een comfortabele bus. Krijg uitleg over de buitengewone plek van je chauffeur/gids en hoor over de vele heilige plekken die je daar vindt. Ga verder naar de Kuniya Walk, waar je chauffeur/gids je zal begeleiden naar de prachtige Mutitjulu Waterhole. Bekijk Aboriginal rotsschilderingen en leer meer over het gebied terwijl u enkele van de inheemse flora te zien krijgt en details krijgt over zowel de Aboriginal als de Europese geschiedenis van Uluru. Ga vervolgens naar het Uluru-Kata Tjuta Cultureel Centrum en leer meer over de Aboriginal-cultuur. Bekijk mooie voorbeelden van Aboriginal kunst en ambachten en reis dan op tijd terug naar de rots om de zonsondergang vanaf het uitkijkpunt te bekijken. Bewonder de opvallende kleurveranderingen op de rots terwijl je geniet van hapjes en een gratis glas wijn.

Uluru: Uluru Base Segway Tour

10. Uluru: Uluru Base Segway Tour

Begin aan een sightseeing Segway-tour door Uluru en leer over de lokale Aboriginal-cultuur, flora, fauna, geologie en geschiedenis met een deskundige gids. Bij aankomst in het Segway-basisgebied leer je de basis van het besturen van een Segway met de hulp van je ervaren gids. Als je klaar bent, glijd je rond de hele basis van Uluru. Geniet van alle hoogtepunten van de rots en leer over de lokale Anangu-cultuur, flora, fauna, geologie en de Europese geschiedenis van het gebied. Maak kennis met het schilderachtige landschap, de oude Aboriginal-cultuur en de geschiedenis van Uluru. Dompel jezelf onder in het outback-landschap waar de Centraal-Australische regio bekend om staat.

Beschikbare activiteiten

  • Rondleidingen
  • Avonturen
  • Andere belevenissen
  • Dagtochten
  • Transfers
  • Meerdaagse tours
  • Privétours
33 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 3

Overzicht activiteiten in Yulara

Wil je alle activiteiten in Yulara ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.