Belevingen in
Zaandam

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Topactiviteiten

Annuleer gratis tot 24 uur voordat je activiteit begint en krijg al je geld terug.


Onze activiteiten volgen de lokale gezondheidsrichtlijnen, zodat jij met een gerust hart van je beleving kunt genieten.

Zaandam: De beste dingen die je niet wil missen

Vanuit Amsterdam: dagexcursie Zaanse Schans, Edam & Marken

1. Vanuit Amsterdam: dagexcursie Zaanse Schans, Edam & Marken

Dompel jezelf onder in de cultuur van Nederland op deze bijzondere tour naar de pareltjes van het Nederlandse platteland. De tour begint op het Centraal Station in Amsterdam, van waaruit je naar de eerste bestemming van de dag gaat: de   Zaanse   Schans. Breng wat tijd door om de typisch Nederlandse windmolens van de stad te bewonderen en leer meer over hoe ze vandaag de dag nog worden gebruikt. Vervolgens rijd je naar het   Waterland gebied om bij de tweede bestemming van de tour te komen: Edam. Loop rond de historische bezienswaardigheden van de stad, waaronder het stadsplein waar vroeger de beroemde kaasmarkt plaatsvond. Ga dan naar   Volendam   om een lokale kaasproducent te bezoeken en te leren over de productie van Goudse en Edammer kaas van de kaasmeester. Ga dan richting een klompenmakerij om de geheimen van deze typisch Nederlandse schoen te ontrafelen. Vervolgens reis terug in de tijd naar de 17e eeuw als je dwaalt langs de vissershuisjes in   Marken en dit typische vissersdorp verkent.

...
Zaanse Schans, Edam, Volendam en Marken: Spaanstalige tour

2. Zaanse Schans, Edam, Volendam en Marken: Spaanstalige tour

Vertrek vanuit Amsterdam in een luxe bus tijdens deze Spaanstalige tour van 8 uur in een kleine groep en verlaat de stad in noordelijke richting om de historische molens van de Zaanse Schans te zien aan de oevers van rivier de Zaan. Verken de traditionele huizen uit de 17e eeuw en zie prachtig bewaard gebleven molens die onderdeel zijn van het industriële erfgoed van Nederland. Breng daarna een bezoek aan Edam, een mooi plaatsje dat wereldwijd bekend is vanwege de kaas die er gemaakt wordt. Ga voor het einde van de dag ook nog naar Volendam en Marken en kom onderweg langs allerlei polders, die ooit onder de zee lagen. Wandel door de smalle straatjes langs kleurrijke huizen en bezoek de havens vol vissersboten. Je krijgt wat vrije tijd om souvenirs op de kop te tikken en de lokale visspecialiteiten te proeven. Terug in Amsterdam word je afgezet bij het trefpunt.

...
Vanuit Amsterdam: uitstap halve dag naar de Zaanse Schans

3. Vanuit Amsterdam: uitstap halve dag naar de Zaanse Schans

Je treft je gids en chauffeur op een centraal ontmoetingspunt aan de overkant van het Centraal Station in Amsterdam. Een comfortabele bus met airconditioning brengt je in slechts 20 minuten naar je bestemming van vandaag. Het molendorp de Zaanse Schans is een openluchtmuseum met een verzameling van werkende windmolens, houten huizen, schuren en winkels, daterend uit de 18e en 19e eeuw. Alle gebouwen werden vanaf 1961 hiernaartoe gebracht om deze welvarende periode van de Zaanstreek weer tot leven te brengen. In de Gouden Eeuw ontwikkelde de Zaanstreek zich tot een industriegebied op een nooit eerder geziene schaal, met 600 actieve windmolens: houten fabrieken op windenergie. In deze kleine fabrieken werden veel taken uitgevoerd met behulp van windenergie: het zagen van hout en het malen van specerijen, bakolie en verf, bloem, cacaopoeder en nog veel meer producten. De welvaart van de 18e en 19e eeuw kun je in de Zaanse Schans op verschillende manieren zien. Naast windmolens, schuren en andere gebouwen, staan er prachtige huizen die oorspronkelijk werden gebouwd voor rijke windmolenbezitters en kooplieden. Bewonder de aantrekkelijke gevels die geschilderd zijn in traditionele tinten, zoals groen, beige en lichtblauw. Aangekomen in het dorp, neemt je gids je mee op een oriëntatierondleiding. Je neemt een kijkje in het klompenmuseum en de houten klompenmakerij, en proeft bovendien echte Hollandse boerenkaas in de kaasboerderij. Na afloop heb je ruimschoots de tijd om het terrein zelf te verkennen. Je gids zal je vooraf nog meer vertellen over het unieke karakter van de Zaanse Schans, zijn lokale geschiedenis en cultuur, en geeft maar al te graag insidertips die je zelfstandige wandeling extra boeiend en leuk maken.

...
Amsterdam: tour Volendam, Edam & Zaanse Schans per minibus

4. Amsterdam: tour Volendam, Edam & Zaanse Schans per minibus

Laat Amsterdam voor een halve dag achter je met deze rondleiding over het Nederlandse platteland. Ga er lekker voor zitten en reis met je relatief kleine groep comfortabel per minibus naar landelijk Edam. Maak een wandeling door de gezellige straten. Onderweg naar Volendam stop je voor een bezoek aan een oude kaasboerderij, waar je kunt zien hoe echte Nederlandse kaas wordt gemaakt. Proef een aantal van deze heerlijke kazen. Bij aankomst in Volendam volg je je gids door de kronkelende straatjes van het vissersdorp. Kom meer te weten over hoe deze bruisende plaats die ooit als haven functioneerde voor naburig Edam. Neem wat vrije tijd om te lunchen. Vervolgens bezoek je het molendorp Zaanse Schans. Deze molens werden ooit gebruikt om kruiden, verf, hout, olie, cacaopoeder en vele andere dingen te malen, maar zijn vandaag de dag nog steeds in gebruik. Sommige zijn nu musea waar je van alles te weten komt over het malen. Breng daarna een bezoek aan een klompenmakerij en zie hoe antieke machines worden gebruikt om traditionele klompen te maken. Ga vervolgens een windmolen in, bekijk alle mechanismen en betreed het platform voor een memorabel uitzicht op de omgeving.  Weer onderweg terug naar Amsterdam kun je terugkijken op een leuk en leerzaam uitstapje naar het Hollandse platteland.

...
Vanuit Amsterdam: Tour dorpen en windmolens

5. Vanuit Amsterdam: Tour dorpen en windmolens

De eerste stop op deze 8-uur durende reis vanuit Amsterdam zijn de windmolens op de Zaanse Schans. Ga door naar de regio Waterland en bezoek de dorpen Edam, Volendam en Marken. Je gids zal je vertellen over de geschiedenis van elke plaats en de kerken en traditionele huizen van de 15e eeuw. Bezoek een fabriek waar de in dit deel van het land populaire klompen worden gemaakt. Leer hoe ze ook wereldberoemde Nederlandse kazen produceren. Breng wat vrije tijd door met genieten van een maaltijd (niet inbegrepen in de tourprijs), voordat u rond 17:30 uur terugkeert naar Amsterdam.

...
Vanuit Amsterdam: dagticket bus Zaanse Schans & Zaanstreek

6. Vanuit Amsterdam: dagticket bus Zaanse Schans & Zaanstreek

Ga naar de bushaltes op Amsterdam Centraal Station en neem de rood-grijze openbaar vervoer-bus 391. Laat je ticket zien aan de buschauffeur en ga lekker zitten. Geniet van de prachtige stad Amsterdam en ga dan de IJ-tunnel door. Je verlaat Amsterdam en bent dan omgeven door indrukwekkende landschappen. Al snel kom je de stad Zaandam binnen. Je kunt hier uitstappen, of in de bus blijven zitten en direct naar de Zaanse Schans rijden, een van de hoogtepunten van de Nederlandse geschiedenis. De Zaanse Schans is een woongebied waar de 18e en 19e eeuwen tot leven komen. Wandel langs het bakkersmuseum en geniet van de geur van verse koekjes, of bekijk de loods waar klompen worden gemaakt. Zorg dat je de kaasfabriek, de tin-gieterij, en de verscheidene windmolens niet mist.

...
Amsterdam: 3-uur durende kleine groepsreis Zaanse Schans

7. Amsterdam: 3-uur durende kleine groepsreis Zaanse Schans

Beginnend vanuit Amsterdam, profiteer je van een comfortabele rit naar de Zaanse Schans. Daar hoor je van je gids over de bezienswaardigheden en geschiedenis van dit unieke, kleine dorp en regio. Je bezoekt een klompenmakerij om te zien hoe de traditionele houten klompen worden gemaakt. Ook ga je naar een lokale kaasboerderij om te ontdekken hoe de Nederlandse Goudse kazen worden gemaakt. Daar proef je allerlei heerlijke kazen. Nadat je van je gids over de prachtige windmolens gehoord hebt, ga je naar binnen om te zien hoe deze windmolens werken. Stap op het balkon om zelf de kracht van de wind te ervaren en te genieten van het prachtige uitzicht op het platteland. Na je rondleiding op de Zaanse Schans ga je terug naar Amsterdam.

...
Zaanse Schans: toegangsticket voor Nederlandse windmolens

8. Zaanse Schans: toegangsticket voor Nederlandse windmolens

Kom tijdens een middag meer te weten over de werking van de windmolens van het dorp Zaanse Schans. Ontdek eerst hoe de molen een boom tot een plank zaagt en leer daarna meer over de geschiedenis van de beroemde Nederlandse windmolens tijdens een tentoonstelling in de kelder van de molen. Kom vervolgens binnen in 's werelds laatste overgebleven, nog steeds werkende verfmolen, die dateert uit 1782. Bij voldoende wind kun je zelfs het maalproces meemaken en kijken hoe de molen krijt maalt onder de grote maalstenen. Achter in de molen  staan de houthakkers en daar wordt tropisch hout gekapt. Bekijk zeker ook het indrukwekkende werkende houten interieur van deze oude industriële fabriek.

...
Amsterdam: Zaanse Schans en Giethoorn Dagtocht

9. Amsterdam: Zaanse Schans en Giethoorn Dagtocht

Je ervaring begint wanneer je gids je ontmoet bij het ophaalpunt van waaruit je naar het typisch Nederlandse windmolendorp Zaanse Schans reist. De Zaanse Schans is een openluchtmuseum, compleet met een kaasboerderij, klompenmakerij, diamantmuseum, bakkerijmuseum en Kuiperij, waar vaten werden gemaakt om goederen, groene houten huizen, traditionele ambachten en windmolens te vervoeren. Na de middag wordt u overgebracht naar het unieke Nederlandse dorp Giethoorn, verder naar het noorden vanuit Amsterdam. Luister tijdens het reizen naar leuke verhalen, waaronder de geschiedenis en belangrijke elementen in de regio van Giethoorn tijdens de ongeveer 2 uur durende busrit, inclusief een pauze om een aangename reis te garanderen. Giethoorn is mooi in alle seizoenen en bevat een simpele schoonheid die nauwelijks echt lijkt. Ontdek dit terwijl je zachtjes door de kleine grachten glijdt, langs oude maar mooie boerderijen met rieten daken. Tijdens deze boottocht van 1 uur door de stad, wordt u vergezeld door een lokale gids die ook dienst doet als uw kapitein. Kom tijdens uw boottocht alles te weten over Giethoorn, inclusief extra tijd om te voet of met de fiets over een smal voetpad te lopen, of om te leren hoe u de 'fluisterboot', een elektromotorboot, moet bedienen. Kom 's avonds terug naar het centrum van Amsterdam met de rest van je nacht om naar uit te kijken.

...
Amsterdam: excursie Volendam, Edam en windmolens met gids

10. Amsterdam: excursie Volendam, Edam en windmolens met gids

Ontsnap uit de Amsterdamse drukte en maak een tour van een halve dag door het Hollandse platteland. Je begint met een rit van 20 minuten naar het dorpje Zaanse Schans aan de oever van de Zaan. Zaanse Schans staat vol goed bewaarde 18de en 19de-eeuwse architectuur, waaronder meerdere functionele windmolens. Traditionele ambachtslieden demonstreren hun werk, zoals een klompenmaker die typisch Nederlandse klompen vervaardigt. Je hebt wat vrije tijd om het dorpje op eigen voet te verkennen voordat je verderreist door de Beemsterpolders. De volgende halte is Edam, ook wel de parel van de Zuiderzee genoemd. Aan de rustige straten en grachten zie je prachtige 17de-eeuwse gebouwen zoals de Carillontoren, de Grote Kerk en het stadhuis. Het beroemdste gebouw in Edam is de Kaaswaag, waar 's zomers op woensdag nog altijd Edammer kaas wordt verkocht. Na een wandeling door het historische stadje heb je de mogelijkheid om te zien hoe de wereldberoemde Edammer kaas wordt gemaakt in een kaasboerderij in de buurt. Natuurlijk krijg je ook een hapje te proeven! Dit typische vissersdorp, met zijn drukke haven, was al in 1875 een belangrijke toeristische attractie. Mensen kwamen van heinde en verre om de kleine gebouwen en huizen, evenals de lokale inwoners met hun traditionele klederdracht te zien. Het is de perfecte plek om souvenirs te kopen en een foto van jezelf te laten maken in Hollandse klederdracht. Je gids neemt je mee op een wandeling door de oudste delen van de stad, waar je in een doolhof van kronkelende straatjes bezienswaardigheden als de Sint-Vincentiuskerk, de houten Stolphoevekerk en de Visafslag tegenkomt.

...

Sitemap Zaandam

Wil je alle activiteiten in Zaandam ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Zaandam

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 8.073 beoordelingen

Zeer persoonlijke gids die veel interessante feiten over de verschillende windmolens kent en uitlegt. Informatieve rondleiding met korte stops om kaas te proeven en de productie van de klompen te bekijken. Al met al een perfecte ochtend.

Zeer leuk om als nederlander, info te krijgen over Nederland , zoals buitenlanders die krijgen. Leuke gids en goede chauffeur. Leuke excursie.

Erg leuke gids en leuk om de oude Nederlandse cultuur te ervaren.

de gids is fantastisch, alles is interessant om te zien en mooi?

Leuk verzorgd. Zeer goede uitleg in verschillende talen…