Zadar
Voer data in om beschikbare activiteiten te vinden
tot

De beste tours & activiteiten in Zadar

Bekijk alle tours en activiteiten in Zadar

Zadar: hoogtepunten en bezienswaardigheden

Zadar in Kroatië is een levendige stad vol historische gebouwen, ruïnes en excentrieke attracties. Hier zijn de hoogtepunten die je van het strand zullen krijgen!

Kerk van St. Donatus

Deze Byzantijnse kerk is gebouwd op het oude Romeinse Forum, en veel van de structurele elementen zijn in stand gehouden. De vloer is zelfs verwijderd zodat je van boven naar het forum kunt kijken!

Ošljak

Als je naar Zadar bent gekomen om te ontspannen, neem dan de boot, zuidwaarts naar het eiland Ošljak; geen drukte, geen auto's, alleen rustige vissersdorpjes, groene heuvels en de beste visrestaurants!

Zeeorgel

Deze geliefde kunstinstallatie is eigenlijk een instrument dat wordt bespeeld door de golven. De Zonnegroet in de buurt biedt 's avonds de perfecte visuele aanvulling.

Paklenica Nationaal Park

Dit natuurpark (UNESCO Werelderfgoed) is gesticht om de diverse flora en fauna van de regio te beschermen en is een paradijs voor wandelaars en vogelspotters.

Archeologisch Museum

De Romeinse ruïnes vliegen je in Zadar om de oren; voor een helder overzicht van de kleurrijke regionale geschiedenis is dit museum - het op één na oudste van Kroatië - de perfecte plek.

Klooster van St. Francis van Assisi in Zadar

Dit klooster werd rond 1221 gebouwd in wat eeuwenlang het religieuze centrum van de stad was. In 1358 leverden de Venetiërs hier hun Dalmatische grondgebied in.

Kathedraal van Zadar

Van Byzantijnse tot gotische architectuur - de kathedraal is een prachtige mix. Beklim de klokkentoren voor een adembenemend uitzicht over de stad en de zee.

Zadar: Plan uw bezoek

Wanneer gaan?

Als het kan, ga dan net voor of na het hoogseizoen: mei/juni of september/oktober. Het weer is dan heerlijk, maar de massa's ontbreken.

Hoe lang heb je nodig?

Zadar biedt allerlei activiteiten, waaronder een archipel die zich perfect leent voor eilandhoppen! Je kunt de attracties binnen de stad in een weekend bezoeken, maar we raden je aan om de tijd te nemen en van het Meditterane levenstempo te genieten. Als je de eilanden gaat bezoeken, neem dan minstens een week de tijd.

Tips & informatie

 • Valuta
  Kuna (kn)
 • Tijdzone
  UTC (+01:00)
 • Landnummer
  +385
 • De beste periode voor een bezoek
  Ga tijdens het eind van de lente of de nazomer voor perfect weer, lagere prijzen en minder drukte.

Activiteiten in Zadar

Sitemap Zadar

Wil je alle activiteiten in Zadar ontdekken?  Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Zadar

Leuke tour, aardige gids. Helaas maar een halve dag.

Vanwege reistijd en uitgebreide lunch hebben wij helaas maar 4 uur van het park kunnen genieten.

Nationaal Park Plitvice Dagtour vanaf Zadar Beoordeeld door een GetYourGuide klant, 25-08-2014

Zadar
4.2
Gebaseerd op 53 beoordelingen van GetYourGuide-klanten