Zadar: vaartocht van een hele dag naar Kornati

Zadar: vaartocht van een hele dag naar Kornati

Vanaf € 59 per persoon

Vaar naar het natuurpark Telašćica vanuit Zadar en bewondert het gebied van de Kornati-archipel. Je gaat zwemmen en snorkelen, bekijkt de best beschermde natuurlijke haven van de oostelijke Adriatische kust en bezoekt het zoutwatermeer Mir.

Over deze activiteit

Gratis annuleren
Annuleer tot 24 uur van tevoren voor een volledige terugbetaling
Voorzorgsmaatregelen omtrent Covid-19
Speciale gezond- en veiligheidsmaatregelen zijn van toepassing. Meer informatie
Geprinte of mobiele voucher geaccepteerd
Gebruik je telefoon of print je voucher uit
Duur 9 uur
Bekijk de beschikbaarheid om de begintijden te zien
Directe bevestiging
Instructeur
Engels
Kleine groep
Beperkt tot 7 deelnemers

Belevenis

Highlights
 • Zwem en snorkel op de aantrekkelijke locaties in het natuurpark Telašćica
 • Ga zonnebaden aan boord van de boot terwijl deze door de Kornati-archipel vaart
 • Bezoek een ezelreservaat en het zoutwatermeer Mir
 • Bezichtig de verticale afdalingen van de duivelse kliffen
Volledige beschrijving
Vaar naar het zuidelijke deel van het eiland Dugi Otok. Dit is waar de zee Telašćica omringt, wiens naam is afgeleid van het Latijnse Telagus (wat betekent 3 meren). Dan ontspan je op de boot met een boek of zonnebaadt op het dek. Je bewondert onderweg het uitzicht op het pittoreske mediterrane landschap. Maak een praatje met de schipper als je geïnteresseerd bent in zeilen en alle geheimen van hun oude vaartuig wilt horen.  Bij aankomst in het natuurpark Telašćica ontvang je vrije tijd om te zwemmen en snorkelen. Je maakt een wandeltocht en geeft traktaties aan de verlegen ezels. Er is een ezelreservaat in het park waarvan de ezels aan de kust (of Dinaric) is een inheems Kroatisch ras. Momenteel leven er 14 ezels in Telašćica, met een rijk gebied aan flora en fauna. Het park heeft 3 kleinere baaien binnen het gebied. Telašćica is de grootste en best beschermde natuurlijke haven gelegen aan de oostkust van de Adriatische Zee. Het heeft 5 eilandjes, waarvan de kleine rotsplaat van Taljurić het meest bijzonder is. Daarna ga je verder naar het meer Mir in het zuidwestelijke deel van het park. De zoute wateren van het meer komen vanuit de ondergrondse kanalen die het verbinden met de zee. Archeologische opgravingen in het gebied geven aan dat de plaats in de meest vroege perioden bewoond was. Op de terugweg ga je naar Stene (ook bekend als de duivelse kliffen). Je bewondert de verticale kliffen die oprijzen tot 61 meter uit de zee. Deze verspreidden zich van Mrzlovica Cape in het noordwesten naar de hellingen van Veli Vrh in het zuidoosten.
Inbegrepen
 • Boot met kapitein
 • Brandstof
 • Verzekering
 • BTW
 • Benodigdheden om te vissen
 • Snorkeluitrusting
 • Maaltijden en drinken
Voorzorgsmaatregelen omtrent Covid-19
Geldende veiligheidsmaatregelen
 • Alle vereiste beschermende materialen worden verstrekt
 • Alle contactpunten worden regelmatig schoongemaakt
 • Je moet afstand houden in de voertuigen
 • Het aantal bezoekers is beperkt om drukte te voorkomen
Vereisten voor deelnemers
 • Je moet je eigen mondkapje meenemen en dragen

Selecteer deelnemers en datum

Deelnemers

Geselecteerde datum

Bereid je voor op je activiteit

Trefpunt

Marina Borik - Obala kneza Domagoja 1 (ingang tegenover de Yachting Bar)

Openen in Google Maps ⟶
Klantenbeoordelingen

Gemiddelde beoordeling

4,6 /5

gebaseerd op 175 beoordelingen

Beoordelingsoverzicht

 • Gids
  4,7/5
 • Vervoer
  4,5/5
 • prijs / kwaliteit
  4,5/5
 • veiligheid
  4,8/5

Sorteer op:

Soort reiziger:

Beoordeling:

De reis was het geld absoluut waard. Prijs-kwaliteitverhouding top! Onze schipper Phillip was super aardig en je kon zien dat hij er gepassioneerd over is. Mijn vriend mocht onder zijn begeleiding korte tijd zelf aan het stuur zitten en kreeg veel uitleg. Helaas was er niet genoeg wind om de hele tijd effectief te kunnen zeilen en dus reden we het grootste deel van de tijd met de motor. Het was nog steeds een geweldige ervaring! De stop in het nationale park was goed - ons hoogtepunt was natuurlijk de stop in een kleine baai om te zwemmen waar je rechtstreeks van de boot in het turkooisblauwe water kon springen! Elk moment!

Verder lezen

28 juli 2020

Daniel is een super gids. Heel fijne man, voor mij zijn de kornati eilanden op zich niet de moeite waart, dit is natuurlijk persoonlijk. Ook de tussenstop op het eiland is niet veel. Wel hele ervaring om eens te zeilen. Wil je dus een dagje op zee dan is dit zeker een aanrader voor rust en toch de eilanden eens gezien te hebben. Verwacht niet dat je op het dek kan zonnen want daar is helemaal niet veel plaats!

Verder lezen

21 juli 2020

totale ontspanning

Ik liet het een paar dagen rusten totdat ik het evalueerde, zodat ik het kon vergelijken met de andere reizen die ik ging maken. We houden ervan, niet vanwege de bestemming die niet zo verrassend is, maar vanwege de boottocht. Het was mogelijk om onderweg te genieten van de landschappen, te zonnebaden op de zeilboot, te duiken. We maakten uitstapjes naar de elphie-eilanden naar de grotten bij Split en naar kleinere eilanden en dit was ongetwijfeld degene die we het leukst vonden. De boot is geweldig en de haltes. We houden ook van het feit dat het iets is met maximaal 8 personen (zo stond er op de boot)

Verder lezen

26 augustus 2019

Georganiseerd door

Product ID: 67357