Zagreb: 2,5-uur durende wandeling met kabelbaanrit

Zagreb: 2,5-uur durende wandeling met kabelbaanrit

Vanaf US$ 23,84 per persoon

Je ontdekt de charme van Zagreb op een wandeltocht. Je komt meer te weten over de geschiedenis van je deskundige lokale gids, die je de verborgen schatten van de Kroatische hoofdstad zal laten zien en rijdt met een kabelbaan naar de oude stad.

Over deze activiteit

Eenvoudig annuleren
Annuleer tot 24 uur van tevoren voor een volledige terugbetaling
Voorzorgsmaatregelen omtrent COVID-19
Speciale gezond- en veiligheidsmaatregelen zijn van toepassing. Meer informatie
Geprinte of mobiele voucher geaccepteerd
Gebruik je telefoon of print je voucher uit
Duur 2.5 uur
Begintijden 10:30, 17:00
Directe bevestiging
Tourgids
Engels

Belevenis

Highlights
 • Ontdek de verborgen pareltjes van Zagreb met een lokale gids
 • Profiteer van een ritje op de kortste kabelspoorweg ter wereld
 • Bezoek de kathedraal van de Hemelvaart van de Heilige Maagd Maria
Volledige beschrijving
Je maakt kennis met de rijke geschiedenis van de Kroatische hoofdstad, die dateert uit de Middeleeuwen tijdens een 2,5-uur durende begeleide wandeling. Je lokale gids zal je van het centrale plein, Ban Jelacic, naar de kathedraal brengen, één van de belangrijkste bezienswaardigheden in de stad. Je komt meer te weten over de oorsprong van de kathedraal van de Hemelvaart van de Heilige Maagd Maria, de moeilijkheden die het heeft opgelopen en de renovatie ervan. Je loopt door de levendige Tkalciceva straat, beter bekend als de barstraat, waar altijd een gestage stroom mensen is. Je komt meer te weten over de filosofie van loungen en andere dagelijkse gewoonten van de lokale bevolking. Een korte wandeling verderop is de charmante kabelbaan. Dit is de oudste vorm van openbaar vervoer in de stad en heeft meer dan 125 jaar lang de inwoners van Zagreb plezier gegeven. Stap in en neem een rit naar Gradec, de bovenstad. Gradec is één van de 2 middeleeuwse nederzettingen die Zagreb vormden. Je wandelt langs de charmante promenade Strossmayer, de beste plek voor een panoramisch uitzicht op de daken van Zagreb. Je ziet de Lotrscaktoren en de kerk van San Marco. De kerk met zijn pittoreske dak verschijnt op de briefkaart die het vaakst vanuit Zagreb wordt verzonden. Je verkent de zijstraten, ontdek hun charme en misschien zelfs één van de oude binnenplaatsen. Je gaat naar de oudste apotheek in Zagreb, daterend uit de 14e eeuw. Je loopt door de stenen poort als je de bovenstad verlaat. De poort was een deel van het verdedigingssysteem voor de oude stad en is de enige poort die bewaard is gebleven. Binnen is er een kleine kapel waar het wonderbaarlijke schilderij staat afgebeeld op Onze Lieve Vrouw, de patroonheilige van Zagreb. Na je bezoek aan de oude stad, zal je gids je vertellen over hekserij en de Broederschap van de Kroatische Draak en je enkele verborgen juweeltjes van de stad laten zien. Je tour eindigt weer op het hoofdplein, waar je komt te weten hoe Zagreb zijn naam kreeg voordat je afscheid neemt van je gids.
Inbegrepen
 • Gelicentieerde lokale gids
 • Wandeltocht
 • Kabelbaanticket
  Niet geschikt voor
  • Rolstoelgebruikers
  Voorzorgsmaatregelen omtrent COVID-19
  Geldende veiligheidsmaatregelen
  • Het aantal bezoekers is beperkt om drukte te voorkomen
  Vereisten voor deelnemers
  • Deelnemers moeten hun eigen mondkapjes meenemen en dragen

  Selecteer deelnemers en datum

  Deelnemers

  Geselecteerde datum

  Bereid je voor op je activiteit

  Trefpunt

  Trg Nikola Subic Zrinski 2 (park Zrinjevac) - Naast het meteorologisch station. Dit is een klein display dat de temperatuur en barometrische druk aan de noordkant van het park toont.

  Openen in Google Maps ⟶
  Klantenbeoordelingen

  Gemiddelde beoordeling

  4,8 / 5

  gebaseerd op 270 beoordelingen

  Beoordelingsoverzicht

  • Gids
   4.7 / 5
  • Vervoer
   2.9 / 5
  • prijs / kwaliteit
   4,7 / 5
  • veiligheid
   4,9 / 5
  Sorteren op

  Aanrader als je voor het eerst naar Zagreb gaat.

  De gids kon zeer goed Engels, was behulpzaam en zeer trots op "haar" Zagreb. Als dit de eerste keer is dat je de stad bezoek, geeft ze een prachtige rondleiding in de stad met leuke weetjes. Na deze rondleiding konden we ons oriënteren en wisten we wat we nog zeker wouden zien.

  29 juli 2018

  Luka was our guide and he was absolutely interactive throughout the walking tour. He shared his local knowledge unreservedly to us and also provided a brief background of European history which enabled us to understand the formation of Croatia more. We were greatly entertained by his stories especially the legends and the truths of some of the locations/buildings. Definitely a great introduction to this charming city. Thank you!

  Verder lezen

  10 november 2019

  Vertalen

  Luka was a great guide, he knew many good and funny stories about Zagreb. Doing this tour is the best way to learn about the city and know what to visit & where to eat. I would totally recommend this walking tour to anyone interested in the history of the capital of Croatia.

  4 november 2019

  Vertalen
  Georganiseerd door

  Product ID: 70382