Dingen om te doen Zanzibar City

Zanzibar City: De beste dingen die je niet wil missen

Zanzibar: tour op een quad en bezoek aan lokaal dorp

1. Zanzibar: tour op een quad en bezoek aan lokaal dorp

Je wordt opgehaald bij je hotel. Je begint in Kiwengwa (Kairo) en rijdt ongeveer 4 km over de hoofdweg naar Pwani Majangani. Tijdens de tour maak je gebruikelijk een stop bij een lokale winkel, waar je wat te eten kunt kopen om in het dorp als geschenk aan te bieden (meel, rijst, koekjes voor de kinderen). Klanten worden aangemoedigd om de lokale gemeenschap te ondersteunen. Na deze korte pauze verlaat je de geasfalteerde weg om een off-road quadrit te maken door de rijstvelden, waar je gids een stop maakt van ongeveer 15 minuten om over de economie, cultuur en de gebruiken van de dorpen in het midden van het eiland te vertellen. Na deze uitleg gaat de excursie verder over het eiland om uiteindelijk bij het landelijke dorp aan te komen. In het dorp blijf je ongeveer een uur. Reizigers hebben de mogelijkheid de tijd met kinderen door te brengen, met ze te spelen, en in contact te komen met de dorpsgemeenschap. Na dit eerste contact biedt je gids de gasten lokaal vers fruit aan (Madafu, seizoensgebonden vers fruit). De excursie gaat vervolgens verder naar het Huis van Mad, een typisch huis in het landelijke dorpje, waar je gids vertelt over het leven en de cultuur van de bevolking van Zanzibar. Voordat je terugkeert naar je quad, bezoek je nog plantages van kaneel, kruidnagel, citroengras en andere gewassen die door de dorpsbewoners worden geteeld. Uiteindelijk verlaat je het dorp en rijd je naar Pwani Majangani om het vissersdorp te bereiken. Bij het dorp stop je een paar minuten en krijg je uitleg over de verschillen tussen het landelijke dorp en de gemeenschap die aan de kust woont. Wanneer je de zandweg volgt, passeer je vissershuizen en arriveer je uiteindelijk bij het Waikiki Resort, waar je ongeveer 15 minuten pauzeert. In Waikiki kun je genieten van Focaccia (typische, Italiaanse witte pizza). Aan het strand kun je uitrusten, ontspannen of een duik nemen in de oceaan. Daarna stap je weer op je quad en eindigt je tour wanneer je weer bij de thuisbasis aankomt. Vervolgens wordt je weer teruggebracht naar je hotel.

Prison Island: privétour van halve dag

2. Prison Island: privétour van halve dag

Deze privétour van een halve dag kan op elk moment tussen   09:00 uur en   15:30 uur plaatsvinden. Je ontmoet je deskundige gids en schipper wanneer je aan boord gaat van je houten stoomboot. Vervolgens vaar je naar het prestigieuze eiland en geniet je van je 30 minuten durende reis.  Luister naar de geschiedenis van het eiland en verken het verleden door middel van de historische gebouwen, die gedurende de eeuwen verschillende functies hadden, zoals als gevangenis, kapel, of verstopplek voor slaven.   Geniet van een duik in het turquoise water  of snorkel rond het kleurrijke koraal. Speel met reuzenschildpadden en je kunt ook foto's maken met deze oude, kostbare wezens. Als je niet veel zwemervaring hebt of je je niet helemaal zeker voelt, kun je een zwemvest krijgen. 

Zanzibar City: zeiltocht bij zonsondergang met snacks en drankjes

3. Zanzibar City: zeiltocht bij zonsondergang met snacks en drankjes

Mijn naam is khamis Juma. Ik kom uit Zanzibar, geboren en getogen Unguja' Zanzibar, Ik werk al meer dan 8 jaar als gids hier op het prachtige eiland specerijen van Zanzibar, ik hou van mijn werk en heb veel ervaring met mijn werk Ik en mijn teamwerk zijn zeer goed voorbereid om ervoor te zorgen dat de tour goed verloopt, aangezien iedereen een plezierreis van de dag verwacht en ik zal absoluut een tour perfect maken Sunset tour" vindt plaats vanaf 5:00 uur en stapt op de boot vanaf de zonsondergangtour inclusief alle slangen die heerlijke stukjes zullen zijn en een tour zullen maken geweldige kapiteinsboot zal allemaal samen rijden / zeilen zeer vriendelijke kalme wateren langs de oceaan dicht bij de mooie golven en stranden langs de tour kunnen toeristen prachtige kleurrijke vogels zien. De activiteit kost all-inclusive maaltijden, fruit, drankjes, frisdranken, zoetigheden, snacks, boot, vervoer van het hotel naar het strand en terug.

Zanzibar City: 3 uur durende wandeling door Stone Town

4. Zanzibar City: 3 uur durende wandeling door Stone Town

Na het welkom en een korte introductie, begeef je je naar het oude fort, ook bekend als het Arabische fort, het huis van wonderen, vervolgens naar de Forodhari-tuinen, de Darajani-markt met fruit en kruiden en de veerbootterminal van Zanzibar. De tour omvat ook een bezoek aan het huis van Freddie Mercury, de Zanzibar-souvenirwinkel, de Jaws Corner-coffeeshop en nog veel meer. Bezoek de Anglicaanse kathedraal, die vooral bekend staat om de voormalige slavenhandel en diende als een hub voor de Oost-Afrikaanse slavenmarkt, waar slaven werden vervolgd en ontvoerd uit Malawi, Congo, Zambia en andere delen van Afrika. Met je gids heb je voldoende vrije tijd om de smalle straatjes langs de souvenirwinkels te verkennen. Na ongeveer 3 uur keer je terug naar het startpunt van je tour.

Zanzibar: Tour naar Changuu Island en Stone Town met lunch

5. Zanzibar: Tour naar Changuu Island en Stone Town met lunch

De tour begint met een privé-boottocht naar  Changuu  Island, ook wel bekend als Prison Island of Turtle Island. Het eiland ontving zijn naam nadat het in 1893 werd gekocht door de Britse Eerste minister van Zanzibar, die hier een gevangeniscomplex liet bouwen. Hoewel op het eiland nooit gevangenen werden gehuisvest, werd het uiteindelijk gebruikt als quarantainestation voor gele koorts-patiënten en later als thuisbasis van meer dan 50 schildpadden die er vandaag de dag nog steeds wonen. Op het eiland geniet je van wat vrije tijd om de schoonheid van dit wilde paradijs te onderzoeken en om dicht bij de schildpadden te komen die er vrij rondlopen. Sommige van de  schildpadden zijn meer dan 100 jaar oud, en je kunt zelfs dicht genoeg bij ze komen om ze te voeren en foto's nemen. Op het eiland vindt je ook pauwen en antilopen. Daarna koel je af in het kristalheldere water tijdens een snorkelsessie, op zoek naar het mariene leven, kleurrijke vissen en koraalrif. Na je bezoek aan  Changuu  Island, vertrek je in de richting van een van de meest historisch belangrijke en artistieke bestemmingen in Oost-Afrika, Stone Town. Bij aankomst bewonder je de fascinerende architectuur van de stad, die dateert uit de 19e eeuw en de verschillende invloeden van de Swahili, Arabische, Perzische, Indiase en Europese culturen weerspiegelt. Leer over hoe de stad zijn UNESCO-Werelderfgoedstatus verdiende en bezoek vervolgens de oude slavenmarkt en stadsmarkt. Hier kun je bijna alles kopen wat je wilt, de authentieke, Oost-Afrikaanse sfeer proeven en de lokale bevolking ontmoeten. Als je eenmaal de markt hebt gezien is het tijd om het Paleismuseum, het House of Wonder en natuurlijk het voormalige huis van Freddie Mercury te bezoeken. Er is ook tijd voor een reis naar het Vredesgedenkteken en het Natuurhistorisch Museum, alvorens je de tour beëindigt met een heerlijke lokale lunch in een traditioneel restaurant.

Zanzibar: rondleiding Prison Island met lunch op de zandbank

6. Zanzibar: rondleiding Prison Island met lunch op de zandbank

Je Zanzibar-avontuur begint met een bezoek aan Prison Island, in 1893 gekocht door Lloyd Mathews, de toenmalige Britse eerste minister van Zanzibar. Mathews bouwde een gevangenis-complex op het eiland dat nog altijd te zien is. Er werden echter nooit gevangenen op het eiland gehuisvest. In plaats daarvan werd het een quarantaine-station voor mensen die leidden aan de gele koorts. Je krijgt wat tijd om het eiland te verkennen en de meer dan 50 schildpadden te ontdekken die hier wonen, waarvan sommige meer dan 100 jaar oud zijn. Kom meer te weten over waarom de schildpadden het eiland thuis noemen; je kunt foto's maken en ze zelfs voeren. Er wonen ook pauwen en kleine antilopen. Als je het eiland hebt verkend, kun je van de gelegenheid gebruik maken om af te koelen van het warme weer met een verfrissende duik in de omliggende, kristalheldere wateren. Snorkel in het water van de kust en zoek felgekleurde tropische vissen en koraalriffen. Als je eenmaal trek hebt gekregen van het zwemmen kun je ontspannen op de zandbank met een heerlijke lunch van zeevruchten-BBQ, Swahil-gerechten, kaas, tropisch fruit, en nog veel meer.

Zanzibar: Spice Farm Tour met traditionele kookles

7. Zanzibar: Spice Farm Tour met traditionele kookles

Bezoek een biologische kruidenboerderij tijdens deze rondleiding van 3 uur om meer te weten te komen over een van de populairste industrieën van Zanzibar: specerijen. Ontdek hoe de eilanden kruidnagel, nootmuskaat, kaneel, zwarte peper en meer produceren. Zie waarom de Zanzibar-archipel, samen met Tanzania's maffia-eiland, soms de 'kruideneilanden' wordt genoemd. Wanneer je aankomt, zal de kruidenboerderijgids beschrijven hoe de kruiden worden verbouwd en gebruikt als medicijn en smaakstof in gerechten. Bekijk kruiden zoals vanille, kardemom, nootmuskaat en nog veel meer. Je zult de specerijen en kruiden rechtstreeks van planten kunnen aanraken, ruiken en proeven - je hebt nog nooit zo verse kruiden geroken als deze. Naast deze geurige planten is er ook wat vers tropisch fruit te zien en te proeven. Maak later van de gelegenheid gebruik om deel te nemen aan een cassavebladoogst, kokosmelk te maken en wat te koken. Vervolgens plukt een kokosnootboomklimmer wat verse jonge kokosvruchten die je kunt proberen. Beëindig de reis met een lunch op de kruidenboerderij en de mogelijkheid om kruiden in de winkel te kopen.

Zanzibar: Jozani Forest nationaal park & dolfijnen ontmoeten

8. Zanzibar: Jozani Forest nationaal park & dolfijnen ontmoeten

Begin deze ervaring vroeg; de ochtend is de beste tijd om dolfijnen te zien. Start in het Kizimkazi vissersdorp, een van de oudste hoofdsteden op het eiland Zanzibar. Duik in het water tussen de prachtige koraalriffen en verschillende kleurrijke vissoorten en zeedieren, terwijl je zoekt naar dolfijnen. Als de dolfijnen in een goede bui zijn, kun je ze zien ravotten.  Je bent in hun natuurlijke leefomgeving, maar er is geen garantie dat je kunt zwemmen met de dolfijnen; je gids doet zijn best om te zorgen dat ze zich op hun gemak voelen, zodat je kunt genieten van hun prachtige energie, ofwel van dichtbij, ofwel van een afstandje.  De tocht naar het nationaal park Jozani Forest in Zanzibar is inclusief een bezoek aan het hoge, dichtbegroeide grondwaterbos. Hier woont de Piliocolobus kirkii, een zeldzame apensoort die alleen in Zanzibar voorkomt; grijp je kans om dichtbij de wilde dieren te komen. Andere dieren in het park: diadeemmeerkatten, springspitsmuizen, en galago's. Dan ga je naar de mangrove, waar de conservatie-autoriteiten een brug hebben gebouwd zodat bezoekers de wilde dieren kunnen observeren, zonder er doorheen te walsen.  Vervolgens bezoek je een lokaal restaurant voor een Swahili lunchbuffet. Voordat je terugkeert naar je hotel, pauzeer je nog bij een gemeenschapsproject, het Zanzibar Butterfly Center (vlindercentrum). Het is niet heel groot, maar een heerlijke plek om te ontspannen en te genieten van het moment, voordat je ervaring eindigt.

Van Stone Town: privétour naar Prison Island

9. Van Stone Town: privétour naar Prison Island

Bezoek Prison Island tijdens een privérondleiding van 3 uur. Ontdek de gevarieerde geschiedenis en de prachtige natuur van deze plek. Ontmoet je gids op Zanzibar, of kies de ophaaloptie. Geniet vervolgens van de rit naar het eiland op een traditionele dhow. Leer hoe dit kleine eiland zijn naam kreeg. Verken de plek waar vandaag meer dan 50 schildpadden leven. Sommige zijn meer dan 100 jaar oud.   Voer de schildpadden en fotografeer ze van dichtbij. Let ondertussen op pauwen en antilopen die daar ook leven. Nadat je het eiland en zijn geschiedenis hebt ontdekt, maak je van de gelegenheid gebruik om te snorkelen in het heldere water. Ervaar tropische vissen en kleurrijk koraal voor de kust. Aan het einde van je tour keer je terug naar Zanzibar, waar je wordt afgezet in het stadscentrum of bij je hotel.

Zanzibar: Stone Town & Spice Farm Tour met lunch

10. Zanzibar: Stone Town & Spice Farm Tour met lunch

Begin uw privétour in Stone Town, een stad van prominent historisch en artistiek belang in Oost-Afrika. De architectuur, waarvan de meeste dateren uit de 19e eeuw, weerspiegelt de diverse invloeden die ten grondslag liggen aan de Swahili-cultuur, waardoor een unieke mix van Arabische, Perzische, Indiase en Europese elementen ontstaat. Om deze reden werd de stad in 2000 aangewezen als UNESCO-werelderfgoed. Begin met het verkennen van de site van de oude slavenmarkt en de Anglicaanse kerk, voordat je door de smalle straatjes naar de stadsmarkt wandelt. Bewonder de verse producten en het fruit en kijk hoe de lokale bevolking hier alles koopt en verkoopt. Observeer de drukte van de visafslag. Hierna kunt u een sightseeingtour maken langs de belangrijkste gebouwen in Stone Town, waaronder het Palace Museum en het House of Wonder, het grootste en hoogste gebouw in de stad, ook bekend als Bait-al-ajab. Ga verder om het oude fort, Tippu Tip en natuurlijk het beroemdste Freddie Mercury's House te zien. Bezoek ook onder andere het Peace Memorial en Natural History Museum. Leer vervolgens over een van de belangrijkste industrieën in de regio: specerijen. Ontdek hoe de eilanden kruidnagel, nootmuskaat, kaneel en zwarte peper produceren. Om deze reden wordt de Zanzibar Archipel, samen met Tanzania's Mafia Island, ook wel de "Spice Islands" genoemd. Er zijn veel kruidenboerderijen in Zanzibar en voor het volgende deel van de tour bezoekt u een echte biologische kruidenboerderij. Wanneer je aankomt, zal de kruidenboerderijgids beschrijven hoe de kruiden worden verbouwd en gebruikt als medicijn en smaakstof in gerechten. Bekijk kruiden zoals vanille, kardemom, nootmuskaat en nog veel meer. Het zal mogelijk zijn om de specerijen en kruiden rechtstreeks van planten aan te raken, te ruiken en te proeven. Maak later van de gelegenheid gebruik om deel te nemen aan een cassavebladoogst, kokosmelk te maken en wat te koken. Sterker nog, een kokosnootboomklimmer plukt wat verse jonge kokosvruchten die je kunt proberen. Beëindig de reis met een lunch op de kruidenboerderij en de mogelijkheid om kruiden te kopen in de winkel (alleen contant).

Sitemap Zanzibar City

Wil je alle activiteiten in Zanzibar City ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Zanzibar City

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 443 beoordelingen

De tour was perfect georganiseerd. Geweldige ervaring met de dolfijnen, snorkelen, verblijven op een grote zandbank. MAAR: De boekingspagina bevat onjuiste informatie. De tour duurt 6 uur in plaats van de aangegeven 3 uur.De tour is alleen voor ons geboekt, zonder andere passagiers. De opties voor de ophaallocatie op de kaart zijn ook onjuist. Ze halen je overal in Stonetown op. De kaartinvoer waar de boot begint is ook verkeerd. Correct: ten noorden van Matemwe Beach. Wie is verantwoordelijk voor de presentatie van de boekingspagina op Getyourguide? Conclusie: Alles was veel mooier dan beschreven op de boekingspagina.

Schitterend quadrijden door dorpjes en lokale mensen. De gids was erg aardig en we hadden taarten en pasta stroomopwaarts genomen om uit te delen aan de lokale bevolking die blij was met onze donaties. Kleine tip, print je betalingsbewijs want de baas van de quad wilde dat we weer in dollars zouden betalen voor de service!

Absoluut een andere ervaring dan die aangeboden door de resorts. Aan het avontuurlijke deel met de quad moeten we het "echte" deel toevoegen dat een echte dwarsdoorsnede van Zanzibar laat zien ... een duik in de armoede van de mensen van het eiland, in hun ontwapenende glimlach. Moet doen als je hier komt!

De rondleiding in het Duits was erg goed. Onze gids liet ons de interessante plekken in Stonetown zien en had altijd achtergrondkennis paraat. De geboekte pick-up bij het hotel in Kiwenga verliep op tijd en zonder problemen. Ik kan de tour zonder voorbehoud aanbevelen. 3 uur is genoeg.

Briljant met een gids aan de top Hartelijk dank aan Teymour die ons tijdens dit avontuur heeft vergezeld. Ik raad je aan om dit minstens één keer in je leven te doen