Datums kiezen

Ontdek het beste van
Zanzibar

Onze aanbevelingen voor Zanzibar

Vanuit Zanzibar: Selous wildreservaat dagsafari met vluchten

1. Vanuit Zanzibar: Selous wildreservaat dagsafari met vluchten

Verken de indrukwekkende Tanzaniaanse natuur en wilde dieren tijdens een dagsafari naar Selous/Nyerere National Park. Vlieg 's ochtends vroeg van Zanzibar naar Selous/Nyerere National Park, het grootste beschermde wildreservaat op het Afrikaanse continent. Geniet van een volledige dag gamedrive en een bush lunch tijdens de pauze. Vlieg laat in de middag terug naar Zanzibar. Je wordt vroeg in de ochtend opgehaald bij het hotel waar je verblijft voor een transfer naar de luchthaven. Rond 07.00/07.30 uur vertrekt je vlucht van Zanzibar naar Selous Game Reserve/Nyerere National Park, waar je om 07.30/08.00 uur aankomt. Om 08.00/08.30 uur 's ochtends start je gezamenlijke safari gamedrive in het grootste wildreservaat van het Afrikaanse continent, met een koffie-/theepauze halverwege de ochtend om 10.30 uur. Tijdens de game drive verken je het wild en de omgeving van Tanzania. Onze gidsen hebben veel ervaring met het gebied en de wilde dieren en vertellen je er graag alles over. Beleef een authentieke safari bush lunch midden in het Nationaal Park! Om 12.30 uur wordt een warme lunch geserveerd aan gedekte tafels in de bush. Na de lunch ga je verder met de game drive tot 15.30 uur, wanneer je terug wordt gereden naar de airstrip voor je vlucht terug naar Zanzibar. Je vlucht vertrekt om 16.15 uur vanaf de airstrip van Selous Game Reserve/ Nyerere National Park terug naar Zanzibar, waar je om 17.05 uur aankomt en wordt opgehaald en teruggebracht naar je hotel.

Van Kendwa: Mnemba-boottocht en dolfijnensnorkelavontuur

2. Van Kendwa: Mnemba-boottocht en dolfijnensnorkelavontuur

09.00 uur halen we je per boot op bij de Nungwi of Kendwa en beginnen we te cruisen door de dolfijnen te zoeken en met ze te zwemmen terwijl we naar het beschermde gebied van Mnemba gaan. Nadat we het beschermde gebied van Mnemba hebben bereikt, beginnen we te snorkelen rond de koraalriffen. tij varen we naar de zandbank. 13.00 uur We brengen je terug naar het strand van Nungwi of Kendwa en zetten je af naar het dichtstbijzijnde strand van je hotel

Vanuit Zanzibar: Mikumi dagsafari

3. Vanuit Zanzibar: Mikumi dagsafari

Ontdek de unieke Tanzaniaanse natuur en wilde dieren tijdens een dagsafari naar Mikumi National Park. Vlieg 's ochtends vroeg van Zanzibar naar Mikumi National Park, het op drie na grootste nationale park in Tanzania. Geniet van een game drive en een bush lunch tijdens de pauze. Vlieg laat in de middag terug naar Zanzibar. Je wordt vroeg in de ochtend opgehaald bij het hotel waar je verblijft voor een transfer naar de luchthaven. Hierna vertrekt je vlucht van Zanzibar naar Mikumi National Park om te beginnen aan je gezamenlijke safari gamedrive. Tijdens de game drive verken je de wilde dieren en de omgeving van Tanzania. De gidsen van je chauffeur hebben veel ervaring met het gebied en de wilde dieren en vertellen je er graag alles over. Beleef 's middags een bush lunch. Na de lunch ga je verder met de game drive en word je om 15.00 uur teruggereden naar de airstrip voor je vlucht terug naar Zanzibar. Als je weer op Zanzibar aankomt, kun je genieten van een transfer terug naar je hotel.

Prison Island: privétour van halve dag

4. Prison Island: privétour van halve dag

Deze privétour van een halve dag kan op elk moment tussen   09:00 uur en   15:30 uur plaatsvinden. Je ontmoet je deskundige gids en schipper wanneer je aan boord gaat van je houten stoomboot. Vervolgens vaar je naar het prestigieuze eiland en geniet je van je 30 minuten durende reis.  Luister naar de geschiedenis van het eiland en verken het verleden door middel van de historische gebouwen, die gedurende de eeuwen verschillende functies hadden, zoals als gevangenis, kapel, of verstopplek voor slaven.   Geniet van een duik in het turquoise water  of snorkel rond het kleurrijke koraal. Speel met reuzenschildpadden en je kunt ook foto's maken met deze oude, kostbare wezens. Als je niet veel zwemervaring hebt of je je niet helemaal zeker voelt, kun je een zwemvest krijgen. 

Zanzibar: avontuurlijke quadtocht naar een lokaal dorp

5. Zanzibar: avontuurlijke quadtocht naar een lokaal dorp

Ontmoet je gids bij het kantoor van de lokale partner en rijd vervolgens ongeveer 4 kilometer over de hoofdweg naar Pwani Majangani. De tour stopt meestal een paar minuten bij een plaatselijke winkel waar je wat te eten kunt kopen om als cadeau aan het dorp te geven. Na deze korte pauze verlaat je de geasfalteerde weg om een off-road quadrit te maken door de rijstvelden, waar de gids een stop maakt van ongeveer 15 minuten om over de economie, cultuur en de gebruiken van de dorpen in het midden van het eiland te vertellen. Na deze uitleg gaat de excursie verder door de omgeving van het eiland in de richting van het lokale dorp, waar je ongeveer 1 uur zult stoppen. Hier heb je de mogelijkheid om tijd met de kinderen door te brengen, met ze te spelen en in contact te komen met de dorpsgemeenschap. Na dit eerste contact biedt de gids wat lokaal vers fruit aan (madafu, seizoensgebonden vers fruit). Ga vervolgens naar het Huis van de Gek, een typisch huis in het plattelandsdorp, terwijl de gids meer vertelt over het leven en de cultuur van de Zanzibarische bevolking. Voordat je weer op de quad stapt, bezoek je plantages met kaneel, kruidnagel, citroengras en andere soorten die door de mensen van het dorp worden verbouwd. Uiteindelijk verlaat je het dorp en rijd je naar Pwani Majangani waar je het vissersdorp bereikt. Bij het dorp stop je een paar minuten en krijg je uitleg over de verschillen tussen het landelijke dorp en de gemeenschap aan de kust. De zandweg volgend, langs de huizen van de vissers, kom je bij het strand waar je een paar minuten stopt voordat je teruggaat naar het beginpunt.

Zanzibar: transfer van luchthaven naar hotel

6. Zanzibar: transfer van luchthaven naar hotel

Vermijd de kosten van een taxi en het gedoe van het navigeren door een buitenlands openbaar vervoersysteem met een privétransfer van de luchthaven naar uw hotel. Omzeil de dure en onbetrouwbare taxichauffeurs en begin uw vakantie in stijl met deze comfortabele en stipte service. Maak gebruik van een betaalbare en betrouwbare transportservice van de luchthaven naar een hotel op het eiland Zanzibar. Uw prijs is inclusief vervoer voor maximaal 7 passagiers met lichte bagage of 5 personen met meer bagage. Ontspan in een modern voertuig met airconditioning, bestuurd door een ervaren chauffeur. Geniet van een comfortabele transfer van 0,5 tot 1,5 uur, afhankelijk van de locatie van uw hotel.

Zanzibar: Stenen Stad, Kruidentocht en Dagtocht Gevangeniseiland

7. Zanzibar: Stenen Stad, Kruidentocht en Dagtocht Gevangeniseiland

Maak een wandeltocht door Stone Town, bezoek een biologische kruidenboerderij en verken het historische Prison Island in één dag tijdens een rondleiding van een hele dag door Zanzibar. Dwaal door een labyrint van chaotische steegjes tussen torenhoge kalkstenen huizen en maak kennis met Aldabra-schildpadden. Begin uw dag met een wandeltocht door Stone Town, het oudste deel van Zanzibar City. Beleef het grotere tijdperk van deze havenstad opnieuw terwijl je door de kronkelende straatjes slentert en naar voormalige paleizen, het paleis van de Sultan en Arabische herenhuizen kijkt. Krijg inzicht in de tragische geschiedenis van de slavenhandel. Na je wandeltocht rijd je naar de plantage en ontdek je waarom Zanzibar bekend staat als "Spice Island". Ruik, raak en proef zelfs enkele van de gewassen die op dit eiland worden geteeld en ontdek waar de kruiden oorspronkelijk voor werden gebruikt. Maak ten slotte een boottocht offshore naar Prison Island, de thuisbasis van grote landschildpadden die zijn geïmporteerd uit de Seychellen. Maak kennis met het aanraken en voeden van deze wezens die in een heiligdom leven. Leer ook over het historische gebruik van het eiland als gevangenis voor opstandige slaven in de jaren 1860.

Zanzibar: Schildpaddenaquarium met gids, halve dagtrip

8. Zanzibar: Schildpaddenaquarium met gids, halve dagtrip

Ontdek alles wat er te weten valt over zeeschildpadden in het Mnarani Aquarium in het kleine dorpje Nungwi. Krijg de kans om de schildpadden te voeren en te zwemmen in hun natuurlijke lagunevijver. Ontdek hoe het aquarium zeeschildpadden rehabiliteert zodra ze hersteld zijn van hun verwondingen veroorzaakt door verstrikt raken in netten. Begin uw dag met een pick-up van uw hotel in Zanzibar en rijd naar het dorp Nungwi op de noordpunt van het eiland Zanzibar. Bezoek in de buurt van de vuurtoren het Mnarani Aquarium en zijn schildpadden met je gids; Mnarani betekent "plaats van de vuurtoren" in het Swahili. Ontdek een grote, natuurlijke getijdenpoel in de koraalrots achter het strand waar de schildpadden zwemmen. Het was oorspronkelijk opgezet om zeeschildpadden die in visnetten gevangen zaten te rehabiliteren en te bestuderen. Het project is ontwikkeld om ervoor te zorgen dat ook lokale babyschildpadden worden beschermd. Koop wat zeewier van de verzorgers van de schildpadden om ze te voeren of ga het zwembad in voor een nauwere ontmoeting om met ze te zwemmen. Leer alles over het rehabilitatieproject en de inspanningen om lokale babyschildpadden te beschermen. Krijg inzicht in de levenscyclus van schildpadden, hun voedsel en meer.

Mnemba Island Tour, Prison Island, Jozani Forest, The Rock

9. Mnemba Island Tour, Prison Island, Jozani Forest, The Rock

Geniet van een complete dagtour om adembenemende hoogtepunten van Zanzibar te leren kennen en de natuurlijke schoonheid van Zanzibar met al je zintuigen te ervaren. Bespaar tijd en optimaliseer een goede prijs-kwaliteitverhouding. Verken Mnemba Island Atoll Zanzibar! Geniet van snorkelen, zwemmen met speelse dolfijnen en ontspannen op een zandbank met ondiep water. Ontdek de natuurlijke schoonheid van Prison Island! Wees getuige van de reuzenschildpad, een iconische soort op Zanzibar. Bezoek Jozani Forest, waar je in de nabijheid zult communiceren met onze mooie en vriendelijke Red Colobus Monkeys. Bezoek The Rock Restaurant Zanzibar! Een van de meest iconische uitzichten van Zanzibar! We hebben exclusieve verrassingsmeerwaarden, gratis upgrades en extra's om ervoor te zorgen dat deze excursie uw speciale uitje in Zanzibar wordt. Lunch in The Rock Restaurant is extra toeslag.

Stone Town: privé dagtrip naar Stone Town en Prison Island

10. Stone Town: privé dagtrip naar Stone Town en Prison Island

Bekijk het Nationaal Museum van Zanzibar (herbouwd in 1883) en het Arabische fort terwijl je door de bazaarstraten naar het beroemde huis van Freddie Mercury loopt. Bekijk de oude slavenmarkt, fruitmarkt en kruidenmarkt - mis de klassieke Zanzibar gebogen deuren niet die de stenen stad versieren. Nadat je Stone Town hebt verkend, heb je de gelegenheid om een korte pauze te nemen voordat je naar Prison Island gaat. Prison Island is ook bekend als Changuu Island, de bijnaam kwam van het eiland dat door sommige sultans van Zanzibar werd gebruikt om tot slaaf gemaakte mensen vast te houden. Terwijl je op dit eiland bent, kun je zwemmen en foto's maken met reuzenschildpadden.

Populaire activiteiten

De publiekstrekkers van Zanzibar

Alle activiteiten

801 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Veelgestelde vragen over Zanzibar

Andere activiteiten in Zanzibar

Wil je alle activiteiten in Zanzibar bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Zanzibar

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 695 beoordelingen

zwemmen met de werkelijk magische schildpadden. onze 7-jarige jongen had sterren in zijn ogen en wilde niet naar buiten. klein negatief punt dat niets met de activiteit te maken heeft, jammer dat we de toeristen hebben laten schreeuwen. Hartelijk dank aan de waterparkmanager voor het aanbod om foto's en video's te maken

Dit was een leuke en cultureel rijke ervaring! De locaties die we bezochten vertelden ons iets meer over de mensen in Tanzania, waar we van hielden. Juma, onze chauffeur en gids, was zeer gastvrij en geduldig, waardoor we alle gebieden die we bezochten konden verkennen! Wij raden u ten zeerste aan om dit te boeken!

Het is een ongelooflijke ervaring. In het begin is het zeker eng, maar de gidsen doen er goed aan om je op je gemak te stellen en goede foto's te maken. Absoluut een aanrader!!

Ondanks het zeer slechte weer hebben wij een zeer plezierige tijd gehad bij Juma. Hij was zeer attent en kon al onze vragen beantwoorden, heel erg bedankt.

Een geweldig moment! De gids was zo aardig en we brachten quality time door. Bedankt!