Kies data
Dingen om te doen

Zeeland

Zeeland: De beste dingen die je niet wil missen

Middelburg: Escape Tour - Zelfgeleide Citygame

1. Middelburg: Escape Tour - Zelfgeleide Citygame

Heb je al gehoord van Jean Baptiste de Loeil? Hij is de meest beruchte chirurgijn van Middelburg. Na het testen van enkele remedies had hij een enorme misdaad begaan. En in een stad als Middelburg circuleert zo'n verhaal snel. Hij vluchtte door de geheime uitgang waardoor ook zijn verboden drugs werden gesmokkeld. Maar hij moet snel zijn, help je mee? Kies je starttijd met je teamgenoten, beginnend op elk moment, dag of nacht. Baan je een weg door de stad en vink taken af om alle aanwijzingen te vinden die je nodig hebt om de geheime doorgang te bereiken. Terwijl je naar aanwijzingen zoekt, kun je je vergapen aan de prachtige bezienswaardigheden van de stad. Loop langs de Abdijtoren, dwaal door de lieflijke straatjes en houd een oogje in het zeil voor de vele historische gebouwen in het stadscentrum. Werk snel en u en uw team zouden het record voor de snelste tour kunnen vestigen. Veel geluk!

Cadzand: Zeehonden ontdekkingsboottocht met glas champagne

2. Cadzand: Zeehonden ontdekkingsboottocht met glas champagne

Na een korte briefing klim je in de open RIB-boot en vaar je van de haven van Cadzand naar de Schelde om je 2 uur durende boottocht te beginnen. Zeehonden zijn de belangrijkste attractie in de Westerschelde. Het schone water, de ruime ruimte en de rustige omgeving hebben een positief effect op de dieren, waardoor ze hier goed kunnen gedijen. Je ziet de zeehonden rusten op droge oevers of nieuwsgierig langs de boot zwemmen. De boot brengt je van dichtbij, zonder de dieren te storen. Zodra de boot in de buurt van de zeehonden komt, krijgt u een glas champagne. Na enige tijd met de zeehonden te hebben doorgebracht, keert de boot terug naar de haven. Als de groep graag een adrenalinestoot krijgt, zet de kapitein de stroom aan en gaat de boot tot 80 km per uur over het water.

Nederland: privé dagtocht naar de Nederlandse Deltawerken

3. Nederland: privé dagtocht naar de Nederlandse Deltawerken

Bezoek de Deltawerken, het grootste overstromingsbeveiligingssysteem ter wereld dat bestaat uit 13 geïntegreerde secties. Leer hoe Nederlanders de krachten van de natuur trotseren en een land dat grotendeels onder zeeniveau ligt, in stand houden. Begeleid je deskundige gids tijdens een rondleiding door de Deltawerken die je ook kennis laat maken met de schilderachtige omgeving met zijn prachtige stranden en overvloedige culinaire hotspots. Verken het kleine kunstmatige eiland Neeltje Jans, dat is gemaakt om het damsysteem te ondersteunen. Bezoek een educatieve tentoonstelling over de Noordzeevloed van 1953 met een panoramisch uitzicht op de nasleep, filmbeelden en speciale effecten. Bekijk andere hoogtepunten van het Delta-themapark, waaronder de walvalexpo, de zeehonden en zeeleeuwenkolonies, de orkaanmachine en nog veel meer. Aan het einde van de dag brengt je gids je terug naar je accommodatie.

Zierikzee: Escape Tour - Zelfgeleide Citygame

4. Zierikzee: Escape Tour - Zelfgeleide Citygame

Zierikzee was in het VOC-tijdperk een belangrijke haven, waar veel invloedrijke kapiteins vandaan kwamen. Johan Sextroh was een van deze kapiteins. Nadat hij met succes een Engels vrachtschip had gevangen, keerde hij trots terug naar Zierikzee. Aan de wal bleek het een postschip te zijn, vol Nederlandse geheime informatie... Hij werd al snel als spion gezien en moest Zierikzee zo snel mogelijk verlaten. Help jij hem de geheime uitgang te vinden? Kies je starttijd met je teamgenoten, beginnend op elk moment, dag of nacht. Baan je een weg door de stad en vink taken af om alle aanwijzingen te vinden die je nodig hebt om de geheime doorgang te bereiken. Terwijl je naar aanwijzingen zoekt, kun je je vergapen aan de prachtige bezienswaardigheden van de stad. Loop langs de Sint-Lievensmonstertoren en Nieuwe Kerk Zierikzee, dwaal door de lieflijke straatjes en houd een oogje in het zeil voor de vele historische panden in de binnenstad. Werk snel en u en uw team zouden het record voor de snelste tour kunnen vestigen. Veel geluk!

Cadzand: Wavekarting Adventure

5. Cadzand: Wavekarting Adventure

Probeer Wavekarting, een unieke outdoor watersportactiviteit aan de Nederlandse kust. Voel het stuur van de motorboot in uw handen terwijl u uw eigen tempo bepaalt en over de golven van de Noordzee vaart. Begin met een veiligheidsbriefing in de haven van Cadzand voordat je onder begeleiding van ervaren instructeurs op pad gaat. Dankzij het ontwerp van de Wavekart ben je altijd volkomen veilig op het water.

Sitemap Zeeland

Wil je alle activiteiten in Zeeland ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.