Wat je niet wil missen in Zeeland

Middelburg: begeleide stadswandeling

1. Middelburg: begeleide stadswandeling

Samen met onze stadsgids wandel je door de monumentale binnenstad van Middelburg. Onderweg nemen stille pleintjes, verborgen steegjes, hoge abdijtorens en oude koopmanshuizen je mee naar andere tijden. Hoogtepunten zijn het stadhuis, de Abdij met toren (lange Jan), de Dam, de Kuiperspoort en prachtige steegjes met koopmanshuizen. Onze gidsen zijn gespecialiseerd in de geschiedenis van Middelburg. Aanvang: 14.00 uur Einde: 15.30 uur Taal: Nederlands en Engels Trefpunt: voor het Stadhuis (Markt), stadscentrum Kinderen tot 12 jaar gratis.

Middelburg: Escape Tour - Zelfgeleide Citygame

2. Middelburg: Escape Tour - Zelfgeleide Citygame

Heb je al gehoord van Jean Baptiste de Loeil? Hij is de meest beruchte chirurgijn van Middelburg. Na het testen van enkele remedies had hij een enorme misdaad begaan. En in een stad als Middelburg circuleert zo'n verhaal snel. Hij vluchtte door de geheime uitgang waardoor ook zijn verboden drugs werden gesmokkeld. Maar hij moet snel zijn, help je mee? Kies je starttijd met je teamgenoten, beginnend op elk moment, dag of nacht. Baan je een weg door de stad en vink taken af om alle aanwijzingen te vinden die je nodig hebt om de geheime doorgang te bereiken. Terwijl je naar aanwijzingen zoekt, kun je je vergapen aan de prachtige bezienswaardigheden van de stad. Loop langs de Abdijtoren, dwaal door de lieflijke straatjes en houd een oogje in het zeil voor de vele historische gebouwen in het stadscentrum. Werk snel en u en uw team zouden het record voor de snelste tour kunnen vestigen. Veel geluk!

Cadzand: Zeehonden ontdekkingsboottocht met glas champagne

3. Cadzand: Zeehonden ontdekkingsboottocht met glas champagne

Na een korte briefing klim je in de open RIB-boot en vaar je van de haven van Cadzand naar de Schelde om je 2 uur durende boottocht te beginnen. Zeehonden zijn de belangrijkste attractie in de Westerschelde. Het schone water, de ruime ruimte en de rustige omgeving hebben een positief effect op de dieren, waardoor ze hier goed kunnen gedijen. Je ziet de zeehonden rusten op droge oevers of nieuwsgierig langs de boot zwemmen. De boot brengt je van dichtbij, zonder de dieren te storen. Zodra de boot in de buurt van de zeehonden komt, krijgt u een glas champagne. Na enige tijd met de zeehonden te hebben doorgebracht, keert de boot terug naar de haven. Als de groep graag een adrenalinestoot krijgt, zet de kapitein de stroom aan en gaat de boot tot 80 km per uur over het water.

Zeeland: In-App Food Road Trip met proeverijen

4. Zeeland: In-App Food Road Trip met proeverijen

Dompel jezelf onder in de prachtige provincie Zeeland tijdens een dagvullend avontuur langs de meest iconische voedselbestemmingen. Rijd helemaal van Serooskerke naar Kerkwerve terwijl je geniet van de magische bezienswaardigheden van de oceaan, windmolens en vuurtorens, met heerlijke proeverijen tijdens je reis. Download de interactieve smartphonegids, die als uw gids voor de dag zal dienen, en ga op pad in uw eigen voertuig om aan uw reis te beginnen. Volg vanaf Serooskerke een zorgvuldig uitgestippelde route door Zeeland en gebruik de app voor informatie, tips en gps-navigatie. Reis langs 115 kilometer adembenemende landschappen en schilderachtige stadjes en stop bij 6 horecalocaties om te genieten van unieke lokale lekkernijen. Als je kleintjes in je groep hebt, zullen ze zeker genieten van de kans om een uitkijktoren te beklimmen, de schapen te aaien en een oud kasteel te zien. Bekijk enkele van de mogelijke gerechten die u zult proberen: Halte 1: Koffie of thee met appeltaart. Sap en een worstenbroodje voor kinderen. Stop 2: Zelfgemaakte schapenmelkyoghurt met kaas. Halte 3: Zeeuws bolusdeeg. Halte 4: Seizoensgroentesoep met brood. Pannenkoek met stroop en suiker voor kinderen. Stop 5: 100% kabeljauwverse Zeeuwse kibbeling met saus naar keuze. Halve portie friet of kibbeling voor kinderen Halte 6: Ambachtelijk ijs

Middelburg: Rondleiding Stadhuis

5. Middelburg: Rondleiding Stadhuis

Beleef met onze deskundige gids een historische rondleiding door het prachtige laatgotische stadhuis en vertel over de bewogen geschiedenis ervan. Je bezoekt onder andere de trouwzaal, de raadzaal en de burgerzaal. Exclusieve rondleiding door gidsen van de Tourist Info Middelburg. Duur van de rondleiding is 1 uur.

Zierikzee: Escape Tour - Zelfgeleide stadsgame

6. Zierikzee: Escape Tour - Zelfgeleide stadsgame

Zierikzee was in het VOC-tijdperk een belangrijke haven, waar veel invloedrijke kapiteins vandaan kwamen. Johan Sextroh was een van deze kapiteins. Nadat hij met succes een Engels vrachtschip had gevangen, keerde hij trots terug naar Zierikzee. Aan de wal bleek het een postschip te zijn, vol Nederlandse geheime informatie... Hij werd al snel als spion gezien en moest Zierikzee zo snel mogelijk verlaten. Help jij hem de geheime uitgang te vinden? Kies je starttijd met je teamgenoten, beginnend op elk moment, dag of nacht. Baan je een weg door de stad en vink taken af om alle aanwijzingen te vinden die je nodig hebt om de geheime doorgang te bereiken. Terwijl je naar aanwijzingen zoekt, kun je je vergapen aan de prachtige bezienswaardigheden van de stad. Loop langs de Sint-Lievensmonstertoren en Nieuwe Kerk Zierikzee, dwaal door de lieflijke straatjes en houd een oogje in het zeil voor de vele historische panden in de binnenstad. Werk snel en u en uw team zouden het record voor de snelste tour kunnen vestigen. Veel geluk!

Zeebrugge: boottocht zeehonden kijken met glas champagne

7. Zeebrugge: boottocht zeehonden kijken met glas champagne

Krijg een korte instructie in de haven van Zeebrugge voordat je aan boord gaat van de open RIB-boot om de Schelde op te gaan om zeehonden te spotten. Ze zijn te vinden in hun natuurlijke habitat in de Westerschelde. Het is de ideale omgeving voor deze dieren met schoon water en veel ruimte. Observeer de zeehonden die op droge oevers liggen of nieuwsgierig rond de boot zwemmen. De boot brengt je van dichtbij, zonder de dieren te storen. Zodra de boot dicht bij de zeehonden is, ontvangt u een glas champagne. Als de groep wil, kan de kapitein op de terugweg het vermogen opvoeren waarbij de boot tot 80 km per uur gaat voor een opwindende adrenalinekick.

Cadzand: Wavekarting Adventure

8. Cadzand: Wavekarting Adventure

Probeer dan Wavekarting, een unieke outdoor watersportactiviteit aan de Nederlandse kust. Voel het stuur van de motorboot in uw handen terwijl u uw eigen tempo bepaalt en over de golven van de Noordzee vaart. Begin met een veiligheidsbriefing in de haven van Cadzand voordat je op pad gaat onder begeleiding van ervaren instructeurs. Dankzij het ontwerp van de Wavekart gaat u altijd volkomen veilig het water op.

Terneuzen: Sherlock Holmes Moordmysteriespel

9. Terneuzen: Sherlock Holmes Moordmysteriespel

OVER DE ACTIVITEIT Ervaar de opwinding van detective zijn en doe met je team mee aan het spannende Sherlock Holmes-spel. Terwijl hij de vrijheid viert op het Liberty Festival, wordt een man genaamd Balthazar, het hoofd van Homeland Security, dood aangetroffen met een mes in zijn rug. De politie heeft vier verdachten aangehouden en het is aan jou om de zaak op te lossen en de waarheid te achterhalen. Door door de stad te bewegen ontgrendel je opdrachten. Hier vind je personages die bereid zijn om te helpen. Maar de informatie heeft een prijs! Los hun puzzels op, ga hilarische foto-uitdagingen aan, achtervolg daders en speel mee om dichter bij het oplossen van de moord te komen. Tijdens dit Murder Mystery kun je je voortgang bekijken op het verdachtenbord. Kun jij de moord oplossen? Speel Sherlock Holmes! Dit is een leuke activiteit om met je gezin te doen als je een stad bezoekt. Het spel heeft een lage moeilijkheidsgraad en is daarom geschikt om met kinderen te spelen. Maar ook als koppel kan dit spel erg leuk zijn! Lukt het jullie om samen de moord op Balthazar op te lossen? BELANGRIJKE GEGEVENS - Datum: om dit spel te boeken moet je een datum kiezen, MAAR je kunt spelen, pauzeren en doorgaan wanneer je maar wilt. - Personen: 1 speler staat voor 1 team. - Let op: deze City Game gebruikt de stad als interactief speelveld, maar geeft geen informatie over de stad!

Datums kiezen

Ontdek het beste van
Zeeland

In de buurt van Zeeland

Meer zien

Veelgestelde vragen over Zeeland

Wat zijn de topattracties van Zeeland?

De topattracties van Zeeland zijn:

Wat zijn de betaalbaarste activiteiten van Zeeland

Andere activiteiten in Zeeland

Wil je alle activiteiten in Zeeland bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.