Zentralfriedhof, Wenen

Zentralfriedhof, Wenen: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Wenen: Algemene Begraafplaats – stad van de doden

1. Wenen: Algemene Begraafplaats – stad van de doden

Deze wandeling is van een heel andere aard. Een gids leidt je rond door de mogelijk grootste stad van Oostenrijk: de Algemene Begraafplaats in Wenen. Met z'n 3 miljoen inwoners is dit kerkhof rijk aan geschiedenis en natuur en bovendien heel divers. Je komt alles te weten over deze ruim aangelegde begraafplaats uit 1874 in het zuiden van Wenen. Ontdek de graven van tal van beroemdheden uit de wereld van kunst, cultuur en politiek. Wandel langs de militaire graven, gedenkstenen, graven van verschillende geloven én natuurlijk de graven van heel veel doodgewone Weense mensen. De wandeling komt door verschillende delen van de begraafplaats, die symbool staan voor religieuze tradities, culturen en veel persoonlijke levensverhalen. Houd er rekening mee dat de voertaal van de rondleiding Duits is.

Wenen: begeleide wandeling door de centrale begraafplaats

2. Wenen: begeleide wandeling door de centrale begraafplaats

Maak een begeleide wandeling door de centrale begraafplaats van Wenen, een prachtig park vol geschiedenis en herinneringen aan de meest geliefde en beruchte burgers van Wenen. Geniet van de natuur terwijl je leert over degenen die hier zijn begraven. Bewonder unieke grafkunst en hoor over buitengewone levens. Ontmoet je gids bij de Tor 2-ingang van de Centrale Begraafplaats en begin je macabere avontuur. Bezoek de graven van wereldberoemde Weense burgers zoals Mozart en Beethoven, maar ook minder bekende mensen die buitengewone levens hebben geleid. Ontdek waarom Wenen zo'n grote begraafplaats heeft en waarom het zo'n populaire plek is geworden. Leer meer over de stad zonder het hete stadscentrum en de drukte daar onder ogen te hoeven zien. Ontdek unieke grafkunst en bewonder een prachtig uitzicht op de kerkhofkerk van St. Karl Borromäus met een indrukwekkend art nouveau-ontwerp. Beëindig je tour in de buurt van de eregraven van de begraafplaats.

Wenen: rondleiding door Zentralfriedhof en Bestattungsmuseum

3. Wenen: rondleiding door Zentralfriedhof en Bestattungsmuseum

Nergens anders in een stad als Wenen zijn de doodse stilte en leefruimte zo dicht bij elkaar als op de Weense Centrale Begraafplaats. Uniek is de dichtheid aan beroemde graven van beroemdheden die hier hun laatste rustplaats hebben gevonden. Muzikanten, dichters, acteurs, wetenschappers en politici vormden de geschiedenis van Oostenrijk. Verken de centrale begraafplaats van Wenen met je gids en bekijk de enorme hoeveelheid graven zelf. Bezoek dan het Weense Begrafenismuseum. Zoek in het museum naar sporen van de "schöne Leich". Maak vervolgens een ontspannen wandeling naar de belangrijkste eregraven. Aan het einde van de privérondleiding ziet u de Dr. Karl Lueger Memorial Church. Een juweel van heilige architectuur in de Weense art nouveau.

Wenen: groepsrondleiding door de centrale begraafplaats van Wenen

4. Wenen: groepsrondleiding door de centrale begraafplaats van Wenen

Volg je gids door de centrale begraafplaats van Wenen en ontdek meer over de opmerkelijke personen die daar zijn begraven door je lokale gids. Laat je begroeten door je gids bij gate 2 van de centrale begraafplaats van Wenen. Loop door de grafstenen terwijl je luistert naar je gids die je verhalen vertelt over deze ongewone plek. Kom meer te weten over mensen als Beethoven en Salieri, die daar begraven liggen.

3 uur durende wandeling door de centrale begraafplaats van Wenen

5. 3 uur durende wandeling door de centrale begraafplaats van Wenen

Ontdek de op een na grootste begraafplaats van Europa in Wenen. De centrale begraafplaats van Wenen vormt een belangrijk onderdeel van de Weense cultuurgeschiedenis, de rustplaats van 3 miljoen mensen, en ook een enorm park. Uitstaande presidenten, architecten, componisten, acteurs, zangers, schrijvers, ingenieurs, ontdekkingsreizigers, schilders en vele anderen vonden hun laatste rustplaats op deze begraafplaats. Bekijk de graven van beroemde mensen en leer meer over hun leven. Bewonder de fantasierijke ontwerpen van de graven met indrukwekkende sculpturen. U kunt ook een bezoek brengen aan de Karl Lueger Memorial Church, een van de meesterwerken van de Weense art nouveau.

Wenen: privéwandeling door de centrale begraafplaats en de kerk

6. Wenen: privéwandeling door de centrale begraafplaats en de kerk

De centrale begraafplaats van Wenen - de belangrijkste begraafplaats in Wenen. Van wat aanvankelijk een veel bekritiseerde begraafplaats was, is het tegenwoordig een van de mooiste en mooiste begraafplaatsen in Wenen. Zoals het oude gezegde luidt: iedereen is gelijk in de dood. Op de Centrale Begraafplaats van Wenen geldt dit waarschijnlijk alleen voor het gebied onder de aarde. Pracht en glorie, reputatie en voorspoed worden op indrukwekkende wijze na het leven gedocumenteerd. Bekijk monumentale graven van veel beroemde mensen. Talrijke graven en gedenktekens werden opgericht op de centrale begraafplaats van Wenen voor eeuwige herinnering en als een waarschuwing voor een zinloze dood. Bekijk de graven voor de slachtoffers van de Ringtheaterbrand in 1881 en de graven voor de Sovjetsoldaten die sneuvelden in de Slag om Wenen in 1945. Op een dominante positie, bijna in het centrum, staat de prachtige kerkhofkerk in Weense art nouveau. Tijdens een rondleiding door de kerk maak je kennis met de boeiende bouwgeschiedenis. Aan het einde van de privétour op de centrale begraafplaats van Wenen ziet u de bosbegraafplaats. De moderne begrafenis is aangekomen in onze samenleving.

Sitemap Zentralfriedhof, Wenen

Wil je alle activiteiten in Zentralfriedhof, Wenen ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Zentralfriedhof, Wenen

Gemiddelde beoordeling

4.8 / 5

gebaseerd op 626 beoordelingen

Zonder de geboekte tour zouden we waarschijnlijk niet naar de centrale begraafplaats zijn gegaan, wat jammer zou zijn geweest. Het is echt enorm en indrukwekkend. Als u op zoek bent naar rust en stilte in de drukte van het stadscentrum, kunt u hier echt ontspannen. De dame die de tour leidde, wist echt veel over de persoonlijkheden die hier begraven liggen. Het was interessant.

Deze tour was echt uniek, jammer dat het na 2 uur voorbij was !!! Onze gids was zeer welsprekend en bracht op een fascinerende manier veel interessante feiten over. Je hebt echt de drang om geschiedenis te lezen en de begraafplaats in de nabije toekomst opnieuw te bezoeken en het zelf te verkennen of jezelf te laten beïnvloeden.

Zeer interessante tour, de tijd is verstreken (bijna te snel). Aangename stem van de gids en veel interessante verhalen. Speciale themarondleidingen, zoals B. over de oude Joodse begraafplaats

Onze kinderen (9 + 11) waren ook in staat om de 2 uur durende tour heel goed te volgen. Wie nog meer tijd brengt, moet achteraf nog veel ontdekken.

Zeer goede gids met diepgaande kennis en begrijpelijke uitspraak. Het was een zeer interessante tour met historische achtergrondinformatie.