Zentralfriedhof, Wenen

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Zentralfriedhof, Wenen: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Wenen: Algemene Begraafplaats – stad van de doden

1. Wenen: Algemene Begraafplaats – stad van de doden

Deze wandeling is van een heel andere aard. Een gids leidt je rond door de mogelijk grootste stad van Oostenrijk: de Algemene Begraafplaats in Wenen. Met z'n 3 miljoen inwoners is dit kerkhof rijk aan geschiedenis en natuur en bovendien heel divers. Je komt alles te weten over deze ruim aangelegde begraafplaats uit 1874 in het zuiden van Wenen. Ontdek de graven van tal van beroemdheden uit de wereld van kunst, cultuur en politiek. Wandel langs de militaire graven, gedenkstenen, graven van verschillende geloven én natuurlijk de graven van heel veel doodgewone Weense mensen. De wandeling komt door verschillende delen van de begraafplaats, die symbool staan voor religieuze tradities, culturen en veel persoonlijke levensverhalen. Houd er rekening mee dat de voertaal van de rondleiding Duits is.

...
Wenen: rondleiding door Zentralfriedhof en Bestattungsmuseum

2. Wenen: rondleiding door Zentralfriedhof en Bestattungsmuseum

Nergens anders in een stad als Wenen zijn de doodse stilte en leefruimte zo dicht bij elkaar als op de Weense Centrale Begraafplaats. Uniek is de dichtheid aan beroemde graven van beroemdheden die hier hun laatste rustplaats hebben gevonden. Muzikanten, dichters, acteurs, wetenschappers en politici vormden de geschiedenis van Oostenrijk. Verken de centrale begraafplaats van Wenen met je gids en bekijk de enorme hoeveelheid graven zelf. Bezoek dan het Weense Begrafenismuseum. Zoek in het museum naar sporen van de "schöne Leich". Maak vervolgens een ontspannen wandeling naar de belangrijkste eregraven. Aan het einde van de privérondleiding ziet u de Dr. Karl Lueger Memorial Church. Een juweel van heilige architectuur in de Weense art nouveau.

...
Wenen: groepsrondleiding door de centrale begraafplaats van Wenen

3. Wenen: groepsrondleiding door de centrale begraafplaats van Wenen

Volg je gids door de centrale begraafplaats van Wenen en ontdek meer over de opmerkelijke personen die daar zijn begraven door je lokale gids. Laat je begroeten door je gids bij gate 2 van de centrale begraafplaats van Wenen. Loop door de grafstenen terwijl je luistert naar je gids die je verhalen vertelt over deze ongewone plek. Kom meer te weten over mensen als Beethoven en Salieri, die daar begraven liggen.

...

Sitemap Zentralfriedhof, Wenen

Wil je alle activiteiten in Zentralfriedhof, Wenen ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Zentralfriedhof, Wenen

Gemiddelde beoordeling

4.8 / 5

gebaseerd op 339 beoordelingen

Zonder de geboekte tour zouden we waarschijnlijk niet naar de centrale begraafplaats zijn gegaan, wat jammer zou zijn geweest. Het is echt enorm en indrukwekkend. Als u op zoek bent naar rust en stilte in de drukte van het stadscentrum, kunt u hier echt ontspannen. De dame die de tour leidde, wist echt veel over de persoonlijkheden die hier begraven liggen. Het was interessant.

Deze tour was echt uniek, jammer dat het na 2 uur voorbij was !!! Onze gids was zeer welsprekend en bracht op een fascinerende manier veel interessante feiten over. Je hebt echt de drang om geschiedenis te lezen en de begraafplaats in de nabije toekomst opnieuw te bezoeken en het zelf te verkennen of jezelf te laten beïnvloeden.

Zeer interessante tour, de tijd is verstreken (bijna te snel). Aangename stem van de gids en veel interessante verhalen. Speciale themarondleidingen, zoals B. over de oude Joodse begraafplaats

Onze kinderen (9 + 11) waren ook in staat om de 2 uur durende tour heel goed te volgen. Wie nog meer tijd brengt, moet achteraf nog veel ontdekken.

Zeer goede gids met diepgaande kennis en begrijpelijke uitspraak. Het was een zeer interessante tour met historische achtergrondinformatie.