Zermatt
Natuurparken

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Zermatt Natuurparken: Onze meest aanbevolen

Zermatt: kaartje Gornergrat Bahn tandrad-trein

1. Zermatt: kaartje Gornergrat Bahn tandrad-trein

Neem de tandrad-trein de Gornergrat op en steek adembenemende bruggen over, rijd door galerijen en tunnels, idyllische bossen, langs kloven en bergmeren, met de Matterhorn continu in zicht. Aan de top kun je de schilderachtige alpiene wereld van de Zwitserse Alpen verkennen. De Gornergrat torent 3.089 meter boven zeeniveau uit, en biedt spectaculaire uitzichten dankzij het zonnige observatiedek, dat het gehele jaar toegankelijk is. De Gornergrat ligt tussen 29 4.000-meter hoge pieken, waaronder de hoogste Zwitserse berg, de Dufourspitze, met een hoogte van 4.634 meter, en de op 2 na hoogste gletsjer van de Alpen, de Gorner-gletsjer. Het berglandschap-panorama dat je zult ervaren is totaal uniek.

...
Van Zürich: kleine groepsreis naar Zermatt en Gornergrat

2. Van Zürich: kleine groepsreis naar Zermatt en Gornergrat

Ervaar een unieke kleine groepsdagtocht naar het Matterhorn-gebied, de gletsjer en het hele jaar door sneeuw in de Alpen. Ontmoet je gids in Zürich op het treinstation en reis 2 uur samen in een typisch Zwitserse trein naar Visp. Van daaruit reist u met de tandradbaan naar Zermatt. Wandel bij aankomst door het historische deel van dit bergdorp en krijg veel informatie over de geschiedenis van het beklimmen van de Matterhorn. Daarna leidt je gids je naar de Matterhorn-spoorlijn naar de tandradtrein die je naar de top van Gornergrat brengt, de beste plek voor een prachtig uitzicht op de Matterhorn. Geniet ongeveer 2 uur van je vrije tijd, waarin je kunt lunchen met een panoramisch uitzicht van 360 graden. Daarna reist u terug met de gids naar Zermatt voor de terugreis naar Bern via Visp. Je gids leidt je vervolgens naar je trein terug naar Zürich.

...
Van Bern: privétour Zermatt, Matterhorn en Gornergrat

3. Van Bern: privétour Zermatt, Matterhorn en Gornergrat

Begin de tour door uw gids in uw hotel te ontmoeten en ga vervolgens samen naar het treinstation in Bern. Van daaruit stapt u 2 uur op een intercitytrein naar Zuid-Zwitserland en stapt u over op de Matterhorn-Gotthard-spoorweg. Na 50 minuten reizen door de vallei, arriveert u in Zermatt en gaat u naar het historische deel van het dorp. Slenter door de kleine straatjes en krijg informatie over de architectuur van de houten huizen. Stop bij het beste fotopunt terwijl je gids je het verhaal vertelt van de klimmers op de berg Matterhorn. Zie de begraafplaats voor klimmers en vermiste bergbeklimmers. Afhankelijk van uw voorkeuren, stop voor de lunch in Zermatt of stap aan boord van de tandradtrein naar Gornergrat. Berijd de trein tot 2800 m boven de zeespiegel en bewonder de fantastische luchtfoto's. Volg je gids naar het schilderachtige platform, waar je 360 graden panorama's hebt van de berg Matterhorn, de gletsjer Monte Rosa en de omliggende toppen. Geniet van de tijd aan de top om op de terrassen te zitten en van het uitzicht te genieten. Ga volgens uw voorkeuren met de trein terug naar Zermatt en ontdek het plaatselijke museum. Krijg inzicht in het leven in Zermatt in de 19e eeuw. Bekijk tentoonstellingsobjecten van de eerste beklimming naar de berg Matterhorn, lokale huizen en verhalen over het leven in het berggebied. Na het bezoek van 45 minuten stapt u in de trein terug naar Bern.

...
Vanuit Basel: privétour Zermatt, Gornergrat, & Matterhorn

4. Vanuit Basel: privétour Zermatt, Gornergrat, & Matterhorn

Je begint de tour wanneer je je gids bij jouw hotel hebt ontmoet, waarna je naar het treinstation  in Basel gaat. Daar stap je in een intercitytrein voor een 2 uur durende rit naar Zuid-Zwitserland, waarop je op de Matterhorn Gotthard Bahn stapt. Na een rit van 50 minuten door de vallei kom je aan in Zermatt en bezoek je het historische centrum van het dorp. Wandel door de kleine straten en leer over de architectuur van de houten huizen. Stop bij de beste fotolocatie, terwijl je gids je vertelt over de beklimmers van de Matterhorn. Zie de begraafplaats voor klimmers en vermiste bergbeklimmers. Stop voor een lunch in Zermatt of aan boord van de tandradbaan naar Gornergrat. Met de trein bereik je een hoogte van 2800 meter boven zeeniveau, waar je van het fantastische uitzicht kunt genieten. Volg je gids naar het panoramaplatform, waar je een 360-graden uitzicht hebt op de Matterhorn, de gletsjer Monte Rosa  en de omringende bergtoppen. Geniet van jouw tijd aan de top en ga op het terras zitten om van het uitzicht te genieten. Als je wilt, kun je weer per trein terugkeren naar Zermatt, waar je het lokale museum kunt bezoeken. Daar leer je meer over het leven in Zermatt in de negentiende eeuw. Je ziet voorwerpen die gebruikt werden tijdens de eerste beklimming van de Matterhorn, lokale huizen en ervaart verhalen over het leven in dit berggebied. Na een bezoek van 45 minuten, stap je weer aan boord van de trein naar Basel.

...
Zermatt: begeleide wandeling van een hele dag

5. Zermatt: begeleide wandeling van een hele dag

Begin met een rit van 30 minuten naar het Gornergrat Summit Station op de legendarische tandradtrein. Reis tijdens je steile klim over bruggen, door tunnels en langs donderende watervallen. Bekijk de Matterhorn, de iconische bergtop van Zwitserland, die de rest van je reis op de achtergrond blijft hangen. Maak een langzame klim naar een 360 graden uitzichtplatform in de open lucht om te genieten van het uitzicht over de hoogste toppen van de Alpen. Deze omvatten de Monte Rosa-pieken en gletsjers, de hoogste plaatsen in Zwitserland. Ontspan op het zonovergoten terras van het Kulm Hotel, voordat u wandelt over geposte paden door een natuurreservaat. Bewonder tijdens je reis de verbazingwekkende geologie en een verscheidenheid aan wilde bloemen in de Alpen en stop bij een bergmeer om de schoonheid en het kristalheldere water te bewonderen. Neem een pauze voor een verfrissing op het zonneterras van het historische restaurant Riffelberg, waar Mark Twain verbleef tijdens zijn reizen naar Zermatt. Deze locatie biedt ook een spectaculair uitzicht op de Matterhorn. Afhankelijk van je wandelenthousiasme en energieniveau, kun je vervolgens met je gids bepalen hoeveel meer wandelen je wilt doen voordat je uiteindelijk de Gornergrat-trein neemt voor de laatste terugkeer naar Zermatt Village, waar je tour eindigt.

...

Sitemap Zermatt

Wil je alle activiteiten in Zermatt ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Zermatt

Gemiddelde beoordeling

4.8 / 5

gebaseerd op 4 beoordelingen

Een "must do" in Zermatt!

Hoewel de tickets nogal prijzig zijn, is dit een geweldige rit ... elke cent waard. Toch kunt u zich voorstellen wat het kost om te bouwen en dit railsysteem nu te onderhouden. Een hele technische prestatie! Om bovenaan te komen voor een van de beste vergezichten die ik ooit heb meegemaakt in mijn leven is het echt de moeite waard. Een van de meest bijzondere, geweldige plekken op aarde! Sterk aanbevolen!

Spectaculair uitzicht op de Matterhorn op een (bijna) wolkenloze dag - 09-03-21. Je zult teleurgesteld zijn als het bewolkt is en de bergen niet zichtbaar zijn. Mijn dag was bijna perfect en ik kon foto's en herinneringen van alle 3.000m + toppen zien en vastleggen. Wees voorzichtig met het gebrek aan zuurstof op die hoogte. Loop langzaam, adem diep in.

De plek is fantastisch. Dit bezoek was een droom die uitkwam. De service is perfect, zonder verrassingen.

Geweldige ervaring. Stralend weer, dus een fantastisch uitzicht.