Kies data
Dingen om te doen

Zipaquirá

Zipaquirá: De beste dingen die je niet wil missen

Bogotá: uitstap Zoutkathedraal in kleine groep met ticket

1. Bogotá: uitstap Zoutkathedraal in kleine groep met ticket

Je reist vanuit Bogotá 2 uur in noordelijke richting naar de stad Zipaquirá, waar je de beroemde Zoutkathedraal bezoekt. Deze religieuze monument dat een architecturale bezienswaardigheid geworden is moet je echt bezocht hebben tijdens je verblijf in Colombia.  Verken de katholieke kerk die gebouwd is in de oude holten van een zoutmijn, 180 meter onder de grond. Bewonder de architectuur van de kathedraal die gebouwd is in de overgebleven grotten en tunnels van de mijn.  Je krijgt 2 uur om de gehele kathedraal te bezoeken. Dankzij de audiogids leer je tot in de details meer over het proces van zoutformatie, de architectuur en de mijnbouw. In de mijn vind je verschillende sculpturen die, vanwege hun grootte en verlichting, van dit spectaculaire wonder een bouwkundig juweeltje maken, dat over de gehele wereld beroemd is. Je kunt ook de lichtshow bezoeken aan het uiterste einde van de tunnels voordat je weer terug naar Bogotá gaat.

Bogota: dagelijkse groepsreis Guatavita en zoutkathedraal

2. Bogota: dagelijkse groepsreis Guatavita en zoutkathedraal

Nadat je je hebt verzameld op een van de ontmoetingspunten of bent opgehaald bij je accommodatie, begint je combinatie-ervaring in Bogota. Bezoek eerst de Guatavita-lagune, die een inspiratiebron was voor de Legend of El Dorado en de gelijknamige film. De schoonheid van deze plek zal je zeker overweldigen, en na een tijdje steek je de savanne over. In de middag bereikt u de zoutkathedraal van Zipaquirá, het eerste wonder van Colombia vanwege zijn imposante architectuur. Op één dag zult u genieten van de inheemse spirituele kosmogonie, christelijke spiritualiteit, de schoonheid van de natuur en de grootsheid van de architectuur. Aan het einde van uw ervaring keert u terug naar uw vertrekpunt.

Bogotá: Private Zipaquirá en Salt Cathedral Tour

3. Bogotá: Private Zipaquirá en Salt Cathedral Tour

Private Zipaquirá en Salt Cathedral Tour Profiteer van de ophaalservice bij uw hotel in Bogotá om 09:00 uur of een tijdstip dat bij u past, en reis vervolgens naar de koloniale stad Zipaquirá, beroemd om zijn zoutkathedraal. Ontspan tijdens de 60 tot 90 minuten durende reis naar de kathedraal, waar je bij aankomst wordt begeleid naar de ingang van de mijn voor een rondleiding van 2 uur in het Engels of Spaans. Gelegen in de diepten van 's werelds grootste zoutrotsreservaat, werd de Zipaquirá-zoutkathedraal aangepast van een oude zoutmijn om te functioneren als een plaats van aanbidding. Bewonder de iconen, ornamenten en architectonische details met de hand uitgehouwen in de halietrots. Ga boven de mijn uit om te genieten van een typisch Colombiaanse lunch in een van de beste restaurants van Zipaquirá. Kies uit vis of vegetarische opties, of proef verschillende schotels met vlees die op traditionele wijze in vuur worden bereid. Verken vervolgens de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad, waaronder Independence Square en het koloniale centrum. Bewonder een van de oudste kerken in Colombia. Rijd terug naar Bogotá waar u wordt afgezet bij uw accommodatie, of boek een van de volgende opties om verder te verkennen. Zoutkathedraal en Lake Guatavitá Tour met lunch Na een bezoek aan de zoutkathedraal en het genieten van een typisch Colombiaanse maaltijd, ga je naar de koloniale stad Guatavitá. Maak een korte begeleide wandeling, bewonder het schilderachtige landschap en ontdek de geboorteplaats van de El Dorado-legende. Op de terugreis naar Bogotá stop je bij het uitkijkpunt La Calera voor een panoramisch uitzicht over de stad. Salt Cathedral en Nemocón Mine Tour met lunch Als je eenmaal de zoutkathedraal hebt bezocht en hebt genoten van een traditionele Colombiaanse lunch, ontdek dan de zoutmijntunnels van Nemocón. Ervaar hoe het voelde om 60 meter onder de grond te werken. Aan het einde van de tour wordt u teruggebracht in Bogotá. Zoutkathedraal & Villa de Levya Tour zonder lunch Ga van de Zoutkathedraal naar Villa de Leyva, beroemd om zijn geplaveide plein Plaza Mayor, dat met 150.695 vierkante meter de grootste in Colombia is. Leer meer over de geschiedenis van deze charmante stad voordat u terugkeert naar uw accommodatie in Bogotá.

Bogotá: Zipaquirá Zoutkathedraal

4. Bogotá: Zipaquirá Zoutkathedraal

Een medewerker van het bedrijf ontmoet u in het hotel naar keuze in de ochtend of de middag. Vanaf hier wordt je meegenomen op een tour door La Sabana de Bogota naar de stad Zipaquira, wiens naam "Stad van onze Vader" betekent in de taal van de Chibcha. In de precolumbiaanse tijd was zout in het gebied de belangrijkste handelswaar en de 'zoute koek' de enige handelsmunt. Door de tijd heen verbeterde de technologie en begonnen de "Muiscas" grotere hoeveelheden zout te extraheren. Als gevolg hiervan werd een ondergrondse zoutstorting gevormd en werd de Salt Cathedral gebouwd, 180 meter onder het oppervlak. Binnenin zul je een kapel ontdekken met de naam "capilla de los mineros", die werd gebouwd als een eerbetoon aan de Maagd "Onze Lieve Vrouw van de Rozenkrans van Guasá". Aan het einde van je tour kom je veilig terug naar Bogotá.

Bogotá: Private Salt Cathedral Tour met toegangskaarten

5. Bogotá: Private Salt Cathedral Tour met toegangskaarten

Begin uw dag met een handige ophaalservice van uw hotel om uw reis naar de stad Zipaquirá comfortabel te beginnen. Dit is een wat lange rit van ongeveer 2 uur, dus doe gerust een dutje, bekijk de Bogotá-savanne door het raam of maak een praatje met je chauffeur over alles in Colombia. Bij aankomst is de zoutkathedraal van Zipaquirá de eerste stop. Sla de wachtrijen over en ga direct naar de ingang om een audiogids op te halen. Begin dan met het ontdekken van een ongelooflijk monument van geloof dat een uniek architectonisch wonder is. Bij het boeken kun je een persoonlijke livegids kiezen in plaats van een audiogids, als je dat liever hebt. Eenmaal binnen word je door de stations geleid die de Via Crucis vertegenwoordigen (staties van de kruisweg). Begrijp de details in elke hoek van de kunstwerken en bezoek beroemde bezienswaardigheden in de gangen zoals de waterspiegels, het virtual reality-theater met zijn 3D-film, de koepel en een balkon waar je het grootste ondergrondse kruis ter wereld kunt observeren. Je hebt ook de mogelijkheid om de mijnwerkersroute te bezoeken en deel te nemen aan een zoutworkshop als je de optie selecteert. De route is een tour van 45 minuten waarbij je een dag zoutmijner wordt, terwijl de workshop bestaat uit uitleg over zoutwinning en snijwerk. Om je ervaring compleet te maken, maak je je eigen stuk zout om mee naar huis te nemen als souvenir. Na uw bezoek wacht uw chauffeur buiten om u terug te brengen naar het dorp Zipaquirá. Hier kunt u wat tijd nemen om rond te kijken en lunchen in een van de lokale restaurants. Vanaf daar wordt u teruggebracht naar Bogotá en afgezet bij uw hotel.

Bogota: Zipaquira, Salt Cathedral & Lake Guatavita Tour

6. Bogota: Zipaquira, Salt Cathedral & Lake Guatavita Tour

De dag begint met het ophalen van je hotel in Bogota en reist noordwaarts de savanne in. Aankomst in Zipaquira, een levendige stad met een geschiedenis die teruggaat tot de jaren 1600. Bezoek Zipaquia's beroemde Zoutkathedraal, een indrukwekkend ondergronds gebouw dat op een oude zoutmijn staat. Dwaal door de gangen en bewonder de verbluffende architectuur van de kathedraal terwijl je meer te weten komt over de rijke geschiedenis. Als je eenmaal trek hebt gekregen, kun je genieten van een lunch met uitzicht op het Tomine Reservoir, voordat je verder gaat naar het spectaculaire Guatavita National Park. Leer bij aankomst over de culturele betekenis van het Guatavitá- meer, evenals de kenmerken van dit bijzondere ecosysteem. Maak na het park nog een laatste stop in een nabijgelegen dorp en geniet van de schilderachtige en charmante sfeer van deze traditionele locatie. Leun aan het einde van een onvergetelijke dag achterover en ontspan op de terugreis naar Bogota.

Van Bogotá: Jaime Duque Park en Zoutkathedraal met lunch

7. Van Bogotá: Jaime Duque Park en Zoutkathedraal met lunch

Breng een hele dag door met het verkennen van de buitenwijken van Bogotá met een all-inclusive tour door Jaime Duque Park en rondleiding door de beroemde Zoutkathedraal in Zipaquirá. Je wordt opgehaald bij je hotel of andere accommodatie in Bogotá en rijdt naar Jaime Duque Park, ongeveer 35 minuten buiten de stad in de gemeente Tocancipá. Het pretpark biedt een scala aan gezinsvriendelijke attracties. Geniet van een begeleide en all-inclusive tour met historische, architecturale, technologische en milieuscenario's. Bekijk onder andere een replica van de Taj Mahal, een middeleeuws kasteel en het Museum of Mankind. Volg het themapark en ga verder naar Zipaquirá en geniet van een typisch Colombiaanse lunch in een van de beste restaurants in de stad. Kies uit verschillende vleesgerechten die traditioneel boven een vuur worden bereid of een vegetarische maaltijd. Maak daarna een rondleiding door de ondergrondse zoutkathedraal van Zipaquirá en ontdek de belangrijkste pleinen van de koloniale stad. De Zoutkathedraal wordt beschouwd als een van de meest opmerkelijke architecturale en artistieke prestaties van het land. Je gids zal je begeleiden naar de ingang van de zoutmijn waar de rondleiding door de kerk begint. De tour is in het Engels of Spaans en duurt ongeveer 2 uur. Voordat u terugkeert naar Bogotá, ontdekt u de Plaza de la Independencia en de Plaza de Armas de Zipaquirá met een van de oudste kerken in Colombia. Rijd terug naar Bogotá en word afgezet bij je hotel of locatie naar keuze.

Van Bogotá: Nemocón Mine en Zipaquirá Salt Cathedral Tour

8. Van Bogotá: Nemocón Mine en Zipaquirá Salt Cathedral Tour

Profiteer van de pick-up in uw hotel in Bogotá en reis vervolgens naar de zoutmijnen van Nemocón op 65 kilometer van het stadscentrum. Krijg een prachtig uitzicht op het prachtige landschap voor aankomst. Maak vervolgens een rondleiding door de zoutmijntunnels en ontdek hoe het voelt om 60 meter onder de grond te werken. Leer meer over de geschiedenis van zout en hoe het wordt geëxtraheerd, terwijl je je verbaast over de optische effecten van de spiegels van pekel. Zie waar de film Los 33 werd gefilmd voor de lunch in de koloniale stad Zipaquirá. Bezoek vervolgens een van de meest artistieke prestaties van de Colombiaanse architectuur tijdens een rondleiding door de Zipaquirá-zelkathedraal, gebouwd in de tunnels van een zoutmijn.

Van Bogotá: Salt Cathedral en Lake Guatavita Day Tour

9. Van Bogotá: Salt Cathedral en Lake Guatavita Day Tour

Leer meer over de zouthandel in Colombia die dateert uit de pre-Spaanse tijd. Maak een rondrit door enkele dorpen buiten Bogotá en verken de ondergrondse Zoutkathedraal. Probeer een traditionele Colombiaanse lunch gevolgd door een bezoek aan het meer van Guatavita, een heilige plaats voor de inheemse Muisca-bevolking. Een medewerker haalt je op in je hotel in Bogotá. Je tour begint met het reizen in een busje met airconditioning of een bus door een aantal van de dorpen uit de pre-Spaanse periode. Leer de geschiedenis van de exploitatie en handel van de productie van zout en goud in het gebied. Reis noordwaarts langs de Bogota savanne naar de stad Zipaquirá. Daar bezoekt u de beroemde Zoutekathedraal, een rooms-katholieke kerk gebouwd in de oude holtes van een zoutmijn, 180 meter onder de grond. Bewonder de architectuur van de kathedraal gebouwd in de overgebleven grotten en tunnels van de mijn. Na een rondleiding door de kathedraal kunt u genieten van een typisch Colombiaanse lunch met gekookte aardappelen gedrenkt in pekel (zout water uit de mijn) en ajiaco (kippensoep). Ga vervolgens naar Lake Guatavita, een klein kratermeer omgeven door bos. Leer over deze heilige plaats van de inheemse Muisca-mensen, waar de legende van El Dorado werd geboren. Ontspan tijdens de rit terug naar Bogotá, waar je wordt afgezet bij je hotel.

Bogotá: Salt Cathedral & Lake Guatavitá Tour met lunch

10. Bogotá: Salt Cathedral & Lake Guatavitá Tour met lunch

Ga naar het platteland vanuit Bogotá tijdens een 10-uur durende excursie naar Zipaquirá. Ontdek de architecturale prestaties van architect Roswell Garavito Pearl en leer over de geschiedenis van de exploitatie van zout in Colombia tijdens een rondleiding door de zoutkathedraal. Geniet van een typisch Colombiaanse maaltijd in een lokaal restaurant. Zie het Onafhankelijkheidsplein, mooie koloniale huizen en de oude kerk voordat je doorgaat naar Lake Guatavitá. Maak een korte begeleide wandeling, bewonder het schilderachtige landschap en ontdek de geboorteplaats van de legende van El Dorado. Geniet van het uitzicht op het Tomine-reservoir voordat u de koloniale stad Guatavitá bezoekt. Op de terugweg naar Bogotá stop je bij het uitkijkpunt La Calera voor een panoramisch uitzicht over de stad.

Topactiviteiten

Topbezienswaardigheden in Zipaquirá

Sitemap Zipaquirá

Wil je alle activiteiten in Zipaquirá ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Zipaquirá

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 446 beoordelingen

De kathedraal is een must als je naar Bogotá reist, de site is indrukwekkend, zeer goed samengesteld en ontzagwekkend. De tour krijgt van mij maar 4 sterren, want hoewel er staat dat hij om 8 uur begint, begint hij echt pas om 9 uur. Rekening houdend met het verkeer duurt het meer dan 3 uur heen en terug, je krijgt maar ongeveer 2,5 uur tussen de kathedraal en een snelle keuze van het stadscentrum. Ik zou het nog steeds aanraden, pas op.

I had a very nice tour to the salt cathedral. The communication of and with the guides was good. The driver picked me up at the hotel exactly the time they told me before. The guides were helpful with anything. The salt cathedral was very impressive and I recommend this tour strongly to anyone who wants to have a tour outside Bogotá

Moeite waard om gezien te hebben. Vergeet buiten bij de ticketoffice niet een entree ticket te kopen voor de mijnwerkers toer. Dat kan binnen niet. 2 uur is te kort om alles te zien. Er is ook een fantastische spa binnen. Trek goede schoenen aan. De vloer é hobbelig.

netjes geregeld , indrukwekkende kathedraal , vriendelijke gidsen