Zócalo

Zócalo: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Xochimilco en Coyoacan: dagtour

1. Xochimilco en Coyoacan: dagtour

Profiteer van een sightseeingtour van een hele dag vol kleuren en tradities tijdens deze uitstap rond enkele van de meest betoverende wijken van Mexico City. Vertrek vanuit het centrum van Mexico-Stad naar het zuiden en passeer de belangrijkste bezienswaardigheden van de moderne stad. Bij aankomst aan de kalme wateren van de Xochimilco-grachten, geniet je van een schilderachtige boottocht langs de waterweg - een van de laatste sporen van het Azteekse tijdperk - op een traditionele punter of pre-Spaanse boot. Bezoek vervolgens het koloniale district Coyoacan en bewonder de uitgestrekte 16e-eeuwse huizen van Francisco Sosa Street. Vervolg over smalle geplaveide straten naar de Zocalo (Main Square), waar je het indrukwekkende herenhuis van de Conquistador, Hernando Cortes en de kerk van Johannes de Doper (San Juan Bautista) vindt. Sluit je ervaring af en verken de magische wereld van Frida Kahlo in het Frida Kahlo Museum (indien optie is geselecteerd). Het Casa Azul is gehuisvest in het opvallende kobaltblauwe huis waar ze de laatste jaren van haar leven is geboren en is teruggekeerd en bevat een groot assortiment aan pre-Spaanse artefacten, Mexicaanse volkskunst en inheemse juwelen uit haar persoonlijke verzameling. De laatste halte van de dag is University City, waar je de vele muurschilderingen in de pastorie kunt bewonderen en rond kunt dwalen in de centrale bibliotheek van de campus. De campus omvat ook het Olympisch Stadion met zijn 63000 zitplaatsen in de vorm van een vulkaan.

Mexico-stad: historische stadswandeling

2. Mexico-stad: historische stadswandeling

Krijg een fascinerende introductie tot Mexico-Stad en het historische centrum tijdens een wandeltocht. Volg een gecertificeerde en lokale gids en bezoek belangrijke bezienswaardigheden zoals de Metropolitan Cathedral, de ruïnes van de oude Azteekse stad en het indrukwekkende postkantoor. Leer meer over de Mexicaanse cultuur van je ervaren gids, die je kennis laat maken met de meer dan 700 jaar geschiedenis van de stad, de eclectische architectuur en kleurrijke tradities. Begin je rondleiding door het 'Centro Histórico', een UNESCO-werelderfgoed sinds 1987, in de Metropolitan Cathedral, die meer dan 3 eeuwen de grootste kerk in Amerika was. Loop over het gigantische Zocalo-plein, ook wel het hart van Mexico genoemd, en zie de rustplaats van de Spaanse veroveraar Hernan Cortes. Ga naast de ruïnes van de oude Azteekse stad staan. Ga verder naar het betoverende postkantoorgebouw en bewonder vervolgens de prachtige architectuur van het Paleis voor Schone Kunsten. Stap binnen in een traditionele Mexicaanse bakkerij om de ongelooflijke verscheidenheid aan typisch Mexicaans zoet brood te zien en te proeven.

Mexico-stad: hop on, hop off-bustour door de stad

3. Mexico-stad: hop on, hop off-bustour door de stad

Verken Mexico-Stad en stap in en uit bij de haltes langs 3 verschillende tourcircuits, met slechts 1 ticket. Bezoek de belangrijkste monumenten, straten en buurten van de hoofdstad van Mexico. De drie verschillende circuits zijn: Circuit 1 - Centrum - Polanco (Groen) Geniet van een panoramisch uitzicht op Zócalo van de hoofdstad. Ontdek de beroemde Reforma Avenue met zijn majestueuze gebouwen en verschillende opmerkelijke monumenten zoals de Angel of Independence en Diana the Huntress. Reis door delen van de trendy wijken Roma, Condesa en Polanco. Circuit 3 - Tempels (geel) Bekijk verschillende gebouwen die een belangrijke rol spelen in de geschiedenis van Mexico, zoals het Franz Mayer Museum, de basiliek van Guadalupe, de tempel van San Judas Tadeo en een van de belangrijkste monumenten op de Benito Juárez-halfronde. Circuit 4 - Centrum - Zuid (Blauw) Bezoek de mooiste gebieden in het zuiden van Mexico-Stad zoals Coyoacán, waar je het Blue House Museum van Frida Kahlo kunt bezoeken. Verken de prachtige parken van San Ángel en bezoek de campus van de Nationale Autonome Universiteit van Mexico (UNAM).

Mexico-Stad: dubbeldekkerbus nachttour

4. Mexico-Stad: dubbeldekkerbus nachttour

Herontdek Mexico-stad tijdens deze nachttour, bezoek de meest emblematische plaatsen en verras jezelf met de schoonheid van de verlichte historische monumenten, architectuur en geschiedenis, aan boord van de panoramische dubbeldekkerbus. Bewonder emblematische sites zoals de Angel of Independence, The Haunted Diana, het Paleis voor Schone Kunsten, onder andere op dit korte circuit. Wissel je voucher in voordat je in de bus stapt. Begin je reis bij de Zocalo in Downtown en ga verder door de straten van Downtown, Rome Neighborhood, Condesa Neighborhood, Juárez Avenue en Zona Rosa. Luister voor een complete ervaring naar een meertalige audiogids aan boord en leer meer over Mexico-Stad.

Mexico-stad: stadswandeling bij nacht

5. Mexico-stad: stadswandeling bij nacht

Verken de bezienswaardigheden in Mexico-stad tijdens deze nachtelijke wandeltocht. Ga door de historische oude stad om bezienswaardigheden te bekijken terwijl ze 's nachts verlicht zijn, zoals het Casa de los Azulejos, een Franciscaner en het Zócalo hotel. Ontmoet je gids in het Paleis voor Schone Kunsten, dat wordt beschouwd als de belangrijkste culturele locatie in Mexico-Stad. Wandel naar het Palacio de Correos om de neoklassieke architectuur van dit postkantoor te zien. Ga door het historische centrum naar de voetgangersstraat Madero. Leer meer over het historische centrum van de stad terwijl je naar verhalen luistert en boeiende informatie hoort over gebouwen zoals het Casa de los Azulejos of het oude Franciscaner klooster. Kijk omhoog naar de neokoloniale stijl van het Zócalo hotel. Ga verder langs de officiële residentie van de president van Mexico in het Nationaal Paleis. Loop langs het UNESCO-werelderfgoed Mexico City Metropolitan Cathedral en bekijk de Templo Mayor-ruïnes die ooit de belangrijkste tempel van het Mexica-volk waren. Rond je tour af in de Torre Latinoamericana, een wolkenkrabber met 44 verdiepingen geïnspireerd op de Empire State of New York, met een uitkijkpunt op de bovenste verdieping. Kies een tour met tickets naar dit uitzichtpunt, of de optie zonder tickets naar dit uitzichtpunt.

Mexico-Stad: rondleiding door het Nationaal Paleis en de Metropolitan Cathedral

6. Mexico-Stad: rondleiding door het Nationaal Paleis en de Metropolitan Cathedral

Bewonder de vele prachtige architecturale monumenten in Mexico-Stad. Bezoek het Nationaal Paleis, bekijk het Constitution Square en bewonder de Metropolitan Cathedral. Eerste stop, je bezoekt het Nationaal Paleis (panoramisch uitzicht). Ga verder naar het beroemde Constitution Square en loop dan rond de Metropolitan Cathedral. Vervolgens bezoekt u het historische centrum, het hart van de Mexicaanse hoofdstad. Na je bezoek ga je naar Chapultepec Park, de belangrijkste woonwijken van de stad, en de roze zone.

Mexico-Stad: rondleiding door de markt

7. Mexico-Stad: rondleiding door de markt

In dit stedelijke avontuur ontdek je de smaken, folklore en verborgen schatten van de levendige markten van Mexico-Stad. Begin je tour op La Merced Market, waar je alle kleurrijke culinaire tradities zult ervaren. Krijg een voorproefje van de authentieke Mexicaanse manier van leven, terwijl je begrijpt hoe sociale, economische en politieke kwesties in botsing komen met eeuwenoude cultuur en tradities. Probeer marktrestaurants en leer over lokaal modern en pre-hispanic eten. Onthul dan geheimen van tovenarij bij Mercado de Sonora. Bekijk de diverse spirituele overtuigingen die in dit land aanwezig zijn, evenals de natuurlijke helende tradities. Pas op voor de zeer unieke en soms schokkende dierenafdeling. Wandel vervolgens door de oudste wijk van de stad, waar de stad werd gesticht in de 14e eeuw. Verken verborgen pleinen en de beste taqueria in de omgeving. Geniet van verse tortilla's en taco's. Bezoek oude huizen en kerken en geniet van de diversiteit van de koloniale architectuur. Maak een uitstapje naar een van de oudste steden van de stad en ervaar een authentiek Mexicaans tafereel, terwijl je traditionele drankjes probeert. Loop naar de oudste cantina in Mexico en geniet van een biertje terwijl je luistert naar traditionele muziek. Hoor het verhaal van deze bar en zijn rol in het vormgeven van Mexico's culturele leven. Wees getuige van straatkunst en historische monumenten als je naar de laatste markt loopt. Versierd na de revolutie door Diego Rivera's meest gerenommeerde studenten, is dit een onvergetelijk verborgen juweeltje. Eindig je avontuur in het centrum van de Zocalo.

Mexico City Tour en Xochimilco Canal Boat Ride

8. Mexico City Tour en Xochimilco Canal Boat Ride

Verken Mexico-Stad en ontdek de geschiedenis en culturele diversiteit van deze stad. Bezoek het Nationaal Paleis, zie de prachtige muurschilderingen van Diego Rivera die de drukte aantrekken. Ga dan naar Constitution Square en bewonder de Metropolitan Cathedral. Verlaat de hoofdstraten naar Chapultepec Park, een van de belangrijkste woonwijken van de stad. Verken de Zona Rosa voordat je naar het World Trade Center, het Siqueiros Cultural Poly-forum en de monumentale Bull Ring gaat. Bewonder meer Diego-kunstwerken in het Insurgentes-theater voordat je naar de beroemde bibliotheek van University City gaat, volledig bedekt met mozaïekmuurschilderingen van Juan O'Gorman. Bekijk het Olympisch Stadion en verken de woonwijk Pedregal de San Angel. Ga vervolgens naar de Xochimilco-kanalen, een van de laatste sporen van het oude Azteekse tijdperk. Hier maakt u een ontspannende tocht op een traditionele pre-Spaanse boot. Ga verder naar het koloniale Coyoacan voor een wandeling door Francisco Sosa Street om de oude huizen uit de 16e eeuw te zien. Bezoek de Conquistador Hernando Cortes en de prachtige schilderijen en het altaarstuk van de kerk van St. Johannes de Doper.

Mexico-stad: privérondleiding met Teotihuacán en basiliek

9. Mexico-stad: privérondleiding met Teotihuacán en basiliek

Begin je 12-uur durende tour door het hart van Mexico-Stad - de zocalo of het centrale plein. Bekijk de oude kathedraal en het presidentiële paleis, de thuisbasis van muurschilderingen van de beroemde Mexicaanse kunstenaar Diego Rivera. Ga vervolgens naar de oude Azteekse stad Teotihuacán, een van de meest indrukwekkende archeologische complexen in Mexico. Maak een wandeling langs het pad van de doden en beklim een van 's werelds hoogste piramides. Luister naar de geschiedenis van Teotihuacan en Azteken vanuit je gids. Ga terug naar de stad en stop om de belangrijkste religieuze plek in Latijns-Amerika te bezoeken - de Basiliek van Onze-Lieve-Vrouw van Guadalupe. Dit heiligdom is de thuisbasis van de oorspronkelijke lijkwade van de Maagd Maria.

Van Mexico-Stad: Taxco, eeuwenoude mijn & Puebla in 2 dagen

10. Van Mexico-Stad: Taxco, eeuwenoude mijn & Puebla in 2 dagen

Combineer twee populaire dagtrips vanuit Mexico-Stad op twee opeenvolgende dagen en verken vier van de intrigerendste plekken van het land. Je reist terug naar de koloniale tijd en bekijkt prachtige monumenten in Cholula, Puebla, Taxco and Cuernavaca. Bekijk een van de spectaculairste kathedralen van Mexico, droom weg bij het schitterende uitzicht op Popocatepetl en Iztaccihuatl, en krijg de kans om traditionele handwerkproducten te kopen. Dag 1: Puebla en Cholula Op een centraal punt in Mexico-Stad word je opgehaald. Je gaat op weg naar de historische steden Cholula en Puebla. Leun lui achterover terwijl je over de snelweg door de bergen rijdt, met adembenemend uitzicht op de vulkanen Popocatepetl en Iztaccihuatl. Bij aankomst in Cholula zijn er talloze kerken te bewonderen. Je bezoekt de indrukwekkende kerk Santa Maria de Tonantzintla, gebouwd in een inheemse barokke stijl die opvalt door het gouden interieur en de vele ornamenten.  Je volgende bestemming is Puebla, op slechts 15 minuten rijden van Cholula. Deze stad staat beter beter bekend als de 'City of Angels' en is een van de vijf belangrijkste koloniale steden van Mexico. Geniet tegen eigen kosten van een heerlijke lunch en ervaar zelf hoe gevarieerd de gastronomie van de stad is. Probeer een eenvoudige, traditionele  semita (zoet broodje) of de luxe en arbeidsintensieve mole poblano (een dikke, rijk saus met chocoladesmaak). Na het eten is het tijd voor een wandeltour door het oude centrum, langs 16e- en 18e-eeuwse gebouwen en het centrale Plaza de Armas (ook wel bekend als Zócalo). Bewonder de kathedraal, waarvan de bouw in opdracht van Filips II van Spanje in 1575 begon. Je bekijkt de kerk van Santo Domingo met haar klassieke deur en gaat daarna naar de ambachtelijke markt waar je prachtige voorbeelden van traditioneel Talavera-aardewerk kunt vinden. Proef ook zoete lekkernijen, zoals zoete aardappelen in verschillende smaken. Aan het einde van de dag word je weer op het oorspronkelijke trefpunt afgezet.  Dag 2: Taxco en Cuernavaca Vandaag verruil je Mexico-Stad voor twee adembenemend mooie koloniale steden. Eerst rij je via een schilderachtige route naar de stad van de eeuwige lente, Cuernavaca. De 16e-eeuwse kathedraal is een van de oudste van het land en een elegante verschijning. Ook neem je een kijkje bij Palacio de Cortés. Dit is het oudste, bewaard gebleven openbare gebouw op het Amerikaanse continent. Je slaat ook zeker het monument voor de militaire opstandeling en Mexicaanse patriot José María Morelos niet over. Dan is het tijd voor Taxco. Deze koloniale stad met geplaveide straatjes en gezellige pleintjes is een reis door eeuwen geschiedenis. Hier voel je nog de luister van de oude wereld die het verstrijken van de tijd wist te weerstaan. Ontdek er een van de fenomenaalste kerken van Mexico, de kerk van Santa Prisca, in 1759 gebouwd door de Frans-Spaanse immigrant José de la Borda. Hij struikelde letterlijk over een enorme zilverader en inmiddels is Taxco wereldwijd bekend om de zilvermijnen en zilverwinkels. Jij krijgt de kans om Mexicaans handwerk te bewonderen en eventueel te kopen. 

Sitemap Zócalo

Wil je alle activiteiten in Zócalo ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Zócalo

Gemiddelde beoordeling

4.3 / 5

gebaseerd op 679 beoordelingen

De gids was erg aardig en zeer goed geïnformeerd, aarzel niet om vragen te stellen. Ik raad je aan niets te kopen in de winkels waar ze je naartoe brengen, omdat er verkopers zijn die dezelfde dingen verkopen zonder de "authenticatie" van de winkel. Winkels waren erg mooi, ze zijn gewoon een beetje te duur.

Er zijn geen problemen met het vinden van een verklaring en een aanvraag voor een volledige lijst van bestellingen en van respectieve voorwaarden. El bus tijdperk cómodo y la guía, Miriam, tijdperk amable. Losse lugares estuvieron bonitos pero hubiese querido más tiempo para conocer Coyoacan.

Geweldige ervaring, geweldige gastheren! Roberto zorgde heel goed voor ons. Het Friyda-museum is een must om te zien en de trajineras waren uitstekend, zeer ontspannend en de mariachi-band droeg bij aan het plezier van de dag.

Geweldige ervaring, chauffeur was erg aardig en kennis over het gebied. Het is leuk om andere toeristen op de boot te ontmoeten en naar lokale muziek te luisteren. Aanbevolen voor iedereen die voor het eerst in Mexico-Stad is.

Geweldige ervaring met topgids. Frida-museum is geweldig. Bootervaring is geweldig en erg grappig. We hebben genoten van alle rondleidingen en gidsen?