Belevingen in
Zomerpaleis Bang Pa-In

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Zomerpaleis Bang Pa-In: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Vanuit Bangkok: dagtrip Ayutthaya met chauffeur

1. Vanuit Bangkok: dagtrip Ayutthaya met chauffeur

Verken de voormalige hoofdstad van Siam tijdens een dagvullende tocht door deze locatie die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Ayutthaya is één van de belangrijkste historische bezienswaardigheden van Thailand. Je wordt om 07:00 uur opgewacht door een privéchauffeur die je naar de provincie Ayutthaya brengt. Stap uit bij het paleis Bang Pa-in, een complex van koninklijke residenties dat rond de 17e eeuw werd gebouwd. Vervolg je tocht naar Wat Mahathat, dat waarschijnlijk nog vóór de Ayutthaya-periode, in de 14e eeuw werd gebouwd. Bezoek Wat Phrasrisanphet, het voormalige koninklijke klooster. De laatste halte is Viharn Pra Mongkolborpit, waar een prachtig bronzen Boeddhabeeld staat. Rond 16:00 uur keer je weer terug naar Bangkok.

...
Vanuit Bangkok: Ayutthaya-tempels & drijvende markt Ayothaya

2. Vanuit Bangkok: Ayutthaya-tempels & drijvende markt Ayothaya

Na een ontmoeting in Bangkok in de ochtend, begint de rit van 2 uur naar Ayutthaya. De oude stad Ayutthaya werd gesticht rond 1350 en werd de tweede hoofdstad van Siam na Sukhothai. Tijdens deze dagexcursie ontdek je de ruïnes van de oude stad, in het door de Unesco beschermde Ayutthaya Historical Park. Het park is een archeologische vindplaats met paleizen, boeddhistische tempels, kloosters en standbeelden. Bezoek het Zomerpaleis Bang Pa-In. Het paleis werd oorspronkelijk gebouwd in 1632 door koning Prasat Thong. Op deze plek vindt je een aantal indrukwekkende gebouwen die zijn gebouwd in verschillende architecturale stijlen van Thais, Chinees en Europees design. Vervolg je excursie met een bezoek aan de drijvende markt van Ayothaya en geniet van wat vrije tijd voor de lunch. Na de lunch bezoek je nog 2 historische bezienswaardigheden, Wat Phra Sri Sanphet en Wat Mahathat, om de historische ruïnes van de grote tempellocaties te ontdekken. Je gaat rond 18:00 uur terug naar Bangkok, waar je wordt afgezet.

...
Van Bangkok: Ayutthaya Historical Park Dagtrip met kleine groepen

3. Van Bangkok: Ayutthaya Historical Park Dagtrip met kleine groepen

Bezoek sites die dateren uit 1350 in het Ayutthaya Historical Park. Leer meer over de boeddhistische geschiedenis, architectuur en religie terwijl je talloze tempels verkent met je ervaren gids. In de 18e eeuw werd een groot deel van Ayutthaya verwoest door Birmese indringers; getuige zijn van de structuren in hun verschillende staten van verval. Boomwortels die rond verspreide Boeddhahoofden groeien, dragen alleen maar bij aan de historische charme van deze unieke bestemming. Nadat je helder en vroeg uit Bangkok bent vertrokken, zie je het Bang Pa-In Royal Palace op weg naar Ayutthaya. Gebruikt als zomerverblijf voor oude Thaise koningen, de gouden pagodes en serene poelen zorgen voor een geweldige introductie tot het glorieuze verleden van de regio. Na aankomst in Ayutthaya, neem je enkele uren de tijd om fascinerende oude religieuze plaatsen te verkennen, waaronder Wat Mahathat, waar een onthoofd Boeddhahoofd genesteld ligt tussen oude boomwortels. Ga verder naar Wat Mongkol Borpit, bekend om zijn enorme zittende Boeddhabeeld. Ontdek Wat Phra Sri Sanphet, het heiligste en belangrijkste complex van de oude Thaise hoofdstad. Ontdek ten slotte Wat Chaiwatthanaram, bekend om zijn torenhoge stenen chedis. Deze site is een van de belangrijkste redenen waarom Ayutthaya in 1991 de status van UNESCO kreeg.

...
Vanuit Bangkok: combinatie Damnoen Saduak & Ayutthaya

4. Vanuit Bangkok: combinatie Damnoen Saduak & Ayutthaya

Dag 1: Drijvende markt Damnoen Saduak & Maeklong-treinmarkt (6 uur) Stap om 06:30 uur in je bus met airconditioning in het centrum van Bangkok en rij ongeveer 45 minuten naar treinstation Ban Na Kwang, waar je een lokale trein naar de pittoreske Maeklong-spoorwegmarkt neemt. Het is één van de grootste markten voor verse vis en schaaldieren in Thailand en is gericht op het spoor van de Maeklong-spoorlijn. Steeds wanneer een trein nadert worden de marktkraampjes van de rails verwijderd en weer teruggezet, zodra de trein is gepasseerd. Bezoek daarna de drijvende markt van Damnoen Saduak. Ontdek de beroemdste drijvende markten in Thailand, bezichtig de bezienswaardigheden en ervaar de geluiden van de drijvende aanbieders. Vergeet niet om wat foto's te maken en wat eten te proberen als je langs de kleurrijke boten dwaalt. Je wordt tussen rond 13:30 of 14:00 uur terug naar Bangkok gebracht. Dag 2: Dagtrip Ayutthaya met bus en retour per boot (9 uur) Je vertrekt om 07:30 uur uit Bangkok en reist per bus met airconditioning naar Ayutthaya. Je eerste halte is bij het Zomerpaleis Bang Pa-In van koning Rama V, die prachtig is ingericht in Chinese en Europese stijl. Bezoek vervolgens het monument van Ayuthaya, WatMahathat, bekend om het hoofd van de Boeddha met een boomstam en wortels eromheen. Ga dan verder om getuige te zijn van de grootste liggende Boeddha in Ayutthaya in Wat Lokayasutharam. Maak onderweg foto's en luister naar verhalen van je informatieve gids. Rond 13:00 uur ga je naar de Wat Chong Lom-pier om aan bood te gaan van de White Orchid River Cruise. Geniet van een heerlijke Thaise of Europese lunchbuffet met desserts, seizoensfruit, koffie en thee. Leun achterover en ontspan terwijl je langs de Chao Phraya-rivier terug vaart naar Bangkok. Loop naar het uitkijkplatform van de boot en bewonder de adembenemende uitzichten op beroemde bezienswaardigheden in Bangkok, zoals Wat Arun, het Koninklijk Paleis en de Rama VIII-brug.

...
Van Bangkok: 3-daagse privétour naar Ayutthaya en Chiang Mai

5. Van Bangkok: 3-daagse privétour naar Ayutthaya en Chiang Mai

Dag 1 - Bangkok, Ayutthaya & Nakornsawan Je wordt opgehaald bij je hotel in Bangkok en gaat naar Ayutthaya, de oude hoofdstad. Stop bij Bang Pa In, bekend als het Zomerpaleis, gebouwd in 1632. Verken de vele prachtige gebouwen met een lange geschiedenis in de omgeving. Je bezoekt dan de Mahathat-tempel. Het hoogtepunt is het hoofd van de Boeddha, dat bedekt is met boomwortels. Na de Mahathat-tempel gaat u lunchen in het plaatselijke restaurant. Na de lunch stapt u aan boord van een boot om rond het eiland Ayutthaya te varen. Geniet van het uitzicht en zie het lokale leven langs de rivier. Vervolgens verlaat u Ayutthaya en gaat u naar de provincie Nakornsawan. Bezoek het Nakornsawan Aquarium, ook bekend als Bueng Borapet, het grootste zoetwatermeer van Thailand. Geniet daarna van een boottocht om de wilde eenden en vogels in het merengebied te zien. Na een dag vol avontuur ga je naar het hotel in de provincie Nakornsawan en check je in bij het hotel, waarna je de avond ter vrije besteding hebt. Overnachting in het Aramis Hotel of gelijkwaardig. Dag 2 - Sukhothai Check uit bij het hotel in Nakornsawan en ga naar Sukhothai. Onderweg stop je bij de Kriwong-tempel, de meest opmerkelijke tempel in Nakornsawan. Gelegen op de heuveltop, biedt het een 360-graden uitzicht over de stad. Bezoek dan Pra Buddha Chinnaraj, ook wel bekend als de The King of Victory. Dit beeld wordt algemeen beschouwd als het mooiste Boeddhabeeld in Thailand. Bezoek vervolgens het Volksmuseum om een verzameling oude gereedschappen, speelgoed en voorwerpen uit het verleden te zien. Na het museum ga je naar een fabriek om te zien hoe afbeeldingen van Boeddha worden gemaakt van messing en brons. Geniet van een lunch in een lokaal restaurant in de buurt. Ga dan naar Sukhothai en het historische park Sukhothai. Fiets door het historische park en geniet van het adembenemende uitzicht op de historische ruïnes. Overnachting in het Sukhothai Treasure Resort & Spa of gelijkwaardig. Dag 3 - Chiang Mai Afrekenen bij het hotel in Sukhothai. Stop bij Srisatchanalai, een andere prachtige historische site. Bekijk de oude pagodes en een zittende boeddha die dateert uit 1250. Ga vervolgens naar Lampang om Phra Suthon Momngkol Kiri te bezoeken, de grootste liggende Boeddha in Birmese stijl in Thailand. Bezoek de lokale markt genaamd Baan Ta Market of Kard Ban Ta om te zien hoe de lokale bevolking in Lampang hun dag doorbrengt. Probeer lokale delicatessen en snacks. De reis eindigt in Chiang Mai, waar je wordt afgezet bij je hotel.

...
Van Bangkok: privétour naar Ayutthaya & Zomerpaleis

6. Van Bangkok: privétour naar Ayutthaya & Zomerpaleis

Verken Ayutthaya, de oude hoofdstad van het koninkrijk Siam tijdens een privé begeleide dagtocht vanuit Bangkok. Ontdek de belangrijkste hoogtepunten van de historische stad en stop bij het King's Summer Palace - een iconisch monument op de route naar huis. Begin uw reis met ophalen bij uw hotel in Bangkok. Stap aan boord van een privévoertuig met airconditioning en ga rechtstreeks naar Ayuthaya, al meer dan 400 jaar de voormalige Thaise hoofdstad. Ga op pad om de glorie van de oude hoofdstad te observeren tijdens een begeleide wandeling door de tempel en paleisruïnes. Bezoek eerst Wat Phu Khao Thong, of het "klooster van de gouden berg" net buiten Ayuthaya. Ga vervolgens naar het oude paleis en Wat Phra Si Sanphet, de heiligste tempel op de plaats van het oude koninklijke paleis. Maak ongelooflijke foto's van de 3 chedi's (of stoepa's) voordat je naar Viharn Phra Mongkol Bopit gaat, waar je getuige kunt zijn van een van de grootste bronzen Boeddhabeelden in Thailand. Ga daarna zitten om te genieten van een heerlijke lunch geserveerd in een lokaal restaurant. Na deze ontspannende pauze, vervolg je je tour naar Wat Lokayasutharam, de thuisbasis van een indrukwekkend liggend Boeddhabeeld. Stap ook in de beroemde Wat Mahatat, waar je je kunt vergapen aan het opmerkelijke Boeddhabeeld midden in een bodhiboom. Bezoek ten slotte het Bang Pa-In Zomerpaleis, gelegen tussen Bangkok en Ayutthaya en gebouwd tijdens het Ayuthaya-tijdperk. Lees meer over hoe het het favoriete zomerpaleis van koning Rama V was en een eclectische verzameling gebouwen toont die Europese, Khmer, Thaise en Chinese bouwstijlen combineren. Aan het einde van de middag wordt u teruggebracht naar uw hotel in Bangkok, waar uw gedenkwaardige tour eindigt.

...

Sitemap Zomerpaleis Bang Pa-In

Wil je alle activiteiten in Zomerpaleis Bang Pa-In ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Zomerpaleis Bang Pa-In

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 2.505 beoordelingen

Deze ervaring was echt heel leuk, het biedt veel waar voor je geld omdat het de intrance omvatte. De gids was ongelooflijk lief en aardig, altijd bereid om onze wensen te vervullen en zorgde altijd als we niets nodig hadden. Trouwens, haar Engels was behoorlijk goed en zeer begrijpelijk. Het was echter zo heet dat het de hele ervaring behoorlijk moeilijk maakte om ervan te genieten, dus wees er gewoon op voorbereid. De markt is klein, dus verwacht geen grote boodschappen te doen. Neem tissues mee, want op sommige plaatsen brengen ze extra in rekening naast de kosten voor het gebruik van de toillete. De airconditioning in de bus was de beste plek om een beetje af te koelen.

geweldige dag excursie en goed uitgevoerd door de reisorganisatie. gids legt heel wat uit en begeleidt je naar de belangrijkste punten en gebieden, maar zorgt voor je eigen tijd om te verkennen. verschillende tijd is ongeveer 1 uur 30 m maar het transport was voorzien van airconditioning en soepel. je krijgt heel veel te zien tijdens deze reis, zeker de moeite waard !!

Geweldige tour !! zeer goede historische informatie tijdens alle tour. Hield van de drijvende markt koele plek en heerlijke eten ervaring !! de stop kan nog een uur duren alstublieft? :-) 1 uur is niet genoeg. De sfeer op Ayutthaya is geweldig! Uitstekende waarde voor het geld. 100% aanbevolen !! Gids erg aardige vent !! Tourdag: 8 december 2019

Zeer goed georganiseerde dagtrip, onze gids Tan zorgde voor een leuke dag. Een echte aanrader! De boottrip op de markt vond ik maar niets, luide en stinkende motor op de boot. De markt zelf was wel tof, alle souveniertjes ook goedkoper dan in Bangkok.

Een geweldige excursie om Ayutthaya op één dag te zien. De gids (Jenni) maakte de routes erg vermakelijk en legde interessante feiten uit over Thailand en Ayutthaya.