Zoutmijnen van Maras

Zoutmijnen van Maras: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Van Cusco: rondleiding Heilige Vallei, Pisac, Moray en zoutmijnen

1. Van Cusco: rondleiding Heilige Vallei, Pisac, Moray en zoutmijnen

Tijdens deze Sacred Valley-dagtour ga je naar de must-visit-locaties van Cusco en maak je kans op traditioneel Incan-bier. Je wordt opgehaald bij je hotel in het centrum van Cuzco en gaat naar je eerste stop, Mirador Taray. Geniet van het spectaculaire uitzicht op de Andes en de heilige vallei om je voor te bereiden op je ontdekkingsdag. Ga door naar de stad Pisac, de locatie van een populaire markt. Zie hoe de lokale bevolking alpaca wol verft met natuurlijke planten uit de regio. Bezoek de archeologische vindplaats en bekijk de terrassen, Inca-begraafplaatsen en koninklijke gebouwen. Ga daarna verder naar Moray om meer te weten te komen over de geschiedenis van de Inca's en verwonder je over hun mysterieuze ronde terrassen. Ga naar het nabijgelegen dorp Maras en leer over de geschiedenis als centrum voor zoutproductie in de Maras-zoutmijnen. Bewonder het unieke quiltwerk van meer dan 3000 zoutvijvers die in de Heilige Vallei terechtkomen. Ga vanaf hier naar Urubamba en geniet van een lunchbuffet in een lokaal restaurant. Je avontuur in de vallei gaat verder met een rit langs de Urubamba-rivier naar de stad Ollantaytambo om de ruïnes te bezoeken. Bewonder de opmerkelijke Inca-architectuur gebouwd tijdens de bloeitijd van het Inca-rijk. Zie naast de ruïnes een verbazingwekkende rotsformatie die de Inca-god van Wiracocha vertegenwoordigt. Na je tijd bij de ruïnes, kies je ervoor om terug te keren naar Cusco met je gids of om in Ollantaytambo te blijven, zodat je je persoonlijke reizen naar Machu Picchu kunt voortzetten.

Vanuit Cuzco: quadtour Moray en zoutmijnen

2. Vanuit Cuzco: quadtour Moray en zoutmijnen

Keer terug naar de natuur in het indrukwekkende landschap van het Andesgebergte en ervaar het prachtige landschap van de Heilige Vallei per quad. Maak gebruik van de ophaalservice bij je hotel in Cuzco en reis door typische dorpjes naar het koloniale dorp Maras. Bewonder de mooie kerk en de rustieke gebouwen in het prachtige centrum van het dorp en zie hoe de lokale bevolking zijn dagelijks werk doet op het omliggende platteland. Bezoek het archeologische terrein van Moray om de ongelooflijke terrasvormige gaten die een amfitheaterachtige afdruk in de aarde maken te zien. Kom meer te weten over hoe de gaten in de oudheid werden gebruikt door de Inca's om zaden uit het Andesgebergte te acclimatiseren. Bezoek daarna de zoutvijvers die de lokale bevolking tot op de dag van vandaag bewerken om zout uit de mijnen te winnen, net als hun voorouders dat deden tijdens het tijdperk van de Inca's.

Van Cusco: Maras en Moray 5-uur durende tour

3. Van Cusco: Maras en Moray 5-uur durende tour

Ga op een rit langs het Andes-plateau in Chinchero en geniet van een fantastisch uitzicht op de Chicon-berg wanneer uw 6-uur durende tour begint. Stop in Moray voor een geleid bezoek aan de diepe cirkelvormige terrassen van Moray. Het doel van de terrassen is onzeker, maar hun diepte, ontwerp en oriëntatie met betrekking tot wind en zon creëren een temperatuursverschil van maximaal 15 ° C / 27 ° F van boven naar beneden. Er wordt gedacht dat het temperatuurverschil werd gebruikt om de effecten van verschillende klimatologische omstandigheden op gewassen te bestuderen. Ga verder naar de zoutmijnen van Maras, bestaande uit ongeveer 3000 kleine putjes van ongeveer 5 vierkante meter. Ze worden sinds de Inca-tijden gebruikt voor economische uitwisseling.

Van Cusco: Chinchero, Moray, Ollantaytambo en Pisac Tour

4. Van Cusco: Chinchero, Moray, Ollantaytambo en Pisac Tour

Verken Cusco's Heilige Vallei en bekijk Inca-ruïnes, zoutmijnen, lokale markten en textielproductie. Stop in Moray, Chinchero, Ollantaytambo en Pisac tijdens deze dagtour per busje. Je wordt 's ochtends opgehaald bij je hotel in Cusco voordat je naar een archeologische zone en een textielcentrum in Chinchero gaat. Zie hoe de lokale bevolking alpacawol verven met natuurlijke planten uit de regio. Bezoek de archeologische vindplaats in Chinchero en bekijk de terrassen voordat je verder gaat naar Moray om meer te weten te komen over de geschiedenis van de Inca's en verwonder je over hun mysterieuze ronde terrassen. Ga naar het nabijgelegen dorp Maras en leer over zijn geschiedenis als centrum voor zoutproductie in de Maras-zoutmijnen. Bewonder het unieke quiltwerk van meer dan 3.000 zoutvijvers die uitmonden in de Heilige Vallei. Reis naar Urubamba en geniet van een lunchbuffet in een lokaal restaurant. Stop bij de ruïnes van Ollantaytambo en bewonder de opmerkelijke Inca-architectuur die is gebouwd tijdens de hoogtijdagen van het Inca-rijk. Zie een verbazingwekkende rotsformatie die de Inca-god van Wiracocha vertegenwoordigt. Aankomst bij de laatste tourstop, het archeologische park van Pisaq, waarna je de nabijgelegen stad bezoekt om de ambachtelijke markt te verkennen. Keer terug naar Cusco en word afgezet in het stadscentrum nadat de tour voorbij is.

Cuzco: tour van een halve dag Moray, zoutpannen & weverijen

5. Cuzco: tour van een halve dag Moray, zoutpannen & weverijen

Tijdens deze unieke excursie van een halve dag reis je door de historische Urubamba-vallei vanuit Cuzco, en bewonder je onderweg het indrukwekkende uitzicht op de met sneeuw bedekte toppen van het Peruviaanse Andesgebergte. Reis naar Moray via meanderende wegen, weelderige korenvelden en ingeslapen dorpjes. Na aankomst kom je meer te weten over de vindingrijkheid van de Inca's en hun mysterieuze terrassen. Vervolg je weg naar het nabijgelegen dorpje Maras om daar meer te weten te komen over de geschiedenis van de lokale zoutproductie. Geniet van de adembenemende natuur en bewonder een unieke lappendeken van meer dan 3000 zoutpannen langs de wanden van de vallei. Je sluit de dag op tijd af in Cuzco, zodat je deze prachtige stad verder kunt ontdekken.

Van Cusco: Sacred Valley en Moray Salt Mines

6. Van Cusco: Sacred Valley en Moray Salt Mines

Ontmoet uw groep op Plaza de Armas in het historische centrum van Cuzco. Reis eerst naar Chinchero, een klein, rustiek stadje met een lange traditie van textielweven. Bekijk verschillende stoffen geweven met traditionele Inca-technieken. Vervolgens bezoekt u Moray en ziet u de landbouwterrassen gebouwd langs de heuvels. Deze terrassen werden gebouwd door de Inca's om een overvloed aan gewassen te laten groeien op minder dan ideaal bergterrein. Direct naast dit gebied, bij Moras, zijn er meer dan 5000 zoutvijvers die door de Inca's werden gebruikt voor zoutwinning. Dit hielp hun voedsel langdurig te bewaren. Na het leren van de landbouwtechnieken van Incan, ga je naar Urubamba, de hoofdstad van de Heilige Vallei, voor een lunch. Na de lunch ga je naar twee historische steden, Ollantaytambo en Pisaq. Bij Ollantaytambo beklim je meer dan 200 treden om de top van het oude terrasvormige fort te bereiken dat uitkijkt over de stad. Dit was een belangrijke verdedigingslocatie tijdens de Inca-tijden. Op Pisaq kunt u de lokale markt ontdekken met allerlei souvenirs en lokale ambachten, voordat u terugkeert naar Cusco.

Lima: 7-daagse Inca-tour met vluchten en Macchu Picchu

7. Lima: 7-daagse Inca-tour met vluchten en Macchu Picchu

Ontdek de Inca-cultuur tijdens een 7-daagse tour door Peru vanuit Lima. Bezoek de Ballestas-eilanden, verken de prachtige stad Chinchero en bezoek het beroemde Machu Picchu. Dag 1 Bij uw aankomst in Lima wacht uw vertegenwoordiger met een bord met uw naam. Van daaruit wordt u naar uw respectievelijke hotel gebracht waar u kunt inchecken. Binnenkort begint u aan een stadstour door Lima, die begint met een panoramisch uitzicht op de Pucllana-piramide of Huaca Pucllana, het historische centrum van Lima. Het zal daar zijn dat je meer dan vijftig monumenten en koloniale gebouwen kunt waarderen, en zodra de tour is afgelopen, keer je terug naar je hotel. Dag 2 Begin uw dag met een pick-up van uw hotel tussen 04.30 uur en 5.00 uur. Je begint met een reis naar het schiereiland Paracas om de Ballestas-eilanden te bezoeken, een nationaal reservaat. Vanaf daar gaat u verder naar de stad Ica voor een demonstratie met wijnen en traditionele Pisco van de vallei. Daarna proef je een typische lokale lunch volgens het menu van de dag. Je reist dan ongeveer 30 minuten naar de oase van Huacachina, waar je zult genieten van de adrenaline van het rijden met buggy's en sandboards. Na dit geweldige avontuur keer je terug naar Lima in je privévervoer. Dag 3 Volgens uw vluchtschema in Cusco, wacht uw vertegenwoordiger op u op de luchthaven van Cusco. Van daaruit zal je dag worden doorgebracht door te acclimatiseren aan de hoogte van Cusco. Dag 4 Je begint tussen 8:00 en 8:30 uur, waarna je naar het kleurrijke stadje Chinchero reist. Daar leer je over Andes-stoffen in een textielinterpretatiecentrum, voordat je verder gaat naar de beroemde cirkelvormige teeltterrassen in Moray. Daarna daal je af naar de zoutmijnen in Maras, waar je de meer dan 3.000 zoutbronnen zult bezoeken. Ten slotte reis je naar het station van Ollantaytambo, waar je aan boord gaat van de trein naar Aguas Calientes. Dag 5 Op dag 5 kom je één van de 7 wereldwonderen tegen: Machu Picchu. Je begint met de bus vanuit Aguas Calientes, aangezien je gids je alle informatie geeft voor je 2 uur durende tour door deze Inca-citadel. In de middag neem je de trein terug naar Ollantaytambo, vanwaar je met privévervoer naar Cusco wordt gebracht. Dag 6 Tussen 04.30 uur en 5.00 uur haalt je vervoer je op bij je hotel vanwaar je 3 uur in de richting van Rainbow Mountain rijdt. Na het ontbijt rijd je nog 45 minuten om je 2 uur durende trektocht te beginnen. Bij het bereiken van de top van de "Mountain of Colors", heb je genoeg tijd om foto's te maken en te genieten van het landschap. Daarnaast zul je ook de hoogste sneeuwtop in Cusco kunnen waarderen: Ausangate Mountain. Dag 7 Op de laatste dag van je tour wordt je naar de luchthaven van Cusco gebracht, waar je tour eindigt.

Van Cuzco: zoutmijnen en Moray-ruïnes ATV-avontuur

8. Van Cuzco: zoutmijnen en Moray-ruïnes ATV-avontuur

Geniet van een rondleiding van een hele dag door het Peruaanse platteland tijdens dit spannende ATV-avontuur. Verken prachtige locaties zoals de Heilige Vallei en bekijk oude wonderen zoals de zoutmijnen en de ruïnes van Moray. Begin de dag met een pick-up van je hotel in Cusco en rijd langs het schilderachtige Peruaanse platteland naar het basiskamp. Monteer je ATV en begin aan je spannende avontuur van een hele dag. De eerste stop zijn de zoutmijnen. Rijd 1,5 uur over stoffige paden naar de Heilige Vallei van Peru. Wees getuige van een enorme verzameling zoutmijnen met water dat stroomt uit een bron hoog op een berg. Bewonder het ongelooflijke uitzicht over de vallei en de ongewone rechthoekige zwembaden beneden. Rijd nog 1,5 uur door tot je Moray bereikt, een archeologische vindplaats van de Inca's. Bewonder dit archeologische wonder gebouwd door de oude Inca-bevolking en leer hoe het werd gebruikt voor landbouw vanuit je deskundige gids.

Maras Moray Heilige Vallei Tour vanuit Cusco

9. Maras Moray Heilige Vallei Tour vanuit Cusco

Vertrek 's ochtends vanuit Cusco voor een bezoek aan de Heilige Vallei van de Inca's. Leer meer over de Inca-cultuur en een beetje over de geschiedenis van emblematische locaties, zoals het archeologische park van Moray en de zoutmijnen van Maras. Tijdens deze 5 uur durende Maras Moray-tour krijg je inzicht in het leven van de Inca's eeuwen geleden en Peru vandaag, en ook in de kracht van de natuur. Bezoek Salineras, een verzameling bewaterde terrassen die zout produceren door de verdamping van water uit een zoute ondergrondse stroom. De poelen en zoutdijken zijn een ongelooflijk gezicht tegen de prachtige bergachtige achtergrond.

Cusco: Sacred Valley en Maras Tour voor een hele dag

10. Cusco: Sacred Valley en Maras Tour voor een hele dag

Ontdek het beste van de Heilige Vallei van Cusco tijdens deze dagtour. Nadat je 's ochtends bent opgehaald bij je hotel in Cusco, ga je naar een archeologische zone en een textielcentrum in Chinchero. Bezoek later het archeologische park van Moray, voordat u door de stad Maras gaat en de zoutmijnen van Salineras bezoekt. Stop voor de lunch in het dorp Urubamba voordat je naar de archeologische vindplaatsen van Ollantaytambo reist. Bezoek ten slotte het archeologische park van Pisaq, waarna je een bezoek brengt aan de nabijgelegen stad om de ambachtelijke markt te verkennen. Aan het einde van de dag wordt u afgezet in het centrum van Cusco.

  • Rondleidingen
  • Meerdaagse tours
  • Avonturen
  • Dagtochten
  • Privétours
28 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 2

Zoutmijnen van Maras: topattracties in de buurt

Sitemap Zoutmijnen van Maras

Wil je alle activiteiten in Zoutmijnen van Maras ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Zoutmijnen van Maras

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 927 beoordelingen

De tour is geweldig en ze waren op tijd, de quads zijn in goede staat en de gids was uitstekend! De rit met de ATV duurde ongeveer 1u30, over onverharde wegen, met kleine hobbels en met een gemiddelde snelheid van 40 km/u. Voor degenen die graag vliegen, is het echt de moeite waard. Gids Joel was geweldig, hij legde de attracties heel goed uit en nam ons mee naar een winkel met chocolaatjes tegen goede prijzen, veel goedkoper dan in Cusco en Machu Picchu. Vergeet niet je toeristenkaartje mee te nemen om Moray binnen te gaan en geld voor de zoutmijnen en winkel. Ik raad de tour en het bureau aan !!

Erg leuke gids. Ongeëvenaarde ervaring. Het besturen van de ATV is eenvoudig en je leert heel snel. Voor mij was het de beste manier om interessante plaatsen als Moray en Maras te zien. Belangrijk: ga vanwege de kou met handschoenen aan en houd er rekening mee dat je met stof op je kleding terugkomt. Mijn vriendin en ik gingen met gemakkelijk te wassen kleding en alles ging goed.

Geweldige activiteit! We waren in staat om door ongelooflijke hoeken van de natuur te gaan. Onze gids was absoluut briljant, zowel in zijn goede humeur als in zijn uitleg! We kunnen echter niet per quad naar de zoutmijnen gaan, alleen naar Moray, omdat de site beschermd is. We raden echter aan met je ogen dicht! Nogmaals bedankt.

Het is een route van een halve dag waarin ze je leren hoe ze stoffen weven en verven in chinchero (iets wat toeristisch dus dat koop je later in de winkel), de maras zoutvlakten (heel gaaf) en murene

Hele leuke gids die ons veel over de geschiedenis en omgeving kon vertellen.