Dingen om te doen Zuid-Korea

Zuid-Korea: De beste dingen die je niet wil missen

Seoul: gedemilitariseerde zone Zuid-Korea, halve of hele dag

1. Seoul: gedemilitariseerde zone Zuid-Korea, halve of hele dag

Reis naar een van de meest betekenisvolle toeristische bestemmingen ter wereld, de Koreaanse gedemilitariseerde zone (DMZ) op de grens van Zuid- en Noord-Korea.Krijg inzicht in de Koreaanse geschiedenis en cultuur. Bezoek eerst Imjingak Park. Bekijk de Bridge of Freedom, gebruikt door krijgsgevangenen die uit het noorden werden gerepatrieerd. Ga vervolgens naar de 3e infiltratietunnel, een onvolledige doorgang gebouwd door Noord-Korea die onder de gedemilitariseerde zone loopt. De tunnel, ontdekt in 1978, gaat 73 meter onder de grond door gesteente. Je kunt te voet de tunnel in. Zodra je weer aan de oppervlakte bent, neemt je gids je mee de hellingen van Mount Dora op voor het uitzicht vanaf het Dorasan Observatorium. Bij goed weer kun je helemaal naar Noord-Korea kijken zonder de telescoop van het observatorium te gebruiken. Kijk uit naar het 4-kilometer lange stuk van de DMZ dat Korea sinds 1953 verdeelt voordat je terugkeert naar Seoul.

Vanuit Seoul: DMZ-excursie van een hele of halve dag

2. Vanuit Seoul: DMZ-excursie van een hele of halve dag

Ga mee op een dagtocht vanuit Seoul voor een rondleiding door de Gedemilitariseerde Zone op de grens van Noord- en Zuid-Korea. Bekijk 's werelds zwaarst versterkte grens en leer meer over de Koreaanse oorlog. Bezoek bezienswaardigheden zoals de Derde Tunnel en het Dora-Observatorium. Begin de tour met een pick-up bij je accommodatie in het centrum van Seoul en reis naar Imjingak Park. Bij aankomst in Imjingak Park zie je de Freedom Bridge en de oude stoomtrein, die de tragedie van de Koreaanse oorlog laat zien. Betuig je respect bij een gedenkteken voor de soldaten die in de Koreaanse oorlog zijn gesneuveld. Ga de echte DMZ binnen en ontdek de derde infiltratietunnel en de DMZ-tentoonstellingshal om meer te leren over het conflict tussen Zuid- en Noord-Korea. Bezoek het Dora-Observatorium om Noord-Korea door telescopen te bekijken en een blik te werpen op het propagandadorp van Noord-Korea. Ga vervolgens naar Dorasan Station, het laatste station op Zuid-Koreaans grondgebied, en ontvang een souvenirstempel bij de stationsbalie. Aan het eind van de tour reis je ontspannen terug naar Seoul, langs Unification Village, en word je afgezet bij het stadhuis. 

Seoul: privétransfer van/naar de luchthaven van Incheon

3. Seoul: privétransfer van/naar de luchthaven van Incheon

Zorg ervoor dat uw reis van of naar Seoul Airport ontspannen en stressvrij is met deze privétransfer. Leun achterover en ontspan in een voertuig met airconditioning, bestuurd door een gediplomeerde chauffeur, terwijl u in stijl de luchthaven in- of uitstapt. Voor transfers vanaf de luchthaven stapt u uit uw vliegtuig en ziet u uw chauffeur bij uw aankomstgate wachten met een bordje met uw naam erop. Vermijd de noodzaak om met zware bagage door stressvol openbaar vervoer te navigeren en stap gewoon in het busje of de minibus voor een rustgevende reis naar de stad. Profiteer voor transfers vanuit de stad van een meet & greet-service op uw accommodatie. Stap direct in het voertuig en ga naar de luchthaven. Wees gerust, wetende dat u niet afhankelijk hoeft te zijn van onbetrouwbare taxi's, treinen of bussen, aangezien u op tijd op het vliegveld bent.

Seoul: Nanta-show in het Myeongdong Theater

4. Seoul: Nanta-show in het Myeongdong Theater

Wil je iets bijzonders beleven in Seoul? Woon dan een unieke voorstelling bij in het Myeongdong Nanta Theater. Deze show zonder woorden is perfect voor buitenlanders. Er is bovendien een meertalige service in het Engels en Japans en Chinees beschikbaar, zodat je je over de taalbarrière geen zorgen hoeft te maken. Het verhaal draait om 3 charismatische chef-koks en integreert de traditionele ritmes van Samulnori met komedie en drama. De koks staan op het punt om in de keuken aan hun drukke werkzaamheden te beginnen, wanneer de humeurige manager hen opdraagt om tien bruiloftsmenu's in één uur te bereiden. De keuken is meteen in rep en roer, en de koks proberen al hakkend, mixend en knedend de deadline te halen. Nanta heeft het bezoekersrecord van Korea en wordt door critici en publiek overal lyrisch onthaald. 

Incheon Airport: Traveller SIM & T-geld transportkaart

5. Incheon Airport: Traveller SIM & T-geld transportkaart

Reizen in Korea is veel gemakkelijker en comfortabeler als je online blijft. Boek een reissimkaart om in contact te komen met uw vrienden en familie, deel uw reisfoto's op sociale media, controleer uw zakelijke e-mails en vind uw favoriete plekken op de kaart. Haal je simkaart op bij de balie van Incheon Airport en laat je helpen door het personeel aan de balie om je simkaart te activeren. Het personeel zorgt ervoor dat uw telefoon is verbonden met gegevens. Ontvang ook uw Tmoney-kaart, een kaart voor het openbaar vervoer waarmee u metro's en bussen kunt nemen. Laad de kaart op zodat u deze kunt gebruiken wanneer u met het openbaar vervoer reist, artikelen koopt in gemakswinkels of gecertificeerde taxi's neemt die kaarten accepteren.

Van Seoul: rondleiding DMZ, 3e tunnel en Gamaksan-brug

6. Van Seoul: rondleiding DMZ, 3e tunnel en Gamaksan-brug

Kies opties voor ophalen, privétour of ontmoet je gids voordat je samen naar de DMZ reist. Zie Freedom Bridge, Mangbaedan Altar en een historische stoomlocomotief. Reis naar een door Noord-Korea gegraven tunnel, bekijk observatoria en bezoek de herenigingsdorpen in de DMZ. Kom langs bij 3 haltes bij Imjingak - Freedom Bridge, Mangbaedan Altar en een stoomlocomotief die werd vernietigd tijdens de Koreaanse oorlog. Stap met je gids (of groep) in een bus en ga verder naar de DMZ. Bezoek vier verschillende plekken binnen de DMZ. Kom eerst aan bij de 3e infiltratietunnel door te lopen (of monorail als de privéoptie is geselecteerd) en zie een tunnel die door Noord-Koreanen is gegraven om Zuid-Korea binnen te vallen. Verken vervolgens het Dorasan-observatorium, het meest noordelijke observatorium van Noord-Koreaans grondgebied. Kom dan aan op Dorasan Station, het meest noordelijke station in Zuid-Korea, verbonden met Pyeongyang Station. Je krijgt ook de kans om enkele Unification Villages te bezoeken tijdens je rondleiding door de DMZ. Bezoek ten slotte de hangbrug bij Gamaksan, waar de geallieerden een hevige strijd vochten in de Koreaanse oorlog. Maak een wandeling van 15 tot 20 minuten en bewonder de adembenemende natuurlijke schoonheid op de top van de brug. Voor een privétour kun je ervoor kiezen om de Majang Suspension Bridge te bezoeken aan het prachtige Majang-meer, dat het toneel was van een veldslag in de Koreaanse oorlog. Het is nu veranderd in een schilderachtige bestemming met de langste hangbrug in Zuid-Korea, waar je de 256 meter lange brug kunt lopen.

Seoul: Gangwon-do-dagtrip met Alpaca World & Nami Island

7. Seoul: Gangwon-do-dagtrip met Alpaca World & Nami Island

Ervaar het beste van Gangwon-do tijdens een begeleide dagexcursie vanuit Seoul. Bekijk de schattige alpaca's van Chuncheon, verken het pittoreske Nami-eiland met zijn schilderachtige paden en kies ten slotte tussen een treinrit door het platteland of een bezoek aan de romantische Garden of Morning Calm. Kies een optie voor een privé- of groepsreis en begin je dag in Chuncheon's Alpaca World. Voer de schattige alpaca's, kijk hoe ze samen grazen en maak selfies met ze. Stel je gids al je vragen over de regio en de alpaca's zelf. Ga verder naar Nami Island, de thuisbasis van alles wat met K-drama te maken heeft. Verken de lommerrijke paden met hoge bomen waar het legendarische Koreaanse drama "Winter Sonata" werd opgenomen en bekijk memorabilia. Geniet van de tijd om te lunchen bij deze halte. Kies er dan voor om naar Ganchon te gaan voor een treinrit langs de Bukhan-rivier en het landschap te bewonderen, of bezoek de traditionele Koreaanse Tuin van Ochtendrust, een van de meest romantische plekken in de regio. Wandel hier door de tuinen en maak prachtige foto's. Laat je ten slotte terugbrengen naar Myeongdong als je de groepsreis hebt gekozen. Als je voor de privéoptie hebt gekozen, word je teruggebracht naar je accommodatie in Seoul.

Seoul, Incheon Airport: 4G LTE-simkaart met onbeperkte data

8. Seoul, Incheon Airport: 4G LTE-simkaart met onbeperkte data

Data is tegenwoordig belangrijk, of je nu op zoek bent naar een bepaalde plek, een kaart wilt bekijken, een dringende e-mail van je zakelijke contacten wilt beantwoorden of inspirerende foto's wilt uploaden naar Instagram. Vermijd torenhoge roamingtarieven wanneer je weg bent van huis en maak gebruik van een lokaal netwerk. Blijf verbonden met deze betaalbare en handige Koreaanse simkaart! Je kunt kiezen uit micro-, nano- of standaardsimkaarten. Profiteer van downloadsnelheden van 5 Mbps en van tetheringmogelijkheden. De kaarten worden geleverd door KT Olleh, een vooraanstaande Koreaanse provider.

Vanuit Seoul: halve dagtrip gedemilitariseerde zone (DMZ)

9. Vanuit Seoul: halve dagtrip gedemilitariseerde zone (DMZ)

Na vroeg te zijn opgehaald in Seoul, ga je naar de gedemilitariseerde zone (DMZ), de strook land tussen Noord- en Zuid-Korea die representatief is voor het conflict op het schiereiland dat al decennia lang duurt. Je eerste bestemming is Imjingpak Park, gelegen op slechts 7 km van de demarcatielijn en gebouwd ter nagedachtenis aan de Koreaanse oorlog met de hoop op hereniging van het schiereiland. Bezoek het observatorium, monumenten en de Vrijheidsbrug, die na de oorlog werd gebruikt om 13.000 gevangenen naar huis te brengen. Bezoek vervolgens de Derde infiltratietunnel, een in 1978 ontdekte, onvolledige tunnel die door Noord-Korea in het zuiden was gegraven. Na een tip van een Noord-Koreaanse overloper werd de tunnel ontdekt en door de VN afgekondigd als een daad van agressie door Noord-Korea – het was de stad Seoul tot op 44 kilometer genaderd. Stap terug in de tijd als je zelf de tunnel verkent. Je kunt ook een bezoek aan het observatorium van Dora brengen, vanwaar je het Noord-Koreaanse industriecomplex en de buitenwijk van Kaesong en zelfs de berg Songaksan kunt zien. Ga ten slotte naar het station van Dorasan, het laatste station vóór de DMZ. Indien het schiereiland ooit herenigd wordt, dan zal dit het eerste station zijn dat de twee landen met elkaar verbindt – het is daarom een gebied van grote symbolische waarde. Je tour eindigt in de middag met een terugrit naar Seoul, waar je zal worden afgezet bij het station van het stadhuis (als je de optie hebt geselecteerd, dan stop je eerst nog bij het Ginseng-centrum).

Incheon Airport: huur van onbeperkt draagbare 4G Wi-Fi

10. Incheon Airport: huur van onbeperkt draagbare 4G Wi-Fi

Blijf in contact met familie en vrienden terwijl je in Seoul bent en door Korea reist, dankzij draagbare 4G Wi-Fi, waarmee je met slechts een druk op de knop onbeperkt Wi-Fi op je smartphone, tablet of computer hebt. Je ontvangt een oplaadbaar apparaat, dat onbeperkt internet voor 8-10 elektronische apparaten genereert. Profiteer van snel 4G internet, waar en wanneer je maar wilt. Je kunt je apparaat ophalen op het Incheon International Airport en het vriendelijke personeel legt je uit hoe het werkt. Vervolgens kun je door Seoul lopen met onbeperkt, snel internet om de beste restaurants en reisbestemmingen te zoeken, en deze te delen op sociale media! Je kunt zelfs video's streamen en je favoriete playlists afspelen, aangezien er geen beperkingen zijn op snelheid of dataverbruik. Haal je apparaat op op Incheon International Airport en lever het weer in bij een van de volgende luchthavens: Incheon International Airport, Gimpo Airport, of Gimhae Airport (Busan).

Sitemap Zuid-Korea

Wil je alle activiteiten in Zuid-Korea ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Zuid-Korea

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 3.940 beoordelingen

De WLAN-router is echt een geweldig alternatief voor een simkaart. We hadden de router op onze twee weken durende rondreis door Zuid-Korea en waren helemaal tevreden. Super ontvangst overal en echt snel internet. En het belangrijkste is dat je onbeperkt datavolume hebt. Ophalen was na bagageband richting de uitgang op Incheon Airport. De stand was heel gemakkelijk te vinden. De terugkeer bij Terminal 1, precies in de hal waar de check-in is, is heel gemakkelijk te vinden en verliep zonder problemen. Kan de router ten zeerste aanbevelen en zou het opnieuw doen als ik door Zuid-Korea reis.

Tuvimo's voor een uitgebreide ervaring, samen met een reis naar een andere dag, prácticamente el recorrido door la ciudad fue como un tour privado, adems los guías fueron muy amables

It was very interesting and the guide Julie Park was great. I would really recommend it if you are interested in Korean culture.

Spannend en plezierig. Dit is een show die iedereen zou moeten zien!

Mooie ervaring geeft een apart gevoel om daar te zijn.