Kies data
Dingen om te doen

Zuid-Vietnam

Zuid-Vietnam: De beste dingen die je niet wil missen

Ho Chi Minhstad: Mekongdelta, Pagode & roeiboottocht

1. Ho Chi Minhstad: Mekongdelta, Pagode & roeiboottocht

Je vertrekt om 08:00 uur vanuit je hotel in Ho Chi Minhstad met minibus of bus naar de Mekongdelta. Tijdens de rit van 1,5 uur passeer je groene rijstvelden voordat je aankomt in het prachtige landelijke My Tho. Je ochtendreis gaat verder met gemotoriseerde boot op de Tienrivier naar Qui (Schildpad-eiland). Onderweg zie je de vissershaven, werkplaatsen waar boten worden gebouwd en de Draak, Phoenix en Eenhoorn-eilandjes. Loop naar het dorp, waar je een lokale fruittuin kunt bezoeken, en geniet van de tropische vruchten terwijl je luistert naar Zuid-Vietnamese volksmuziek uitgevoerd door eilandbewoners. Hier kun je ook deelnemen aan de dagelijkse activiteiten van de lokale bwoners en de sfeer ervaren van het prachtige, natuurlijke platteland. Bezoek het bijenhuis en maak foto's van de pythons. Lunch wordt geserveerd in het hart van de boomgaard. De boottocht leidt je door het Bao Dinh-kanaal waardoor je aankomt in de Ben Tre provincie - het land van kokosnoten. Hier zie je een typisch agrarisch model genaamd Tuin - Vijver - Kooi, voordat je een winkel waar ze kokossnoep maken, bezoekt. Vervolgens vaar je per roeiboot op de kleine gracht, volledig gedekt door de schaduw van de kokosbomen. Na de boottocht maak je een fietstocht rond het eiland voordat je terugkeert naar de bus. Je komt tussen 16:30 en 17:00 uur weer terug in Ho Chi Minhstad. Selecteer de "Avondtocht"-optie om je avontuur met een 30 minuten durende boottocht bij zonsondergang voort te zetten, waarbij je van de lichtjes van de stad kunt genieten onder het genot van een gratis cocktail.

Ho Chi Minh: privérondleiding door de stad en dinercruise

2. Ho Chi Minh: privérondleiding door de stad en dinercruise

Geniet van een pick-up en ontdek het nachtleven van Saigon per cyclo of scooter. Cyclo-optie: rijd langs de hoofdstraten van de stad en passeer de Ben Thanh-markt, het General Post Office, de Notre Dame-kathedraal, de People Committee Hall en het Opera House. Scooteroptie: inclusief alle bezienswaardigheden hierboven en enkele extra authentieke lokale sites: bloemenmarkt, appartement Nguyen Thien Thuat, modestraat Na je rit van ongeveer 1 uur stop je bij Saigon Riverside. Wees een graag geziene gast in de haven van Bach Dang en begin je diner. Vaar over de Saigon-rivier, geniet van een geweldig diner en ontspan in de romantische sfeer met Vietnamese traditionele dans en een muziekshow. Ga terug naar de haven van Bach Dang, waar de cruise rond 21.30 uur eindigt. Hier haalt een taxi je op en brengt je weer terug naar het hotel.

Nha Trang: dagtocht naar de Ba Ho-waterval

3. Nha Trang: dagtocht naar de Ba Ho-waterval

Nadat je bent opgehaald bij je accommodatie, ga je ongeveer 25 kilometer naar het noorden naar de Ba Ho-watervallen. Ba Ho betekent "Drie Zwembaden" in het Vietnamees, en de iconische watervallen bestaan uit 3 heldere, verfrissende poelen met hun respectievelijke watervallen. Trek naar de top van de lokale berg en geniet van het uitzicht op de omgeving. Voel de opwinding van het springen in de poelen vanaf de omliggende kliffen. Zwem in het verkoelende water en kijk uit voor lokale vissen en dieren in het wild. Stop voor de lunch en geniet van heerlijke Vietnamese gerechten in een lokaal restaurant.

Van Ho Chi Minh: privédagtour Mekong Delta

4. Van Ho Chi Minh: privédagtour Mekong Delta

Nadat je om 8:00 uur bent opgehaald bij je hotel door je privéauto en gids, rijd je 2 uur vanuit Saigon naar de haven. Maak een ontspannen cruise op de Tien-rivier om 4 eilandjes te zien die worden voorgesteld als vier mythische dieren in Zuidoost-Azië: Dragon, Kirin, Tortoise en Phoenix. Bezoek een honingbijenboerderij en proef een heerlijke honingthee met citroen die bekend staat om zijn gezondheidseigenschappen. Als je avontuurlijk bent ingesteld, maak dan van de gelegenheid gebruik om te stoppen bij een lokale pythonboerderij. Ga verder naar een workshop kokossnoepjes om te zien hoe de heerlijke snoepjes met de hand worden gemaakt. Luister vervolgens naar wat Don Ca Tai Tu, een genre van traditionele volksmuziek. Ontspan tijdens een roeibootcruise terwijl je door een mangrovepalmkanaal vaart. Vervolg de reis met een ritje met paard en wagen door het dorp om te ervaren hoe de lokale bevolking in de 19e eeuw reisde. Ga ten slotte naar de Vinh Trang-pagode in My Tho Town. Dit oude gebouw wordt beschouwd als de grootste en oudste pagode in Zuid-Vietnam en werd beïnvloed door Aziatische en westerse architectuur en cultuur. Beëindig de tour rond 17.00 uur, waar je wordt teruggebracht naar Saigon.

Ho Chi Minh-stad: Cao Dai-tempel en Black Lady Mountain Tour

5. Ho Chi Minh-stad: Cao Dai-tempel en Black Lady Mountain Tour

Kies uit een gedeelde of privé-ervaring en ga na een vroege ochtend pick-up van uw accommodatie in Ho Chi Minh-stad richting de Vietnamees-Cambodjaanse grens en bereik de provincie Tay Ninh. Vanaf daar neemt u een ritje met de kabelbaan naar de Black Lady Mountain. Eenmaal op de top, verwonder je over het panoramische uitzicht op de prachtige regio. Black Lady Mountain bestaat uit drie grote bergen met een oppervlakte van 24 kilometer en een hoogte van 986 meter. De prachtige tempels en grotten die worden gebruikt om boeddhistische monniken en nonnen te huisvesten, blijven grotendeels onaangetast. Ga verder naar de Cao Dai Heilige Tempel met administratieve kantoren, residenties voor ambtenaren, adepten en een ziekenhuis voor traditionele Vietnamese kruidengeneeskunde dat mensen uit het hele zuiden aantrekt voor behandelingen. De tempel is de thuisbasis van de Cao Dai-beweging die bekend staat om het mengen van ideeën uit verschillende religies, waaronder het boeddhisme, het taoïsme, het confucianisme en het christendom. Leer meer over het belang van Cao Daism-figuren, waaronder historische figuren zoals Sun Yat-Sen, Victor Hugo en Nguyen Binh Khiem.

Van Ho Chi Minh: privé Mekong Delta Tour en fietstocht

6. Van Ho Chi Minh: privé Mekong Delta Tour en fietstocht

Nadat je om 8 uur 's morgens vanuit je hotel bent opgehaald, rijd je gedurende 2 uur vanuit Saigon naar de haven. Maak een ontspannen cruise op de Tien-rivier om 4 eilandjes te zien die worden voorgesteld als vier mythische dieren in Zuidoost-Azië: Dragon, Kirin, Tortoise en Phoenix. Bezoek een honingbij-boerderij en proef heerlijke honingthee met citroen die bekend staat om zijn gezondheidskenmerken en loop door de boomgaardtuinen om seizoensfruit van tropisch fruit te proeven. Stop bij een snoepworkshop met kokosnoot om te zien hoe de heerlijke snoepjes met de hand worden gemaakt en luister naar een aantal Don Ca Tai Tu, een genre van traditionele volksmuziek. Ontspan op de roeiboot terwijl je door een mangrove-palmenkanaal reist en vervolg de reis met een koetsrit door het dorp om de manier te ervaren waarop de lokale bevolking in de 19e eeuw reisde. Keer terug naar het vasteland en rijd rechtstreeks naar de provincie Ben Tre, die bekend staat als het koninkrijk van de kokosnoot van Vietnam. Pak de fietsen en rijd door het platteland dat met de auto onbereikbaar is. Verken een lokale markt, tropische fruittuinen en mangrovepalmlandschap voor ongeveer 7-10 km fietsen. Ga naar een kokosnootboerderij en zie hoe kokosnoten worden geoogst. Geniet van een zelfgebakken lunch net als de lokale bevolking. De tour eindigt rond 18.00 uur, waar je wordt teruggebracht naar Saigon.

Privétour naar de voormalige Australische militaire basis Long Tan

7. Privétour naar de voormalige Australische militaire basis Long Tan

Aankomst in Long Tan, diep geëtst in de ANZAC-folklore. Ontdek hoe D-compagnie in de late namiddag van 18 augustus 1966, ondanks dat ze in de minderheid was, een grote Vietcong-aanval van regimentskracht afweerde tijdens een slopende strijd van drie uur. De eerste stop tijdens je tour van een halve dag is de voormalige locatie van de Nui Dat Task Force Base in Australië (Nui Dat SAS Hill). De bezetting van Nui Dat vereiste de verwijdering van alle inwoners binnen een straal van 4 kilometer van de basis, daarom werden de mensen van de dorpen Long Tan en Long Phuoc gedwongen hervestigd. Behalve de zuilen van de hoofdpoort zijn er vandaag de dag nog maar weinig overblijfselen van dit militaire kamp. De voormalige landingsbaan is nu een straat in het plaatselijke dorp en het oude helikopterplatform is nu een voetbalveld. Rijd daarna langs de locatie van Horseshoe FSB naar de Discourtesy Rubber Plantation. Toegang tot Horseshoe FSB is niet toegestaan vanwege de aanhoudende aanwezigheid van landmijnen, maar mis het leren over dit gebied niet. Bezoek het Long Tan Cross Memorial, een centraal punt voor herdenking, voordat je doorgaat naar de Long Phuoc-tunnels. Net als andere tunnelsystemen die in Vietnam worden gevonden, omvatten de Long Phuoc-tunnels ontmoetingsgebieden, eerstehulpposten en gevechtskuilen. Begin rond 13:00 uur aan de reis terug naar Ho Chi Minh-stad.

Nha Trang: stand-up paddleboard-zonsondergangtour

8. Nha Trang: stand-up paddleboard-zonsondergangtour

Begin de tour in een klein drijvend huis in een rustige buurt van Nha Trang. Daar krijg je een korte veiligheidsinleiding met de voorzorgsmaatregelen die je moet nemen op de rivier. Leer de beste technieken om het bord te leiden, ga dan op pad en volg de groep langs de Cai-rivier. Peddel onder een houten brug die bekend staat als de Nha Trang-versie van de Birmese U Bein-brug. Geniet van een fantastisch uitzicht op de ondergaande zon boven de rivier terwijl je op het kalme water drijft. Overweeg om te genieten van een lokale verfrissing voordat je terugkeert naar het vertrekpunt.

Van Ho Chi Minh Stad: Full-Day Long Tan Battlefield

9. Van Ho Chi Minh Stad: Full-Day Long Tan Battlefield

Tijdens deze dagexcursie vanuit Ho Chi Minh bezoek je de enige Australische militaire basis uit de oorlog in Vietnam. Om 8:00 uur vertrek je voor een rit van 2 uur naar Ba Ria Vung Tau om de voormalige 1st Australian Task Force in Nui Dat te bezoeken. De slag bij Long Tan is de beroemdste slag die het Australische leger tijdens de Vietnamoorlog heeft uitgevochten. Bezoek de volledig functionele luchtmachtbasis op een toplocatie voor militaire strategie. Zie het bewijs van een mislukte operatie met veel giftige resten na meer dan 3 decennia. In een somber moment bezoekt u het Australian Memorial dat in Long Tan is opgericht voor de 17 Australische infanteristen en 1 APC-bemanningslid dat tijdens de Slag om Long Tan op 18 augustus 1966 in actie is gesneuveld. Om 12:00 uur geniet je van een lunch met zeevruchten in de buurt van het strand voordat je terugkeert naar Ho Chi Minh-stad.

Private Cu Chi Tunnels en shooting ranger Tour

10. Private Cu Chi Tunnels en shooting ranger Tour

Nadat je bent opgehaald bij je hotel in District 1, ga je naar de provincie Cu Chi. Je reist langs het Tan Binh-district voordat je aankomt in Cu Chi, met onderweg een stop bij een lakfabriek. De fabriek is een werkplaats van gehandicapten die het slachtoffer waren van Agent Orange Toxic dat tijdens de oorlog werd gebruikt. Terwijl je daar bent, kun je zien hoe ze werken en getuige zijn van de schoonheid van de eindproducten die door hen zijn gemaakt. U krijgt ook de mogelijkheid om hun producten te kopen om hen te helpen zichzelf te onderhouden. Na de fabriek bereikt u de Ben Duoc-tunnels. Het systeem van de tunnels is zo complex dat het vele militaire adviseurs van over de hele wereld verbaasde. Het is een verborgen juweeltje dat tegenwoordig voornamelijk wordt gebruikt voor educatieve doeleinden voor zowel Vietnamese studenten als buitenlanders. Het is door het Ministerie van Cultuur erkend als een Nationaal Cultureel en Historisch Relikwie met ingang van 29 april 1979. Naast de historische monumenten die dienen voor de propaganda en opvoeding van de traditionele revolutie, kunt u bij een bezoek aan de Cu Chi-tunnels een gesimuleerd gebied van Cu Chi bezoeken waar u de architectuur van de huizen kunt ontdekken. Dit geeft je inzicht in het leven van het leger en de mensen van Cu Chi tussen 1961-1972.

Sitemap Zuid-Vietnam

Wil je alle activiteiten in Zuid-Vietnam ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Zuid-Vietnam

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 52 beoordelingen

Erg blij mee, het is een zeer complete excursie en je geniet er enorm van. Het moet ook gezegd worden dat de plaats een toeristische attractie is, maar ik denk dat het de moeite waard is om te gaan. De gids een 10!!!! Zijn naam was Bell, erg enthousiast en legde ons altijd veel dingen met een glimlach uit.

Nice tour today with Theo as our guide. Showed us around and explained everything very well with a good sense of humor and pace of moving forward throughout the day we enjoyed it for sure. Would recommend this tour as the price/quality division is really good, worth the money.

We hadden een fantastische ervaring. Het busje was op tijd, de airco was koud, onze gids was deskundig en professioneel. En erg vriendelijk. Thanh heeft geweldig werk geleverd door iedereen op de tour te ontvangen en ervoor te zorgen dat iedereen een geweldige tijd had.

Wij hadden de pech dat het de hele tijd regende maar dankzij onze gids Betty hadden wij ondanks de regen een ontzettend leuke dag in de Mekong Delta. Wij raden deze tour van harte aan

zeer complete rondleiding en de gids was erg aardig