De populairste activiteiten van Zuidkust van IJsland

Reykjavik: tour wilde watervallen, zwart strand & gletsjer

1. Reykjavik: tour wilde watervallen, zwart strand & gletsjer

Dompel jezelf onder in het unieke natuurlijke landschap van IJsland tijdens een rondleiding langs de zuidkust van het eiland. Bezoek gletsjers, het zwarte strand van Reynisfjara, de Eyjafjallajökull-gletsjervulkaan en verschillende watervallen. Maak een schilderachtige wandeling rond de blauwe ijsgletsjer op de Solheimajokull-gletsjer. Begin met een bezoek aan de twee grote watervallen van de zuidkust, Seljalandsfoss en Skógafoss, en de minder bekende watervallen Glufrabui en Irafoss. Terwijl je verder rijdt, rijd je onder de grote Eyjafjallajökull-gletsjervulkaan en de Mýrdalsjökull-gletsjerkap door.   Als je voor de optie met de gletsjerwandeling hebt gekozen (beschikbaar op geselecteerde data van april tot en met oktober), begin je aan een optionele gletsjerwandeling van ongeveer 1,5 uur en kun je de Solheimajokull-gletsjer van dichterbij bekijken.  Nog iets verder ligt het zwarte strand van Reynisfjara, waar de zee op het zwarte zand en de hexagonale basaltzuilen slaat en opgestapelde rotsen boven de omgeving uittorenen. Zie twee vulkanen en ontdek vijf indrukwekkende watervallen. Bezoek Reynisfjara en sta oog in oog met dreigende gletsjers.

Vanuit Reykjavik: dagtocht naar het zuiden van IJsland

2. Vanuit Reykjavik: dagtocht naar het zuiden van IJsland

Breng de dag door met het verkennen van de dramatische landschappen in het zuiden en de kustlijn van IJsland tijdens een sightseeingtour van een hele dag vanuit Reykjavik. Ontdek onderweg een verscheidenheid aan rivieren, watervallen, bergen en gletsjers. Na de ophaalservice bij een selectie van hotels en accommodaties in het centrum van Reykjavik reis je naar de prachtige Seljalandsfoss- en Skógafoss-watervallen. Loop bij de Seljalandsfoss-waterval achter de cascades en voel de spetters op je gezicht. Ga verder naar Skógafoss en bewonder de 60 meter hoge waterval. Passeer de zwarte zandstranden van de zuidelijke kust en geniet van de kracht van de zee. Bezoek de gletsjertong van Sólheimajökull om een uitlaatgletsjer van de Mýrdalsjökull te zien. Bewonder het steeds veranderende wapenfeit van de natuur van dichtbij. Bekijk dan de basaltzeestapels bij Reynisfjara, het zuidelijkste dorp van IJsland net ten zuiden van de Mýrdalsjökull-gletsjer, voordat je weer terugkeert naar Reykjavik.

Vanuit Reykjavik: dagtrip Jökulsárlón-gletsjerlagune

3. Vanuit Reykjavik: dagtrip Jökulsárlón-gletsjerlagune

Verken de spectaculaire landschappen van het zuiden van IJsland tijdens een sightseeingtour van een hele dag per bus. Je reist af naar de tong van de Jökulsárlón-gletsjerlagune, waar je lokale gids je alles vertelt over de geschiedenis en vorming.van deze grootste gletsjer van Europa. Na het ophalen bij je hotel in Reykjavik rij je langs de zuidkust naar de indrukwekkende gletsjerlagune. Je krijgt meer dan genoeg tijd om de drijvende ijsbergen te aanschouwen en van het schitterende landschap te genieten. Vergeet niet om in het seizoen je ticket voor de boottocht op de Jökulsárlón te reserveren, om de gletsjerlagune van heel dichtbij te kunnen ervaren. Als je van tevoren boekt is je plek gegarandeerd. De Jökulsárlón-gletsjerlagune is de grootste en diepste gletsjerlagune van IJsland. Het ligt aan Breiðamerkurjökull, een gletsjertong van Vatnajökull, de grootste gletsjer van Europa. Je wordt teruggebracht naar Reykjavik en pauzeert onderweg bij de beeldschone waterval Seljalandsfoss. Ook bezoek je het zwarte strand Diamond Beach, en bij het zuidelijkste dorp van IJsland, Vík í Mýrdal, pauzeer je voor het avondeten.

Sólheimajökull: gletsjerwandeling van 3 uur

4. Sólheimajökull: gletsjerwandeling van 3 uur

Deze wandeling is voor iedereen die wil ervaren hoe het is om te wandelen op de prachtige gletsjer van Mýrdalsjökull. Onder de ijskap bevindt zich een van de grootste vulkanen van IJsland, Katla, die voor het laatst uitbarstte in 1918. Je ontmoet je gids op de parkeerplaats van Sólheimajökull, waar je alle benodigde veiligheidsuitrusting ontvangt en naar de gletsjer wandelt. Daar krijg je een veiligheidsbriefing en een tutorial over het bevestigen van de stijgijzers aan je hoge enkellaarzen. Verken de vergankelijke gletsjerformaties, spleten en moulins. Tijdens de wandeling zie je de prachtige uitzichten over de omgeving, de omliggende bergen en wat vulkanische as op de gletsjer. Uw gids legt u graag deze natuurverschijnselen uit en beantwoordt uw vragen. Als u nog nooit op een gletsjer bent geweest, zal uw bekwame gids ervoor zorgen dat u een veilige en plezierige ervaring zult hebben.

Zuidkust: ATV-quadsafari van 2 uur

5. Zuidkust: ATV-quadsafari van 2 uur

Het avontuur begint met een korte veiligheidsbriefing over het bedienen van de ATV's. Als iedereen klaar is, is het tijd om op te stijgen, wanneer je naar de majestueuze zwarte zandvlaktes van Sólheimasandur gaat. Steek dit woestijnachtige landschap over en stop bij het beroemde DC3-vliegtuig dat in 1973 op het zand neerstortte. De gids leidt de groep verder over het zand naar de spectaculaire kustlijn om getuige te zijn van het uitzicht op de omgeving. Zie vanaf het strand het schiereiland Dyrhólaey, het zuidelijkste puntje van IJsland. Als u landinwaarts kijkt, kunt u in de verte de prachtige Mýrdalsjökull-gletsjer zien. Als u teruggaat over het zand en de Jökulsá-rivier volgt, eindigt uw avontuur als u een rivier oversteekt om een prachtig bergdal binnen te gaan.

Vanuit Reykjavik: Jökulsárlón-gletsjerlagune en Diamond Beach

6. Vanuit Reykjavik: Jökulsárlón-gletsjerlagune en Diamond Beach

Begeef je op een rondleiding van Reykjavik naar de Jökulsárlón Glacial Lagoon. Wees getuige van de machtige Hvannadalshnjúkur-berg en de zwarte zandwoestijn die zich uitstrekt tussen Skaftafell National Park en de lagune. Stop bij de waterval Seljalandsfoss, waar je achter de watervallen kunt lopen om de andere kant te bereiken. Ga verder naar de majestueuze Skógafoss-waterval en bewonder de indrukwekkende val van 60 meter. Ga verder naar Jökulsárlón Glacial Lagoon en wandel langs de oevers van het meer. Dompel jezelf onder in de rust van het gebied terwijl 1000 tot 1500 jaar oud ijs losbreekt van de Vatnajökull-gletsjer en drijft geruisloos op het water. Herken locaties uit enkele van de vele films die in de omgeving zijn opgenomen, zoals Batman Begins en Tomb Raider. Stop bij het spectaculaire Diamond Beach en bewonder de strook zwart zand gespikkeld met ijsklontjes, waardoor het lijkt alsof het glinsterende diamanten zijn . Geniet in de warmere maanden van een extra boottocht rond de lagune en bekijk de drijvende ijsbergen van dichtbij.

IJsland: dagtrip langs zuidkust, Black Beach en watervallen

7. IJsland: dagtrip langs zuidkust, Black Beach en watervallen

Reis door de landbouwgebieden in het zuiden van IJsland en ervaar het land van vuur en ijs uit de eerste hand. Tijdens deze dagtocht (9 uur) kom je zwarte zandstranden tegen, donderende watervallen, krachtige vulkanen en majestueuze gletsjers. Dit prachtige natuurlijke landschap is door de eeuwen heen gevormd door de gecombineerde activiteit van gletsjers en vulkanen. Je bewondert de regenbogen bij de Skógafosswaterval en maakt een wandeling over het zwarte zandstrand Reynisfjara met zijn omliggende basaltkolommen. Volgens de IJslandse legende zijn de kolommen eigenlijk ondeugende trollen, die door de rijzende zon in steen veranderd zijn. Loop achter de Seljalandsfoss-watervallen terwijl je kliffen en grotten ziet.

Sólheimajökull: gletsjerwandeling met gids

8. Sólheimajökull: gletsjerwandeling met gids

Verken de zuidkust van IJsland, en wandel over een van de laatst overgebleven gletsjers van IJsland tijdens een gletsjerwandeling met gids op de Sólheimajökull. Trek je stijgijzers aan en ontdek spleten, schachten en bergkammen terwijl je meer te weten komt over het ontstaan en de geschiedenis van dit bevroren wonderland. Ontdek een van de beste attracties van IJsland op slechts 2 uur rijden van Reykjavík. Nadat je de gespecialiseerde gids hebt ontmoet, vertrek je naar de rand van de gletsjer. Je krijgt een speciale uitrusting om over het ijs te lopen, inclusief helm, stijgijzers en ijsbijlen. De wandeling over de prachtige uitloper van de Mýrdalsjökull-gletsjer duurt ongeveer 1 uur. Je ziet verschillende natuurlijke formaties, inclusief ijsgrottunnels en een gletsjerlagune. Je krijgt gedetailleerde uitleg over dit natuurwonder, waarna je aan de 40 minuten durende wandeling terug naar de parkeerplaats begint.

Sólheimajökull: kajakken bij de gletsjer

9. Sólheimajökull: kajakken bij de gletsjer

Je tour begint wanneer je je deskundige kajakgids ontmoet op de parkeerplaats van Sólheimajökull. Vanaf hier wordt u uitgerust met een droogpak voordat u de basistechnieken leert om in uw kajak te manoeuvreren. Deze sit-on-top kajaks zijn extreem gemakkelijk te besturen en er is geen eerdere kajakervaring vereist. Eenmaal op de kajak en je zet je af in de lagune, word je meteen ondergedompeld in een wereld van met ijsbergen gevulde kalme wateren, met een adembenemend uitzicht op de Sólheimajökull-gletsjer, die alleen te zien is als je op het water bent. Na een paar uur glijden langs de stilte van de lagune, ga je terug naar de kust en heb je onvergetelijke herinneringen verzameld.

Van Reykjavik: dagtocht naar Landmannalaugar in een superjeep

10. Van Reykjavik: dagtocht naar Landmannalaugar in een superjeep

Ga op een buitengewoon avontuur door de betoverende landschappen van IJsland aan boord van onze comfortabele superjeep. Je reis begint met een pick-up in Reykjavík, waar ons robuuste off-road voertuig wacht om je naar de wonderen van de natuur te vervoeren. Als we vertrekken vanuit Reykjavik en langs de zuidkust van IJsland trekken, is onze bestemming de magnifieke Hekla-vulkaan. Onderweg stoppen we bij de wortels van deze actieve vulkaan, zodat je je kunt vergapen aan zijn immense kracht en natuurlijke grootsheid. We vervolgen onze expeditie en volgen de schilderachtige weg 225 Landmannalleid of Dómadalsleið, die ons naar het betoverende Landmannalaugar leidt. Hier genieten we van een heerlijke tussenstop van drie uur, met een scala aan wandelmogelijkheden die geschikt zijn voor elk vaardigheidsniveau. Veel avonturiers kiezen voor de populaire 4,5 kilometer lange wandeling door het betoverende Laugahraun, een tocht van ongeveer twee uur. Of je kunt jezelf onderdompelen in een wandeling naar de levendige kleuren van de regenboogkleurige berg Brennisteinsalda, of jezelf uitdagen met de meer veeleisende wandelingen van Blahnukur of Sudurnamur. Beloon jezelf daarna met een rustige duik in het natuurlijke geothermische zwembad, genietend van de therapeutische eigenschappen van het warme water. Onze terugreis trakteert u op meer boeiende bezienswaardigheden. We pauzeren bij de buitengewone Hnausapollur en Ljótipollur, beide met uitgestrekte vulkanische kraters versierd met betoverend blauw water binnenin. Bereid je voor om betoverd te worden door de ontzagwekkende Sigöldugljúfur, gevolgd door bezoeken aan de magnifieke Sigöldufoss en Hjálparfoss watervallen, die elk hun eigen unieke charme en schoonheid uitstralen. Als afsluiting van onze opmerkelijke expeditie gaan we terug naar Reykjavik en laten u dierbare herinneringen aan de natuurlijke wonderen van IJsland achter. Ga met ons mee op deze opwindende superjeeptour, waar avontuur en boeiende landschappen met elkaar verweven zijn en een onvergetelijke ervaring creëren die je een leven lang bijblijft.

Datums kiezen

Ontdek het beste van
Zuidkust van IJsland

Topactiviteiten

Zuidkust van IJsland: de topbezienswaardigheden

Alle activiteiten

83 activiteiten gevonden
Sorteren op:
Pagina 1 van de 6

Voor ieder wat wils

In de buurt van Zuidkust van IJsland

Meer zien

Veelgestelde vragen over Zuidkust van IJsland

Wat zijn de topattracties van Zuidkust van IJsland?

Andere activiteiten in Zuidkust van IJsland

Wil je alle activiteiten in Zuidkust van IJsland bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Zuidkust van IJsland

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 9.998 beoordelingen

Wat kan ik zeggen, absoluut alles was perfect en we hadden ook super veel geluk want we hadden een FANTASTISCHE gids Alan en een super aardige chauffeur Lucas en beiden erg behulpzaam. Alan is zeer goed geïnformeerd, hij weet alles over IJsland en zijn geschiedenis. Hij vermaakte ons altijd tijdens de busreis door ons de geschiedenis van IJsland te vertellen, maar echt met veel zeer interessante details en vertelde ons ook veel over de gewoonten en levensstijl van de IJslanders. Echt heel goed, hij is onder andere een taalkundige die perfect Engels spreekt, een beetje Italiaans en andere talen. Zijn kennis is echt indrukwekkend. Lucas dan, Pools maar die al een paar jaar in IJsland woont, heel aardig en ook beschikbaar voor al onze vragen over het leven in IJsland. Het was werkelijk een prachtige tour maar hun aanwezigheid was zeker een pluspunt voor de tour. Dank u, dank u wel, we hebben prachtige herinneringen

Deze wandeling is een geweldig mooie ervaring!! De voorbereidingen duurden erg lang vond ik (+- 1 uur). Je moest in de kou wachten waardoor ik de zin in de wandeling verloor. Gelukkig maakte de wandeling in deze prachtige omgeving alles goed. Ook de gids was super!! Ze was heel vriendelijk, duidelijk ik haar uitleg en nam genoeg tijd om overal even te stoppen voor een foto.

Leuke trip en super mooi gedeelte van het eiland! Je zit wel lange tijd in de bus. De kleine bus zat vol, naar mijn idee te vol, ik zat vrij klem naast een andere passagier, voor mij een onbekende. Daarnaast zou het leuk zijn als de ramen voor de trip worden schoongemaakt soms kon je hierdoor niet van het prachtige uitzicht genieten.

Spectaculair, maar je moet op een voorbereide manier warm gaan. Mijn groep was 8, van verschillende nationaliteiten maar erg leuk. Om onze gids Addi te benadrukken, een geweldige chauffeur en uitstekende gids, erg grappig en altijd bezorgd over ons welzijn Oh, en Wi-Fi in de minibus, cool

Geweldig mooie dagtocht. Alles supergoed geregeld. Goed verstaanbare Engels sprekende reisgids die heel veel informatie wist te vertellen. Echt aan te raden.