Ontdek het beste van
Zuidkust van IJsland

Alle activiteiten

212 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Onze aanbevelingen voor Zuidkust van IJsland

Vanuit Reykjavik: Dagexcursie naar het zuiden van IJsland

Vanuit Reykjavik: Dagexcursie naar het zuiden van IJsland

Breng de dag door met het verkennen van de dramatische landschappen in het zuiden en de kustlijn van IJsland tijdens een sightseeingtour van een hele dag vanuit Reykjavik. Ontdek onderweg een verscheidenheid aan rivieren, watervallen, bergen en gletsjers. Na de ophaalservice bij een selectie van hotels en accommodaties in het centrum van Reykjavik reis je naar de prachtige Seljalandsfoss- en Skógafoss-watervallen. Loop bij de Seljalandsfoss-waterval achter de cascades en voel de spetters op je gezicht. Ga verder naar Skógafoss en bewonder de 60 meter hoge waterval. Passeer de zwarte zandstranden van de zuidelijke kust en geniet van de kracht van de zee. Bezoek de gletsjertong van Sólheimajökull om een uitlaatgletsjer van de Mýrdalsjökull te zien. Bewonder het steeds veranderende wapenfeit van de natuur van dichtbij. Bekijk dan de basaltzeestapels bij Reynisfjara, het zuidelijkste dorp van IJsland net ten zuiden van de Mýrdalsjökull-gletsjer, voordat je weer terugkeert naar Reykjavik.

Reykjavik: Jökulsárlón Gletsjer Lagune Hele dag met gids

Reykjavik: Jökulsárlón Gletsjer Lagune Hele dag met gids

Verken de spectaculaire landschappen van het zuiden van IJsland tijdens een sightseeingtour van een hele dag per bus. Je reist af naar de tong van de Jökulsárlón-gletsjerlagune, waar je lokale gids je alles vertelt over de geschiedenis en vorming.van deze grootste gletsjer van Europa. Na het ophalen bij je hotel in Reykjavik rij je langs de zuidkust naar de indrukwekkende gletsjerlagune. Je krijgt meer dan genoeg tijd om de drijvende ijsbergen te aanschouwen en van het schitterende landschap te genieten. Vergeet niet om in het seizoen je ticket voor de boottocht op de Jökulsárlón te reserveren, om de gletsjerlagune van heel dichtbij te kunnen ervaren. Als je van tevoren boekt is je plek gegarandeerd. De Jökulsárlón-gletsjerlagune is de grootste en diepste gletsjerlagune van IJsland. Het ligt aan Breiðamerkurjökull, een gletsjertong van Vatnajökull, de grootste gletsjer van Europa. Je wordt teruggebracht naar Reykjavik en pauzeert onderweg bij de beeldschone waterval Seljalandsfoss. Ook bezoek je het zwarte strand Diamond Beach, en bij het zuidelijkste dorp van IJsland, Vík í Mýrdal, pauzeer je voor het avondeten.

IJsland: Dagvullende tour langs de zuidkust, het Zwarte Strand en de Watervallen

IJsland: Dagvullende tour langs de zuidkust, het Zwarte Strand en de Watervallen

Reis door de landbouwgebieden van Zuid-IJsland en ervaar het Land van Vuur en IJs op deze dagvullende tour per bus vanuit Reykjavík, met gids en optionele hoteltransfers. Ontdek het zwarte zandstrand Reynisfjara, de Eyjafjallajökull vulkaan, donderende watervallen en majestueuze gletsjers. Kies uit een privétour met handige ophaal- en terugbrengservice vanaf je hotel, een groepstour met ophaal- en terugbrengservice vanaf je hotel, of een groepstour vanaf een centraal gelegen trefpunt. Ontspan tijdens de rit door het ruige platteland van het zuiden. Bewonder prachtige natuurlijke landschappen die door de eeuwen heen zijn gevormd door de gecombineerde activiteit van gletsjers en vulkanen. Bewonder de regenbogen die boven de Skógafoss waterval zweven. Maak een wandeling over het zwarte zandstrand Reynisfjara terwijl je de omringende basaltzuilen bekijkt. Leer meer over de IJslandse legende over de zuilen en vraag je af of het eigenlijk ondeugende trollen zijn die door de opkomende zon in rotsen zijn veranderd. Bekijk dramatische kliffen en grotten en wandel achter de Seljalandsfoss watervallen. Keer aan het eind van je tour terug naar Reykjavík.

Vanuit Reykjavik: Jökulsárlón gletsjerlagune en Diamond Beach

Vanuit Reykjavik: Jökulsárlón gletsjerlagune en Diamond Beach

Begeef je op een rondleiding van Reykjavik naar de Jökulsárlón Glacial Lagoon. Wees getuige van de machtige Hvannadalshnjúkur-berg en de zwarte zandwoestijn die zich uitstrekt tussen Skaftafell National Park en de lagune. Stop bij de waterval Seljalandsfoss, waar je achter de watervallen kunt lopen om de andere kant te bereiken. Ga verder naar de majestueuze Skógafoss-waterval en bewonder de indrukwekkende val van 60 meter. Ga verder naar Jökulsárlón Glacial Lagoon en wandel langs de oevers van het meer. Dompel jezelf onder in de rust van het gebied terwijl 1000 tot 1500 jaar oud ijs losbreekt van de Vatnajökull-gletsjer en drijft geruisloos op het water. Herken locaties uit enkele van de vele films die in de omgeving zijn opgenomen, zoals Batman Begins en Tomb Raider. Stop bij het spectaculaire Diamond Beach en bewonder de strook zwart zand gespikkeld met ijsklontjes, waardoor het lijkt alsof het glinsterende diamanten zijn . Geniet in de warmere maanden van een extra boottocht rond de lagune en bekijk de drijvende ijsbergen van dichtbij.

Vanuit Reykjavik: South Coast Classic dagtocht

Vanuit Reykjavik: South Coast Classic dagtocht

Tijdens deze dagtour volg je de kustlijn van Reykjavík naar het vulkanische en gletsjerwonderland dat de zuidkust van IJsland is. Loop achter de donderende nevelsluier bij de Seljalandsfoss-waterval en geniet van het ongelooflijke uitzicht vanaf de top van de Skógafoss-waterval. Je tour begint met een rit door lavavelden, langs de actieve Hengill-vulkaan en vervolgens naar rijke landbouwgronden aan de kust. Op heldere dagen kun je de Hekla-vulkaan zien, en in de verte rijst de met gletsjers bedekte Eyjafjallajökull-vulkaan majestueus boven de kustbergen uit. Slechts een paar kilometer uit de kust en goed zichtbaar zijn de vulkanische Westman-eilanden, een archipel van ongeveer 15 kleine eilanden, waarvan er slechts één bewoond is. Stop bij de Sólheimajökull-gletsjer, de droom van elke fotograaf. Het volgende op de route is het zwarte zandstrand van Reynisfjara. Bekijk de krachtige Atlantische golven die op het zwarte zand beuken, de grillige basaltzeestapels en de enorme grot met basaltkolommen. Vervolgens ga je naar het kustplaatsje Vik, het meest zuidelijke dorp van IJsland, gelegen aan de belangrijkste ringweg van het eiland. Ondanks zijn kleine omvang (291 inwoners), is het de grootste nederzetting in 70 kilometer. Op de terugweg naar Reykjavík stop je bij de krachtige Skógafoss-waterval voor een korte wandeling een trap op om een van de mooiste uitzichten van IJsland te bewonderen. Het uitzicht omvat gletsjers, vulkanen en zwarte zandstranden. De laatste stop is bij de 60 meter hoge Seljalandsfoss-waterval, vooral bekend vanwege het verborgen pad erachter en eromheen.

Sólheimajökull: Gletsjerwandeling met gids

Sólheimajökull: Gletsjerwandeling met gids

Stap in het avontuur van je leven met onze Glacier Experience Tour, die begint bij de Sólheimajökull parkeerplaats. Maak kennis met je gecertificeerde gletsjergidsen en rust je uit met stijgijzers, helmen en ijsbijlen. Als we aan onze wandeling naar de Sólheimajökull gletsjer beginnen, bouwen we onze verwachtingen op voor de wonderen die voor ons liggen. Onder leiding van deskundige gidsen doorkruisen we de ijzige uitgestrektheid van de Sólheimajökull, waarbij elke stap adembenemende ijsformaties, enorme moulins en diepe kloven onthult. Het landschap is ontzagwekkend, met prachtige vergezichten op de omliggende bergen en valleien die er om vragen om op foto vastgelegd te worden. Tijdens de wandeling delen onze gidsen fascinerende inzichten over de vorming van de gletsjer, de geschiedenis en de culturele betekenis in IJsland. Je wordt ondergedompeld in het rijke verhaal van deze bevroren wereld en voelt een diepe verbondenheid met zijn oeroude oorsprong. Ga met ons mee op een Glacier Experience Tour en creëer herinneringen die een leven lang zullen blijven, terwijl je de ongelooflijke bevroren wereld van de Sólheimajökull gletsjer verkent.

RVK: Gletsjerwandeling, zuidkustwatervallen & zwart zandstrand

RVK: Gletsjerwandeling, zuidkustwatervallen & zwart zandstrand

Ervaar de magie van de zuidkust van IJsland in één dag op dit ongelooflijke avontuur vanuit Reykjavik. Bekijk een gletsjer van dichtbij, verken iconische plekken en ontdek de natuurlijke wonderen die deze adembenemende regio kenmerken. Bewonder de betoverende watervallen Seljalandsfoss en Skogafoss, waar je zelfs achter de watervallen van Seljalandsfoss kunt lopen - een werkelijk unieke ervaring. Duik in de verhalen en legendes die de machtige Skogafoss-waterval omhullen en voeg een extra laag intriges toe aan je reis. Omarm het Insta-beroemde zwarte zandstrand van Reynisfjara, waar u kunt genieten van een ontspannen wandeling langs het opvallende zwarte zand terwijl u uitkijkt op de prachtige rotsformaties die zich uitstrekken in de zee. Het belangrijkste avontuur wacht op de Sólheimajökull-gletsjer, waar je je uitrusting, stijgijzers, een ijspriem en een helm aantrekt. Begin aan een korte wandeling naar de voet van de gletsjer en stijg vervolgens het ijs op voor een opwindende gletsjerwandeling vol bochten, bochten en panoramische vergezichten die adembenemend zijn. Geniet de hele dag van het schilderachtige landschap terwijl je langs de zuidkust van IJsland reist en trakteer je ogen op ruige landschappen en dramatische kliffen die dit land echt uniek maken. Wanneer het avontuur is afgelopen, ga je terug naar Reykjavik met herinneringen die een leven lang meegaan. Dus mis deze fantastische kans niet om de schoonheid en spanning van de zuidkust van IJsland te ervaren op één onvergetelijke dag!

Mýrdalsjökull: Zuidkust ATV quad safari

Mýrdalsjökull: Zuidkust ATV quad safari

Ontdek de zuidkust van IJsland tijdens een spannend quad-bike avontuur. Ontdek de prachtige landschappen bij de Mýrdalsjökull gletsjer en doorkruis het zwarte zand van Sólheimasandur. Begin met een korte veiligheidsbriefing over de bediening van de ATV's. Als iedereen er klaar voor is, ga je op avontuur en rijd je over de majestueuze zwarte zandvlakten van Sólheimasandur. Doorkruis dit woestijnachtige landschap en stop bij het beroemde DC3-vliegtuig dat in 1973 op het zand neerstortte. Ga naar de spectaculaire kustlijn voor een fantastisch uitzicht op de omgeving. Bewonder vanaf het strand het schiereiland Dyrhólaey, het zuidelijkste puntje van IJsland. Als je landinwaarts kijkt, zie je in de verte de prachtige gletsjer Mýrdalsjökull. Terugkerend over het zand en de Jökulsá rivier volgend, eindigt je avontuur als je een rivier oversteekt om een prachtige bergvallei binnen te gaan.

Reykjavik: Zuidkust, Diamantstrand en Jökulsárlón Tour

Reykjavik: Zuidkust, Diamantstrand en Jökulsárlón Tour

Volg de zuidkust van IJsland naar de gletsjerlagune, Jökulsárlón, tijdens een dagexcursie vanuit Reykjavik. Bezoek de Seljalandsfoss-waterval en leer meer over de ongelooflijke landschappen van je gids. Blijf verbonden met gratis WIFI aan boord van de geklimatiseerde bus. Vertrek vanuit Reykjavik in een bus met airconditioning en passeer charmante dorpjes en Skaftafell National Park op weg naar de watervallen Seljalandsfoss en Skógarfoss. Kijk uit voor de grootste vulkaan van IJsland, de Öræfajökull-gletsjer. Na aankomst bij de lagune kunt u genieten van wat tijd om dit prachtige gebied te bekijken. Maak een wandeling langs de kust en bewonder de ijsbergen. Tijdens het zomerseizoen zijn amfibieënboottochten op de lagune beschikbaar tegen een toeslag (ter plaatse te betalen). Jökulsárlón begon zich begin jaren twintig te vormen en wordt elk jaar groter. Zie ijsblokken die zijn afgebroken van Europa's grootste gletsjer, Vatnajökull, terwijl ze langzaam naar de oceaan varen. De tour keert 's avonds terug naar Reykjavik.

IJsland: Complete audiogids met zelfbegeleiding van het eiland

IJsland: Complete audiogids met zelfbegeleiding van het eiland

Verken IJsland met behulp van onze audiogids (gesproken door een echt persoon) en leer meer over wat het eiland speciaal maakt in meer dan 340 stops! Smartphone App met GPS voor informatie onderweg. Belangrijk! Na boeking ontvang je van ons een aparte E-mail met de instructies voor het installeren van de app en de gids! Je kunt de "Ticket" E-mail van Get Your Guide negeren. Controleer ook je spam-map voor onze e-mail en neem contact met ons op als iets niet werkt! Met deze instructies kun je de app downloaden en de audiogids installeren. De gids kan worden gedownload voor offline gebruik en kan zo vaak worden gebruikt als je wilt (op 1 telefoon). Met de Iceland complete audiogids krijg je alle informatie die een gids je anders zou geven. Met behulp van GPS herkent de app waar je bent op je rondreis en geeft je op de juiste plekken spannende informatie. Zo staat niets jouw individuele rondreis met een huurauto in de weg. Jouw digitale IJsland reisgids voor het hele eiland van vuur en ijs! Deze audiogids biedt meer dan 340 zenders (7,5 uur speeltijd) met informatie over het land, de mensen en bezienswaardigheden in alle delen van het land. En alles is ingesproken door een echt persoon. De gids omvat niet alleen de Ringweg en de Golden Circle, maar ook de schiereilanden Reykjanes en Snaefellsnes, de Westman Eilanden, de Oost- en Westfjorden en de wilde IJslandse Hooglanden.

Veelgestelde vragen over Zuidkust van IJsland

Wat zijn de leukste dingen om te doen met kinderen tijdens een bezoek aan Zuidkust van IJsland?

De leukste activiteiten voor het hele gezin zijn:

Bekijk de leukste kindvriendelijke activiteiten van Zuidkust van IJsland op GetYourGuide

Activiteiten in Zuidkust van IJsland

Andere activiteiten in Zuidkust van IJsland

Wil je alle activiteiten in Zuidkust van IJsland bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Zuidkust van IJsland

Gemiddelde beoordeling

4.7
(9.998 beoordelingen)

De initiële logistiek (een bus nemen en dan overstappen op een andere) is een beetje vervelend. De tijd die we besteedden aan het stoppen bij het eerste café leek overdreven vergeleken met de tijd die we bij de eerste waterval doorbrachten. Verder was alles perfect.

Tommek en Garri (ik hoop dat ik het goed heb gespeld 🙈) vergezelden ons de hele dag op briljante wijze. Een kleine tip erbij.. Luister altijd naar de veiligheidstips 🫣 Het was een heerlijke dag ☺️

Al met al was het echt een geweldige dag😘maar ik had graag wat meer tijd gehad bij sommige haltes...maar al het andere was geweldig van begin tot eind👍✌️♥️en ik raad je 1000 aan %😘✌️

Super leuke dagtrip ! Zeker een aanrader als je geen eigen vervoer hebt en toch een klein stukje van de prachtige natuur wilt zien

Onmisbare excursie, prachtige landschappen. Zeer goede gids, zeer attent en vriendelijk (die ook Frans sprak). Ik raad 100% aan