Kies data

Zwarthoofdenhuis

Zwarthoofdenhuis: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Riga: toegangsticket - Zwarthoofdenhuis

1. Riga: toegangsticket - Zwarthoofdenhuis

Wandel door de eeuwen heen in het Zwarthoofdenhuis! Voel de magische sfeer van luxueuze feestzalen, versierd met schitterende kroonluchters en een galerij met koninklijke portretten. Verken de mysterieuze middeleeuwse kelders en bewerk historische kamers met een verrassende collectie zilverwerk. De afgelopen 700 honderd jaar heeft het Zwarthoofdenhuis de inwoners en gasten van Riga tevreden en verrukt. Dit is één van de mooiste gebouwen in Riga, met behoud van zowel het unieke historische erfgoed van de legendarische Broederschap van de Zwarthoofden als de geschiedenis van Riga. Eeuwenlang was het Zwarthoofdenhuis het culturele epicentrum van Riga, waar de meest respectabele inwoners van Riga en hun gasten bijeenkwamen, tijdens feesten georganiseerd door de Zwarthoofden en hun opvolgers. Dit gebouw, gelegen in het hart van het oude Riga, is het symbool van Riga en één van de centrale gebouwen van de vertegenwoordiging van Riga - niet voor niets heeft de president van Letland het Zwarthoofdenhuis gekozen als zijn tijdelijke verblijfplaats voor bijna vier jaar!

Riga Hoogtepunten Zelfgeleide speurtocht en wandeltocht

2. Riga Hoogtepunten Zelfgeleide speurtocht en wandeltocht

Leer Riga in je eigen tempo kennen tijdens deze interactieve speurtocht die op je telefoon wordt afgespeeld. Ontcijfer raadsels, communiceer met de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad en ontgrendel interessante feiten. Na het downloaden van de speurtochttour op uw mobiele apparaat (via een link en inloggegevens ontvangen op boeking), gebruik de mobiele app en geïntegreerde kaarten om 10 van de belangrijkste bezienswaardigheden van Riga te voet te bereiken. Leer bij elke stop meer over de attractie en los een locatiegebaseerd raadsel op dat alleen opgelost als u de specifieke locatie bereikt. Gebruik logica, verbeeldingskracht, observatie en teamgeest om de juiste code te ontgrendelen en de volgende bestemming van de tour te onthullen. Terwijl je door de stad loopt, geniet je van de flexibiliteit om je game op elk moment te pauzeren om een pauze, maak de perfecte foto's, stop voor de lunch of bezoek een museum. Kies ervoor om de tour later voort te zetten of bewaar de rest voor een andere dag. Start de activiteit op elk gewenst moment, het schema is indicatief. Begin je tour in het imposante Letse Nationale Kunstmuseum! Bezoek het Vrijheidsmonument, een symbool van Riga. Kom meer te weten over Laimas Pulksten, dit magnifieke horloge met zeldzame architectuur en bewonder de Kruittoren, een van de oudste in Europa. De Zweedse poort zal je verrassen met zijn verschrikkelijke legende. Bezoek het oudste wooncomplex de unieke esthetiek. Dan wacht het kasteel van Riga op je, vergeet niet om foto's te maken! De kathedraal van Riga zal je sprakeloos maken met zijn prachtige interieur en exterieur. Bewonder het Huis van de Zwartkoppen met zijn unieke kleuren en architectuur. De kers op de taart van deze unieke tour wordt de Sint-Pieterskerk, die je voor de rest van je leven zal markeren met het unieke uitzicht vanaf de toren.

Riga: wandeltocht door de oude stad van 2 uur

3. Riga: wandeltocht door de oude stad van 2 uur

Ontdek de oude binnenstad van Riga tijdens een begeleide wandeling langs de belangrijkste bezienswaardigheden. Luister naar de fascinerende verhalen van je lokale gids en leer over de rijke geschiedenis van de stad. Passeer bekende locaties, waaronder het House of the Blackheads, het gebouwencomplex Three Brothers en de Swedish Gate. Begin je tour bij het felrode House of the Blackheads en ga de oude stad binnen. Bewonder de eeuwenoude gebouwen die u hier omringen. Van het Stadhuisplein uit de 13e eeuw tot de torenhoge Sint-Pieterskerk. Vervolg uw wandeltocht en bekijk de magnifieke Grote en Kleine Gildehallen, het middeleeuwse en Art Nouveau Kattenhuis, de Three Brothers Buildings, St. Jacob's Cathedral, de Zweedse Poort en meer. Leer onderweg hoe de Art Nouveau-architectuur Riga binnendrong, lokale en historische verhalen en inzichten in welk eten je kunt proeven terwijl je in Letland bent.

Riga: 1,5 uur oude stadswandeling

4. Riga: 1,5 uur oude stadswandeling

Ga onder de oppervlakte van Riga, vanaf de oprichting 8 eeuwen geleden aan de rivier de Daugava tot de transformatie in de prachtige en artistieke stad die je vandaag ziet. Loop langs de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad en leer over de mensen die Riga hebben gemaakt tot wat het nu is. Kom meer te weten over de bisschop Albert van Livonia, die in 1201 de Letse hoofdstad stichtte, en over de vele buitenlanders die sindsdien hun stempel op deze stad hebben gedrukt. Ontdek de middeleeuwse Hanzestad van de stad en geniet van de pracht van de koepelkathedraal. Geniet van de grote en kleine gildehuizen en hun gotische en neogotische stijlen. Fotografeer het kasteel van Riga, de huidige residentie van de president van Letland, en bekijk beroemde plekken zoals de Sint-Pieterskerk, de Zweedse poort, de Kruittoren en vele andere.

Riga: stadswandeling van 2 uur door de klassieke binnenstad

5. Riga: stadswandeling van 2 uur door de klassieke binnenstad

Ontdek de prachtige binnenstad van Riga tijdens deze 2 uur durende stadswandeling door het historische en geografische stadscentrum. Je enthousiaste gids vertelt je de waargebeurde verhalen en de legendes over Riga en laat je alle hoogtepunten van de stad zien. Eerst breng je een bezoek aan het indrukwekkendste gebouw van Riga: het Zwarthoofdenhuis. Het werd volledig verwoest tijdens de Tweede Wereldoorlog en herbouwd in 1999. Dan zie je een complex van woongebouwen dat bekend staat als de "Drie broers". Het wordt beschouwd als het oudste bakstenen huis van Riga. Maar dat is nog niet alles. Tijdens je wandeling kom je ook langs het kasteel van Riga, de kathedraal van Riga, de oude stadsmuur, de Zweedse Poort, de Kruittoren en zelfs het Art Nouveau Kattenhuis. Na afloop heb je zeker weten meer begrip van en waardering voor de historische binnenstad van Riga en de fascinerende geschiedenis van de stad zelf.

Het oude centrum van Riga en de Jugendstil

6. Het oude centrum van Riga en de Jugendstil

Tijdens de rondleiding wandel je door de smalle straatjes van de middeleeuwse Hanzestad en geniet je van de pracht van de Koepelkathedraal, het oude gildehuis en het kasteel van Riga. De wandeling begint op het Stadhuisplein, het centrale plein van de stad van de 13e tot de 19e eeuw. Het beroemdste gebouw van het plein is het prachtige gotische huis van de mee-eters. Tijdens de tour zul je ook beroemde plekken van Riga zien zoals de St. Peters Church, de Swedish Gates en Powder Tower. Ongeveer dertig procent van de gebouwen in het centrum van Riga zijn art nouveau, wat meer is dan enige andere Europese stad. Bovendien geloven kunst en architectuurkenners dat het in Riga is dat de art nouveau zijn bijzonder krachtige en overweldigende uitdrukking vond. Om het oude Riga, het houten gebouw van Riga en de art nouveau-architectuur te behouden, is het historische centrum van Riga aangewezen als UNESCO-werelderfgoed. De gebieden waar de art nouveau het meest rijk is, zijn Alberta Street en de nabijgelegen ambassadewijk.

Riga: stadsintroductie in-app-gids en audio

7. Riga: stadsintroductie in-app-gids en audio

D Loop door een prachtige route van de stad, ontdek verborgen juweeltjes en bezoek 10+ van de belangrijkste attracties en plekken. Leer wat inleidende informatie over elke plaats en interessante verhalen over de stad in het algemeen. Download de app 'World City Trail' uit de winkel en log in. Lees de instructies en ga naar de startlocatie. Ontgrendel foto's van het exterieur en het interieur van de locatie. Luister of lees wat informatie over de attractie en loop verder naar het volgende checkpoint. Noteer wat je wel en niet leuk vond en maak je bucketlist voor de komende dagen! Begin uw wandeling op elk moment, zonder een schema. Pauzeer het voor de lunch, drink een drankje, bezoek een attractie naar keuze en ga later of zelfs een andere dag verder. Met de kaartfunctie zul je nooit verdwalen. Begin je tour in het imposante Letse Nationale Kunstmuseum! Bezoek het Vrijheidsmonument, een symbool van Riga. Kom meer te weten over Laimas Pulkstenis dit prachtige horloge met zeldzame architectuur en bewonder de Kruittoren, een van de oudste in Europa. De Zweedse Poort zal je verrassen, met zijn verschrikkelijke legende. Bezoek het oudste wooncomplex de unieke esthetiek. Dan wacht het kasteel van Riga op je, vergeet niet om foto's te maken! De kathedraal van Riga zal je sprakeloos achterlaten met zijn prachtige interieur en exterieur. Bewonder het Huis van de Mee-eters met zijn unieke kleuren en architectuur. De kers op de taart van deze unieke tour is de Sint-Pieterskerk, die je voor de rest van je leven zal markeren met het unieke uitzicht vanaf de toren.

Riga: 2-uur durende wandeltocht door de Oude Stad

8. Riga: 2-uur durende wandeltocht door de Oude Stad

Tijdens deze 2-uur durende wandeltocht verken je de Oude Stad van Riga, het historische en geografische centrum van Riga aan de rechteroever van de Westelijke Dvina. De Oude Stad beslaat een relatief klein gebied binnen de oude vestingwerken en bevat vele unieke monumenten met middeleeuwse architectuur. Je professionele gids laat je de Oude Stad zien en vertelt over de geschiedenis en cultuur van de stad. Natuurlijk beantwoordt deze ook al je vragen. De rondwandeling begint op het Marktplein. Dit was het centrale plein van de stad vanaf de 13e tot de 19e eeuw. Het beroemdste gebouw op dit plein is het schitterende, gotische Zwarthoofdenhuis. Tijdens de tocht kom je ook langs andere beroemde plaatsen in Riga, zoals de Peterskerk, de Zweedse poort en de Kruittoren. Ervaar de aura van een eeuwenoude stad tijdens je wandeling door de smalle straten, waar je unieke combinaties van woonhuizen met heilige gebouwen vindt. Hier zie je de Dom van Riga uit de 13e eeuw, de gotische Peterskerk, de mooie Peitavsynagoge, het Konventhof, het wooncomplex van de Drie broers, het Slot van Riga, de Sint-Joriskerk en de Sint-Jakobskerk. Je ontdekt het verleden van Riga als Hanzestad bij de gebouwen van het Grote Gilde en het Kleine Gilde, en bij het gereconstrueerde Zwarthoofdenhuis. Reis terug naar de middeleeuwen, toen Riga een machtige havenstad was en lid van het Hanzeverbond, dat handelaars uit de Baltische gebieden verbond met het noorden van Duitsland.

Zelfgeleide ontdekkingswandeling in Riga

9. Zelfgeleide ontdekkingswandeling in Riga

Ontdek Riga als nooit tevoren met deze originele interactieve game-ervaring. Met je mobiele telefoon begint je uitdaging op St John's Courtyard. Open gewoon uw e-maillink en uw avontuur kan beginnen. Zie het Huis van de Zwartkoppen, heb de mogelijkheid om het gebouw van de Drie Broers binnen te gaan en het Koepelplein te bewonderen. Nieuwsgierige feiten: Kom meer te weten over Riga, ontdek de geheimen van de belangrijkste bezienswaardigheden en leer over merkwaardige feiten die u nergens anders zult lezen. Vind monumenten en verborgen geheimen: Onze lokale maker creëerde een interactieve wandeling door de stad. Cryptische aanwijzingen laten je door de straten van de stad kronkelen en nodigen je uit om op details te letten die je normaal gesproken niet opmerkt. Zodra je bij de volgende halte bent aangekomen, moet je een vraag oplossen: open je ogen en geest en gebruik je locatie om het juiste antwoord te vinden! Genieten van: Tijdens deze ontdekkingstocht leer je de stad van een andere kant kennen. Zelfs de lokale bevolking ontdekt nieuwe feiten terwijl ze geheime stadspaden volgen! Los 14 raadsels op die zijn gemaakt door onze lokale makers. Scherp je zintuigen en waardeer de mooiste (en kleine) details om je heen. Of je nu de oude binnenstad van Riga kent of hier net bent begonnen met verkennen, krijg een perspectief op de ontdekking die je nieuwsgierigheid zal inspireren, waar je ook heen gaat.

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Andere belevenissen
  • Privétours

Overzicht activiteiten in Zwarthoofdenhuis

Wil je alle activiteiten in Zwarthoofdenhuis ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Zwarthoofdenhuis

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 148 beoordelingen

Geweldig gebouw. Geweldige kamers. Zeker een bezoek waard. Uitstekende waarde. Een terugblik in de tijd in de geschiedenis van Letland. Letten zijn hier erg trots op. Personeel erg behulpzaam. De meeste dingen worden in het Engels uitgelegd met informatie over de muurposter. Geen taalkundige uitrusting, maar kan toch genieten van het vinden van wat je zou willen weten. Misschien kan er voor de toekomst apparatuur worden geleverd. Zou een bezoek aan iedereen aanraden. Je kunt alleen rondlopen, met z'n tweeën of met een groep. Nogmaals, een plezierige tijd in de geschiedenis, niet te missen.

Charmant, gastvrij, we waardeerden de opmerkingen van de gids volledig om de geschiedenis van de stad Riga . beter te begrijpen

Een interessante en belangrijke site in de geschiedenis van Riga. Het kind keek graag naar de prachtige zalen en objecten.

Top gids met heel veel kennis van de stad, het land en de geschiedenis.

Geen wachttijd. Prachtig gebouw! Gewoon fantastisch!