Ontdek het beste van
Normandië

Populaire activiteiten

De publiekstrekkers van Normandië

Alle activiteiten

386 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Onze aanbevelingen voor Normandië

Mont Saint-Michel: toegangsbewijs abdij Mont Saint-Michel

Mont Saint-Michel: toegangsbewijs abdij Mont Saint-Michel

Ontdek een van 's werelds eerste Unesco-werelderfgoedlocaties met een bezoek aan de abdij van Mont-Saint-Michel. Verken de site met een zelf rondleiding aan de hand van een informatieboekje en leer de fascinerende geschiedenis van de plek helemaal in je eigen tempo kennen. De verering van Sint Michel werd geïntroduceerd op de heilige berg in 708 en het werd een van de belangrijkste middeleeuwse bedevaartsoorden. Benedictijner monniken begonnen hier in de 10e eeuw een abdij te bouwen. De abdij heeft de aanvallen van de mens, de tijd en de elementen doorstaan. De heldhaftige weerstand van de berg tegen Engelse aanvallen tijdens de Honderdjarige Oorlog (14e en 15e eeuw) maakte het tot een symbool van de Franse nationale identiteit. Monniken verlieten de abdij in 1790 en in 1874 werd het op de monumentenlijst geplaatst. Dankzij voortdurende restauratiewerkzaamheden is de hele site in zijn oude glorie hersteld. De abdij ligt op de top van het dorp Mont-Saint-Michel. De abdij ligt op de top van het dorp Mont-Saint-Michel. Door de ligging op de top van de rots en het grote aantal treden is de site moeilijk toegankelijk voor mindervaliden en kinderwagens.

Dagtrip naar Mont-Saint-Michel vanuit Parijs

Dagtrip naar Mont-Saint-Michel vanuit Parijs

Reis door Normandië op weg naar de middeleeuwse Mont-St-Michel op een dagtrip vanuit Parijs aan boord van een bus met airconditioning. Kies ervoor om alleen te gaan, met een live gids of met een audiogids. Ontdek het eiland dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat en de gotische abdij. Leer over de fascinerende geschiedenis en legendarische verhalen. Vertrek uit Parijs en reis door het Franse platteland met een bus met airconditioning naar de verbazingwekkende vestingstad Mont Saint-Michel voor de kust van Normandië kust. Leun achterover en ontspan en geniet onderweg van een prachtig uitzicht op het landschap. Stop voor een pauze in een nabijgelegen dorp dat dateert uit de tijd van de Noormannen en wandel door de kronkelende straatjes en smalle paadjes om het beste uitzicht op de baai te vinden. Ga verder naar de monding van de rivier de Couesnon, waar Mont-Saint-Michel werd gebouwd op een eilandje op slechts een paar honderd meter van het vasteland. Breng de middag door met het verkennen van de opmerkelijke monumenten van de ommuurde stad, die sinds 1979 op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Neem de tijd om het rotsachtige eilandje in uw eigen tempo te ontdekken. Klim langs de wallen om naar de abdij op de top van de stad te gaan. Bezoek de abdij van Mont-Saint-Michel met een inbegrepen toegangsticket. dit benedictijnse gebouw heeft een cruciale rol gespeeld in de geschiedenis van de commune en de feodale samenleving die het vertegenwoordigt. Bewonder dit magnifieke voorbeeld van gotische architectuur uit het begin van de 13e eeuw. Bewonder het uitzicht op de omliggende baai voordat u in de late namiddag de Mont-Saint-Michel verlaat. Laat je terugrijden naar de Franse hoofdstad om bij het startpunt te worden afgezet.

Vanuit Parijs: Giverny, Monet's huis en tuinen halve dagtrip

Vanuit Parijs: Giverny, Monet's huis en tuinen halve dagtrip

Begeef je op een reis naar het bloeiende landgoed van Claude Monet in Giverny en leer meer over de enorm invloedrijke impressionistische kunstbeweging. Reis van Parijs naar het schilderachtige plattelandsdorpje Giverny in een bus met airconditioning. Tijdens de rit, die ongeveer een uur duurt, legt uw gids de agenda van de dag uit. Je eerste stop is de Fondation Claude Monet, waar je wordt getrakteerd op een korte maar informatieve introductie van het landgoed waar de impressionistische meester zijn thuis maakte. Na de oriëntatietour kun je het Huis en de tuinen van Monet op je gemak verkennen met behulp van een handige, zelfgeleide audio-app. Wandel door de met lelieblad bezaaide vijvers van de tuin die beroemd werden door Monets eigen meesterwerken. Bewonder de fantastische explosie van bloemen en baan je een weg door het met klimop begroeide huis van de kunstenaar, dat is gerestaureerd om te laten zien hoe het eruit zou hebben gezien tijdens het leven van de schilder. U kunt ook lunchen in een van de rustige bars of restaurants van de stad. Herpak je na de lunch en maak de korte reis terug naar Parijs met voldoende tijd om te genieten van nog een leuke activiteit in Parijs. Profiteer van deze ongeëvenaarde ervaring naar een van de meest fotografeerbare en unieke bestemmingen van Frankrijk.

Vanuit Parijs: dagtocht Giverny met audiogids of live gids

Vanuit Parijs: dagtocht Giverny met audiogids of live gids

Maak een prachtige tocht van een halve dag naar het voormalige huis van Claude Monet, een van de beroemdste schilders van het Franse impressionisme. Het betoverende huis bevindt zich in het kleine gehucht Giverny aan de oevers van de rivier de Seine, ongeveer 80 kilometer ten westen van Parijs. De woning en de tuinen werden in 1966 door de zoon van Monet nagelaten aan de Académie des Beaux-Arts. Na grootschalige werkzaamheden werd het huis in 1980 voor het publiek geopend als museum. Afhankelijk van de gekozen optie, krijg je een rondleiding van een gids, een audiogids of je bezoekt het museum op eigen gelegenheid.  Je vertrekt vanuit Parijs en reist in een comfortabele bus met airconditioning. Aangezien er geen direct openbaar vervoer is naar Giverny, is dit de ideale manier om er te komen. Je rijdt via de westelijke arrondissementen van Parijs en neemt de Normandische snelweg tot aan Bonnières. Na het oversteken van de rivier de Seine bij Vernon, ga je verder naar Giverny door de beboste plateaus van het departement Eure. Giverny trok in de 19e eeuw diverse impressionistische schilders aan, waarvan de meesten het voorbeeld volgden van de stichter van de stroming, Claude Monet. Hij woonde er maar liefst 43 jaar. Bezoek het huis van de meester, waar de spectaculaire kleuren en betoverende tuin als een kunstwerk zijn ontworpen. Laat je betoveren door de bloemperken en planten en krijg een idee van de gevoelens en inspiraties van de kunstenaar als je voor de beroemde waterlelies en treurwilgen in de prachtige watertuin staat.

Vanuit Parijs: Dagtocht Mont Saint Michel met een gids

Vanuit Parijs: Dagtocht Mont Saint Michel met een gids

Bezoek Mont Saint-Michel tijdens een begeleide dagtrip vanuit Parijs. Ontdek de hoogtepunten met je gids voordat je een rondleiding met audiogids maakt door de abdij van Mont-Saint-Michel. Geniet daarna van wat vrije tijd om op eigen gelegenheid te verkennen. Stap vanuit Parijs in een privébus naar het eiland Mont Saint Michel. Luister onderweg terwijl je gids interessante verhalen vertelt uit de geschiedenis van de abdij. Volg je gids tijdens een oriëntatietour om ervoor te zorgen dat je de belangrijkste bezienswaardigheden ziet, waaronder de abdij op de heuveltop van Mont Saint Michel. Geniet van een paar uur op uw gemak om de abdij te verkennen en de pracht van het interieur op te snuiven met een audiogids, of slenter door de pittoreske straatjes. Kies uit een verscheidenheid aan lunchopties, variërend van eetzalen met rustiek vlees tot verfijnde restaurants met terrassen met uitzicht op de baai die gespecialiseerd zijn in zeevruchten. Of stop bij een van de crêperieën van Mont Saint Michel om te smullen van galettes (boekweitpannenkoeken) met Normandische cider. In de late namiddag stapt u in de bus voor een terugreis naar Parijs.

Vanuit Parijs: Dagtocht met gids naar Giverny en het paleis van Versailles

Vanuit Parijs: Dagtocht met gids naar Giverny en het paleis van Versailles

Ga mee op een onvergetelijke reis door de Franse artistieke en koninklijke geschiedenis met onze dagtrip vanuit Parijs! Ga met ons mee in een bus met airconditioning en laat je meevoeren naar de betoverende wereld van Monet's landgoed Giverny en het weelderige paleis van Versailles. Je avontuur begint als je wordt opgehaald bij ons trefpunt in Parijs, zodat je de dag gemakkelijk en probleemloos kunt beginnen. Dompel jezelf onder in de wereld van Claude Monet bij de Monet Foundation, waar een korte introductie de weg vrijmaakt voor je ontdekkingstocht door het Huis en de Tuinen van Monet. Wandel in je eigen tempo met behulp van onze gebruiksvriendelijke app, slinger door de iconische vijver met lelieblad en bewonder de charme van het met klimop begroeide huis van Monet. Na een ontspannen ochtend kun je genieten van een heerlijke lunch in de stad, waarbij je kunt kiezen uit verschillende heerlijke opties [op eigen kosten]. Ontspan daarna en geniet van het schilderachtige uitzicht tijdens een comfortabele rit naar het majestueuze paleis van Versailles, een bewijs van de Franse koninklijke extravagantie. Profiteer van de voorrangstoegang bij aankomst in Versailles, zodat je de wachtrijen vermijdt en zoveel mogelijk tijd hebt in dit iconische paleis. Volg je gids met kennis van zaken door de weelderige kamers waar Louis XVI en Marie Antoinette ooit uitbundige soirées hielden en krijg inzicht in de geschiedenis en de verhalen die de muren doordringen. Geniet van de vrijheid om in je eigen tempo door de zorgvuldig onderhouden tuinen te dwalen en de essentie van Versailles vast te leggen voordat je weer bij de bus stapt voor een naadloze terugreis naar Parijs. Mis deze kans niet om te genieten van de schoonheid van Monets kunst en de grootsheid van Versailles, terwijl je geniet van het comfort en de luxe van onze zorgvuldig samengestelde dagtour. Boek nu je plek voor een dag vol cultuur, geschiedenis en de magie van Franse elegantie!

Mont Saint Michel: wandeltocht en optioneel ticket voor de abdij

Mont Saint Michel: wandeltocht en optioneel ticket voor de abdij

Verken het dorp Mont Saint Michel, gelegen op een pittoresk getijdeneiland, met een gediplomeerde lokale gids. Ontmoet eerst je gids en neem de pendelbus naar het dorp, waar je tijdens een 2 uur durende wandeling meer te weten komt over de geschiedenis van het dorp. Loop door de smalle geplaveide straatjes van het dorp langs de Grande Rue op weg naar de abdij. Bekijk de parochiekerk van Saint-Pierre, omringd door een begraafplaats, met een zilveren beeld gewijd aan Saint-Michel. Kwaal langs de wallen en geniet van het prachtige uitzicht op de kust en een prachtig panorama over de baai. Kies ervoor om een toegangsticket voor de abdij mee te nemen, zodat u deze in uw eigen tempo kunt verkennen.

Van Parijs: begeleide dagtocht naar de tuin van Monet in Giverny

Van Parijs: begeleide dagtocht naar de tuin van Monet in Giverny

Verken het prachtige dorp en huis in Hoog-Normandië waar de impressionistische kunstenaars, Claude Monet, de laatste 40 jaar van zijn leven doorbrachten. Bezoek het charmante dorpje Giverny en ontdek waarom het zo'n inspiratiebron bleek voor impressionistische kunstenaars. Kijk na uw transfer vanuit Parijs binnen in het huis waar Monet woonde en werkte. Gelegen in een prachtige vallei van de rivier de Seine, vormden de tuinen en omgeving een groot deel van het onderwerp voor zijn schilderijen nadat hij daar in 1883 was verhuisd. Als je eenmaal de kamers hebt gezien waar de kunstenaar met zijn gezin woonde, wandel je door 2 unieke tuinen die Monet gedurende zijn leven heeft ontworpen en aangepast. Bekijk meer dan 100 verschillende soorten bloemen en verweven bladeren in de bloementuin van Monet. Voel je dan alsof je in een van zijn schilderijen in de Japanse tuin bent gestapt. Ga naar het meer vol waterlelies en begrijp beter waarom Monet deze tuin als inspiratiebron gebruikte voor meer dan 250 van zijn schilderijen.

Van Parijs: dagtour D-Day invasiestranden Normandië

Van Parijs: dagtour D-Day invasiestranden Normandië

Geniet van een onvergetelijke dagtrip vanuit Parijs en bezoek de invasiestranden van Normandië, waar de uitkomst van de Tweede Wereldoorlog en de toekomst van Europa voor altijd veranderde. Kom meer te weten over de dramatische gebeurtenissen van 6 juni 1944, met minibustransfers heen en terug vanuit Parijs. Rijd door het Normandische platteland om enkele van de belangrijkste locaties van de campagne te ontdekken. Ga overdag naar Omaha Beach, bekijk de Duitse bunkers, bezoek Operatie Overlord Museum en reis naar Pointe du Hoc. Kijk verwonderd naar meer dan 10.000 witte kruisen die de gesneuvelde soldaten op de Amerikaanse begraafplaats markeren. Luister terwijl je gids de slagvelden tot leven brengt en unieke verhalen vertelt over de soldaten die vochten en stierven om een einde te maken aan Hitlers plannen voor Europa en de wereld.

Parijs: Normandië D-Day stranden begeleide dagtocht met lunch

Parijs: Normandië D-Day stranden begeleide dagtocht met lunch

Verken het prachtige platteland van Normandië tijdens een volledig begeleide dagtocht langs de landingsplaatsen van D-Day en ontdek de rijke tradities van Normandië bij een typische cider- en Calvados-boerderij. De tour vertrekt vanuit Parijs naar de historische slagvelden en landingsstranden langs de kust, inclusief het Utah Beach Museum, gehuisvest in een originele Duitse bunker op het strand waar de eerste Amerikaanse troepen landden. Kom meer te weten over de ingewikkelde planning achter Operatie Overlord en hoor ontroerende verhalen van gewone mannen en vrouwen wier acties het gezicht van Europa vormden zoals het nu bekend staat. Het museum biedt ook een ongeëvenaard uitzicht over Utah Beach en is de thuisbasis van een van de enige overgebleven B-26-vliegtuigen ter wereld. Geniet van een lunch in Normandische stijl met vers bereide seizoensproducten in een restaurant met uitzicht op de haven van Grandcamp Maisy. Stop vervolgens bij een traditionele boomgaard waar cider wordt gemaakt en proef de ciders en Calvados (appelbrandewijn) die typisch zijn voor de regio in een 17e-eeuwse schuur. Reis daarna naar de Pointe du Hoc om de Duitse verdediging op de klif te zien die tijdens de D-Day-landingen heldhaftig werd ingenomen door US Rangers. De site kijkt uit over het Engelse Kanaal en is nog grotendeels zoals hij meer dan een halve eeuw geleden was, met originele Duitse vestingwerken en de kraterlittekens van bommen. Betaal je respect op de Amerikaanse begraafplaats in Colleville-sur-Mer, gelegen op een klif met uitzicht op Omaha Beach. Theodore Roosevelt, Jr., zoon van president Roosevelt, en ontvanger van een Medal of Honor, ligt hier begraven, samen met bijna 10.000 soldaten.

Veelgestelde vragen over Normandië

De topbezienswaardigheden in Normandië

Activiteiten in Normandië

Andere activiteiten in Normandië

Wil je alle activiteiten in Normandië bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Normandië

Gemiddelde beoordeling

4.5
(7.082 beoordelingen)

Ondanks dat het duidelijk staat vermeld is het jammer dat je na zo’n lange intensieve dag niet wordt terug gebracht naar het beginpunt van de excursie maar naar een andere stad vanwaar je dan zelf nog met de trein terug moet. (Gelukkig hielp de gids ons met het kopen van de treinkaartjes. Anders is t toch wel een gedoe).

Abdij van immense schoonheid. We aten in een restaurant met uitzicht op zee om de komst van de vloed te kunnen zien. Intens en onvergetelijk moment.

Zeer positieve ervaring, het maakte het voor ons gemakkelijker om toegang te krijgen tot het bezochte monument.

Ben was een uitstekende gids, zowel historisch als geologisch. Ook het menselijk contact was uitstekend.

Erg genoten van dit bezoek, gelukkig deden we het vóór 10.00 uur. Te veel te veel mensen. Dat is jammer.