Dingen om te doen Normandië

Normandië: De beste dingen die je niet wil missen

Abdij Mont Saint-Michel: ticket en zelfgeleide tour

1. Abdij Mont Saint-Michel: ticket en zelfgeleide tour

Ontdek een van 's werelds eerste UNESCO-Werelderfgoedlocaties met een bezoek aan de abdij van Mont Saint-Michel.Verken de locatie op een zelfgeleide tour met behulp van een informatieboekje en kom in je eigen tempo meer te weten over de fascinerende geschiedenis van de abdij. De aanbidding van de heilige Michaël werd in 708 op de heilige berg geïntroduceerd, dat daarmee een van de belangrijkste plaatsen van de middeleeuwse bedevaart werd. Benedictijnse monniken begonnen hier in de 10e eeuw een abdij te bouwen.   De abdij heeft de aanvallen van mens, tijd en elementen weerstaan.De heroïsche weerstand tegen de Engelse aanvallen tijdens de Honderdjarige Oorlog (14e en 15e eeuw) maakte haar tot een symbool van de Franse nationale identiteit.  De monniken verlieten de abdij in 1790 en het werd in 1874 als historisch monument geregistreerd. De hele locatie is in haar oude glorie hersteld dankzij voortdurende restauratie.

Dagtocht naar Mont-Saint-Michel vanuit Parijs

2. Dagtocht naar Mont-Saint-Michel vanuit Parijs

Reis door Normandië op weg naar de middeleeuwse Mont-St-Michel op een dagtrip vanuit Parijs aan boord van een bus met airconditioning. Kies ervoor om alleen te gaan, met een live gids of met een audiogids. Ontdek het eiland dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat en zijn gotische abdij. Leer over de fascinerende geschiedenis en legendarische verhalen. Vertrek uit Parijs en reis door het Franse platteland met een bus met airconditioning naar de verbazingwekkende vestingstad Mont Saint-Michel voor de kust van Normandië. Leun achterover en ontspan en geniet onderweg van een prachtig uitzicht op het platteland. Stop voor een pauze in een nabijgelegen dorp dat dateert uit de tijd van de Noormannen, en slenter door de kronkelende straatjes en smalle paden om het beste uitzicht over de baai te vinden. Ga verder naar de monding van de rivier de Couesnon, waar Mont-Saint-Michel werd gebouwd op een eilandje op slechts een paar honderd meter van het vasteland. Breng de middag door met het verkennen van de opmerkelijke monumenten van de ommuurde stad, die sinds 1979 op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Neem de tijd om het rotsachtige eilandje in je eigen tempo te ontdekken. Klim langs de wallen om je een weg te banen naar de abdij bovenaan de stad. Bezoek de abdij van Mont-Saint-Michel met een inbegrepen toegangsticket. dit benedictijnse gebouw heeft een cruciale rol gespeeld in de geschiedenis van de gemeente en de feodale samenleving die het vertegenwoordigt. Bewonder dit prachtige voorbeeld van gotische architectuur uit het begin van de 13e eeuw. Bewonder het uitzicht op de omliggende baai voordat u in de late namiddag Mont-Saint-Michel verlaat. Laat je terugrijden naar de Franse hoofdstad om afgezet te worden bij het startpunt.

Vanuit Parijs: begeleide dagtrip naar Mont Saint Michel

3. Vanuit Parijs: begeleide dagtrip naar Mont Saint Michel

Bezoek Mont Saint-Michel tijdens een begeleide dagtrip vanuit Parijs. Ontdek de hoogtepunten met je gids voordat je een rondleiding met audiogids maakt door de abdij van Mont-Saint-Michel. Geniet daarna van wat vrije tijd om op eigen gelegenheid te verkennen. Stap vanuit Parijs in een privébus naar het eiland Mont Saint Michel. Luister onderweg terwijl je gids interessante verhalen vertelt uit de geschiedenis van de abdij. Volg je gids tijdens een oriëntatietour om ervoor te zorgen dat je de belangrijkste bezienswaardigheden ziet, waaronder de abdij op de heuveltop van Mont Saint Michel. Geniet van een paar uur op uw gemak om de abdij te verkennen en de pracht van het interieur op te snuiven met een audiogids, of slenter door de pittoreske straatjes. Kies uit een verscheidenheid aan lunchopties, variërend van eetzalen met rustiek vlees tot verfijnde restaurants met terrassen met uitzicht op de baai die gespecialiseerd zijn in zeevruchten. Of stop bij een van de crêperieën van Mont Saint Michel om te smullen van galettes (boekweitpannenkoeken) met Normandische cider. In de late namiddag stapt u in de bus voor een terugreis naar Parijs.

Van Parijs: dagtour D-Day invasiestranden Normandië

4. Van Parijs: dagtour D-Day invasiestranden Normandië

Geniet van een onvergetelijke dagtrip vanuit Parijs en bezoek de invasiestranden van Normandië, waar de uitkomst van de Tweede Wereldoorlog en de toekomst van Europa voor altijd veranderde. Kom meer te weten over de dramatische gebeurtenissen van 6 juni 1944, met minibustransfers heen en terug vanuit Parijs. Rijd door het Normandische platteland om enkele van de belangrijkste locaties van de campagne te ontdekken. Ga overdag naar Omaha Beach, bekijk de Duitse bunkers, bezoek Operatie Overlord Museum en reis naar Pointe du Hoc. Kijk verwonderd naar meer dan 10.000 witte kruisen die de gesneuvelde soldaten op de Amerikaanse begraafplaats markeren. Luister terwijl je gids de slagvelden tot leven brengt en unieke verhalen vertelt over de soldaten die vochten en stierven om een einde te maken aan Hitlers plannen voor Europa en de wereld.

Mont-Saint-Michel: toegang tot 4 musea

5. Mont-Saint-Michel: toegang tot 4 musea

Een bezoek aan de 4 musea van Mont Saint-Michel geeft je inzicht in de grootse personen, mysteries, geheimen en legenden van deze unieke plaats. Je ontdekt het mysterieuze verhaal van de Mont Saint-Michel.  Eerst bezoek je het maritiem museum, waar je de grootste getijden ter wereld ziet en alles te weten komt over het enorme milieuproject van Mont Saint-Michel. Daarna bezoek je het historisch museum met de audio- en lichtshow. Je verneemt er meer over de monniken die de abdij en de gevangenissen van Mont Saint-Michel hebben gebouwd. Je kan de tentoonstellingen bezoeken, zoals de collectie antieke wapens, middeleeuwse martelwerktuigen, het lichaam dat in het drijfzand vastzit, de ijzeren kooi en de kerkers van Lodewijk XI. Dan bezoek je het historisch huis van Bertrand du Guesclin, een Bretonse ridder en Frans militair bevelhebber tijdens de 14e eeuw en zijn vrouw, Tiphaine de Raguenel, een beroemde astrologe die het lot van de wereld las in de sterren. Hier vind je tentoonstellingen van typische meubels, een bruidskamer, een middeleeuwse kuisheidsgordel, een harnas dat Bertrand du Guesclin gedragen heeft en de studeerkamer van Tiphaine de Raguenel. Het laatste museum is de  Archeoscoop,  die het mysterie prijsgeeft van de geschiedenis van Mont Saint-Michel. Het is een onvergetelijke ervaring in een tijdloze setting op het kruispunt van geschiedenis en legende. De hoogwaardige en complexe technologie van deze unieke show tovert je naar een wereld van magie en religie.  Deze musea maken je bezoek aan de Mont Saint-Michel perfect af.

Bayeux: rondleiding Amerikaanse D-Day-locaties in Normandië

6. Bayeux: rondleiding Amerikaanse D-Day-locaties in Normandië

Ontmoet je gids op Place de Québec en begin dan met je D-Day-verkenningsavontuur, waarbij je de geschiedenis opzoekt terwijl je de dag van 6 juni 1944 ontdekt. De eerste halte is het strand van Omaha, waar de dodelijkste landingen van de dag plaatsvonden. Kom van je gids meer te weten over de landingen hier en de soldaten die hun leven hebben gewaagd en bezoek vervolgens het D-Day museum naast het strand. Na Omaha bezoek je Utah beach, de tweede locatie waar Amerikaanse troepen op D-Day landden. Bekijk op het strand in de buurt  Musée du Débarquement  om meer te weten te komen over de planning en uitvoering van D-Day. Bezoek vervolgens de Amerikaanse militaire begraafplaats en neem de kans om  respect  te betuigen aan de soldaten van de Tweede Wereldoorlog. Je gaat verder naar Point du Hoc , een adembenemende klif met maanlandschappen en een prachtig uitzichtpunt over het Kanaal. De site werd gebouwd als een belangrijk punt van de Atlantische muur door de Duitsers, omdat het het hoogste punt was tussen de stranden van Omaha en Utah en een geweldige observatieplek bood om alle aankomsten uit de zee op te merken. Je D-Day sightseeingtour door Normandië eindigt met een bezoek aan het dorp  Sainte-Mère-Eglise, het hart van de springzone voor de 82e Amerikaanse luchtmacht. Luister naar verhalen over hoe parachutisten in het dorp regenden en hoe één van hen beroemd werd gevangen in de toren van de kerk. Herhaal ten slotte de bewegingen van de parachutisten en luchtlandingstroepen op D-Day in het Airborne Museum. Met opties voor zowel een halve als een hele dag reizen, stem je ervaring af op je interesse en planning.

Parijs: D-Day Stranden Normandië Begeleide dagtocht met lunch

7. Parijs: D-Day Stranden Normandië Begeleide dagtocht met lunch

Verken het prachtige landschap van Normandië tijdens een volledig begeleide dagtocht naar de landingsplaatsen van D-Day en ontdek de rijke tradities van Normandië op een typische cider- en Calvados-boerderij. De tour vertrekt vanuit Parijs naar de historische slagvelden en invasiestranden langs de kust, waaronder het Utah Beach Museum, gehuisvest in een originele Duitse bunker op het strand waar de eerste Amerikaanse troepen landden. Kom meer te weten over de gecompliceerde planning achter Operatie Overlord en hoor ontroerende verhalen van gewone mannen en vrouwen wier acties het gezicht van Europa hebben gevormd zoals we dat nu kennen. Het museum biedt ook een ongeëvenaard uitzicht over Utah Beach en is de thuisbasis van een van de weinige overgebleven B-26-vliegtuigen ter wereld. Geniet van een lunch in Normandische stijl met vers bereide seizoensproducten in een restaurant met uitzicht op de haven van Grandcamp Maisy. Stop vervolgens bij een traditionele boomgaard waar cider wordt gemaakt en proef de ciders en Calvados (appelbrandewijn) die typisch zijn voor de regio in een 17e-eeuwse schuur. Daarna reis je naar de Pointe du Hoc om de Duitse klifverdediging te zien die heldhaftig werd ingenomen door US Rangers tijdens de D-Day-landingen. De site kijkt uit over het Engelse Kanaal en is nog steeds hetzelfde als meer dan een halve eeuw geleden, met originele Duitse vestingwerken en de kraterlittekens van bommen. Betaal je respect voor de gevallenen op de Amerikaanse begraafplaats in Colleville-sur-Mer, gelegen op een klif met uitzicht op Omaha Beach. Theodore Roosevelt, Jr., zoon van president Roosevelt, en ontvanger van de Medal of Honor, ligt hier begraven, samen met bijna 10.000 soldaten.

Vanuit Parijs: dagtrip D-Day-stranden in Normandië

8. Vanuit Parijs: dagtrip D-Day-stranden in Normandië

Maak een dagtrip vanuit Parijs naar de D-Day-stranden in Normandië in het gezelschap van een deskundige officiële gids, die deze historische locaties tot leven brengt. Op 6 juni 1944, bekend als D-Day, openden de geallieerden een nieuw Europees front tegen de troepen van het Derde Rijk. Het was de grootste militaire operatie in de geschiedenis en markeerde het begin van de Slag om Normandië die zou leiden tot het einde van de Tweede Wereldoorlog. Meer dan 150.000 soldaten uit Amerika, Groot-Brittannië, Canada en vele andere landen, landden door zee en lucht op een aantal stranden langs de kustlijn van Normandië en de steile kliffen bij Pointe du Hoc. Stap om 07:00 uur aan boord van de luxe bus met airconditioning in het centrum vanuit Parijs en begin aan een unieke dag in Normandië. Ontspan en bewonder de prachtige landschappen van het Franse platteland voordat je rond 10:15 uur het Caen Memorial Museum bereikt. Het Caen Memorial Museum, ook bekend als het Peace Museum, werd opgericht om het verhaal te vertellen over de verschillende fasen van de Tweede Wereldoorlog, met name de Slag om Normandië en de opmars van de geallieerde troepen in heel Frankrijk. Tijdens je rondleiding krijg je de gelegenheid om alledaagse voorwerpen uit het bezette leven te zien, kaarten en modellen van militaire voertuigen, evenals filmvertoningen die de emoties van D-Day en de Slag om Normandië nabootsen. Lunch (als de lunchoptie is geselecteerd) is inbegrepen in het restaurant van het Caen Memorial Museum. In de middag ga je verder naar verschillende iconische bezienswaardigheden die een rol hebben gespeeld in de landingen. Je eerste halte is bij Pointe du Hoc, met uitzicht op de honderd meter hoge kliffen tussen de stranden van Utah en Omaha. Bestormd door de Amerikaanse Rangers op 6 juni, het was één van de belangrijkste Duitse versterkte locaties langs de Normandische kust en was destijds uitgebreid uitgerust met zware artillerie. Bezoek de bekende Amerikaanse begraafplaats in Saint Laurent, net boven het strand van Omaha en in de buurt van de stad Colleville-sur-Mer. Deze 170-hectare grote site heeft 9387 witte marmeren grafstenen, perfect opgesteld over het gras, een gedenkteken, een kapel en de tuin van de vermisten. Het is een eerbetoon aan de Amerikaanse soldaten die stierven tijdens de Slag om Normandië. Een klein pad leidt de heuvel af naar het strand van Omaha, waar je over het zand kunt lopen. Je hebt een uur om deze site te verkennen. De volgende halte is in Arromanches, een historische stad bekend om zijn kunstmatige haven die werd gebouwd om de landingen in Normandië te ondersteunen. Op D-Day zag de haven bijna 10.000 ton aan apparatuur lossen. Je kunt nog steeds de zwevende betonnen Phoenix-constructies in het water onderscheiden. Voordat je terugkeert naar Parijs, maak je een korte pauze bij het zandstrand Juno Beach en de begraafplaats, één van de belangrijkste landingsstranden van D-Day voor Canadese troepen op 6 juni 1944. Je komt rond 21:00 uur aan in Parijs.

Giverny: rondleiding door Monet's House and Gardens

9. Giverny: rondleiding door Monet's House and Gardens

Ontsnap aan de drukke stad en bezoek het betoverende huis en de tuinen van de beroemde impressionistische schilder Claude Monet. Wandel door de prachtig aangelegde tuinen met je deskundige gids en leer meer over de flora en het belang van de tuinen in de schilderijen van Monet. Ontmoet je kleine groep en je gids voordat je de tuinen betreedt. Bezoek eerst de watertuin met de waterlelies die veel van zijn schilderijen inspireerden en daarna de 'Clos Normand'. Uw gids zal u wijzen op verschillende soorten bloemen en kenmerken van de tuin. Terwijl je door de tuinen dwaalt en het huis van Monet bezoekt, leer je ook meer over het leven van Claude Monet en waarom hij de meester van het impressionisme werd. Aan het einde van de tour kun je langer blijven om op eigen gelegenheid te wandelen of een kijkje te nemen in de grote cadeauwinkel voordat je vertrekt. Van het vroege voorjaar tot de eerste dagen van november zijn de tuinen van Monet een sprookje van kleuren en geuren. Vraag je gids gerust naar het pittoreske dorpje Giverny en wat er nog meer te zien is.

Van Parijs: begeleide dagtocht naar de tuin van Monet in Giverny

10. Van Parijs: begeleide dagtocht naar de tuin van Monet in Giverny

Verken het prachtige dorp en huis in Hoog-Normandië waar de impressionistische kunstenaars, Claude Monet, de laatste 40 jaar van zijn leven doorbrachten. Bezoek het charmante dorpje Giverny en ontdek waarom het zo'n inspiratiebron bleek voor impressionistische kunstenaars. Kijk na uw transfer vanuit Parijs binnen in het huis waar Monet woonde en werkte. Gelegen in een prachtige vallei van de rivier de Seine, vormden de tuinen en omgeving een groot deel van het onderwerp voor zijn schilderijen nadat hij daar in 1883 was verhuisd. Als je eenmaal de kamers hebt gezien waar de kunstenaar met zijn gezin woonde, wandel je door 2 unieke tuinen die Monet gedurende zijn leven heeft ontworpen en aangepast. Bekijk meer dan 100 verschillende soorten bloemen en verweven bladeren in de bloementuin van Monet. Voel je dan alsof je in een van zijn schilderijen in de Japanse tuin bent gestapt. Ga naar het meer vol waterlelies en begrijp beter waarom Monet deze tuin als inspiratiebron gebruikte voor meer dan 250 van zijn schilderijen.

Veelgestelde vragen over Normandië

Welke topattracties zijn een must-see in Normandië?

Sitemap Normandië

Wil je alle activiteiten in Normandië ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Normandië

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 5.706 beoordelingen

Eind juni deze bijzondere locatie bezocht. Qua drukte prima te doen en wij zijn bewust na de middag gegaan. De 4 Musea zijn leuk om erbij te boeken en deze zijn klein maar informatief. Eten is betaalbaar en van prima kwaliteit en loop vooral even door in de “winkelstraat” want meer omhoog zijn de wachttijden voor een tafeltje veel korter of zelfs niet bestaand. Lopen is wel een fors eind vanaf de autoparkeerplaats dus neem de shuttles dan heb je genoeg energie over om al die trappen te beklimmen.

Mijn man en ik hebben een 8-uur durende rondleiding gemaakt langs de landingsplaatsen van D-Day en nabijgelegen bezienswaardigheden. Onze gids, Steven, was een schat aan informatie. Hij gaf ons een veel beter begrip van de gebeurtenissen die die dag plaatsvonden, evenals de militaire strategie erachter. De anekdotes en curiositeiten die Steven deelde, leverden veel waardevolle inzichten op.

Goed georganiseerd, bus keurig op tijd vertrokken, goede info via de gids. Zeer vriendelijk en goed begeleid. Prima systeem van aanwijspen op plattegrond voor audiotour. Halve dag tour geeft genoeg tijd om de tuinen te bezichtigen. Bezoek Giverny zeker aan te bevelen via Get your Guide.

Een super goede gids..en een juiste afwisseling met uitleg en ook even tijd voor jezelf om rond te lopen. De tijd is omgevlogen. Echt een perfect georganiseerde excursie!

Erg handig de op internet gekochte kaartjes. We vermijden wachten, vooral bij de abdij