De populairste activiteiten van Normandië

Mont Saint-Michel: toegangsbewijs abdij Mont Saint-Michel

1. Mont Saint-Michel: toegangsbewijs abdij Mont Saint-Michel

Ontdek een van 's werelds eerste UNESCO-Werelderfgoedlocaties met een bezoek aan de abdij van Mont Saint-Michel.Verken de locatie tijdens een zelfgeleide tour met behulp van een informatieboekje en kom in je eigen tempo meer te weten over de fascinerende geschiedenis van de abdij. De aanbidding van de heilige Michaël werd in het jaar 708 op de heilige berg geïntroduceerd, dat daarmee een van de belangrijkste plaatsen van de middeleeuwse bedevaart werd. Benedictijnse monniken begonnen hier in de 10e eeuw een abdij te bouwen.   De abdij heeft de aanvallen van mens, tijd en elementen weerstaan.De heroïsche weerstand tegen de Engelse aanvallen tijdens de Honderdjarige Oorlog (in de 14e en 15e eeuw) maakte haar tot een symbool van de Franse nationale identiteit.  De monniken verlieten de abdij in 1790 en het werd in 1874 als historisch monument geregistreerd. De hele locatie is dankzij de voortdurende restauratie in haar oude glorie hersteld.

Dagtocht naar Mont-Saint-Michel vanuit Parijs

2. Dagtocht naar Mont-Saint-Michel vanuit Parijs

Reis door Normandië op weg naar de middeleeuwse Mont-St-Michel op een dagtrip vanuit Parijs aan boord van een bus met airconditioning. Kies ervoor om alleen te gaan, met een live gids of met een audiogids. Ontdek het eiland dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat en de gotische abdij. Leer over de fascinerende geschiedenis en legendarische verhalen. Vertrek uit Parijs en reis door het Franse platteland met een bus met airconditioning naar de verbazingwekkende vestingstad Mont Saint-Michel voor de kust van Normandië kust. Leun achterover en ontspan en geniet onderweg van een prachtig uitzicht op het landschap. Stop voor een pauze in een nabijgelegen dorp dat dateert uit de tijd van de Noormannen en wandel door de kronkelende straatjes en smalle paadjes om het beste uitzicht op de baai te vinden. Ga verder naar de monding van de rivier de Couesnon, waar Mont-Saint-Michel werd gebouwd op een eilandje op slechts een paar honderd meter van het vasteland. Breng de middag door met het verkennen van de opmerkelijke monumenten van de ommuurde stad, die sinds 1979 op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Neem de tijd om het rotsachtige eilandje in uw eigen tempo te ontdekken. Klim langs de wallen om naar de abdij op de top van de stad te gaan. Bezoek de abdij van Mont-Saint-Michel met een inbegrepen toegangsticket. dit benedictijnse gebouw heeft een cruciale rol gespeeld in de geschiedenis van de commune en de feodale samenleving die het vertegenwoordigt. Bewonder dit magnifieke voorbeeld van gotische architectuur uit het begin van de 13e eeuw. Bewonder het uitzicht op de omliggende baai voordat u in de late namiddag de Mont-Saint-Michel verlaat. Laat je terugrijden naar de Franse hoofdstad om bij het startpunt te worden afgezet.

Vanuit Parijs: dagtocht Giverny met audiogids of live gids

3. Vanuit Parijs: dagtocht Giverny met audiogids of live gids

Maak een prachtige tocht van een halve dag naar het voormalige huis van Claude Monet, een van de beroemdste schilders van het Franse impressionisme. Het betoverende huis bevindt zich in het kleine gehucht Giverny aan de oevers van de rivier de Seine, ongeveer 80 kilometer ten westen van Parijs. De woning en de tuinen werden in 1966 door de zoon van Monet nagelaten aan de Académie des Beaux-Arts. Na grootschalige werkzaamheden werd het huis in 1980 voor het publiek geopend als museum. Afhankelijk van de gekozen optie, krijg je een rondleiding van een gids, een audiogids of je bezoekt het museum op eigen gelegenheid.  Je vertrekt vanuit Parijs en reist in een comfortabele bus met airconditioning. Aangezien er geen direct openbaar vervoer is naar Giverny, is dit de ideale manier om er te komen. Je rijdt via de westelijke arrondissementen van Parijs en neemt de Normandische snelweg tot aan Bonnières. Na het oversteken van de rivier de Seine bij Vernon, ga je verder naar Giverny door de beboste plateaus van het departement Eure. Giverny trok in de 19e eeuw diverse impressionistische schilders aan, waarvan de meesten het voorbeeld volgden van de stichter van de stroming, Claude Monet. Hij woonde er maar liefst 43 jaar. Bezoek het huis van de meester, waar de spectaculaire kleuren en betoverende tuin als een kunstwerk zijn ontworpen. Laat je betoveren door de bloemperken en planten en krijg een idee van de gevoelens en inspiraties van de kunstenaar als je voor de beroemde waterlelies en treurwilgen in de prachtige watertuin staat.

Vanuit Parijs: dagtrip naar de Mont Saint Michel met een gids

4. Vanuit Parijs: dagtrip naar de Mont Saint Michel met een gids

Bezoek Mont Saint-Michel tijdens een begeleide dagtrip vanuit Parijs. Ontdek de hoogtepunten met je gids voordat je een rondleiding met audiogids maakt door de abdij van Mont-Saint-Michel. Geniet daarna van wat vrije tijd om op eigen gelegenheid te verkennen. Stap vanuit Parijs in een privébus naar het eiland Mont Saint Michel. Luister onderweg terwijl je gids interessante verhalen vertelt uit de geschiedenis van de abdij. Volg je gids tijdens een oriëntatietour om ervoor te zorgen dat je de belangrijkste bezienswaardigheden ziet, waaronder de abdij op de heuveltop van Mont Saint Michel. Geniet van een paar uur op uw gemak om de abdij te verkennen en de pracht van het interieur op te snuiven met een audiogids, of slenter door de pittoreske straatjes. Kies uit een verscheidenheid aan lunchopties, variërend van eetzalen met rustiek vlees tot verfijnde restaurants met terrassen met uitzicht op de baai die gespecialiseerd zijn in zeevruchten. Of stop bij een van de crêperieën van Mont Saint Michel om te smullen van galettes (boekweitpannenkoeken) met Normandische cider. In de late namiddag stapt u in de bus voor een terugreis naar Parijs.

Vanuit Parijs: Giverny met het huis en de tuinen van Monet, halve dagtour

5. Vanuit Parijs: Giverny met het huis en de tuinen van Monet, halve dagtour

Begeef je op een reis naar het bloeiende landgoed van Claude Monet in Giverny en leer meer over de enorm invloedrijke impressionistische kunstbeweging. Reis van Parijs naar het schilderachtige plattelandsdorpje Giverny in een bus met airconditioning. Tijdens de rit, die ongeveer een uur duurt, legt uw gids de agenda van de dag uit. Je eerste stop is de Fondation Claude Monet, waar je wordt getrakteerd op een korte maar informatieve introductie van het landgoed waar de impressionistische meester zijn thuis maakte. Na de oriëntatietour kun je het Huis en de tuinen van Monet op je gemak verkennen met behulp van een handige, zelfgeleide audio-app. Wandel door de met lelieblad bezaaide vijvers van de tuin die beroemd werden door Monets eigen meesterwerken. Bewonder de fantastische explosie van bloemen en baan je een weg door het met klimop begroeide huis van de kunstenaar, dat is gerestaureerd om te laten zien hoe het eruit zou hebben gezien tijdens het leven van de schilder. U kunt ook lunchen in een van de rustige bars of restaurants van de stad. Herpak je na de lunch en maak de korte reis terug naar Parijs met voldoende tijd om te genieten van nog een leuke activiteit in Parijs. Profiteer van deze ongeëvenaarde ervaring naar een van de meest fotografeerbare en unieke bestemmingen van Frankrijk.

Vanuit Parijs: begeleide dagtrip naar Giverny en het paleis van Versailles

6. Vanuit Parijs: begeleide dagtrip naar Giverny en het paleis van Versailles

Volg een rondleiding door het landgoed Giverny van Monet en het paleis van Versailles tijdens deze dagtour vanuit Parijs met een bus met airconditioning. Bespaar tijd met skip-the-line toegang tot het Château de Versailles en zijn elegante tuin. Je wordt opgehaald bij een centraal gelegen ontmoetingspunt in Parijs en stapt aan boord van een ruime touringcar. Stop bij de Monet Foundation voor een korte kennismaking met het landgoed. Maak een wandeling rond de waterlelievijver en bezoek het met klimop begroeide huis van de kunstenaar. Pauzeer even in de stad waar je een heerlijke lunch kunt kopen. Leun achterover en geniet van het uitzicht tijdens de korte rit naar Versailles, een perfect bewaard gebleven voorbeeld van Franse koninklijke extravagantie. Vlieg langs de lange rijen bij Versailles met je versnelde ingang. Verken dit beroemde paleis en volg je gids tijdens een rondleiding door de kamers waar Lodewijk XVI en Marie Antoinette uitbundige soirées gaven. Bezoek de privé koninklijke vertrekken. Geniet van een korte rondleiding door de tuinen en heb daarna de vrijheid om ze op uw gemak verder te waarderen. Afhankelijk van de dag kunt u de Fonteinshow of de Muzikale Tuinen meemaken. Spring terug in de bus en ontspan tijdens de transfer terug naar je ontmoetingspunt in Parijs.

Van Parijs: begeleide dagtocht naar de tuin van Monet in Giverny

7. Van Parijs: begeleide dagtocht naar de tuin van Monet in Giverny

Verken het prachtige dorp en huis in Hoog-Normandië waar de impressionistische kunstenaars, Claude Monet, de laatste 40 jaar van zijn leven doorbrachten. Bezoek het charmante dorpje Giverny en ontdek waarom het zo'n inspiratiebron bleek voor impressionistische kunstenaars. Kijk na uw transfer vanuit Parijs binnen in het huis waar Monet woonde en werkte. Gelegen in een prachtige vallei van de rivier de Seine, vormden de tuinen en omgeving een groot deel van het onderwerp voor zijn schilderijen nadat hij daar in 1883 was verhuisd. Als je eenmaal de kamers hebt gezien waar de kunstenaar met zijn gezin woonde, wandel je door 2 unieke tuinen die Monet gedurende zijn leven heeft ontworpen en aangepast. Bekijk meer dan 100 verschillende soorten bloemen en verweven bladeren in de bloementuin van Monet. Voel je dan alsof je in een van zijn schilderijen in de Japanse tuin bent gestapt. Ga naar het meer vol waterlelies en begrijp beter waarom Monet deze tuin als inspiratiebron gebruikte voor meer dan 250 van zijn schilderijen.

Van Parijs: dagtour D-Day invasiestranden Normandië

8. Van Parijs: dagtour D-Day invasiestranden Normandië

Geniet van een onvergetelijke dagtrip vanuit Parijs en bezoek de invasiestranden van Normandië, waar de uitkomst van de Tweede Wereldoorlog en de toekomst van Europa voor altijd veranderde. Kom meer te weten over de dramatische gebeurtenissen van 6 juni 1944, met minibustransfers heen en terug vanuit Parijs. Rijd door het Normandische platteland om enkele van de belangrijkste locaties van de campagne te ontdekken. Ga overdag naar Omaha Beach, bekijk de Duitse bunkers, bezoek Operatie Overlord Museum en reis naar Pointe du Hoc. Kijk verwonderd naar meer dan 10.000 witte kruisen die de gesneuvelde soldaten op de Amerikaanse begraafplaats markeren. Luister terwijl je gids de slagvelden tot leven brengt en unieke verhalen vertelt over de soldaten die vochten en stierven om een einde te maken aan Hitlers plannen voor Europa en de wereld.

Giverny: rondleiding door het huis en de tuinen van Monet zonder wachtrij

9. Giverny: rondleiding door het huis en de tuinen van Monet zonder wachtrij

Slenter door de straten van het charmante dorpje Giverny en ontdek het graf van Claude Monet op het kerkhof. Sla vervolgens de lange rijen voor het huis en de tuinen van Monet over om het verhaal van het leven van de kunstenaar te horen en hoe hij tussen 1883 en 1926 vanuit het dorp de impressionistische beweging leidde. Leer hoe artiesten als John Singer Sargent, Paul Cézanne en Mary Cassatt zich bij hem voegden in het slaperige dorp om een onofficieel kunstenaarsdorp te vormen ' kolonie. Laat u betoveren door de vijvers en tuinen die zijn schilderijen inspireerden, en bekijk de Japanse brug en lelies van de Oosterse watertuin. Proef de geur van seizoensbloemen, zoals wilde rozen, stokrozen, klaprozen en kamperfoelie. Bewonder de waterlelies en treurwilgen, direct herkenbaar aan zijn klassieke schilderijen en kijk in het huis met rieten dak om de vrolijke kitchen en zijn verzameling Japanse prenten uit de 18e en 19e eeuw.

Parijs: D-Day Stranden Normandië Begeleide dagtocht met lunch

10. Parijs: D-Day Stranden Normandië Begeleide dagtocht met lunch

Verken het prachtige platteland van Normandië tijdens een volledig begeleide dagtocht langs de landingsplaatsen van D-Day en ontdek de rijke tradities van Normandië bij een typische cider- en Calvados-boerderij. De tour vertrekt vanuit Parijs naar de historische slagvelden en landingsstranden langs de kust, inclusief het Utah Beach Museum, gehuisvest in een originele Duitse bunker op het strand waar de eerste Amerikaanse troepen landden. Kom meer te weten over de ingewikkelde planning achter Operatie Overlord en hoor ontroerende verhalen van gewone mannen en vrouwen wier acties het gezicht van Europa vormden zoals het nu bekend staat. Het museum biedt ook een ongeëvenaard uitzicht over Utah Beach en is de thuisbasis van een van de enige overgebleven B-26-vliegtuigen ter wereld. Geniet van een lunch in Normandische stijl met vers bereide seizoensproducten in een restaurant met uitzicht op de haven van Grandcamp Maisy. Stop vervolgens bij een traditionele boomgaard waar cider wordt gemaakt en proef de ciders en Calvados (appelbrandewijn) die typisch zijn voor de regio in een 17e-eeuwse schuur. Reis daarna naar de Pointe du Hoc om de Duitse verdediging op de klif te zien die tijdens de D-Day-landingen heldhaftig werd ingenomen door US Rangers. De site kijkt uit over het Engelse Kanaal en is nog grotendeels zoals hij meer dan een halve eeuw geleden was, met originele Duitse vestingwerken en de kraterlittekens van bommen. Betaal je respect op de Amerikaanse begraafplaats in Colleville-sur-Mer, gelegen op een klif met uitzicht op Omaha Beach. Theodore Roosevelt, Jr., zoon van president Roosevelt, en ontvanger van een Medal of Honor, ligt hier begraven, samen met bijna 10.000 soldaten.

Datums kiezen

Ontdek het beste van
Normandië

Topactiviteiten

Normandië: de topbezienswaardigheden

Alle activiteiten

146 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Voor ieder wat wils

In de buurt van Normandië

Meer zien

Veelgestelde vragen over Normandië

Andere activiteiten in Normandië

Wil je alle activiteiten in Normandië bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Normandië

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 7.082 beoordelingen

Alleszins je audioguide mee bestellen met je toegangskaart anders een heel gedoe van infobalie naar verkoop en naar afhaalbalie om ééntje te krijgen en niet in het NEDERLANDS beschikbaar.

Vooraf tickets kopen is nodig want wij konden een lange rij voorbijgaan… heel druk in de restaurants maar relax gegeten langs de baan: geen volk, velen waren al gesloten!

Leuk om te bezoeken, heen met de bus en terug lopend is prima. De Abdij is prima te bezoeken met de kleine gratis blaadje bij hal 1 in het Nederlands.

heel handig om alvast tickets te hebben. we liepen zo langs de enorme rij wachtenden voor de kassa

Leuk eiland.Leukewandeling er naar toe.Hadden wel prachtig weer