Tijdens deze tour bezoekt u de beste plekken van uw reis in slechts 3 uur. Het aankomst- en eindpunt is aan het hoofd van Piran en Portorož. De heuvel is overal zichtbaar, maar is zelfs verborgen voor de lokale bevolking. Vanaf hier heb je uitzicht op Kroatië, Italië, de Alpen, de Dolomieten en nog veel meer. Nadat je de eerste foto's hebt gemaakt en van je panorama hebt genoten, begin je met een kopje koffie en deze tour. Het volgende is een gedetailleerde beschrijving van de tour en wat je tijdens de tour zult zien.
Ontvang eerst basisinformatie over onze tour. Lees meer over de regels van eBiking in de kolom, op weg- en fietspaden. Maak na de introductie en instructies een korte en gemakkelijke panoramische reis naar de top van de heuvel. Aan de ene kant zie je naar Triëst en aan de andere kant over Salins Pans naar de Kroatië. Ga vervolgens bergafwaarts door de Beli Križ naar Fiesa. Het Fiesa-meer heeft een kleine grens met de Adriatische zee en is een van de mooiste stranden aan de Sloveense kust.
Rijd rechtstreeks naar de beroemde Santa Gorgas-kerk. Daar heb je tijd om mooie foto's van Piran te maken of om de klokkentoren van de kerk te bezoeken, gevolgd door een ritje naar het kleine straatje rond Rt Madona en het Tartini-plein waar je een korte pauze zult nemen. Ga naar Portorož - bloemenhaven aan de kust via Bernardin naar de centrale kust van Portorož waar een verrassende stop op je wacht.
Na de verrassingsstop ga je naar Lucija en de kleine heuvel op met een verzameling stenen sculpturen onder de blote hemel. Er zijn meer dan 120 sculpturen van beeldhouwers uit meer dan 30 landen, waarvan de meeste in het Seča-park staan, terwijl sommige ook in de parken van Koper, Izola en Piran staan.
De zoutpannen van Sečovlje zijn tegenwoordig de grootste van de moerasgebieden aan de kust (650 hectare), en tegelijkertijd de belangrijkste Sloveense plaats vanuit ornithologisch oogpunt. De verscheidenheid aan vogelsoorten in dit gebied, zowel wat betreft nesten als overwinteren, is veel groter dan in enige andere vergelijkbare plaats in zijn soort. De productie is nog steeds hetzelfde als 700 jaar geleden en zout en zoutproductie zijn bekend. Vervolgens tijd om wat goederen in een plaatselijke winkel te kopen en foto's van pannen te maken.
Proef lokale wijn en eten op het panoramische punt: ga van de zoutpannen naar het startpunt en sluit je reis af met het proeven van lokale wijn (refošk & malvazija) en de beste lokale gerechten (Kraški pršut, groenten en kaas). Na de reis heeft u de mogelijkheid om te relaxen in de beste panoramische tuin.