Hoi An

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Hoi An: de beste attracties

9 activiteiten en bezienswaardigheden in Hoi An

Op de één of andere manier zijn havensteden altijd het meest opwindend, en Hoi An in Vietnam is geen uitzondering. De traditionele handelsstad is tegenwoordig een fascinerende mengelmoes van culturele invloeden.

 • Museum of Trade Ceramics (Handelkeramiek)

  1. Museum of Trade Ceramics (Handelkeramiek)

  In dit museum verken je de rijke handelsgeschiedenis van Hoi An. Bekijk onder meer keramiek uit India, Thailand, Vietnam en Japan.

 • Quan Cong Tempel

  2. Quan Cong Tempel

  In deze tempel duik je in de cultuurhistorie van Hoi An. Je eert Generaal Quan Cong, die bekend staat om zijn moed en loyaliteit.

 • Phung Hung House

  3. Phung Hung House

  Ooit was dit 19e-eeuwse gebouw een winkel waar specerijen en glas werden verkocht. Het mooie bouwwerk is een mix van Japanse, Vietnamese en Chinese ambacht.

 • 4. Chaozhou Hall

  Check voor je bezoek aan Chaozhou Hall het programma, er worden vaak evenementen georganiseerd. Binnen in de hal zie je spectaculaire ornamenten.

 • Museum van Sa Huynh Cultuur

  5. Museum van Sa Huynh Cultuur

  De Sa Huynh zouden het eerste volk zijn geweest dat zich in dit gebied vestigde. Verken de prehistorische cultuur via hun gewoonten, artefacten en meer.

 • Quan Thang

  6. Quan Thang

  Quan Tang houdt al meer dan drie eeuwen stand. De architectuur is een mix van Japanse en Chinese invloeden, wat je in Hoi An vaker zal tegenkomen.

 • Cua Dai Beach

  7. Cua Dai Beach

  Plof neer onder een palmboom en geniet van het strand van Hoi An. De deinende golven vormen een ontspannende achtergrond waartegen je een drankje kunt drinken en het verre glinsteren van stadsgebouwen aanschouwt.

 • 8. Oude Huis van Tan Ky

  Het Oude Huis van Tan Ky is een geweldige manier om meer te leren over de rijke geschiedenis van Hoi An. De medewerkers verwelkomen je met een kopje thee en bieden fantastische tours door dit woonhuis.

 • Japanse brug

  9. Japanse brug

  De Japanse brug is een overdekte voetgangersbrug in eenvoudige stijl. De Fransen gebruikten de brug ook voor voertuigen, maar het ontwerp van de brug bleef onveranderd. Neem ook een kijkje bij de tempel aan de noordzijde.

Plan je bezoek

 • Wat eet je in Hoi An?

  De cuisine van Hoi An is rijk aan genuanceerde en exotische smaken. Er is een brede keus aan heerlijke kip-met-rijstgerechten, en als je echt local wil gaan, kun je voor groenten uit het dorpje Tra Que en water uit de oude Champut kiezen.

 • Vervoer in Hoi An

  De smalle straten van Hoi An zijn het best lopend te navigeren. Pas wel op de rondrazende scooters! Je kunt er ook zelf één huren, maar denk erom dat ze op bepaalde tijden niet zijn toegestaan in het stadscentrum. Andere opties zijn een taxi of een simpel bootje.

Goed om te weten

 • Taal
  Vietnamees
 • Valuta
  Vietnamese Dong (VND)
 • Tijdzone
  UTC (+07:00)
 • Landnummer
  +84
 • De beste periode voor een bezoek
  Tussen februari en juli is het weer warm en zonnig. Hoi An kent het hele jaar aangename temperaturen, maar het kan flink regenen. Ga dus liever vóór aanvang van het regenseizoen.

Sitemap Hoi An

Wil je alle activiteiten in Hoi An ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Hoi An

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 3.037 beoordelingen

Het uitzicht is denk ik grandioos, wij hadden de pech dat het bewolkt was. de golden bridge is grandioos, maar the french village is een bijeengeraapt zooitje slechte kopieën van disneyland en de Efteling. zorg ervoor dat je goed eet van te voren want het aangeboden voedsel is slecht, extreem toeristisch en weinig keuze. omdat door het virus het park lekker rustig door het ontbreken van veel ( voornamelijk chinese) toeristen, is ook 50% van de restaurantjes dicht

Het was superleuk om zelf Vietnamese gerechten te koken. De rondleiding over de markt en de boottocht waren een leuke aanvulling, de basket boat was echt helemaal geweldig. We waren met een groepje van drie en onze gids Anh deed het super leuk. Super aanvulling op je verblijf in Hoi An!

Heel erg mooi. De moeite waard om te doen. We hadden een Super vriendelijke gids De groepsnaam was Ola Ola

Even vid meets indrukwekkende trip so in Vietnam

Zeer vriendelijke reisleider. Ontzettend leuk programma, mooiste was de boottocht en de ber muave cave.

Super mooi Wij hadden een kei vriendelijke gids En hij lachte altijd Zeer goed Een echte aanrader