Hoi An
Voer data in om beschikbare activiteiten te vinden
tot

De beste tours & activiteiten in Hoi An

Bekijk alle tours en activiteiten in Hoi An

9 activiteiten en bezienswaardigheden in Hoi An

Op de één of andere manier zijn havensteden altijd het meest opwindend, en Hoi An in Vietnam is geen uitzondering. De traditionele handelsstad is tegenwoordig een fascinerende mengelmoes van culturele invloeden.

Museum of Trade Ceramics (Handelkeramiek)

In dit museum verken je de rijke handelsgeschiedenis van Hoi An. Bekijk onder meer keramiek uit India, Thailand, Vietnam en Japan.

Quan Cong Tempel

In deze tempel duik je in de cultuurhistorie van Hoi An. Je eert Generaal Quan Cong, die bekend staat om zijn moed en loyaliteit.

Phung Hung House

Ooit was dit 19e-eeuwse gebouw een winkel waar specerijen en glas werden verkocht. Het mooie bouwwerk is een mix van Japanse, Vietnamese en Chinese ambacht.

Chaozhou Hall

Check voor je bezoek aan Chaozhou Hall het programma, er worden vaak evenementen georganiseerd. Binnen in de hal zie je spectaculaire ornamenten.

Museum van Sa Huynh Cultuur

De Sa Huynh zouden het eerste volk zijn geweest dat zich in dit gebied vestigde. Verken de prehistorische cultuur via hun gewoonten, artefacten en meer.

Foto: tommy japan@Flickr (CC BY 2.0)

Quan Thang

Quan Tang houdt al meer dan drie eeuwen stand. De architectuur is een mix van Japanse en Chinese invloeden, wat je in Hoi An vaker zal tegenkomen.

Cua Dai Beach

Plof neer onder een palmboom en geniet van het strand van Hoi An. De deinende golven vormen een ontspannende achtergrond waartegen je een drankje kunt drinken en het verre glinsteren van stadsgebouwen aanschouwt.

Oude Huis van Tan Ky

Het Oude Huis van Tan Ky is een geweldige manier om meer te leren over de rijke geschiedenis van Hoi An. De medewerkers verwelkomen je met een kopje thee en bieden fantastische tours door dit woonhuis.

Japanse brug

De Japanse brug is een overdekte voetgangersbrug in eenvoudige stijl. De Fransen gebruikten de brug ook voor voertuigen, maar het ontwerp van de brug bleef onveranderd. Neem ook een kijkje bij de tempel aan de noordzijde.

Hoi An: Plan uw bezoek

Wat eet je in Hoi An?

De cuisine van Hoi An is rijk aan genuanceerde en exotische smaken. Er is een brede keus aan heerlijke kip-met-rijstgerechten, en als je echt local wil gaan, kun je voor groenten uit het dorpje Tra Que en water uit de oude Champut kiezen.

Vervoer in Hoi An

De smalle straten van Hoi An zijn het best lopend te navigeren. Pas wel op de rondrazende scooters! Je kunt er ook zelf één huren, maar denk erom dat ze op bepaalde tijden niet zijn toegestaan in het stadscentrum. Andere opties zijn een taxi of een simpel bootje.

Tips & informatie

 • Taal
  Vietnamees
 • Valuta
  Vietnamese Dong (VND)
 • Tijdzone
  UTC (+07:00)
 • Landnummer
  +84
 • De beste periode voor een bezoek
  Tussen februari en juli is het weer warm en zonnig. Hoi An kent het hele jaar aangename temperaturen, maar het kan flink regenen. Ga dus liever vóór aanvang van het regenseizoen.

Activiteiten in Hoi An

De must-see bezienswaardigheden in Hoi An

Sitemap Hoi An

Wil je alle activiteiten in Hoi An ontdekken?  Klik hier voor de volledige lijst.


Hoi An
4.4
Gebaseerd op 106 beoordelingen van GetYourGuide-klanten