Datums kiezen

Ontdek het beste van
Ottawa

Onze aanbevelingen voor Ottawa

Ottawa: rondvaart over de rivier

1. Ottawa: rondvaart over de rivier

Ontdek de natuurlijke schoonheid van de regio die tot de verbeelding sprak van de eerste Europese ontdekkingsreiziger Samuel de Champlain. Klim aan boord van de 'Paula D' voor een rondvaart van 1,5 uur op de rivier de Ottawa. Deze must-do-ervaring biedt een vermakelijke glimp van de rijke geschiedenis van de regio en laat u genoeg tijd over om van de rest van uw verblijf te genieten. Voor uw gemak zijn er twee vertrekdokken, een in Gatineau en een andere in Ottawa. Als u eenmaal aan boord bent, leunt u achterover en ontspant u terwijl u de rivier afvaart. Geniet van een spectaculair uitzicht over de stad en leer over het vorige leven van de rivier als een waterweg voor het vervoeren van hulpbronnen met het boeiende en informatieve commentaar van je gids in zowel het Engels als het Frans. Tijdens uw cruise krijgt u de gelegenheid om de parlementsgebouwen, de Rideau Canal Locks en de steden Ottawa en Gatineau vanaf de rivier te zien. Je zult ook enkele bezienswaardigheden kunnen zien die alleen zichtbaar zijn vanaf het water of vanaf Gatineau. Terwijl u de bezienswaardigheden in u opneemt, kunt u genieten van een lekker koud drankje (op eigen kosten) op het grote bovendek in de open lucht. Of ontsnap aan de elementen en bezoek het gesloten benedendek om te profiteren van de kantine aan boord met een bar.

Ottawa: tweetalige stadstour met gids per amfibische bus

2. Ottawa: tweetalige stadstour met gids per amfibische bus

Klim aan boord van een uniek voertuig dat over land en water kan reizen en ontdek de historische bezienswaardigheden van Ottawa en de rivier de Ottawa vanuit verschillende perspectieven. Breng 40 minuten door op het land en 20 minuten op het water. Bewonder historische monumenten en attracties zoals Lake Dow, Landsdowne Park en Byward Market. Krijg een prachtig uitzicht over de stad terwijl je langs de rivier vaart aan boord van het amfibievoertuig. Bekijk alle belangrijke bezienswaardigheden van Ottawa en de stad Gatineau, gelegen aan de overkant van het water. Maak gebruik van een activiteit die zowel leuk als leerzaam is voor het hele gezin, en ideaal voor degenen die weinig tijd hebben maar alles willen zien.

Ottawa: Rideau-kanaalcruise

3. Ottawa: Rideau-kanaalcruise

Ontdek het Rideau-kanaal dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat aan boord van een gloednieuw elektrisch vaartuig. Bewonder topattracties zoals het Canadian Museum of Nature, Château Laurier, Dow's Lake en het National Arts Centre vanaf deze iconische waterweg. De cruise vertrekt vanuit het hart van het centrum van Ottawa. Stap aan boord van het grootste 100% elektrische passagiersschip van Noord-Amerika, het enige in zijn soort. Uw ervaren en vriendelijke bemanning beantwoordt uw vragen en zorgt voor uw veiligheid. Leun achterover, ontspan en geniet van het uitzicht terwijl uw livegids vermakelijke inzichten deelt in de regio, de geschiedenis en het rijke culturele erfgoed. Ontdek het Rideau-kanaal van Chateau Laurier tot Dow's Lake. Kom meer te weten over 30 verschillende locaties die de geschiedenis van Ottawa hebben gemarkeerd, waaronder de Trans-Canada Highway, Canadian Museum of Nature, Canal Ritz, Lansdowne Park, Bank Street Bridge, Dow's Lake, Commissioners Park, Dominion Arboretum en nog veel meer.

Ottawa: Hop-On Hop-Off begeleide stadstour Pass

4. Ottawa: Hop-On Hop-Off begeleide stadstour Pass

Allemaal aan boord voor deze populaire hop-on hop-off stadsbustour door Ottawa, boordevol plezier, feiten en geschiedenis! Blijf in de bus voor de volledige rondreis van 1,5 uur of stap in en uit tijdens de geldigheid van je ticket. Verken onderweg de belangrijkste bezienswaardigheden van Ottawa, zoals de gebouwen van het Canadese parlement, Byward Market en meer. Bekijk de bezienswaardigheden van Ottawa vanuit een klassieke dubbeldekkerbus met open dak. Ga op het benedendek zitten en geniet van het comfort van binnen of rijd op het bovendek en geniet van het fantastische uitzicht terwijl uw deskundige, tweetalige gids oriëntatiepunten aanwijst en de geschiedenis van de stad met u deelt. Stap uit bij locaties die u wilt verkennen en stap weer op om uw stadstour te hervatten. Doe dit in je eigen tempo en bezoek zoveel van de topsites van Ottawa als je wilt. Bekijk musea, parken, galerijen, de Byward Market, de gebouwen van het Canadese parlement en nog veel meer. Verken, dineer en winkel door de hele hoofdstad!

Ottawa: Canadian Museum of Nature Toegang

5. Ottawa: Canadian Museum of Nature Toegang

Ontdek de veelzijdige natuur van Canada onder één dak tijdens een bezoek aan het Canadian Museum of Nature. Het museum ligt op 20 minuten lopen van Parliament Hill en is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer of de auto. Het biedt galerieën van wereldklasse en is gehuisvest in een opvallend historisch "kasteel" dat ooit diende als het parlement van Canada. Verken 4 verdiepingen vol galerieën waar de geologie, ecologie en paleontologie van Canada live worden tentoongesteld. Je entree is inclusief toegang tot alle permanente galerieën. Ontdek reusachtige dinosaurussen, iconische Canadese zoogdieren, een compleet skelet van een blauwe vinvis, schitterende edelstenen en mineralen, Canadese vogels, levende insecten, wezens uit het getijdengebied van de Stille Oceaan en nog veel meer. Ontdek de mysteries van water en aarde en de wezens die onze planeet nu en in het verleden bewonen. Raak echt ijs aan en dompel jezelf onder in Canada's Noordpoolgebied in de spectaculaire "Canada Goose Arctic Gallery", een Ontario Signature Experience. Verken het mysterieuze, kwetsbare en unieke noordpoolgebied van Canada door middel van interactieve displays. Extra optie: Speciale tentoonstelling: Insecten Avontuur Het is verbazingwekkend wat insecten kunnen doen - en jij ook - in deze levensechte tentoonstelling. Laat het ontwerpteam achter The Lord of the Rings en Avatar je meenemen op een insectenavontuur. Waag je door een fantastisch decor dat je de wereld laat ervaren zoals insecten dat doen. Er zijn interactieve verrassingen om elke hoek. Kom oog in oog te staan met de eigenschappen van insecten zoals camouflage, gif, zwermen en vliegen. Test jezelf tegen insecten met interactieve spelletjes: hoeveel vliegende insecten kun jij vangen in 30 seconden? Ontdek hoe insecten experts inspireerden tot het maken van vliegende robots, nanotechnologie, 3D-geprinte zijde en meer!

Ottawa: toegang tot het Canadese oorlogsmuseum

6. Ottawa: toegang tot het Canadese oorlogsmuseum

Het Canadian War Museum is het nationale museum voor militaire geschiedenis van Canada. Ontworpen door de Japans-Canadese architect Raymond Moriyama, weerspiegelen de structuur en het omliggende terrein van het museum het concept van regeneratie. Van ramen met de tekst "Lest We Forget / N'oublions jamais" in morsecode, tot ongelijke vloeren en ruwe betonnen muren, het gebouw erkent de prijs van conflicten, maar toont ook hoop op een vreedzamere toekomst. Het museum brengt de militaire geschiedenis van Canada tot leven voor bezoekers van alle leeftijden door middel van duizenden persoonlijke verhalen, objecten, kunstwerken, foto's, interactieve presentaties en meeslepende omgevingen. Naast een reeks galerijen die de Canadese militaire geschiedenis van vroege oorlogen in Canada tot hedendaagse conflicten onderzoeken, heeft het museum een indrukwekkende collectie grote artillerie- en militaire voertuigen in de LeBreton Gallery, evenals tot nadenken stemmende tijdelijke tentoonstellingen over alles van de Eerste en Tweede Wereldoorlogen tot kunst geproduceerd door vrouwen in conflictgebieden. Memorial Hall en verschillende extra ruimtes in het museum moedigen een rustige reflectie aan over de kosten van oorlog. Het is een krachtige en ontroerende ervaring om voor de grafsteen van Canada's onbekende soldaat in Memorial Hall te staan, net als het ervaren van de Moriyama Regeneration Hall en een bezoek aan de Royal Canadian Legion Hall of Honor. De collecties van het Canadian War Museum behoren tot de mooiste militaire collecties ter wereld, waaronder zeldzame voertuigen, artillerie, uniformen, medailles, handvuurwapens en zeldzame boeken en archieven, evenals de uitstekende Beaverbrook Collection of War Art. Naast tentoonstellingen van over de hele wereld, organiseert het museum voertuigdemonstraties, wetenschappelijke lezingen, boeiende familieprogramma's en een breed scala aan speciale evenementen.

Gatineau: toegang tot het Canadian Museum of History

7. Gatineau: toegang tot het Canadian Museum of History

Het Canadian Museum of History is het nationale museum voor menselijke geschiedenis van Canada. Gelegen in Gatineau, Quebec, langs de schilderachtige rivier tegenover Parliament Hill, is het museum gehuisvest in een iconisch gebouw ontworpen door de inheemse architect Douglas Cardinal. Het museum is een van Canada's meest populaire culturele instellingen, met een collectie van meer dan 4 miljoen items, waaronder archeologisch materiaal, culturele voorwerpen, kunstwerken, documenten en audiovisueel materiaal. In samenwerking met Indigenous Peoples deelt het museum de verhalen over de veerkracht en diversiteit van inheemse culturen en geschiedenissen in heel Canada. Het museum heeft 's werelds grootste overdekte tentoonstelling van monumentale palen, zes traditionele inheemse huisgevels gerangschikt in de vorm van een 19e-eeuws dorp aan de noordwestkust, hedendaagse werken van inheemse kunst en een galerij gewijd aan de prestaties en tradities van inheemse volkeren. Het museum is ook de thuisbasis van de populaire Canadian History Hall - een verbluffende vitrine die toegang biedt tot 15.000 jaar sociale geschiedenis door middel van persoonlijke verhalen en 1.500 authentieke artefacten, waarvan vele nationale schatten zijn. De tentoonstellingen van het museum onderzoeken de gebeurtenissen, persoonlijkheden en culturen die Canada hebben gevormd. Door verhalen te delen vanuit meerdere perspectieven en stemmen, viert het museum Canadese prestaties terwijl het ook enkele van de donkere hoofdstukken van het land verkent. Het museum is ook een favoriete bestemming voor grote internationale tentoonstellingen, die vaak worden gemaakt in samenwerking met 's werelds meest gerenommeerde instellingen. Daarnaast kun je spelenderwijs met je kinderen de wereld ontdekken in het Canadian Children’s Museum en kijk je naar inspirerende, meer dan levensgrote documentairefilms bij Ciné+.

Ottawa: River Zipline-avontuur

8. Ottawa: River Zipline-avontuur

Probeer een volledig unieke activiteit uit die minstens één keer moet worden geprobeerd. Probeer 's werelds enige interprovinciale tokkelbaan die over de machtige rivier de Ottawa vliegt en de hoofdstad van Canada, Ottawa, scheidt van de stad Gatineau. Kom aan bij de welkomstbalie aan de kant van Gatineau om u te registreren en de afstand van aansprakelijkheid te ondertekenen. Verzamel je uitrusting en ga naar de lanceertoren in Ottawa, op 8 minuten lopen van de Welcome Desk, over de Chaudière-brug. Beklim de trappen naar de toren en maak je klaar om van de ene provincie naar de andere over te steken. Vlieg in minder dan een minuut van Ontario naar Quebec met een gemiddelde snelheid van 40 km per uur, 120 voet boven het water. Geniet van een adembenemend uitzicht op het Nationaal Hoofdstedelijk Gewest met historische bezienswaardigheden zoals het parlement van Canada, de historische wijk Old Hull en de Chaudière-watervallen, geclassificeerd als een natuurmonument en nationaal erfgoed. Leg de hele ervaring vast en bewaar het als souvenir voor jou en je dierbaren met het Kool Replay video-opnamesysteem. Upload snel de volledige video van uw tokkelbaanrit voor uw sociale media en kijk hoe uw vrienden uit hun dak gaan.

Ottawa: spookachtige avondwandeltour

9. Ottawa: spookachtige avondwandeltour

Ervaar Ottawa als nooit tevoren tijdens een Original Haunted Walk van 75 minuten. Breng een avond door met fascinerende gidsen die zijn gekozen uit de beste lokale verhalenvertellers en een passie hebben voor het delen van de onverwachte kant van de hoofdstad van Canada. Tijdens de Original Haunted Walk onthult uw deskundige verhulde gids u hun favoriete spookverhalen uit het centrum van Ottawa en leidt u bij lantaarnlicht naar enkele van de meest bekende spookplekken van de stad. Bezoek locaties zoals het Fairmont Château Laurier, Grant House en de spookachtige middelbare school van Ottawa. Een favoriete stop is het spookachtige Bytown Museum waar veel van de gidsen hun eigen ervaringen hebben gedeeld. Je zult nooit meer hetzelfde naar de stad en deze gebouwen kijken. Nadat je door de straten van Downtown Ottawa bent geleid, kan je gids je terugbrengen naar de startlocatie of je laten genieten van een (slapeloze) nacht in de stad.

Ottawa: schilderachtige helikoptervlucht

10. Ottawa: schilderachtige helikoptervlucht

Vlieg over de stad Ottawa, de hoofdstad van Canada, maak adembenemende foto's en geniet van het uitzicht op deze pittoreske helikoptervlucht. Kijk uit de panoramische en gebogen ramen en zie het serene Meech-meer en de Champlain. Begin op de luchthaven van Rockcliffe bij het Canadian Space and Aviation Museum. Houd een korte veiligheidsbriefing voordat u aan boord van uw helikopter gaat. Bekijk Parliament Hill, de thuisbasis van het parlement van Canada, en Rideau Hall, de officiële residentie van de Canadese monarch van bovenaf. Start in een Robinson R44 vliegtuig en vlieg met een kruissnelheid van 180 km/u. Kies tussen een vlucht van 10 minuten van 30 KM, een vlucht van 20 minuten van 60 KM of een vlucht van 30 minuten van 90 KM.

Alle activiteiten

49 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Veelgestelde vragen over Ottawa

Andere activiteiten in Ottawa

Wil je alle activiteiten in Ottawa bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.