Natuurpark Arrabida
Boot- & zeiltochten

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Natuurpark Arrabida Boot- & zeiltochten: Onze meest aanbevolen

Setubal & Tróia: boottocht met dolfijnen spotten in de Sado-riviermonding

1. Setubal & Tróia: boottocht met dolfijnen spotten in de Sado-riviermonding

Vertrek vanuit Setubal of Tróia aan boord van een 22 meter lange catamaran en ga op zoek naar de gemeenschap van dolfijnen die de monding van de Sado bewonen. Laat je begeleiden door een deskundige bemanning die hun expertise zal gebruiken om deze speelse dolfijnen in hun natuurlijke habitat te lokaliseren. Leer meer over deze unieke dolfijnengemeenschap, de enige in zijn soort in Portugal, met je deskundige gidsen. Vaar door de monding en bewonder de prachtige landschappen van de kustlijn van het natuurpark Arrábida. Let op de speelse dolfijnen die dit deel van de kust al generaties lang bewonen. Kijk hoe de dolfijnen dartelen en spelen terwijl ze door het kalme water zwemmen. Hoor meer over hun voedingsgewoonten, fokken en hun relatie met mensen tijdens een informatieve en ontspannende boottocht.

Arrábida natuurpark: dolfijnen spotten

2. Arrábida natuurpark: dolfijnen spotten

Vertrek van de jachthaven en zoek naar dolfijnen in hun natuurlijke habitat. Zie tuimelaars en gewone dolfijnen in het heldere blauwe water van het park, zonder hun natuurlijk gedrag te verstoren.  Bekijk diverse vormen van wilde dieren en vogels in het park. Zwem en zonnebaad op de mooiste Portugese stranden, die alleen toegankelijk zijn via de zee. Bezoek grotten en rotsformaties langs de hele kustlijn van het park en luister naar je lokale gids die je vertelt over de mysterieuze geschiedenis tijdens de 18e eeuw.

Sesimbra: Arrábida Natural Park Stranden en grotten

3. Sesimbra: Arrábida Natural Park Stranden en grotten

Tour door het natuurpark Arrábida, beginnend bij Sesimbra en richting Cabo Espichel. Wilde stranden, prachtige baaien, grotten en kliffen zijn enkele van de hoogtepunten van deze prachtige tour. Ga op avontuur om de pracht van dit unieke ecosysteem te ontdekken. De tour begint in de beschutte haven van Sesimbra. Bezoek eerst het beroemde strand Ribeiro do Cavalo. Geniet van het omringende landschap terwijl je duikt en zwemt in het kristalheldere water. De tour gaat dan verder naar het westen, waar je de mythische stranden van Mijona en Inferno bezoekt. Vervolg uw weg door het natuurpark Arrábida en bekijk de beroemde walvisbaai en maak van de gelegenheid gebruik om iets te leren over de geschiedenis van de vissers die vroeger in dit gebied op walvissen jaagden. Duik en zwem in het kristalheldere water van hetzelfde strand en geniet van snorkelen. Er wordt ook typische sterke drank uit de regio Setubal geserveerd. Vaar na deze stop richting Cabo Espichel, waar je meer grotten en landschappen met een ongelooflijk wonder zult bezoeken. Na al dit avontuur keert u terug naar de haven van Sesimbra waar deze ervaring eindigt.

Lissabon: dolfijnen kijken in het natuurpark Arrábida

4. Lissabon: dolfijnen kijken in het natuurpark Arrábida

Deze boottocht gaat langs de kustlijn op zoek naar dolfijnen die mogelijk terug te vinden zijn op het zeereservaat van Arrábida. De tour neemt je mee naar de bekendste waarneming, met een slagingspercentage van 95% bij het zien van dolfijnen. De gebruikte boten zijn krachtige semi-opblaasbare boten met stoelen en alle comfort en veiligheid voor een reis van 3 uur. Het is altijd een goede ervaring, die de dolfijnen combineert met een prachtige boottocht op een kostenlijn van kalme en ongerepte wateren, die wordt beschermd tegen de noordenwinden door de berg Arrábida.

Sesimbra: Arrábida Natural Park Cabo Espichel Sunset Tour

5. Sesimbra: Arrábida Natural Park Cabo Espichel Sunset Tour

Vertrek vanuit de haven van Sesimbra en reis naar het beroemde strand Ribeiro do Cavalo. Geniet van het omringende landschap en leer meer over het microklimaat van de regio vanuit je gids. Ga verder naar het westen, waar u de prachtige stranden van Mijona en Inferno zult bezoeken. Vaar langs de oevers van het natuurpark Arrábida en bezoek "Whale Bay" en leer over de geschiedenis van de walvisjacht in de regio. Vaar vervolgens naar Cabo Espichel en verken de grotten en ongelooflijke rotsformaties langs de kust. Geniet ten slotte van een prachtige zonsondergang met een glas wijn op de boot, voordat je terugkeert naar Sesimbra.

Dolfijnentour vanuit Sesimbra

6. Dolfijnentour vanuit Sesimbra

De monding van de Sado is de natuurlijke habitat van de tuimelaars (Roazes in het Portugees). Deze zeezoogdieren worden verwelkomd door de bevolking die ze voedt en beschermt en zijn bijzonder sociaal. Ze kunnen het hele jaar langs de kust van Arrábida worden waargenomen. Deze activiteit wordt uitgevoerd tussen Setúbal, Troia en Serra da Arrábida. Zwem vanaf de boot ondersteund door de gespecialiseerde gids aan boord voor onvergetelijke ontmoetingen met de dolfijnen. Ze leren je ook over het mariene milieu en de biodiversiteit overal om je heen. Onderweg zullen ze commentaar geven op de geologie en punten van lokaal archeologisch belang.

Van Sesimbra: Arrábida Coast SeaView Board Tour

7. Van Sesimbra: Arrábida Coast SeaView Board Tour

Word een SeaView-ontdekkingsreiziger en ontdek en leer meer over de onderwaterwereld van het Luís Saldanha Marine Park en het maritieme reservaat met een SeaView-bord. Doe mee aan een eenvoudige activiteit die geschikt is voor alle leeftijden, ideaal voor groepen vrienden, stellen, gezinnen en teambuildingsactiviteiten. Geniet bovendien van een boottocht langs de kust van Arrbida. Vertrek vanuit de haven in Sesimbra en laat je verrassen door het prachtige kustlandschap terwijl je naar geïsoleerde plekken op je SeaView-bord wacht om ontdekt te worden. Eenmaal daar, voel je vrij om de verbazingwekkende zeebodem en het onderwaterleven van het kristalheldere water van Arrabida te verkennen, evenals de kleine grotten vol met mosselen en clamshells. Ontvang een gratis GoPro om tijdens je activiteit te gebruiken om deze onvergetelijke ervaring vast te leggen.

Van Sesimbra: privécruise en grotten van natuurpark Arrabida

8. Van Sesimbra: privécruise en grotten van natuurpark Arrabida

Vertrek vanuit de haven van Sesimbra en reis naar het beroemde strand van Ribeiro do Cavalo. Vaar verder naar het westen waar u de prachtige stranden van Mijona en Inferno zult bezoeken. Vaar langs de oevers van het natuurpark Arrábida en bezoek de "Bahia da Baleia" en leer meer over de geschiedenis van de walvisvangst in de regio. Vaar daarna richting Cabo Espichel en verken de grotten en ongelooflijke rotsformaties langs de kust. Er is voldoende tijd om te stoppen bij een van de stranden of baaien om te zwemmen in het kalme, transparante en kristalheldere water.

Van Sesimbra: Snorkelen Prof. Luiz Saldanha Marine Park

9. Van Sesimbra: Snorkelen Prof. Luiz Saldanha Marine Park

Duik in een wonderlijke wereld van zeeleven en verrassende ontmoetingen. Ervaar het onderwateruniversum van Sesimbra en de kust van Arrábida, met meer dan 1350 verschillende soorten. Bekijk het mariene park (onderdeel van het natuurpark Arrábida) en zijn soorten, waaronder vele soorten vissen, krabben, anemonen en weekdieren. Geniet van een perfecte gelegenheid om onvergetelijke momenten in de natuur te delen met familie of vrienden. Snorkel het Prof. Luiz Saldanha Marine Park, met zijn grote biodiversiteit en kalme wateren, voor intense maar ontspannende ontspannende sensaties: scholen vissen die door ongelooflijke landschappen glijden, golvende zeewierbossen en een onmetelijkheid van vormen en kleuren in een uniek natuurlijk schouwspel. Leer van gespecialiseerde gidsen die voor gasten in en uit het water zorgen en veiligheid, comfort en plezier garanderen.

Lissabon: privé Arrábida-boot en stand-up paddleboard-trip

10. Lissabon: privé Arrábida-boot en stand-up paddleboard-trip

Begin de tour bij de Mercado da Ribeira, waar je gidsen je zullen verwelkomen. Van daaruit kunt u ontspannen op een reis van 30 minuten naar Sesimbra, ten zuiden van Lissabon, in het hart van het natuurpark Arrábida. Bewonder de overvloed aan bomen en de prachtige flora die het park te bieden heeft. Voordat je naar het stand-up paddle-gebied gaat, neem je een boot naar een afgelegen gebied waar je een korte introductie krijgt over stand-up paddleboarding. Leer over de vele verhalen en verhalen van deze regio tijdens het varen op een boot. De unieke blauwe en groene kleuren van de oceaan zijn alleen in deze regio te vinden. Onderweg ziet u het Sesimbra-kasteel dat hoog boven het mooie vissersdorp staat en de stad sinds de vroege oprichting bewaakt. Bewonder indrukwekkende rotsformaties die al miljoenen jaren bestaan voordat je stopt bij het gebied waar je je stand-up paddleboard-avontuur begint. Na de introductie verken je onder begeleiding van een instructeur de grotten en passages in dit gebied. Neem daarna een lunchpauze op een van de verborgen stranden van Arrábida. Er is tijd om een korte snorkeltocht te maken waar u het onderwaterleven van de Atlantische oceaan kunt ervaren. Na een ontspannende dag vol verschillende activiteiten, transfer terug naar Lissabon in een comfortabel busje en geniet onderweg van het prachtige uitzicht.

Veelgestelde vragen over Natuurpark Arrabida-Boot- & zeiltochten

Welke andere activiteiten dan Natuurpark Arrabida-Boot- & zeiltochten zijn de moeite waard in District Lissabon?

Andere onmisbare dingen om te doen in District Lissabon:

Sitemap Natuurpark Arrabida

Wil je alle activiteiten in Natuurpark Arrabida ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Natuurpark Arrabida

Gemiddelde beoordeling

4.9 / 5

gebaseerd op 41 beoordelingen

Absoluut magische ervaring. Lange boottocht met goede sensaties (snelheid). We hadden het genoegen een grote groep dolfijnen in de open zee te observeren en de gidsen deden er alles aan om ons dit plezier te bezorgen. We raden deze ervaring ten zeerste aan.

Geweldige activiteit, we zagen de dolfijnen snel en toen konden we de kust en de stranden zien, het was erg mooi. Zeer mooie gids.

Ondanks het zonnetje, spectaculaire ontmoeting met dolfijnen en verrassende ontdekking van kliffen en grotten vanaf de zee

Een hele mooie dag, zeer goede gids ( Rodrigues) Prachtig weer…