8. Biarritz: 6 uur durende excursie om de Baskische kust te bezoeken!
Neem de kustweg en ontdek een van de mooiste delen van onze kustlijn, waar elke kilometer anders is! Vanaf de hoogten van Biarritz beginnen we met een opmerkelijk uitzicht op het beroemde strand "côte des basques", waar surfen zijn intrede deed dankzij een Amerikaanse scenarioschrijver die een verfilming van een roman van Hemingway kwam maken. Vervolgens gaan we naar het naburige dorp Bidart, de perfecte weergave van het typische Baskische dorp, met zijn kerk, fronton en stadhuis, waardoor je gids de Baskische sociale organisatie en de bijzonderheden van onze kerken kan uitleggen. Een betoverend uitzicht op de kust zal ook liefhebbers van weidse uitzichten verrukken! De grote etappe in Saint Jean de Luz zal worden benaderd met een wandeling op een heuvel die uitkijkt over deze prachtige baai en een adembenemend uitzicht biedt. Als wandelen niets voor jou is, heb je gemakkelijk toegang tot een uitkijkpunt. De rondleiding door het stadscentrum omvat het strand, voetgangers- en winkelstraten, de vissershaven en weelderige 17e-eeuwse rederswoningen. Je gids onthult vele thema's: walvisvaart, rijke reders, het tijdperk van de kapers, het huwelijk van Lodewijk XIV, de reorganisatie van de stad door Naploéon III, de ontwikkeling van het toerisme en Art Deco schatten. We gaan richting de grens om te genieten van de charme van onze mooie Spaanse buur, Fontarrabie. Een middeleeuwse stad rijk aan geschiedenis, met vestingwerken, het kasteel van Karel V, verkeersvrije straten en een visserswijk met beroemde Pintxos (Baskische tapas) bars. Een bezoek aan een Txakoli wijnmakerij is ook een optie: een droge witte wijn uit de Baskische regio, geproduceerd in wijngaarden hoog boven de dorpen Getaria (Spanje) en Fontarrabie, heeft de bijzonderheid licht bruisend te zijn, en wordt geserveerd door de fles boven het glas op te tillen en neer te laten om royaal te beluchten. De wijngaarden op de heuvels aan de oceaan profiteren van de zeestralen, wat de wijn een unieke smaak geeft! Serveer koel bij vis en zeevruchtenhapjes, en heerlijk bij gezouten ansjovis en tonijn in olie. De tour kan worden aangevuld met een "culinaire tour" om de gastronomische rijkdom van de regio te ontdekken, waaronder de beroemde ham van Bayonne, schapenkaas, Baskisch gebak en chocolade!