Stonehenge
Voer data in om beschikbare activiteiten te vinden
tot
Meest Populair

Stonehenge: Tours & Tickets

Bekijk alle tours en activiteiten in Stonehenge
Bekijk alle 646 tickets en tours

5 feiten over de geschiedenis van Stonehenge

De geschiedenis en betekenis van Stonehenge is in mysterie gehuld, en voor elke plausibele theorie is er een bizarre tegenhanger - velen geloven dat het is gebouwd door aliens! Hier wat informatie en 5 harde feiten over 's werelds beroemdste prehistorische monument.

5000 jaar oud

Stonehenge is in fasen gebouwd. Volgens koolstofdatering is meer dan 5000 jaar geleden aan de bouw begonnen - eeuwen voor de piramiden in Egypte.

Een prehistorische begraafplaats

Aan Stonehenge zijn veel functies toegekend. De functie als prehistorische begraafplaats is bevestigd - gecremeerde overblijfselen worden gedateerd op 3000 voor Christus.

Vroege wetenschappers

Stonehenge ligt in lijn met de opkomende en ondergaande zon, aan aanwijzing voor een zeer gevorderde kennis van wiskunde en geometrie.

Stenen van ver

De grotere stenen hebben afmetingen van 9 meter hoog en een gewicht rond de 20 ton. Deze werden over 30 kilometer vervoerd. De kleinere stenen, (3 à 4 ton zwaar), werden over 240 kilometer vervoerd!

Dekselse regenwormen

Charles Darwin onderzocht Stonehenge in de laat-19e eeuw. Hij concludeerde dat regenwormen de oorzaak waren voor het wegzakken van de stenen.

Stonehenge: Onze tips

Maak gebruik van de audiogids

Maak het meest van je tijd bij Stonehenge en leer alles over de geschiedenis en de theorieën rond het monument met een gratis beschikbare audiogids. Als je niet in de rij wilt staan voor de gidsen, kun je er een online downloaden en er op je eigen apparaat naar luisteren.

Stop in Salisbury

Op 13 kilometer van Stonehenge ligt Salisbury, een pittoreske middeleeuwse stad met een prachtige kathedraal. Ben je toch in de buurt, voeg dan een paar uur aan je trip toe om deze historische schat te verkennen.

Zie de zonsondergang

Stonehenge is op elk moment van de dag indrukwekkend, maar als het lukt om je bezoek met de zonsondergang te plannen, zal je het niet betreuren. Denk alleen niet dat je de enige zal zijn - de zonsondergang bij Stonehenge is populair. Hecht je belang aan een rustiger bezoek, kun je beter vroeg gaan. Je kunt Stonehenge het hele jaar door bezoeken, de openingstijden zijn 9:30 -19:00 uur. In juni en augustus vanaf 9:00 uur.

Tips & informatie

 • Wanneer bezoeken
  9:30 tot 19:00. Van juni tot augustus om 9:00 open.
 • Toegangsprijzen
  Standaard tickets voor volwassene; £14.50
 • Heb ik een gids nodig?
  Gratis audiogidsen ter plekke beschikbaar of vooraf te downloaden.
 • Hoe kom ik er?
  Met de auto: bij afslag Airman's Corner op de A360. De Stonehenge Tour Bus: trein- en bushaltes in Salisbury.
 • Extra tips
  • De laatste toegang is twee uur voor sluitingstijd.
  • Het is vereist om vooraf te boeken, daar de toegang tot Stonehenge per getimed ticket verloopt.

Wat anderen zeggen over Stonehenge

Erg mooie locaties en leuke duidelijke gids

Mooie locaties, maar te weinig tijd om alles écht goed te bekijken. Gids was leuk, duidelijk en snapte wat we wilde zien. Dit is een highlight tour. Je krijgt dus niet alle tijd om alles heel uitgebreid te bekijken. Maar nog steeds zeker de moeite waard!!

Windsor Castle, Stonehenge en Bath Day Tour van Londen Beoordeeld door een GetYourGuide klant, 29-03-2016

Activiteiten in de buurt van Stonehenge


Stonehenge
4.3
Gebaseerd op 677 beoordelingen van GetYourGuide-klanten