Stonehenge

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

5 feiten over de geschiedenis van Stonehenge

De geschiedenis en betekenis van Stonehenge is in mysterie gehuld, en voor elke plausibele theorie is er een bizarre tegenhanger - velen geloven dat het is gebouwd door aliens! Hier wat informatie en 5 harde feiten over 's werelds beroemdste prehistorische monument.

 • 5000 jaar oud

  1. 5000 jaar oud

  Stonehenge is in fasen gebouwd. Volgens koolstofdatering is meer dan 5000 jaar geleden aan de bouw begonnen - eeuwen voor de piramiden in Egypte.

 • Een prehistorische begraafplaats

  2. Een prehistorische begraafplaats

  Aan Stonehenge zijn veel functies toegekend. De functie als prehistorische begraafplaats is bevestigd - gecremeerde overblijfselen worden gedateerd op 3000 voor Christus.

 • Vroege wetenschappers

  3. Vroege wetenschappers

  Stonehenge ligt in lijn met de opkomende en ondergaande zon, aan aanwijzing voor een zeer gevorderde kennis van wiskunde en geometrie.

 • Stenen van ver

  4. Stenen van ver

  De grotere stenen hebben afmetingen van 9 meter hoog en een gewicht rond de 20 ton. Deze werden over 30 kilometer vervoerd. De kleinere stenen, (3 à 4 ton zwaar), werden over 240 kilometer vervoerd!

 • Dekselse regenwormen

  5. Dekselse regenwormen

  Charles Darwin onderzocht Stonehenge in de laat-19e eeuw. Hij concludeerde dat regenwormen de oorzaak waren voor het wegzakken van de stenen.

Plan je bezoek

 • Maak gebruik van de audiogids

  Maak het meest van je tijd bij Stonehenge en leer alles over de geschiedenis en de theorieën rond het monument met een gratis beschikbare audiogids. Als je niet in de rij wilt staan voor de gidsen, kun je er een online downloaden en er op je eigen apparaat naar luisteren.

 • Stop in Salisbury

  Op 13 kilometer van Stonehenge ligt Salisbury, een pittoreske middeleeuwse stad met een prachtige kathedraal. Ben je toch in de buurt, voeg dan een paar uur aan je trip toe om deze historische schat te verkennen.

 • Zie de zonsondergang

  Stonehenge is op elk moment van de dag indrukwekkend, maar als het lukt om je bezoek met de zonsondergang te plannen, zal je het niet betreuren. Denk alleen niet dat je de enige zal zijn - de zonsondergang bij Stonehenge is populair. Hecht je belang aan een rustiger bezoek, kun je beter vroeg gaan. Je kunt Stonehenge het hele jaar door bezoeken, de openingstijden zijn 9:30 -19:00 uur. In juni en augustus vanaf 9:00 uur.

Goed om te weten

 • Wanneer bezoeken
  9:30 tot 19:00. Van juni tot augustus om 9:00 open.
 • Toegangsprijzen
  Standaard tickets voor volwassene; £14.50
 • Heb ik een gids nodig?
  Gratis audiogidsen ter plekke beschikbaar of vooraf te downloaden.
 • Hoe kom ik er?
  Met de auto: bij afslag Airman's Corner op de A360. De Stonehenge Tour Bus: trein- en bushaltes in Salisbury.
 • Extra tips

  • De laatste toegang is twee uur voor sluitingstijd.

  • Het is vereist om vooraf te boeken, daar de toegang tot Stonehenge per getimed ticket verloopt.

Sitemap Stonehenge

Wil je alle activiteiten in Stonehenge ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Stonehenge

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 9.764 beoordelingen

De reisgids was zeer stipt in de timing, dit kon door iedereen zeker worden geapprecieerd tijdens de trip. We kregen heel wat informatie mee tijdens het rijden alsook individuele informatie als je vragen had. Heel droge humor, maar dit was voor ons alleen maar een meerwaarde!

Trip was fantastisch...gids was wel goed...maar rammelde alles af...ik ben zelf gids in mijn stad en had het gevoel dat zij deze tour elke dag deed...alles aframmelde en geen persoonlijke touch had!!!

Guide Dowan was very kind! A positive side of COVID-19 was that it was really quite at Stonehenge. You have more than enough time at both places. I highly recommend the tour!

Ontzettend leuke tour, voornamelijk de gids die veel leuke dingen vertelde en duidelijk sprak. Bath is een hele leuke stad, met mooie gebouwen en hele leuke winkels.

Eens proeven van deze drie magische plaatsen om later eens iedere plaats eens individueel te bezoeken