Kies data

Stonehenge

Bezoek deze beroemde prehistorische plek en bewonder de stenen ringen die duizenden jaren geleden werden aangelegd.

Stonehenge: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Stonehenge: toegangsbewijs

1. Stonehenge: toegangsbewijs

Stonehenge is misschien wel het beroemdste prehistorische monument ter wereld. Het werd in verschillende fases gebouwd en begon als een simpele cirkelvormige aarden verhoging. De unieke stenencirkel met lateien werd gebouwd rond 2500 v.Chr., aan het einde van het neolithicum. Je entreeticket voor een bepaalde tijd biedt toegang tot een plek die al eeuwenlang interesse wekt. Vandaag de dag vormen Stonehenge, Avebury en andere bijbehorende plaatsen samen een UNESCO Werelderfgoedinschrijving, omdat er sprake is van een unieke en dichte concentratie van prehistorische monumenten. Stonehenge is al sinds in ieder geval de vroege middeleeuwen een fascinerend onderwerp waar veel over gespeculeerd wordt. Hoe hebben de neolithische mensen dit bouwtechnische meesterwerk met hun simpele werktuigen en technieken gemaakt? Bij het bezoekerscentrum worden honderden prehistorische voorwerpen die bij Stonehenge zijn gevonden tentoongesteld. Een van de nieuwste toevoegingen aan Stonehenge is een buitengalerij waar onder andere verschillende nagebouwde neolithische huisjes te zien zijn. De gebouwen zijn ontworpen op basis van archeologisch bewijs en authentieke materialen, en werpen licht op de levensstijl van de neolithische mensen die Stonehenge gebouwd hebben. Stonehenge heeft vandaag de dag allerlei verschillende betekenissen voor mensen. Het is een symbool voor Groot-Brittannië, een wereldwonder, een spirituele plek en een bron van inspiratie.

Vanuit Londen: halve dag Stonehenge met audiogids

2. Vanuit Londen: halve dag Stonehenge met audiogids

Ontdek een van de beroemdste prehistorische monumenten ter wereld met een tocht van een halve dag naar Stonehenge. Reis vanuit Londen per voertuig met airconditioning naar de locatie, en bewonder onderweg het Engelse landschap.Download een audiogids op je smartphone om zelf op verkenning te gaan. Het cluster van 40 ton rotsen ligt op de vlakte van Salisbury op het platteland van Wiltshire, en werd meer dan 5.000 jaar geleden gebouwd.  Hoewel de functie van Stonehenge nog steeds onderwerp van felle discussies is, is wel bekend dat de UNESCO-Werelderfgoedlocatie een eeuwenlange plaats van heidense aanbidding is geweest. Vorm je eigen mening over het buitengewone monument en kom meer te weten over de geschiedenis erachter. Met een shuttlebus rijd je van de steencirkel naar een nieuw bezoekerscentrum, waar je een combinatie ziet van historische voorwerpen en moderne audiovisuele effecten.

Vanuit Londen: dagtour naar Windsor, Stonehenge en Oxford

3. Vanuit Londen: dagtour naar Windsor, Stonehenge en Oxford

Geniet van een volledige dag vol Engels erfgoed en bezoek het prachtige Windsor Castle, het fascinerende Stonehenge en de bijzondere universiteitsstad Oxford. Tijdens deze 11 uur durende dagtrip vanuit Londen verken je in snel tempo deze unieke locaties met onderweg interessante toelichting van je gids. Begin je dag op Windsor Castle, een van de officiële residenties van HM Koningin Elizabeth II. Je bezoekt de indrukwekkende State Apartments, die nog steeds gebruikt worden voor staatszaken en koninklijke ontvangsten. Neem de tijd om het kasteelterrein en de 14e-eeuwse St. George's Chapel te verkennen, waar je één van de mooiste voorbeelden van middeleeuwse kerkarchitectuur in Engeland kunt bewonderen. Je gaat vervolgens naar de staande stenen van Stonehenge, nog steeds een mysterie wanneer het gaat om verbazingwekkende menselijke technieken. Verken de prehistorische stenen cirkel en kom meer te weten over de theorieën rond de constructie ervan. Je gaat verder naar de universiteitsstad Oxford, bekend als "de stad der dromerige spitsen". Deze stad is al een leerplaats sinds 1249, en tevens een fijne locatie om te ontdekken tijdens een wandeling.

Van Londen: half-daagse tour naar Stonehenge met ticket

4. Van Londen: half-daagse tour naar Stonehenge met ticket

Verken een van de beroemdste prehistorische monumenten ter wereld tijdens een ochtendtour van een halve dag naar Stonehenge. Je toegangsticket voor prioritaire groepen is inbegrepen en biedt toegang tot het monument, de tentoonstelling en de pendelbus van de locatie.   Vertrek om 07:30 uur uit Londen om een van de eerste bezoekers te zijn die op de locatie aankomen. Leer meer over de geschiedenis van dit monument van je chauffeur/gids en maak gebruik van de audio-gidsen die bij aankomst beschikbaar zijn.   Stonehenge ligt op Salisbury Plain op het platteland van Wiltshire, en zou meer dan 5.000 jaar geleden zijn gebouwd. Geniet van het uitzicht op de omliggende vlakte, bezoek het monument en verken de tentoonstelling gedurende ongeveer 2 uur. Rond 13:30 uur ga je terug naar het centrum van Londen, zodat je de rest van de dag de tijd hebt om bezienswaardigheden te bekijken.

Vanuit London: ochtend- of avondtour naar Stonehenge

5. Vanuit London: ochtend- of avondtour naar Stonehenge

Bezoek een van de beroemdste prehistorische monumenten ter wereld wanneer je Londen per bus verlaat voor een bezoek aan het mythische Stonehenge. Sluit je tour af met een optionele maaltijd - de klassieke Britse fish and chips. Verken deze UNESCO-Werelderfgoedlocatie met een meertalige audiogids die je kunt downloaden en kom meer te weten over de mysteries rond dit ongelofelijke, megalithische monument. Bewonder de 40 ton wegende rotsen die alleen op een groot stuk open land staan. Het merkwaardige bouwwerk Stonehenge, een staaltje van ingenieurskunst en design dat bijna 5.000 jaar oud is, blijft historici in onenigheid houden over het precieze doel. Theorieën zijn onder meer dat Stonehenge een tempel voor de zon was, een uitgebreide begraafplaats, en zelfs dat Merlijn het bouwwerk door een reus liet bouwen. Vorm je eigen mening terwijl je het wonder van de prehistorische wereld in je eigen tempo verkent, en meer te weten komt over de oorsprong ervan. Sluit je tour af met een optionele maaltijd van fish and chips, een Britse favoriet geserveerd op een klassieke Londense locatie.

Londen: dagtrip naar Windsor, Stonehenge, Bath en Romeinse baden

6. Londen: dagtrip naar Windsor, Stonehenge, Bath en Romeinse baden

Verken verschillende tophoogtepunten in Londen tijdens deze dagtrip met de bus vanuit Londen. Ervaar de elegantie van Windsor Castle, ontsluit de mysteries van Stonehenge en bewonder de Georgische architectuur in de stad Bath. Bezoek een goed bewaard gebleven Romeins badhuis. Windsor kasteel Fans van de koninklijke familie zullen in hun element zijn. Doordrenkt van geschiedenis, bezoek het huis van koningin Elizabeth II en geniet van een door-de-sleutelgat-ervaring van 's werelds grootste en oudste kasteel. Geniet op uw gemak van de spectaculaire State Apartments en bewonder de weelderig ingerichte omgeving. Tot op de dag van vandaag gebruikt voor staatsgelegenheden, maak deel uit van waar deze koninklijke tradities plaatsvinden terwijl u wereldberoemde kunstwerken bewondert. Bezoek de St. George's kapel, waar de graven van talloze koningen en koninginnen verblijven, met name Henry VIII en zijn derde vrouw Jane Seymour. Bekijk het poppenhuis van Queen Mary en sta versteld van de omvang en het ingewikkelde ontwerp van 's werelds beroemdste poppenhuis. Mysterieus Stonehenge Dwaal rond op het werelderfgoed en laat je betoveren door de unieke rotsformatie. Gelegen op Salisbury Plain, staan rotsen van 40 ton alleen sinds hun aankomst 5000 jaar geleden. Een overvloed aan theorieën omringen Stonehenge; van een religieuze tempel tot een astronomische klok en zelfs een begraafplaats uit de Bronstijd. Beslis zelf terwijl u de geschiedenis van dit mysterieuze monument ontdekt. Bad Bath, trots op de hellingen van de rivier de Avon, was de eerste stad in Engeland die op de werelderfgoedlijst van UNESCO stond. Bewonder de prachtige 15e-eeuwse Bath Abbey, de prachtige Georgische architectuur en de romantische Pulteney Bridge. Romeinse baden Beroemd om zijn Romeinse baden, herbergt Bath de best bewaarde Romeinse spa uit de oudheid. Op wonderbaarlijke wijze aan het zicht onttrokken tot de jaren 1870, duik in de geschiedenis van dit magische monument en bewonder de architectonische pracht. Aankomsttijd terug in Londen is om ongeveer 19:45 uur.

Londen: dagtocht per bus naar Stonehenge, Windsor & Bath

7. Londen: dagtocht per bus naar Stonehenge, Windsor & Bath

Verlaat Londen in een comfortabele touringcar en ontdek de charmes van het Engelse platteland tijdens een tour van een hele dag die je langs beroemde, historische plaatsen brengt. Bekijk de charmante straten van Windsor, de iconische Romeinse baden van Bath en de indrukwekkende stenen structuur van Stonehenge met je gids. Na het vertrek in de ochtend rijd je direct naar Windsor. Ontdek de 17e-eeuwse historische monumenten, verbonden door geplaveide straatjes. Je kunt ook het huis van koningin Elizabeth II bezoeken en een kijkje nemen in het oudste en grootste kasteel ter wereld. Ga vervolgens naar Stonehenge. Ontdek de gigantische stenen op Salisbury Hill. Vervolgens rij je verder naar Bath op de hellingen rondom de rivier Avon. Ontdek de eerste stad in Engeland die aan het Unesco Werelderfgoed werd toegevoegd.Bezoek de 15e-eeuwse Bath Abbey en de romantische Pulteney Bridge, geïnspireerd door de Ponte Vecchio in Florence.

Vanuit Londen: dagtrip naar Stonehenge en Bath

8. Vanuit Londen: dagtrip naar Stonehenge en Bath

Bezoek de iconische site Stonehenge en ontdek de mysteries met behulp van een informatieve rondleiding met audiogids en verken in je eigen tempo de prachtige stad Bath tijdens deze daguitstap vanuit Londen.  Vertrek uit Londen en rijd naar het UNESCO-Werelderfgoed Stonehenge. Leun achterover en ontspan tijdens de reis van ongeveer 2 uur (afhankelijk van het verkeer) en bewonder het prachtige uitzicht op het platteland vanuit een comfortabele bus. Bij aankomst in de mythische staande stenen cirkel op de vlakte van Salisbury, heb je ongeveer 90 minuten om het megalithische gebied zelf te verkennen.  Ga vervolgens door naar de stad Bath, beroemd om zijn georgiaanse architectuur en Romeinse baden. Profiteer van een bezoek aan het centrum van de stad en verken de historische stad ongeveer 2,5 uur lang in je eigen tempo. Bewonder de honingkleurige architectuur en zie bezienswaardigheden als Bath Abbey en de Royal Crescent.

Londen: dagexcursie Windsor Castle, Stonehenge en Bath

9. Londen: dagexcursie Windsor Castle, Stonehenge en Bath

Deze tour is een excursie die alle bezoekers van Londen gedaan moeten hebben. Maak kennis met het beroemde Windsor Castle, de mysterieuze steencirkel van Stonehenge en de prachtige Georgiaanse stad Bath. Vervoer per bus en rondleidingen op alle locaties zijn inbegrepen. Begin bij Windsor Castle, al 900 jaar de thuisbasis van de Koninklijke familie. Het is nog steeds een officiële residentie van de Koningin. Je bezoekt de indrukwekkende State Apartments, die nog steeds gebruikt worden voor staatszaken en koninklijke ontvangsten. Verken de landerijen van het kasteel en zie de St. George's Chapel uit de 14e eeuw, een van de mooiste voorbeelden van middeleeuwse kerkarchitectuur in Engeland en de begraafplaats van veel koningen en koninginnen, waaronder Hendrik VIII en zijn vrouw Jane Seymour. Ga door naar Stonehenge over het platteland van Wiltshire. De oeroude stenenkring Stonehenge wordt omringd door mysteries, is een geweldig staaltje bouwkunst en is het belangrijkste prehistorische monument van Engeland. Ga in westelijke richting verder naar Bath, een mooie georgiaanse stad met prachtige honingkleurige architectuur en de beroemde Romeinse baden. Geniet van een panoramische rondleiding langs enkele van de mooiste architectonische bezienswaardigheden van Europa, waaronder Bath Abbey, de Royal Crescent, het Circus, de Assembly Rooms en Pulteney Bridge. Kies de optie met de Romeinse baden, die rondom thermale bronnen gebouwd zijn die al meer dan 2000 jaar voor water zorgen.

Vanuit Londen: Stonehenge Inner Circle en Windsor Day Trip

10. Vanuit Londen: Stonehenge Inner Circle en Windsor Day Trip

Maak een dagtrip vanuit Londen om je te vergapen aan de Stonehenge Inner Circle tijdens een exclusieve privérondleiding door de oude locatie buiten de gebruikelijke openingstijden. Ga daarna naar Windsor en kies ervoor om ofwel een begeleide wandeling door de stad te maken of Windsor Castle te bezoeken. Vertrek vroeg in de ochtend vanuit het centrum van Londen en begeef je naar Stonehenge. Eenmaal daar aangekomen, kunt u genieten van het verkennen van deze oude site zonder de drukte, aangezien de meeste regelmatige bezoekers van Stonehenge geen directe toegang tot de stenen hebben. Betreed de stenen cirkel zelf en ga naast de prachtige stenen staan die boven je uittorenen. Geniet van de rust en stilte terwijl je Stonehenge op zijn atmosferische best ervaart. Na het bezoek aan Stonehenge begeeft u zich naar de prachtige stad Windsor, waar u een wandeltocht maakt of Windsor Castle betreedt. Bewonder tijdens de wandeltocht de prachtige Georgische en Victoriaanse architectuur en Queen Charlotte Street, de kortste straat van Groot-Brittannië. Bekijk Windsor Castle van buitenaf en leer meer over de geschiedenis, cultuur en het erfgoed van deze Royal Borough. U kunt er ook voor kiezen om Windsor Castle zelf te bezoeken, waar al bijna 1000 jaar Britse koningen en koninginnen wonen. Bewonder deze koninklijke residentie van dichtbij voordat je terugkeert naar Londen. De route is omgekeerd, afhankelijk van hoe laat u de tour start.

  • Toegangstickets
  • Dagtochten
  • Privétours
  • Citycards
  • Meerdaagse tours
58 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 4

Overzicht activiteiten in Stonehenge

Wil je alle activiteiten in Stonehenge ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Stonehenge

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 13.702 beoordelingen

Alles perfect en foutloos! De bus vertrok vanaf halte nr. 8 bij station Victoria. De bus is nieuw en schoon, ook uitgerust met interactieve schermen. Tijdens de reis vertelde de chauffeur anekdotes en gaf gedetailleerde informatie (in het Engels) over alle plaatsen waar we met de bus doorheen reden. Eenmaal bij het bezoekerscentrum namen we een andere shuttlebus die ons in 5 minuten naar de eigenlijke Stonehenge-site bracht. We hadden ongeveer 2 uur om het rustig te bezoeken en toen namen we de bus terug naar Londen. In ongeveer twee uur keerden we terug naar Londen, waar ze 2 opties bieden om uit te stappen: de eerste halte is in de buurt van het metrostation Gloucester Road (waar de Piccadilly-lijn is die je rechtstreeks naar het centrum brengt) of in de buurt van station Victoria. We stapten uit bij de eerste halte.Prima tour, een aanrader voor wie Stonehenge in een halve dag wil bezoeken en weinig tijd beschikbaar heeft.

Great tour with tourguide Bruce and driver Mario! You will have plenty tome to see all the sites and take plenty of photo's. Bruce told is just the right ammount of information but also gave us time to relax. The coach itself was properly arconditioned.

2 uur heen, 2 uur bezoek, 2 uur terug: super geregeld! Precies de goede tijd om alles te bekijken aangezien het in de middle of nowhere ligt. Bus voorzien van wifi en spelletjes, dus goed te doen.

Goede ontvangst op het station. Leuke en fanatieke gids. Genoeg tijd om zelfstandig op pad te gaan. Al met al een super leuke reis!

Nette, sympathieke chauffeur Edward die ons veilig heen en weer reed.