Stonehenge

Bezoek deze beroemde prehistorische plek en bewonder de stenen ringen die duizenden jaren geleden werden aangelegd.

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Stonehenge: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Stonehenge: toegangsbewijs

1. Stonehenge: toegangsbewijs

Stonehenge is misschien wel het beroemdste prehistorische monument ter wereld. Het werd in verschillende fases gebouwd en begon als een simpele cirkelvormige aarden verhoging. De unieke stenencirkel met lateien werd gebouwd rond 2500 v.Chr., aan het einde van het neolithicum. Je entreeticket voor een bepaalde tijd biedt toegang tot een plek die al eeuwenlang interesse wekt. Vandaag de dag vormen Stonehenge, Avebury en andere bijbehorende plaatsen samen een UNESCO Werelderfgoedinschrijving, omdat er sprake is van een unieke en dichte concentratie van prehistorische monumenten. Stonehenge is al sinds in ieder geval de vroege middeleeuwen een fascinerend onderwerp waar veel over gespeculeerd wordt. Hoe hebben de neolithische mensen dit bouwtechnische meesterwerk met hun simpele werktuigen en technieken gemaakt? Bij het bezoekerscentrum worden honderden prehistorische voorwerpen die bij Stonehenge zijn gevonden tentoongesteld. Een van de nieuwste toevoegingen aan Stonehenge is een buitengalerij waar onder andere verschillende nagebouwde neolithische huisjes te zien zijn. De gebouwen zijn ontworpen op basis van archeologisch bewijs en authentieke materialen, en werpen licht op de levensstijl van de neolithische mensen die Stonehenge gebouwd hebben. Stonehenge heeft vandaag de dag allerlei verschillende betekenissen voor mensen. Het is een symbool voor Groot-Brittannië, een wereldwonder, een spirituele plek en een bron van inspiratie.

Van Londen: halve dagtour Stonehenge met audiogids

2. Van Londen: halve dagtour Stonehenge met audiogids

Verken een van de beroemdste prehistorische monumenten ter wereld tijdens een ochtend- of middagexcursie naar Stonehenge. Rij vanuit Londen met airconditioning naar de site en bewonder onderweg het Engelse landschap. Er is tijdens de excursie geen gids, maar er zijn audiogidsen beschikbaar bij aankomst.  Gelegen op de vlakte van Salisbury op het platteland van Wiltshire, werd het cluster van 40-ton rotsen meer dan 5.000 jaar geleden gebouwd. Hoewel de functie van Stonehenge nog steeds een kwestie van felle discussies is, weet men wel dat het Unesco-werelderfgoed bekend staat als eeuwenlange plaats van heidense aanbidding. Je ontdekt zelf terwijl je de geschiedenis achter het buitengewone monument ontdekt. Een nieuw bezoekerscentrum van wereldklasse is nu een korte pendelbus verwijderd van de site met de steencirkel en combineert geavanceerde audiovisuele middelen met tentoonstellingen van oude voorwerpen.

Londen: dagtocht per bus naar Stonehenge, Windsor & Bath

3. Londen: dagtocht per bus naar Stonehenge, Windsor & Bath

Ontvlucht Londen om de charme van het Engelse platteland te ontdekken tijdens deze excursie naar enkele beroemde historische locaties. Zie het pittoreske Windsor, bewonder het oude Stonehenge en stop bij de Romeinse baden voor een drankje in de Pump Room. Je rijdt 's ochtends naar Windsor, een plek omgeven door prachtige natuur. Ontdek de 17e-eeuwse historische monumenten in de geplaveide straten, zoals de woning van Queen Elizabeth II, die je kunt bezoeken, en kijk door het sleutelgat van het grootste en oudste kasteel ter wereld. Vervolgens ga je naar Stonehenge, waar de monolitische stenen rechtop staan tegen de skyline op Salisbury Hill. Er zijn talloze theorieën over deze mysterieuze rotsformatie. Daarna reis je verder naar Bath. Het mooie Bath ligt op de helling van de rivier de Avon en was de eerste stad in Engeland die door UNESCO tot Werelderfgoed werd uitgeroepen. De prachtige abdij uit de 15e eeuw, de fenomenale Georgiaanse architectuur en de romantische Pulteney Bridge - naar het voorbeeld van de Ponte Vecchio in Florence - zijn stuk voor stuk onvergetelijk. Verken de geneugten van Bath op je gemak.

Vanuit Londen: dagtour naar Windsor, Stonehenge en Oxford

4. Vanuit Londen: dagtour naar Windsor, Stonehenge en Oxford

Geniet van een volledige dag vol Engels erfgoed en bezoek het prachtige Windsor Castle, het fascinerende Stonehenge en de bijzondere universiteitsstad Oxford. Tijdens deze 11 uur durende dagtrip vanuit Londen verken je in snel tempo deze unieke locaties met onderweg interessante toelichting van je gids. Begin je dag op Windsor Castle, een van de officiële residenties van HM Koningin Elizabeth II. Je bezoekt de indrukwekkende State Apartments, die nog steeds gebruikt worden voor staatszaken en koninklijke ontvangsten. Neem de tijd om het kasteelterrein en de 14e-eeuwse St. George's Chapel te verkennen, waar je één van de mooiste voorbeelden van middeleeuwse kerkarchitectuur in Engeland kunt bewonderen. Je gaat vervolgens naar de staande stenen van Stonehenge, nog steeds een mysterie wanneer het gaat om verbazingwekkende menselijke technieken. Verken de prehistorische stenen cirkel en kom meer te weten over de theorieën rond de constructie ervan. Je gaat verder naar de universiteitsstad Oxford, bekend als "de stad der dromerige spitsen". Deze stad is al een leerplaats sinds 1249, en tevens een fijne locatie om te ontdekken tijdens een wandeling.

Londen: dagtour Windsor Castle, Stonehenge & Bath

5. Londen: dagtour Windsor Castle, Stonehenge & Bath

Deze tour is een excursie die alle bezoekers van Londen gedaan moeten hebben. Tijdens de uitstap krijg je het beroemde Windsor Castle, de mysterieuze stenenring Stonehenge en de mooie georgiaanse stad Bath te zien. Vervoer en rondleidingen bij alle locaties zijn bij de prijs inbegrepen. Begin bij Windsor Castle, al 900 jaar een woning van de koninklijke familie, en vandaag de dag nog steeds een officiële residentie van de koningin. Je bezoekt de indrukwekkende State Apartments, die nog steeds gebruikt worden voor staatszaken en koninklijke ontvangsten. Verken de landerijen van het kasteel en zie de St. George's Chapel uit de 14e eeuw, een van de mooiste voorbeelden van middeleeuwse kerkarchitectuur in Engeland en de begraafplaats van veel koningen en koninginnen, waaronder Hendrik VIII en zijn vrouw Jane Seymour. Ga door naar Stonehenge over het platteland van Wiltshire. De oeroude stenenkring Stonehenge wordt omringd door mysteries, is een geweldig staaltje bouwkunst en is het belangrijkste prehistorische monument van Engeland.  Ga in westelijke richting verder naar Bath, een mooie georgiaanse stad met prachtige honingkleurige architectuur en de beroemde Romeinse baden. Geniet van een panoramische tour langs een paar van de mooiste architecturale bezienswaardigheden van Europa, waaronder Bath Abbey, de Royal Crescent, het Circus, de Assembly Rooms en de beroemde Pulteney Bridge. Kies de optie met de Romeinse baden, die rondom thermale bronnen gebouwd zijn die al meer dan 2000 jaar voor water zorgen.

Vanuit Londen: dagtrip Stonehenge & Romeinse baden

6. Vanuit Londen: dagtrip Stonehenge & Romeinse baden

Stonehenge, het beroemdste prehistorische monument ter werled en door de UNESCO aangeduid als Werelderfgoedlocatie - staat statig en alleen op de open vlakte Salisbury Plain. Stonehenge bestaat al 5.000 jaar en het is nog altijd niet bekend waar dit monument voor diende. Er zijn de laatste decennia al vele discussies gevoerd over de functie van deze constructie: was het een observatorium voor de maan, een tempel voor de zon, of een grote begraafplaats? Tijdens deze dagtour heb je de mogelijkheid om deze plek te verkennen en zelf haar geheimen te ontrafelen terwijl je vol verwondering deze uitmuntende en mysterieuze bouwkundige prestatie in je opneemt. Daarna ga je naar Bath voor de lunch (niet bij de prijs inbegrepen). Met geweldige restaurants, theehuizen, sandwichshops en klassieke Engelse pubs, is er meer dan genoeg om uit te kiezen! Bath is een prachtige Georgiaanse stad met bijzondere gebouwen die in halvemaanvormige cirkels zijn gebouwd, terrassen, en indrukwekkende architectuur. Maak een schilderachtige rit naar het centrum van de stad, waar je meer dan voldoende tijd hebt om de stad op eigen tempo te verkennen. Bezoek de Romeinse baden die bijna 2.000 jaar geleden gebouwd zijn. De magnifieke openbare Romeinse baden en Romeinse tempel zijn gebouwd op de locatie van de enige natuurlijk warmwaterbron in Engeland. Bij dit Werelderfgoed kun je rond het stomende bad - op de Romeinse paden - lopen en zo de oude Romeinse beelden en architectuur bewonderen. Bezoek de Abdij van Bath en de veel gefotografeerde Pulteney Bridge, gebaseerd op de beroemde Ponte Vecchio in Florence. Bovendien kun je het Jane Austen Centrum en de elegante Assembly Rooms uit 1771 zien. Winkel, verken en geniet van een afternoon tea in de Pump Rooms terwijl je naar live klassieke muziek luistert.

Londen: dagtrip naar Windsor, Stonehenge, Bath en Romeinse baden

7. Londen: dagtrip naar Windsor, Stonehenge, Bath en Romeinse baden

Verken verschillende tophoogtepunten in Londen tijdens deze dagtrip met de bus vanuit Londen. Ervaar de elegantie van Windsor Castle, ontsluit de mysteries van Stonehenge en bewonder de Georgische architectuur in de stad Bath. Bezoek een goed bewaard gebleven Romeins badhuis. Windsor kasteel Fans van de koninklijke familie zullen in hun element zijn! Doordrenkt van geschiedenis, bezoek het huis van koningin Elizabeth II en geniet van een door-de-sleutelgat-ervaring van 's werelds grootste en oudste kasteel. Geniet op uw gemak van de spectaculaire State Apartments en bewonder de weelderig ingerichte omgeving. Tot op de dag van vandaag gebruikt voor staatsgelegenheden, maak deel uit van waar deze koninklijke tradities plaatsvinden terwijl u wereldberoemde kunstwerken bewondert. Bezoek de St. George's kapel, waar de graven van talloze koningen en koninginnen verblijven, met name Henry VIII en zijn derde vrouw Jane Seymour. Queen Mary's Dolls' House - sta versteld van de omvang en het ingewikkelde ontwerp van 's werelds beroemdste poppenhuis. Mysterieus Stonehenge Dwaal rond op het werelderfgoed en laat je betoveren door de unieke rotsformatie! Gelegen op Salisbury Plain, staan rotsen van 40 ton alleen sinds hun aankomst 5000 jaar geleden. Overvloed aan theorieën omringen Stonehenge; van een religieuze tempel tot een astronomische klok en zelfs een begraafplaats uit de Bronstijd! Beslis zelf terwijl u de geschiedenis van dit mysterieuze monument ontdekt. Badkuip Bath, trots op de hellingen van de rivier de Avon, was de eerste stad in Engeland die op de werelderfgoedlijst van UNESCO stond. Bewonder de prachtige 15e-eeuwse Bath Abbey, de prachtige Georgische architectuur en de romantische Pulteney Bridge. Romeinse baden Beroemd om zijn Romeinse baden, herbergt Bath de best bewaarde Romeinse spa uit de oudheid. Op wonderbaarlijke wijze aan het zicht onttrokken tot de jaren 1870, duik in de geschiedenis van dit magische monument en bewonder de architectonische pracht. Aankomsttijd terug in Londen is om ongeveer 19:45 uur.

Vanuit Londen: exprestour halve dag naar Stonehenge

8. Vanuit Londen: exprestour halve dag naar Stonehenge

Ontdek de oude stenen cirkel van Stonehenge, een van de grootste wonderen van de wereld en uitgeroepen tot Unesco Werelderfgoed. Je stap in een luxe touringcar voor een rechtstreekse expresdienst vanuit het centrum van Londen. Bij aankomst neemt je chauffeur je mee naar de mysterieuze en magische site, waar je ongeveer 2 uur vrij hebt om de stenen te bewonderen. Je profiteert van een fascinerende audiogids-rondleiding, met commentaar in 10 talen. Waarom Stonehenge werd gebouwd blijft een mysterie. Het was een heidense gebedsplaats, een astronomische klok en een begraafplaats uit de Bronstijd. De oorsprong ervan dateert al bijna 5000 jaar en het blijft zonnewindenaanbidders aantrekken. Bepaal zelf wat het allemaal betekent terwijl je het unieke monument verkent. Je stapt vervolgens terug op de luxe touringcar voor de snelle reis terug naar Londen, waar je wordt afgezet op het centraal gelegen Victoria Station, handig voor verbindingen met het openbaar vervoer naar je hotel of accommodatie.

Vanuit Londen: dagtrip Windsor, Oxford & Stonehenge

9. Vanuit Londen: dagtrip Windsor, Oxford & Stonehenge

Bij deze activiteit ga je eerst naar Windsor Castle. Het is niet moeilijk om te zien waarom dit kasteel met zijn prachtige landschapstuinen en ronde toren het favoriete weekendverblijf van de Britse koningin is. Geniet van een fascinerend kijkje in de weelderige Staatsappartementen, waar kostbare kunstwerken van Rembrandt en Leonardo da Vinci hangen. Je kunt ook het Queen Mary’s Dolls’ House en de St George’s Chapel bezoeken, de laatste rustplaats van vroegere vorsten, zoals Hendrik VIII. Je gaat dan door naar het spectaculaire Stonehenge. Je vergeet nooit de eerste aanblik van deze monolithische rotsformatie die oprijst tegen de horizon van het Salisbury Plain. Er zijn talloze theorieën over de mysterieuze oorsprong van Stonehenge. Was het bedoeld als een religieuze tempel? Een astronomische klok? Een begraafplaats uit het Bronzen Tijdperk? Beslis zelf tijdens je verkenning van deze unieke plek. De laatste bestemming van de dag is het charmante universiteitsstadje Oxford. Hier maak je een wandeltocht en krijg je vrije tijd. Wandel door de prachtige hofjes van de universiteit en over de geplaveide lanen van deze historische universiteitsstad. De uitstap eindigt rond 19:15 uur in Londen.

Vanuit Londen: dagtrip naar Stonehenge en Bath

10. Vanuit Londen: dagtrip naar Stonehenge en Bath

Geniet van een dagtour door 2 van de beroemdste attracties van West Country van Engeland tijdens een busreis van Londen naar de staande stenen cirkel van Stonehenge en de Romeinse en Georgische stad Bath. Na je transfer vanuit het centrum van Londen, begin je met het verkennen van de mysteries van Stonehenge, 's werelds beroemdste prehistorische monument. De steencirkel, die zo'n 5000 jaar oud is, bevindt zich op de vlakte van Salisbury en is al eeuwenlang de thuisbasis van heidense religies en spirituele aanbidding. Probeer enkele van zijn geheimen te ontgrendelen in het nieuwe bezoekerscentrum. Ga dan op tijd verder naar Bath voor een vrije lunch. Er is een ongelooflijke selectie aan restaurants in de stad, waaronder traditionele pubs voor een klassieke publunch, schilderachtige theehuizen en coole broodjeszaken voor een snelle snack. Geniet van voldoende vrije tijd om door de prachtige halve manen en terrassen van de stad te dwalen om mooie voorbeelden van Georgische architectuur te zien. Als je wilt, kun je de Romeinse baden bezoeken, die ongeveer 2000 jaar geleden zijn gebouwd (toegangsticket op eigen kosten). Bewonder de grote Bath Abbey of ga naar de romantische Pulteney Bridge over de rivier de Avon. Ontdek waarom Bath zo geliefd was bij Jane Austen in het Jane Austen Centre en bezoek de elegante 18e-eeuwse vergaderruimten. Er is voldoende tijd om te winkelen of om te genieten van afternoontea in de Pump Rooms, waar de typisch Engelse ervaring wordt begeleid door live klassieke muziek.

Plan je bezoek

 • Maak gebruik van de audiogids

  Maak het meest van je tijd bij Stonehenge en leer alles over de geschiedenis en de theorieën rond het monument met een gratis beschikbare audiogids. Als je niet in de rij wilt staan voor de gidsen, kun je er een online downloaden en er op je eigen apparaat naar luisteren.

 • Stop in Salisbury

  Op 13 kilometer van Stonehenge ligt Salisbury, een pittoreske middeleeuwse stad met een prachtige kathedraal. Ben je toch in de buurt, voeg dan een paar uur aan je trip toe om deze historische schat te verkennen.

 • Zie de zonsondergang

  Stonehenge is op elk moment van de dag indrukwekkend, maar als het lukt om je bezoek met de zonsondergang te plannen, zal je het niet betreuren. Denk alleen niet dat je de enige zal zijn - de zonsondergang bij Stonehenge is populair. Hecht je belang aan een rustiger bezoek, kun je beter vroeg gaan. Je kunt Stonehenge het hele jaar door bezoeken, de openingstijden zijn 9:30 -19:00 uur. In juni en augustus vanaf 9:00 uur.

Goed om te weten

 • Wanneer bezoeken
  9:30 tot 19:00. Van juni tot augustus om 9:00 open.
 • Toegangsprijzen
  Standaard tickets voor volwassene; £14.50
 • Heb ik een gids nodig?
  Gratis audiogidsen ter plekke beschikbaar of vooraf te downloaden.
 • Hoe kom ik er?
  Met de auto: bij afslag Airman's Corner op de A360. De Stonehenge Tour Bus: trein- en bushaltes in Salisbury.
 • Extra tips

  • De laatste toegang is twee uur voor sluitingstijd.

  • Het is vereist om vooraf te boeken, daar de toegang tot Stonehenge per getimed ticket verloopt.

Sitemap Stonehenge

Wil je alle activiteiten in Stonehenge ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Stonehenge

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 10.474 beoordelingen

Ik vond dit een te lange reis. Ik ben zo blij dat ik naar alle drie de plaatsen ben gegaan. De dag vloog voorbij en ik was moe, maar het was echt een goede moe. Ik heb zoveel geleerd en gezien. Windsor Castle was fantastisch. We hadden mooi weer, dus het verkennen van de stad was leuk. Ik was onder de indruk van Stonehenge. En wat een geweldig stadje is Bath. Het beste deel van onze reis was de gids en chauffeur. Tony, de chauffeur was altijd veilig en beleefd. Bruce was uit Gids, zo deskundig, professioneel en gewoon een aardige, vermakelijke kerel! Ga op deze reis, niets beter dan het platteland buiten Londen!

Geweldig! Eerlijk gezegd, je ervaring zal sterk afhankelijk zijn van het weer. Gelukkig was het goed weer voor mij, echt 20 £ toegangsprijs waard. En je kunt alles zien zonder toegang, behalve vanaf de weg die ver weg was. Houd er rekening mee dat je de stenen niet meer kunt aanraken of dicht bij de stenen kunt staan. Met mooi weer was de site echter leuk en de moeite waard om een keer in je leven te bezoeken.

La puntualidad y el manejo del tiempo excelente. El guía Philip is maravilloso y muy paciente, te hace muy ameno el traslado en comparte información muy valiosa para sacar mas provencho a las visitas. El sr del transporte es muy atento también y muy buen conducteur. Recomiendo mucho el paseo.

Het is het 100% waard, je zult genieten van je tour. Een speciale dank aan onze gids Pablo die geweldig is geweest in het uitleggen van de geschiedenis, het geven van begeleiding bij de bezoeken en het volgen van het schema, ook de chauffeur Amrish die zeer professioneel is geweest.

Voorbereide en vriendelijke gids, goed georganiseerde etappes