Pelješac-dagtour met wijn en eten vanuit Dubrovnik
Tijdens deze tour verken je het schiereiland Pelješac, op slechts 1 uur rijden van Dubrovnik, en een bekende rode wijnregio waar Plavac Mali en Dingac-druiven worden verbouwd. In de wijnmakerijen van een familie zult u unieke momenten doorbrengen met het ontdekken van de geschiedenis, productiegeheimen en speciale kwaliteit van de wijnen die speciaal voor u zijn onthuld door de lokale wijnmakers die u door hun wijnkelders en wijngaarden zullen leiden. De eerste stop op weg naar Pelješac is bij het middeleeuwse stadje Ston, waar je de grootste muur van Europa zult bewonderen die zich uitstrekt over 5,5 kilometer tussen de steden Ston en Mali Ston. Ook bezoekt u de zoutziederij waar al honderden jaren op dezelfde wijze zout wordt gewonnen. Loop door de smalle straatjes van Ston, de op een na belangrijkste stad in de Republiek Dubrovnik. De kronkelende wegen van het schiereiland Pelješac leiden u naar de tweede wijnproducent. Na het proeven van een selectie wijnen en traditionele hapjes, bezoekt u de wijngaarden gelegen op de steile hellingen van de heuvels met uitzicht op zee. Hier heb je de mogelijkheid om foto's te maken van dit unieke wijngebied en verliefd te worden op het land. Uw volgende stop is bij een wijngaard waar de gastheer wijnproeverijen tussen de druivenranken bereidt en alles uitlegt wat er te weten valt over Pelješac-wijnen. Sluit deze prachtige dag af met een typische boerenbrunch genaamd "marenda" in de rustieke sfeer van een Dalmatische pub die bekend staat als "konoba". Afhankelijk van het seizoen en de weersomstandigheden wordt het eten voor je neus bereid in de open haard, zodat je kunt deelnemen aan de korte kookles. Je krijgt ook de kans om een oester- en mosselkwekerij in familiebezit te bezoeken, waar je oesters rechtstreeks uit de zee proeft, gecombineerd met lokale wijn.