Park Güell

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Top 5 kenmerken van Gaudí's Park Güell

De 'k' in 'Park' geeft aan dat Gaudí geïnspireerd werd door de Engelse stadsparken tijdens het ontwerpen van zijn betoverende Park Güell. Verder is er niets Engels aan: Gaudí's unieke stijl is in elk element te zien. Benieuwd naar enkele weetjes over de beste onderdelen?

 • De markthal

  1. De markthal

  Park Güell was oorspronkelijk bedoeld als centrum van een wooncomplex dat nooit is gebouwd. De architectuur van de markthal is geïnspireerd op zowel Griekse tempels als de Romeinse weg die ooit nabij liep.

 • De draak

  2. De draak

  "El Drac" bij de hoofdtrap doet denken aan Eden en Sint-Joris, maar de fontein die hij bewaakt roept weer Python, de draak uit klassiek Delphi, op!

 • Casa Museu Gaudí

  3. Casa Museu Gaudí

  Van de geplande 60 villa's zijn er slechts twee voltooid. Dit is er een van. Gaudí woonde er zelf tussen 1906 en 1925 omdat er geen koper te vinden was, en tegenwoordig is het een museum met een collectie van zijn ontwerpen. Je hebt wel een apart kaartje nodig om het museum te bezoeken.

 • De kronkelbank

  4. De kronkelbank

  De bank, bedekt met kleurig mozaïek, kronkelt als reuzenslang door het park. Niemand minder dan Salvador Dalí zag het gevaarte als voorloper van het surrealisme, en als iemand daar verstand van heeft...

 • De portierswoning

  5. De portierswoning

  Religieuze of politieke symboliek? Welnee, het verhaal gaat dat de omgekeerde kopjes op een van de Hans en Grietje-achtige huizen bij de hoofdingang symbool staan voor Gaudí's beslissing om geen koffie meer te drinken.

Plan je bezoek

 • Hoe lang duurt het?

  Als je maar kort in Barcelona verblijft, kun je Gaudí's gebouwen in een paar uur zien. Houd wel rekening met het feit dat het park in zijn geheel veel groter is dan het monumentale deel dat hier staat beschreven. Als je toch al een buitenmens bent, kun je hier met gemak een hele middag doorbrengen.

 • Wat zijn de openingstijden?

  In het hoogseizoen (4 mei tot 6 september) is het monumentale gedeelte van het park tussen 08:00 en 21:30 uur geopend; tussen 29 maart en 3 mei en van 7 september tot 24 oktober van 08:00 tot 20:00 uur; en in de winter van 08:30 tot 18:15 uur. Er mogen elk halfuur slechts 400 bezoekers naar binnen, dus online tickets boeken kan handig zijn!

 • Hoe kom je er?

  Het is een aardig stuk klimmen de heuvel op, maar er is ook een roltrap (Baixada de la Gloria). Het park is bereikbaar met de metro (20 minuten lopen vanaf de halte 'Lesseps'), en met bus 24 en 92, die recht voor de ingang van het park stoppen.

Goed om te weten

 • Wanneer bezoeken
  Openingstijden verschillen per seizoen, controleer ze dus van tevoren online.
 • Toegangsprijzen
  Bij de ingang kost een standaard volwassenenticket 8 EUR.
 • Heb ik een gids nodig?
  Dat is zeker aan te raden. Check onze populairste tours.
 • Hoe kom ik er?
  Het is 20 minuten lopen (heuvelopwaarts) vanaf metrostation 'Lesseps', en bus 24 en 92 stoppen bij een van de ingangen van het openbare park. Vanaf hier kun je naar het monumentale gedeelte lopen.
 • Extra tips

  • Per halfuur mogen slechts 400 bezoekers naar binnen.

  • Neem zonnebrandcrème mee en trek goede schoenen aan.

Sitemap Park Güell

Wil je alle activiteiten in Park Güell ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Park Güell

Gemiddelde beoordeling

4.2 / 5

gebaseerd op 14.751 beoordelingen

Zorg ervoor dat je de juiste ingang hebt (niet waarbij je vanuit het gratis gedeelte naar binnen gaat) want dan kun je met een roltrap omhoog de berg op en dit bespaart je een flinke klim. Je hebt vanuit het park mooie uitzichten over de stad maar ik moet eerlijk zeggen dat ik het gratis gedeelte van het park mooier vind dan het betaalde gedeelte.

Echt heel gemakkelijk te bestellen en je kunt zo doorlopen bij de entree. De entree is vlak bij de 2 huisjes, wel even een plattegrondje vragen bij de balie als je het park binnenkomt.

Er stond een hele lange rij en wij hoefden niet te wachten dankzij de Get Tour Gilde tickets.

Zeer eenvoudig te reserveren via de app. En snelle toegang tot het park.

Heel afwisselend en mooi aangelegd park. Echte aanrader!