Siena
Voer data in om beschikbare activiteiten te vinden
tot

De beste tours & activiteiten in Siena

Bekijk alle tours en activiteiten in Siena

De top 10 plekken in en om Siena

Siena, een historisch politieke stad midden in wijnregio Chianti, wordt nog wel eens overschaduwd door Florence en Venetië. Onterecht! Juist het gebrek aan massatoerisme houdt de Middeleeuwse charme en intieme sfeer intact.

Museo dell'Opera Metropolitana del Duomo

Het museum in de kathedraal is één van de oudste musea ter wereld. De prestigieuze kunstcollectie is een prachtige mix van religie en cultuur, en kenmerkend voor de historie van Siena.

Kathedraal van Siena

Dit gigantische complex lijkt wel eindeloos. Zie eeuwenoude teksten in de bibliotheek, verken de heilige crypte en klim naar de top van de toren voor een adembenemend uitzicht.

Complesso Museale Santa Maria della Scala

Aan de overkant van de Kathedraal stap je terug de tijd in en verken je 1.000 jaar Italiaanse geschiedenis.

Basilica van San Domenico

Deze kerk wordt ook wel Basilica Cateriniana genoemd, omdat het hoofd van St. Catherine er wordt bewaard. Het is één van de belangrijkste gebouwen in het gebied.

Torre del Mangia

De Torre del Mangia prijkt boven het Palazzo Pubblico. Een klim naar de top kost €10, en het uitzicht is het zeker waard.

Palazzo Pubblico

De Torre del Mangia is de klokkentoren van dit gotische gebouw. Binnen wacht een wonderland van prachtig bewaarde fresco's.

Piazza del Campo

Sommigen vinden deze stadskern het beste piazza in heel Italië. De perfecte plek om buiten een wijntje te drinken en de omgeving in je op te nemen.

Castello di Meleto

De Chiantiregio lokt dagtripjes uit, en dit waanzinnige kasteel is een onvergetelijke plek om wijn te proeven.

Castello di Brolio

Dit kasteel wint de prijs voor langste wijnproductie onder dezelfde familie. De familie Ricasoli zou de Chianti zelfs hebben uitgevonden.

Palazzo Chigi-Saracini

Ooit huisde in dit Middeleeuwse paleis de belangrijke Chigi Academie van Klassieke Muziek, en bij aankomt hoor je de strijkers in de lucht.

Siena: Plan uw bezoek

Hoe veel dagen breng je door in Siena?

Twee dagen zou genoeg kunnen zijn, maar gun jezelf extra dagen om lekker te ontspannen en in de regio Toscane op wijntocht te gaan.

De Palio

Hier is Siena om beroemd: een paardenrace die 2 juli en 16 augustus wordt gehouden op Piazza del Campo. Het is een onvergetelijke ervaring, maar zorg dat je je boekingen op tijd doet - het is één van de weinige tijden waarin het echt druk is in Siena.

Tips & informatie

 • Taal
  Italiaans
 • Valuta
  Euro (€)
 • Tijdzone
  UTC (+01:00)
 • Landnummer
  +39
 • De beste periode voor een bezoek
  Misschien is de herfst wel het mooist, door de rijke kleuren van de natuur. Er kan wat regen vallen, maar normaliter is het nog lekker warm en zijn er allerlei buitenfestivals om te bezoeken.

Activiteiten in Siena

De must-see bezienswaardigheden in Siena

Sitemap Siena

Wil je alle activiteiten in Siena ontdekken?  Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Siena

goed programma, leuke afwisseling en goede organisatie

afwisselend programma met prachtige dorpen en stad, gids voor rondleiding Siena, rondleiding en wijnproeverij en heerlijk ijsje.

Siena San Gimignano Monteriggioni Chianti & wijnproeven Beoordeeld door een GetYourGuide klant, 28-10-2016

Heel interessante rondleiding en belevingsvolle gids, t.w. Claudia.

Deze rondleiding is zeer interessant en wordt erg goed gegeven door Claudia, die voortreffelijk en erg goed verstaanbaar Engels spreekt. Bovendien weet zij het verhaal erg boeiend en belevingsvol te vertellen, zodat het een genot is om naar haar te luisteren. Ze weet de informatie op een geanimeerde manier te verpakken en weet daardoor de aandacht goed vast te houden en geeft ook ruimte voor interactie met de deelnemers aan de tour. Nogmaals complimenten voor de gids, t.w. Claudia.

Interessante rondleiding gehad. We hebben genoten!

Een excursie kan saai en een opsomming van feiten zijn maar door haar spontaniteit en haar liefde en trots voor haar stad, vloog de tijd voorbij.

Siena 2-uur durende wandeling en Skip-the-Line Duomo… Beoordeeld door rineke, 20-06-2016

Een prachtige tocht, beslist de moeite waard

Een prachtige tocht. Lekkere lunch een prachtige wijn presentatie en een bijzondere omgeving. Indrukwekkend.

Tour: San Gimignano, Siena & Chianti vanaf Florence Beoordeeld door een GetYourGuide klant, 14-10-2015

Leuk en interessant. Mooie dingen gezien en lekkere wijn geproefd

Goede chauffeur die ook nog het een en ander vertelde over de omgeving. Lekkere wijn geproefd. Het enige is dat in de beschrijving stond dat we kaas en vlees gingen proeven maar dat was er niet bij. Hele leuke middag gehad!

Chianti en het kasteel Tour door Minivan Beoordeeld door Miriam, 28-06-2016

Siena
4.4
Gebaseerd op 478 beoordelingen van GetYourGuide-klanten