Datums kiezen

Ontdek het beste van
Siena

Bezoek het hart van Toscane en ontdek de heerlijke wijn, kronkelende straatjes en middeleeuwse architectuur.

Onze aanbevelingen voor Siena

Vanuit Florence: Dagtocht Pisa, Siena & San Gimignano w/Lunch

1. Vanuit Florence: Dagtocht Pisa, Siena & San Gimignano w/Lunch

Ervaar de wonderen van Toscane op een onvergetelijke dag. Verlaat Florence voor een 12-uur durende excursie en bekijk de prachtige landschappen, architectuur en kunstwerken van de regio. Trakteer uzelf op de lokale keuken en kies voor een rondleiding in uw taal om nog meer over het historische gebied te leren. U kunt ons ontmoetingspunt gemakkelijk bereiken door tram T1.3 te nemen richting Villa Costanza. Begin met Pisa en bezoek het prachtige Piazza dei Miracoli. Bewonder het Baptisterium, de kathedraal van Santa Maria Assunta en natuurlijk de beroemde scheve toren van Pisa. Na je vrije tijd in Pisa ga je naar een typisch Toscaanse wijnmakerij in de Chianti-streek en geniet je van een heerlijke lunch met wat lokale wijn. Verken de stad Siena en bezoek Piazza del Campo, waar de paardenrace Palio di Siena wordt gehouden, en Piazza del Duomo, waar u de buitenkant van de prachtige kathedraal kunt zien. Geniet van je laatste stop in San Gimignano, een middeleeuws UNESCO-stadje, wereldberoemd om zijn Vernaccia di San Gimignano. Het torensysteem van San Gimignano vertelt de glorie van de machtige families. Tussen saffraanvelden en typische inheemse wijngaarden weet de stad ansichtkaartuitzichten te bieden.

Florence: Pisa, Siena, San Gimignano en Chianti ervaring

2. Florence: Pisa, Siena, San Gimignano en Chianti ervaring

Begin 's ochtends met een rondleiding door Pisa. Neem de tijd om de kathedraal, de doopkapel, de monumentale begraafplaats en de beroemde scheve toren te bewonderen. Voeg Scheve Toren-tickets toe aan uw ervaring. Ga vervolgens naar een typische wijnmakerij in de Chianti-heuvels op de hellingen van San Gimignano. Geniet van een Toscaanse lunch vergezeld van een lokale wijnproeverij. Ontdek na de lunch een van de mooiste middeleeuwse dorpen van San Gimignano, of het 'Middeleeuwse Manhattan, waar u het doolhof van geplaveide straatjes, kleine pleinen en vele lokale ambachtswinkels kunt verkennen. Ga verder met een panoramisch uitzicht op het platteland van de Chianti voordat u aankomt in Siena, waar uw professionele gids u, indien gewenst, meeneemt naar de belangrijkste pleinen, van Piazza del Campo tot de kathedraal, langs de mooiste contrade dat deze stad kenmerkt. Aan het einde van de rondleiding kunt u ervoor kiezen wat vrije tijd te hebben om te genieten van een kopje koffie of een panforte (een typisch lokaal gebakje) en om te gaan winkelen. Uw terugkeer naar Florence heeft een prachtige zonsondergang op de achtergrond, wat zorgt voor een perfecte afsluiting van een onvergetelijke dag in Toscane.

Vanuit Florence: dagtrip Toscane met lunch bij wijnmakerij

3. Vanuit Florence: dagtrip Toscane met lunch bij wijnmakerij

Begin je reis door Toscane op het centraal station van Florence, waar je wordt begroet door een gids die de hele dag voor je zal zorgen.  Ga meteen naar Siena, de meest pittoreske middeleeuwse stad van Italië, waar de gids je bij aankomst meeneemt op een wandeltocht. Kijk omhoog naar de mooie terracottadaken die de gebouwen sieren en vergaap je aan de prachtige gotische en romaanse architectuur van de belangrijkste kathedraal.   Vervolgens ga je naar het op een heuvel gelegen stadje San Gimignano, een UNESCO-Werelderfgoedlocatie beroemd om de torenhuizen die in de middeleeuwen werden gebouwd. Geniet hier van wat vrije tijd om de prachtige pleinen, paleizen, kerken en torens te bekijken. De laatste halte van je Toscaanse excursie is een bezoek aan Pisa en de beroemde scheve toren. Maak een wandeling over het Piazza dei Miracoli en bekijk andere prachtige monumenten, voordat je weer terugrijdt naar Florence. Je kunt kiezen voor een tour met een kleine groep of met een privégids, om je bezoek extra speciaal te maken. Als je kiest voor de optie met lunch kun je genieten van een huisgemaakte lunch met een informele wijnproeverij bij een traditioneel wijnhuis in de wijnstreek Chianti. Proef 4 regionale wijnen bij de lunch en kom meer te weten over de unieke productietechnieken. Geniet van een feestmaal op een biologische boerderij terwijl je uitzicht hebt op de glooiende wijngaarden onder de Toscaanse zon.

Siena: toegangsticket voor de kathedraal van Siena en de Piccolomini-bibliotheek

4. Siena: toegangsticket voor de kathedraal van Siena en de Piccolomini-bibliotheek

Profiteer van snelle toegang tot de kathedraal van Siena en bewonder de prachtige interieurkunstwerken en architectuur. Loop langs de sierlijke marmeren mozaïekvloer van de kathedraal en bezoek de Piccolomini-bibliotheek, bekend om zijn verzameling levendige fresco's. Sla de wachtrij over en betreed de kathedraal om een van de belangrijkste meesterwerken van renaissancekunst en -architectuur in Italië te verkennen. Bewonder de uitgebreide altaarstukken, een beeldhouwwerk van Michelangelo en allerlei sierlijke decoraties verspreid over het enorme interieur. Betreed de Piccolomini-bibliotheek, die een uitgebreide reeks van 10 fresco's van Pinturicchio bevat die het leven van paus Pius II beschrijven. Kijk omhoog naar het koepelvormige plafond, meesterlijk versierd met complexe patronen en verdere scènes uit het leven van de paus. Luister tijdens je bezoek naar een officiële audiogids om meer te weten te komen over de kathedraal van Siena en zijn geschiedenis en kunst. U krijgt toegang tot de audiogids door op de dag van uw bezoek een QR-code op uw mobiele telefoon te scannen.

Florence: S. Gimignano, Siena, Chianti & Wijnproeverij Lunch

5. Florence: S. Gimignano, Siena, Chianti & Wijnproeverij Lunch

Ga op een schilderachtige rondleiding vanuit Florence naar de charmante Toscaanse steden San Gimignano, Monteriggioni en Siena, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Wandel door de historische dorpjes en geniet van een heerlijke Chianti Hills wijn en balsamico azijn proeverij. Breid je ervaring uit met kaartjes voor de kathedraal van Siena. Begin in San Gimignano, de wereldberoemde ommuurde stad op een heuveltop, die door de eeuwen heen intact is gebleven en bekend staat om zijn hoge torens, fresco's en vele andere kunstwerken. Neem ongeveer 2 uur vrije tijd om het stadscentrum te verkennen. Bezoek het historische ommuurde gehucht Monteriggioni. Doorkruis de glooiende heuvels van Chianti naar een gezellig wijnhuis waar je kunt ontspannen en genieten van drie wijnen en balsamicoazijn, gevolgd door een Chianti-stijl driegangenlunch. Geniet van een rondleiding door het historische centrum van Siena (indien gekozen in de optie), te beginnen met de 13e-eeuwse basiliek van San Domenico. Wandel door de smalle middeleeuwse straatjes van de stad, geflankeerd door prachtige paleizen en historische winkels. Loop over het Piazza del Campo en bezoek de kathedraal, als je voor de optie kiest. Neem wat vrije tijd in Siena voordat je terugkeert naar Florence. De volgorde van de bezoeken kan veranderen.

Toscane: dagtrip naar Pisa, Siena, San Gimignano en Chianti

6. Toscane: dagtrip naar Pisa, Siena, San Gimignano en Chianti

Breng een dag door met het ontdekken van veel van de belangrijkste hoogtepunten van het Toscaanse platteland tijdens deze rondleiding met een traditionele Italiaanse lunch inbegrepen. Baan je een weg door de glooiende heuvels en ontdek de charme van Pisa, San Gimignano en Siena. Je eerste stop is Pisa en het Plein der Wonderen. Bekijk de kathedraal, het baptisterium en natuurlijk de beroemde Scheve Toren. De scheve toren is bijna 56 meter hoog en leunt ongeveer 4 graden, waardoor het een van de beroemdste en meest iconische gebouwen ter wereld is. Vanuit Pisa rijd je langs gehuchten op heuveltoppen verspreid over enkele van de mooiste en meest betoverende gebieden van het platteland. Arriveer in San Gimignano waar een traditionele Toscaanse lunch met wijnproeverij wordt geserveerd, als de optie is geselecteerd. Vervolg je weg naar het bewaard gebleven middeleeuwse dorp San Gimignano, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat en vaak het "Manhattan van de Middeleeuwen" wordt genoemd vanwege de beroemde hoge, smalle torens. Verken het centrum en de charmante ambachtswinkeltjes langs de geplaveide stenen straatjes en pleintjes. Eindig de tour in Siena, een stad op een heuvel rijk aan kunst en tradities. Wandel door het autovrije historische centrum en bezoek de prachtige plaatselijke kathedraal. Maak een begeleide wandeling langs de kleine middeleeuwse straatjes en pleinen, langs de oudste bank ter wereld en het Piazza del Campo.

Vanuit Florence: tour Siena, San Gimignano & Monteriggioni

7. Vanuit Florence: tour Siena, San Gimignano & Monteriggioni

Ervaar de charme van Toscane tijdens een dagtocht vanuit Florence naar Siena, San Gimignano en Monteriggioni. Proef verschillende Chianti-wijnen gecombineerd met lekkere hapjes en bewonder de schilderachtige Toscaanse heuvels.  Tijdens de rit vanuit Florence naar het zuiden in een bus met airconditioning rijd je door de prachtige heuvels van Chianti. De eerste stop is bij Monteriggioni, een middeleeuws stadje op een heuvel dat beroemd is om de middeleeuwse stadsmuren die nog intact zijn. Na wat vrije tijd ga je naar het wereldberoemde Siena. Verken het Piazza del Campo, dat bekendstaat om de Palio-paardenrace en de prachtige voorbeelden van gotische architectuur. Neem de tijd om het prachtige Palazzo Pubblico te bezoeken.  Dan arriveer je in San Gimignano, een middeleeuwse stad die door UNESCO is uitgeroepen tot Werelderfgoedlocatie. Neem de tijd om door de smalle steegjes te wandelen en van het landschap te genieten. Ten slotte ga je naar de Chianti-regio waar je kunt genieten van de perfecte landschappen, alsof je door een ansichtkaart rijdt zo mooi. Sluit de dag af in een beroemde wijnmakerij, waar je een voortreffelijke rode Chianti en zelfgemaakte hapjes kunt proeven.

Siena: Pass voor het kathedraalcomplex met audiogids (OPA SI PASS)

8. Siena: Pass voor het kathedraalcomplex met audiogids (OPA SI PASS)

Haal het meeste uit je tijd in de Duomo van Siena met een inclusief ticket waarmee je toegang hebt tot alle ruimtes behalve het dak. Ontdek de geschiedenis van het complex terwijl je luistert naar informatief commentaar op de meegeleverde audiogids. Betreed de Duomo en bewonder de grootsheid ervan terwijl je over de mozaïekmarmeren vloer wandelt. Bewonder sculpturen zoals The Feast of Herodes van Donatello en St. Paul van Michaelangelo en andere kunstwerken die verspreid over de kathedraal staan. Bezoek de doopkapel van San Giovanni in de Duomo en bewonder de prachtige doopvont. Vanaf hier gaat u naar de crypte, de ondergrondse vertrekken die meer dan zeven eeuwen verborgen bleven. Slenter vervolgens door de Piccolomini-bibliotheek en kijk omhoog naar de levendige en kleurrijke fresco's die de muren sieren. Bewonder het verbluffende werk van Pinturicchio, dat tien episodes uit het leven van paus Pius II verbeeldt. Toegang tot het Museo dell'Opera met een selectie van archeologische fragmenten en kunstwerken die ooit deel uitmaakten van de kathedraal. Bekijk een verscheidenheid aan gotische sculpturen van Giovanni Pisano en schilderijen van Ambrogio en Pietro Lorenzetti. Ga naar het Oratorium van San Bernardino om de collectie van het Diocesane Museum voor Religieuze Kunst te bewonderen, waarvan de kern zich in de kapel van het bovenste oratorium bevindt. Ontdek een verscheidenheid aan Siennese schilderijen van de 13e tot de 18e eeuw. Beëindig uw bezoek aan het complex met een klim naar het uitkijkpunt Facciatone. Laat u betoveren door het onvergetelijke uitzicht over de stad Siena en de prachtige glooiende heuvels van het Toscaanse platteland.

Florence: Duomo Skip-the-Line rondleiding

9. Florence: Duomo Skip-the-Line rondleiding

Geniet van deze informatieve rondleiding met gids die het Florentijnse religieuze centrum verkent door een wandeling te maken langs alle gebouwen van het enorme Piazza del Duomo: doopkapel, klokkentoren, kathedraal en met als hoogtepunt een bezoek aan het interieur van de Florentijnse kathedraal Santa Maria del Fiore, een van de grootste kerken ter wereld, met zijn indrukwekkende stenen pilaren, glas-in-loodramen en zijn sensationele koepel en fresco's. Tijdens deze skip-the-line tour loop je "voorbij de touwen", een beperkt gebied langs de linker zijbeuk, waardoor je vlak bij het hoofdaltaar komt te staan met de enorme koepel van Brunelleschi en zijn verbazingwekkende fresco's boven je hoofd - echt een bijzondere en niet te missen ervaring als je in Florence bent.

Vanuit Florence: Chianti Halve Dag Middag Tour

10. Vanuit Florence: Chianti Halve Dag Middag Tour

Ontdek de Toscaanse wijnstreek Chianti tijdens een schilderachtige rondleiding per busje vanuit Florence. Bezoek een lokaal wijndomein en proef de wijnen en lokale producten. Dompel jezelf onder in het omliggende schilderachtige landschap, met een bezoek aan een middeleeuws dorp in de regio. U kunt ons ontmoetingspunt gemakkelijk bereiken door tram T1.3 te nemen richting Villa Costanza. Bezoek een charmant Chianti-wijndomein, geniet van een rondleiding door de wijnkelders en krijg inzicht in de verschillende stadia van de wijnproductie. Geniet daarna van enkele wijnproeverijen. Bezoek een wijnmakerij die niet alleen een proeverij biedt waar zelfs echte kenners met veel plezier van zullen genieten, gecombineerd met enkele Toscaanse monsters, maar je zult ook genieten van het prachtige omringende landschap, ondergedompeld in een betoverende en gastvrije sfeer. Bezoek een echt middeleeuws architectuurdorp in de heuvels van de Chianti, geniet van wat vrije tijd om rond te wandelen en adem de lokale sfeer in. Je hebt ook de mogelijkheid om Italiaanse wijn, Chianti Classico, olijfolie, balsamicoazijn, kaas en kruiden te kopen om mee naar huis te nemen.

Populaire activiteiten

De publiekstrekkers van Siena

Alle activiteiten

258 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Veelgestelde vragen over Siena

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Siena?

De beste dagtochten en excursies zijn:

San Gimignano

Andere activiteiten in Siena

Wil je alle activiteiten in Siena bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Siena

Gemiddelde beoordeling

4.5
(15.029 beoordelingen)

Patricia en Alexandra waren erg vriendelijk, de groep was groot maar alles verliep ordelijk en ze hadden veel ervaring. De plaatsen waren spectaculair. In de wijngaard was de balsamico het lekkerst, het is een unieke ervaring. Het beste ijs wordt geconsumeerd in San Gimignano

We vonden het leuk om Pisa en San Geminniano te bezoeken, maar we vonden het niet leuk dat we op beide plaatsen weinig tijd hadden, we vonden dat we meer tijd nodig hadden om de omgeving te verkennen

Uitstekend! De gidsen Luciano en Jay zijn geweldig en leuk! Tour in verschillende talen, genoeg tijd om elke stad te leren kennen en te genieten van het proberen van de lokale keuken.

Erg goed. Layla en de andere vrouwelijke gids waren erg goed en ze boden veel hulp en goede aanbevelingen tijdens de reis. Aanbevolen voor iedereen die Toscane bezoekt

Prachtig!!!! Elke cent waard!!!!! Ik vond het geweldig en zou opnieuw gaan!