Siena

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Siena: de beste attracties

De top 10 plekken in en om Siena

Siena, een historisch politieke stad midden in wijnregio Chianti, wordt nog wel eens overschaduwd door Florence en Venetië. Onterecht! Juist het gebrek aan massatoerisme houdt de Middeleeuwse charme en intieme sfeer intact.

 • Museo dell'Opera Metropolitana del Duomo

  1. Museo dell'Opera Metropolitana del Duomo

  Het museum in de kathedraal is één van de oudste musea ter wereld. De prestigieuze kunstcollectie is een prachtige mix van religie en cultuur, en kenmerkend voor de historie van Siena.

 • Kathedraal van Siena

  2. Kathedraal van Siena

  Dit gigantische complex lijkt wel eindeloos. Zie eeuwenoude teksten in de bibliotheek, verken de heilige crypte en klim naar de top van de toren voor een adembenemend uitzicht.

 • Complesso Museale Santa Maria della Scala

  3. Complesso Museale Santa Maria della Scala

  Aan de overkant van de Kathedraal stap je terug de tijd in en verken je 1.000 jaar Italiaanse geschiedenis.

 • Basilica van San Domenico

  4. Basilica van San Domenico

  Deze kerk wordt ook wel Basilica Cateriniana genoemd, omdat het hoofd van St. Catherine er wordt bewaard. Het is één van de belangrijkste gebouwen in het gebied.

 • Torre del Mangia

  5. Torre del Mangia

  De Torre del Mangia prijkt boven het Palazzo Pubblico. Een klim naar de top kost €10, en het uitzicht is het zeker waard.

 • Palazzo Pubblico

  6. Palazzo Pubblico

  De Torre del Mangia is de klokkentoren van dit gotische gebouw. Binnen wacht een wonderland van prachtig bewaarde fresco's.

 • Piazza del Campo

  7. Piazza del Campo

  Sommigen vinden deze stadskern het beste piazza in heel Italië. De perfecte plek om buiten een wijntje te drinken en de omgeving in je op te nemen.

 • Castello di Meleto

  8. Castello di Meleto

  De Chiantiregio lokt dagtripjes uit, en dit waanzinnige kasteel is een onvergetelijke plek om wijn te proeven.

 • Castello di Brolio

  9. Castello di Brolio

  Dit kasteel wint de prijs voor langste wijnproductie onder dezelfde familie. De familie Ricasoli zou de Chianti zelfs hebben uitgevonden.

 • Palazzo Chigi-Saracini

  10. Palazzo Chigi-Saracini

  Ooit huisde in dit Middeleeuwse paleis de belangrijke Chigi Academie van Klassieke Muziek, en bij aankomt hoor je de strijkers in de lucht.

Plan je bezoek

 • Hoe veel dagen breng je door in Siena?

  Twee dagen zou genoeg kunnen zijn, maar gun jezelf extra dagen om lekker te ontspannen en in de regio Toscane op wijntocht te gaan.

 • De Palio

  Hier is Siena om beroemd: een paardenrace die 2 juli en 16 augustus wordt gehouden op Piazza del Campo. Het is een onvergetelijke ervaring, maar zorg dat je je boekingen op tijd doet - het is één van de weinige tijden waarin het echt druk is in Siena.

Goed om te weten

 • Taal
  Italiaans
 • Valuta
  Euro (€)
 • Tijdzone
  UTC (+01:00)
 • Landnummer
  +39
 • De beste periode voor een bezoek
  Misschien is de herfst wel het mooist, door de rijke kleuren van de natuur. Er kan wat regen vallen, maar normaliter is het nog lekker warm en zijn er allerlei buitenfestivals om te bezoeken.

Más actividades y cosas que hacer en Siena

¿Quieres descubrir todas las actividades disponibles en Siena? Pincha aquí para ver la lista completa.

Wat anderen zeggen over Siena

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 8.259 beoordelingen

The daytrip through Tuscany was very well spent. We had a wonderful time in Siena, San Gimignano and Pisa and everything was very well organised. Our tourguide Olivia was lovely and told us all about the cities. She had lots of useful tips and information. Be sure not to miss the lunch and wine tastery in the Chianti. It was delicious!

Vandaag een rondreis door Toscane gedaan met gids Elise. Buitengewoon bekwaam, gedreven en enthousiast. Eerste stop Siena met rondleiding was geweldig. Twee stop bij San Gimignano, altijd weer boeiend. Laatste stop Pisa. Je moet het gezien hebben. Meer dan 12 uur onderweg, echt een aanrader

Wonderfull trip in Tuscany, very helpfull guide Alex, perfectely speaking English (loud and clear). Really I can recommand it. Prachtige trip door Toscane, met een zeer behulpzame gids Alex, sprak perfect Engels (hoorbaar en duidelijk). Een echte aanrader

What a great day. Alex our guide was amazing. Very patient, funny and explains everything very well. A great way to see amazing highlights in one day.

Super leuke wandeling! Zeer goede gids Georgia, meer veel kennis! Iedere euro waard!